Γεια σας! Απο εδω η Ναλα

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
@genie αυτο με το παρκο το σκεφτομαι απο την πρωτη μερα απλα ετσι οπως την βλεπω για πλακα πηδαει απο πανω! θα ψαξω να βρω καποιο πιο ψηλο γτ στους 60 ποντους θα πηδηξει ειμαι σχεδον σιγουρος! @mareco ευχαριστω πολυ καλα για τον στρατο εχουμε ακομα και οταν ερθει η ωρα θα το δουμε πως θα γινει αλλα δεν θα υπαρξει θεμα!
Έχω δει αρκετά ψηλό ώστε να κρατάει λαμπραντορ μεσα, αλλα δεν εχω ιδεα πού το εόχαν βρει. Ιδιοκατασκευή δεν ήταν σίγουρα

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
για το θεμα να σου φαει τα παντα ναι ή το crate ή το παρκο (προτιμω το δευτερο και υπαρχει με υψος 85 ποντους και αρκετα ευρυχωρο και ανοιχτο πανω ) είναι μια καλη λυση για τωρα και μια πολύ καλη επιλογή για ολη τη ζωη του. αλλα και εσυ μαζεψε ότι εχεις κατω παπούτσια - μπαλαντέζες - καλτσες δε ξερω τι για ένα διαστημα είναι απαγορευμένα.σκεψου ότι το σκυλι το σπιτι το βλεπει σαν ένα τεραστιο λουνα παρκ....μετα ετσι θα βλεπει και όλα εξω από το σπιτι,,,αλλα τωρα μιλαμε για τα μεσα.
το να το μαλωσεις ριχνοντας του μια μικρη ή με εφημεριδα που κανουν αλλοι κτλ σε αυτή τη ηλικια δεν προσφερει κατι από το περιοδικο σταματημα.....σε βαθος χρονου κανει κακο.
πιο πολλα μπορεις να καταφερεις με τη φωνη (όχι να σε ακουσει το τετραγωνο) απλα με το να αλλαξει ο τονος της φωνης σου και η ενταση και να λες "όχι" . μη λες το ονομα του σε κατι κακο και μη λες 50 διαφορετικες λεξεις για να εννοεις μια πραξη.
πιο ευκολα μπορεις να τη μαλωσεις αν της εχεις λουρακι στο λαιμο να το παρεις με το δαχτυλο σου να το τραβηξεις και ταυτόχρονα να πεις τη εντολη.
αλλα κάθε εντολη που λες εχει χρονο
δηλαδή αν θες να κανει κατι όταν θα λες την εντολη θα πρεπει να ανταποκρίνεται κατευθείαν για να ξερεις ότι εχει μαθει την εντολη..στο πρωτο ακουσμα.όχι το λεω 3 φορες και με κοιταει και μετα το κανει.αυτό σημαινει ότι το ξερει αλλα με ζυγιζει κιολας να δει κατά ποσο το εννοω.
όταν η εντολη είναι του στυλ "μη", "όχι" όταν εχει κανει κατι θα πρεπει να τη πεις εκεινη τη στιγμη..ουτε λεπτο πιο μετα.το σκυλι συνδυαζει κομματια.
ένα κομματι είναι ότι εφαγε παπουτσι και κατευθείαν τη μαλωσες με την εντολη και της τραβηξες το λουρι,αυτό το κομματι το συνδυαζει ετσι και το σταματάει.....
α τελος να σου πω ότι αν παρεις παρκο με το υψος που σου λεω ενώ θα μπορει να το πηδηξει αν μαθει από μικρη σε αυτό όχι δεν θα το σκεφτει καν αλλα δε θα τη νοιαζει κιολας....
είναι όπως μαθουν από μικρα, ότι ρουτινα τους δωσεις την ακολουθουν και αυτή είναι η ασφαλεια τους,

• Like
Reactions: Orilis

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
ναι να σου πω την αληθεια δεν της εχω ξανα ριξει φαπα γτ δεν νιωθω καλα και εγω
Μπράβο και από εμένα για την προσπάθεια της φίλης σου(εσένα δεν θα σου πω και μπράβο που κονόμησες τσάμπα τέτοιο κουκλί).

Ως προς το θέμα της χειροκωλιάς: όταν ήμουν και εγώ φοιτητής είχα πάρει τον πρώτο μου σκύλο. Τότε όλοι λέγαν να διορθώνεις τον σκύλο ρίχνοντας με μια εφημερίδα στον κώλο. Μάλιστα μου είχε πει και ένας " ψαγμένος " να χρησιμοποιώ εφημερίδα για να μην συσχετίσει ο σκύλος το χέρι με την τιμωρία.

Ωραία είπα και εγώ, θα κάνω τον τέλειο σκύλο. Φάπα για να μην δαγκώνει το χέρι, φάπα για να μην μου γρυλίζει, φάπα,φάπα φάπα...

Όλο αυτό κράτησε μια εβδομάδα περίπου. Ο Αρούλης άρχισε να έκτελει τις εντολές αν και μόνο 3 μηνών. Μπαίνω και εγώ στο δωμάτιο μας το μεσημέρι μετά την σχολή όλο ενθουσιασμό, και ο σκύλος μου, ο φίλος μου, με ακούει και μπαίνει φοβισμένος κάτω από το κρεββάτι...

Δεν εξισώνω την περίπτωση την δική μου με την δική σου. Αλλά, επειδή βλέπω ότι και ενδιαφέρεσαι και καταλαβαίνεις στα λέω έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε μια αντίστοιχη κατάσταση να συγκρατηθείς.( και το μεγάλωμα ενός κουταβιού έχει πολλές τέτοιες.)
την επαιξα μια στον ποπο οταν εφαγε την μπαλαντεζα που απλα ετρεμα απο τον φοβο μου που παρα λιγο να γινει ψητη! και ευτυχως δεν το ξανα εκανε αλλα ναι προσπαθω να κρατιεμαι και να ειμαι αδιαφορος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Τα πάρκα, σε μεγαλόσωμα ή ζογκλερικά κουτάβια, είναι πεταμένα λεφτά.
Εκτός, αν έχουν και "καπάκι", που να μπαινοβγαίνει.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ναι να σου πω την αληθεια δεν της εχω ξανα ριξει φαπα γτ δεν νιωθω καλα και εγω

την επαιξα μια στον ποπο οταν εφαγε την μπαλαντεζα που απλα ετρεμα απο τον φοβο μου που παρα λιγο να γινει ψητη! και ευτυχως δεν το ξανα εκανε αλλα ναι προσπαθω να κρατιεμαι και να ειμαι αδιαφορος!

κοιτα απειρος εισαι , σχετικα μικρος , λογικο είναι εκεινη τη στογμη να τα παιξεις και να κανεις το πρωτο που θα σου βγει ενστικτωδώς.
μη αγχωνεσε απλα υπαρχουν τροποι εξισουν απλοι που αποδιδουν περισσοτερα.
εγω πχ είμαι του τραβήγματος αλλοι είναι της εφημερίδας....απλα εγω διωχνω ότιδηποτε παραπεμπει σε χτυπημα.δηλαδή και η εφημεριδα καπου θα συνδυασει ότι αν αυτος εχει στο χερι του κατι και κτλ κτλ ...
να σε ρωτησω εχεις σκοπο για εκπαιδευση??

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
για το θεμα να σου φαει τα παντα ναι ή το crate ή το παρκο (προτιμω το δευτερο και υπαρχει με υψος 85 ποντους και αρκετα ευρυχωρο και ανοιχτο πανω ) είναι μια καλη λυση για τωρα και μια πολύ καλη επιλογή για ολη τη ζωη του. αλλα και εσυ μαζεψε ότι εχεις κατω παπούτσια - μπαλαντέζες - καλτσες δε ξερω τι για ένα διαστημα είναι απαγορευμένα.σκεψου ότι το σκυλι το σπιτι το βλεπει σαν ένα τεραστιο λουνα παρκ....μετα ετσι θα βλεπει και όλα εξω από το σπιτι,,,αλλα τωρα μιλαμε για τα μεσα.
το να το μαλωσεις ριχνοντας του μια μικρη ή με εφημεριδα που κανουν αλλοι κτλ σε αυτή τη ηλικια δεν προσφερει κατι από το περιοδικο σταματημα.....σε βαθος χρονου κανει κακο.
πιο πολλα μπορεις να καταφερεις με τη φωνη (όχι να σε ακουσει το τετραγωνο) απλα με το να αλλαξει ο τονος της φωνης σου και η ενταση και να λες "όχι" . μη λες το ονομα του σε κατι κακο και μη λες 50 διαφορετικες λεξεις για να εννοεις μια πραξη.
πιο ευκολα μπορεις να τη μαλωσεις αν της εχεις λουρακι στο λαιμο να το παρεις με το δαχτυλο σου να το τραβηξεις και ταυτόχρονα να πεις τη εντολη.
αλλα κάθε εντολη που λες εχει χρονο
δηλαδή αν θες να κανει κατι όταν θα λες την εντολη θα πρεπει να ανταποκρίνεται κατευθείαν για να ξερεις ότι εχει μαθει την εντολη..στο πρωτο ακουσμα.όχι το λεω 3 φορες και με κοιταει και μετα το κανει.αυτό σημαινει ότι το ξερει αλλα με ζυγιζει κιολας να δει κατά ποσο το εννοω.
όταν η εντολη είναι του στυλ "μη", "όχι" όταν εχει κανει κατι θα πρεπει να τη πεις εκεινη τη στιγμη..ουτε λεπτο πιο μετα.το σκυλι συνδυαζει κομματια.
ένα κομματι είναι ότι εφαγε παπουτσι και κατευθείαν τη μαλωσες με την εντολη και της τραβηξες το λουρι,αυτό το κομματι το συνδυαζει ετσι και το σταματάει.....
α τελος να σου πω ότι αν παρεις παρκο με το υψος που σου λεω ενώ θα μπορει να το πηδηξει αν μαθει από μικρη σε αυτό όχι δεν θα το σκεφτει καν αλλα δε θα τη νοιαζει κιολας....
είναι όπως μαθουν από μικρα, ότι ρουτινα τους δωσεις την ακολουθουν και αυτή είναι η ασφαλεια τους,
ναι σημερα ψαχνω παρκα! κατι βρηκα! το "μη" το εχει μαθει μπορω να πω οπως και το "κατσε" απλα ειναι πολυ λαιμαργη και σκεφτηκα να της μαθαινω εντολες με λιχουδιες απλα μαλλον τα εκανα χειροτερα γιατι της λεω ξερω γω "μη" ή "κατσε" τα κανει της δινω την λιχουδια αλλα ξανα συκωνεται για να ξανα πω κατσε ωστε να ξανα φαει! σκεφτομαι να κοψω τις λιχουδιες!! και να ξεκινησω το λουρι!

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
κοιτα απειρος εισαι , σχετικα μικρος , λογικο είναι εκεινη τη στογμη να τα παιξεις και να κανεις το πρωτο που θα σου βγει ενστικτωδώς.
μη αγχωνεσε απλα υπαρχουν τροποι εξισουν απλοι που αποδιδουν περισσοτερα.
εγω πχ είμαι του τραβήγματος αλλοι είναι της εφημερίδας....απλα εγω διωχνω ότιδηποτε παραπεμπει σε χτυπημα.δηλαδή και η εφημεριδα καπου θα συνδυασει ότι αν αυτος εχει στο χερι του κατι και κτλ κτλ ...
να σε ρωτησω εχεις σκοπο για εκπαιδευση??
δεν νομιζω για εκπαιδευτη δεν νομιζω οτι την χρειαζεται, πολυ απλα να μαθουμε ο ενας τον αλλο νομιζω χρειαζεται αυτη την στιγμη και να κατσω να ασχοληθω ουσιαστικα με το σκυλι ρωτοντας ενα φιλο εκπαιδευτη και διαβαζοντας νομιζω οτι θα μπορεσουμε να συνενοηθουμε! αλλα αν τα βρω πολυ δυσκολα γιατι μας βγηκε τσαουσα μπορει να παμε και εκει θα δουμε!

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
αν είναι λαιμαργη οι λιχουδιες είναι καλη εκπαιδευση για λιγο καιρο.
μετα πρεπει να αλλαξεις.δοκιμασε το τράβηγμα με λουρι + εντολη ταυτόχρονα.
και δεν χαριζεσαι ε.σε 3-4 πραγματα δεν κανεις πισω καθολου.
δευτερον είναι πολύ μικρη για να κερεις ότι το εχει μαθει...εχει πολύ ακομα.ερεθισματα εξω , εφηβεια κτλ κτλ.μεχρι να γινει 1-1,5 να ξερεις ότι σε ζυγιζει για το που σε εχει και που όχι.
αν δεν εχεις σχεση από σκυλια οσο δαπανηρο και αν είναι θα σου προτεινα να τη πας για εκπαιδευση,
καλο το διάβασμα αλλα απεχει από τη καθημερινη ζωη και από τα καθημερινα γεγονοτα-απρόοπτα.
και ταυτόχρονα στη εκπαιδευση μαθαίνεις και εσυ πααρα πολλα.
ότι μπορειτε να συνενοηθειτε μπορειτε και ετσι.το θεμα είναι να ειστε στην ιδια συχνοτητα.γιατι μπορει εσυ να νομιζεις ότι κανει κατι για άλλο λογο και τελικα αυτή να το κανει για άλλο.
αν εχεις φιλο εκπαιδευτη καντε μαζι καποια .η εφηβεια τους κρυβει κινδυνους.

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
αν είναι λαιμαργη οι λιχουδιες είναι καλη εκπαιδευση για λιγο καιρο.
μετα πρεπει να αλλαξεις.δοκιμασε το τράβηγμα με λουρι + εντολη ταυτόχρονα.
και δεν χαριζεσαι ε.σε 3-4 πραγματα δεν κανεις πισω καθολου.
δευτερον είναι πολύ μικρη για να κερεις ότι το εχει μαθει...εχει πολύ ακομα.ερεθισματα εξω , εφηβεια κτλ κτλ.μεχρι να γινει 1-1,5 να ξερεις ότι σε ζυγιζει για το που σε εχει και που όχι.
αν δεν εχεις σχεση από σκυλια οσο δαπανηρο και αν είναι θα σου προτεινα να τη πας για εκπαιδευση,
καλο το διάβασμα αλλα απεχει από τη καθημερινη ζωη και από τα καθημερινα γεγονοτα-απρόοπτα.
και ταυτόχρονα στη εκπαιδευση μαθαίνεις και εσυ πααρα πολλα.
ότι μπορειτε να συνενοηθειτε μπορειτε και ετσι.το θεμα είναι να ειστε στην ιδια συχνοτητα.γιατι μπορει εσυ να νομιζεις ότι κανει κατι για άλλο λογο και τελικα αυτή να το κανει για άλλο.
αν εχεις φιλο εκπαιδευτη καντε μαζι καποια .η εφηβεια τους κρυβει κινδυνους.
ειναι οτι πιο λαιμαργο εχω δει αληθεια! ναι τελος οι λιχουδιες ωρα για λουρι! θα μιλησω με τον φιλο μου για το καλοκαιρακι να δουμε τι θα κανουμε με την κυρια γιατι μας εχει βγει με πολυ ισχυρη προσωπικοτητα! αλλα θα δουμε! στην αρχη οταν την πρωτο εβγαλα μια βολτα στο τετραγωνο εδω γυρω γυρω και οταν ηθελε να μυρισει κατι κοκαλωνε και μουλαρωνε δεν εκανε ουτε βημα αν δεν εκανε αυτο που ηθελε αυτη! αλλα ενταξει το ψιλοσταματησαμε αυτο γιατι φοβομουν να μην φαει κατι απο τον δρομο...

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
οκ.
δε θελω να σε πεισω για κατι.απλα σου λεω διαφορα και εσυ ξερωντας καλυτερα αποφασίζεις.
σταμάτησες τη βολτα επειδή φοβάσαι μη φαει κατι??
πηγαινε τη βολτα κανονικα.το καλυτερο σχολειο είναι .απλα μην την αφηνεις να βαλει τιποτα στο στομα της.τραβηγμα (τσιμπημα αποτομο στο λουρι ) και "μη" και προχωρας.περπατημα και ξαφνικα σταματας και αν συνεχισει μη πας βημα .βαλτη να κατσει διπλα σου και παμε παλι....

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
οκ.
δε θελω να σε πεισω για κατι.απλα σου λεω διαφορα και εσυ ξερωντας καλυτερα αποφασίζεις.
σταμάτησες τη βολτα επειδή φοβάσαι μη φαει κατι??
πηγαινε τη βολτα κανονικα.το καλυτερο σχολειο είναι .απλα μην την αφηνεις να βαλει τιποτα στο στομα της.τραβηγμα (τσιμπημα αποτομο στο λουρι ) και "μη" και προχωρας.περπατημα και ξαφνικα σταματας και αν συνεχισει μη πας βημα .βαλτη να κατσει διπλα σου και παμε παλι....
οχι οχι εννοειτε οτι την βγαζω βολτα 3ης φορες την ημερα στανταρ ωρες και κανω ακριβως αυτο που ειπες τσιμπημα "μη", σταματαω αποτομα μεχρι να κατσει διπλα μου εννοειτε οτι την βγαζω βολτα σε συγκεκριμενες ωρες μετα το φαγητο βελτιωνοματε μερα με την μερα και με το παρκο ή με το crate θα τα παμε ακομα καλυτερα

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Καλέ τι κούκλα αυτούμπα είναι αυτή!!! Να σου ζήσει και να περάσετε πολλά και ωραία χρόνια μαζί!!! Και χίλια μπράβο για την υιοθεσία.

Όσο για την αποφυγή ζημιών κλπ κι εγώ είμαι τελείως υπέρ του crate (φαντάσου όταν φέραμε τη δικιά μας την περίμενε ήδη το σπίτι της). Είναι απόλυτα χρήσιμο τόσο για τώρα όσο και για όταν μεγαλώσει (ταξίδια κλπ). Το φόρουμ έχει μπόλικο υλικό. Επιγραμματικά, πρόσεξε πώς θα της το εισάγεις. Θέλει σταδιακά βήματα. Πρώτα να συνηθίσει να το βλέπει, μετά να μπαίνει με ανοιχτή την πόρτα, μετά να μένει για λίγο με κλειστή κοκ και πάντα με επιβράβευση και πάντα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ. Θα την αφήσεις στους δικούς της τους ρυθμούς. Είναι πάντα στο κουτάβι. Πχ η δικια μου με το που είδε μπήκε μέσα μόνη της και κοιμήθηκε...Στην κάθε περίπτωση, με τα σωστά βήματα θα καταλήξει να μπαίνει μόνη της όταν θέλει την ηρεμία της :D

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
Καλέ τι κούκλα αυτούμ πα είναι αυτή!!! Να σου ζήσει και να περάσετε πολλά και ωραία χρόνια μαζί!!! Και χίλια μπράβο για την υιοθεσία.

Όσο για την αποφυγή ζημιών κλπ κι εγώ είμαι τελείως υπέρ του crate (φαντάσου όταν φέραμε τη δικιά μας την περίμενε ήδη το σπίτι της). Είναι απόλυτα χρήσιμο τόσο για τώρα όσο και για όταν μεγαλώσει (ταξίδια κλπ). Το φόρουμ έχει μπόλικο υλικό. Επιγραμματικά, πρόσεξε πώς θα της το εισάγεις. Θέλει σταδιακά βήματα. Πρώτα να συνηθίσει να το βλέπει, μετά να μπαίνει με ανοιχτή την πόρτα, μετά να μένει για λίγο με κλειστή κοκ και πάντα με επιβράβευση και πάντα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ. Θα την αφήσεις στους δικούς της τους ρυθμούς. Είναι πάντα στο κουτάβι. Πχ η δικια μου με το που είδε μπήκε μέσα μόνη της και κοιμήθηκε...Στην κάθε περίπτωση, με τα σωστά βήματα θα καταλήξει να μπαίνει μόνη της όταν θέλει την ηρεμία της :D
ευχαριστω πολυ!

το crate πραγματικα πιστευω οτι ειναι τρομερο εργαλειο αλλα τωρα που ηρθα στο σπιτι το πατρικο μου πηγα να το παραγγειλω και μολις το ειδε η μανα μου αρχισε και με εβριζε και μου ελεγε οτι κλουβι για το σκυλι δεν θα μπει μεσα στο σπιτι και τωρα σιγα σιγα προσπαθω να την ηρεμισω για να το παραγγειλω αλλα πρεπει να το παρω οπωσδήποτε ειμαι πια σιγουρος για αυτο!!

Last edited:
  • Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Εξήγησέ της ότι είναι ένα απόλυτα χρήσιμο εργαλείο, για τις τυχόν ζημιές που θα αποφευχθούν, ότι η μικρή θα είναι πιο ήρεμη εκεί μέσα όταν πρέπει να την αφήσετε μόνη της (btw δεν πρέπει να περνάει πολλές ώρες εκεί μέσα - μόνο για το βραδυνό ύπνο και τη διάρκεια της ημέρας όταν είναι απαραίτητο, πχ όταν μένει μόνη της), και ότι θα είναι για προσωρινή βάση μέχρι να μεγαλώσει, να εκπαιδευτεί και να ηρεμήσει.

TheLefterisKa

Member
1 Ιουνίου 2016
22
46
30
Χανια-Ηρακλειο
ειμαι σε αυτο ακριβως το σταδιο αυτο εξηγω! και ειμαι νομιζω σε καλο δρομο μεχρι το τελος της εβδομαδας πιστευω οτι θα το παραγγελνω! ευτυχως ολη η οικογενεια ειναι κατενθουσιασμενη με την μικρη απλα βλεπω να μου την χαλανε ενω την ειχα βαλει σε κανονες τωρα ολη της κανουν τα χατηρια και εγω ειμαι ο κακος του σπιτιου που την βαζω σε ταξη! πιστευω η αρχη ειναι για αυτο μετα να στρωσουν και αυτοι!!!

• Like
Reactions: noni_papa