Γεια σας κι απο μένα!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Να την χαίρεσαι την Λίλα, είναι πανέμορφη!!!!
Να είναι τυχερή και πάντα να περνάτε όμορφα!
Συμφωνώ με @Yorkaddict , πρότυπο ξεπρότυπο, ο σκύλος να είναι σωστός και καλοταϊσμένος χωρίς να είναι παχύς, αυτό μετράει.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
συμφωνω απολυτα με ολους σας (ετσι κι αλλιως νομιζω πως εχετε κοινη συνισταμενη)..
η μητερα της ειναι +- 50 κιλα κι ο πατερας της 55-60, οποτε γενετικα η Λιλα νομιζω εχει τη δυνατοτητα να ξεπερασει τα 45...εμενα προσωπικα μου ειναι αδιαφορο κι εννοειται αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ειναι καλοζωισμενη, γι αυτο αλλαξα τροφη, γτ πηρε υψος, φαινοταν πολυ αδυνατη ειδικα στο πισω συστημα κι ειπαμε με τον Δημητρη πως τις λειπουν 2-3 κιλα, οχι να παρει απλα για να παρει...απο κει και περα, απαντησε στην απορια μου σχετικα με την αναπτυξη των corso η east, αλλα ρε σεις μου κανει εντυπωση..θα παρει δηλαδη ακομα 10 κιλα?λογικα επιεδη θα ανοιγει και θα αναπτυσονται οι μυες της...??

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Το σκυλι σου ακομα δεν εχει ουτε θωρακα ουτε μυς ουτε κεφαλι.
Θα την δεις να βαζει μυς μετα τον ενα χρονο κ να ανοιγει θωρακα κ να φτιαχνει κεφαλι μετα τον εναμιση χρονο μεχρι κ τα δυο δυομιση.
Απ οτι βλεπεις τωρα, καμια σχεση.

• Like
Reactions: richtaris

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
μην ασχολεισαι με τα κιλα και μην αγχωνεσαι, οτι ειναι να παρει θα το παρει, ταιζε εσυ καλα και ποιοτικα και τα κεφαλια θα φτιαξουν και τα κιλα θα μπουν.
Προτεινω συμπληρωμα χονδροιτινης-γλουκοσαμινης και μια εξεταση δυσπλασιας στο χρονο πανω.
Κρατα την ελαφρυα, ενα κιλο για εμας μπορει να μην ειναι τιποτα, για το σκυλο ομως ειναι ποσοτητα και βαρος.
Εχω βαρεθει να ακουω μαστιφαδες και καυκασιους να καμαρωνουν οτι το 8 μηνων κουταβι τους ζυγιζει 50 κιλα ο ενας 60 ο αλλος και παει λεγοντας νομιζοντας οτι οσο ποιο πολυ ξυγκι το φορτωσουν τοσο πιο βαρβατιλα σκυλος γινεται. βεβαια οτι τα κλανει μεχρι τη γωνια αλλο αυτο, ουτε το υψος που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο γνωριζει κανεις για το σκυλο του στα κιλα ομως ξερουν και τα γραμμαρια και φορτωνουν και κανα 7κιλο παραπανω.
τεσπα
γιαυτο σου λεω ταιζε καλα οχι υπερβολικα και μην ασχολεισαι

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
μην ασχολεισαι με τα κιλα και μην αγχωνεσαι, οτι ειναι να παρει θα το παρει, ταιζε εσυ καλα και ποιοτικα και τα κεφαλια θα φτιαξουν και τα κιλα θα μπουν.
Προτεινω συμπληρωμα χονδροιτινης-γλουκοσαμινης και μια εξεταση δυσπλασιας στο χρονο πανω.
Κρατα την ελαφρυα, ενα κιλο για εμας μπορει να μην ειναι τιποτα, για το σκυλο ομως ειναι ποσοτητα και βαρος.
Εχω βαρεθει να ακουω μαστιφαδες και καυκασιους να καμαρωνουν οτι το 8 μηνων κουταβι τους ζυγιζει 50 κιλα ο ενας 60 ο αλλος και παει λεγοντας νομιζοντας οτι οσο ποιο πολυ ξυγκι το φορτωσουν τοσο πιο βαρβατιλα σκυλος γινεται. βεβαια οτι τα κλανει μεχρι τη γωνια αλλο αυτο, ουτε το υψος που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο γνωριζει κανεις για το σκυλο του στα κιλα ομως ξερουν και τα γραμμαρια και φορτωνουν και κανα 7κιλο παραπανω.
τεσπα
γιαυτο σου λεω ταιζε καλα οχι υπερβολικα και μην ασχολεισαι
δινω ηδη τα συμπληρωματα αυτα απο 3 μηνων της Dr.Clauder's τα πελετ..
εννοειται η ποσοτητα τροφης ειναι αυτη που αναφερει η εταιρεια σε συναρτηση παντα με την εικονα και της σκυλας..
εχω ακουσει κι εγω διαφορα...οταν ηταν στους 5-6 μηνες γυρω στα 20-25 κιλα μου ελεγε ενας στον δρομο που ειχε αρσενικο, πως ετσι τον ειχε φερει αυτος 2 μηνων και καμαρωνε...

• Like
Reactions: cygor

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
δινω ηδη τα συμπληρωματα αυτα απο 3 μηνων της Dr.Clauder's τα πελετ..
εννοειται η ποσοτητα τροφης ειναι αυτη που αναφερει η εταιρεια σε συναρτηση παντα με την εικονα και της σκυλας..
εχω ακουσει κι εγω διαφορα...οταν ηταν στους 5-6 μηνες γυρω στα 20-25 κιλα μου ελεγε ενας στον δρομο που ειχε αρσενικο, πως ετσι τον ειχε φερει αυτος 2 μηνων και καμαρωνε...

η σκονη Dr.Clauder's ηταν πιο συμφερουσα σε τιμη αλλα καταργηθηκε, μια χαρα και οι ταμπλετες, κι εγω αυτες δινω

• Like
Reactions: richtaris

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
μια εξεταση δυσπλασιας στο χρονο πανω.
Γιατι τοσο νωρις απο την στιγμη που ουτε η αναπτυξη εχει ολοκληρωθει (για να δωσει τελικο αποτελεσμα) ουτε εμφανιζει προβλημα;;

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Γιατι τοσο νωρις απο την στιγμη που ουτε η αναπτυξη εχει ολοκληρωθει (για να δωσει τελικο αποτελεσμα) ουτε εμφανιζει προβλημα;;
λυπαμαι αλλα δεν θα απαντησω, αν θελει το εφαρμοζει αν δεν θελει οχι, ας ενημερωθει ας παρει και γνωμες γιατρων και ας αποφασισει ποτε πρεπει αν εχει σκοπο..

φιλικα

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
Καλησπέρα κι από μένα!

Δυστυχώς λόγω των υποχρεώσεων έχω χαθεί από το φόρουμ και δεν έχω παρακολουθησει τις εξελίξεις. Από εκεί που καθημερινά έμπαινα κ διάβαζα τα νέα σας και των φίλων σας, τις διαφωνίες και ωραία άρθρα σας, έκανα σχεδόν μισό χρόνο να ξαναμπώ..απολογούμαι!
Η λιλα έχει εξελιχθεί σ πολύ καλό σκύλο, είναι πραγματικός φίλος και σύντροφος, ένα κανονικό καναπεδοσκυλο, δόξα το θεο από υγεία είμαστε πολύ καλά...στο σπίτι δν κάνει ζημιές, περιμένει τις βόλτες της πρωί βράδυ, καπου κάπου κ μεσημέρι, κι εκεί του δίνει κ καταλαβαίνει, κανονικός κλόουν, σαν μικρό παιδάκι κάνει..πάμε βόλτες κ με το ποδήλατο , έχω πάρει αυτή την ειδική βάση, κ προσπαθώ κ κάπως να τη γυμνάζω..το θετικό είναι πως δν αποσπάται η προσοχή της σε γαυγίσματα κλπ κ δν μ έχει ρίξει ακόμα...
Η αφορμή για να γράψω εδώ σήμερα μ δόθηκε από ένα δυσάρεστο για μένα γεγονός, το οποίο με έχει στενοχωρήσει πολύ...η πολυκατοικία στην οποία μένω, το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησία μ, έχει γενικά πολλά θέματα γτ οι ιδιοκτήτες είναι πολυ στριφνοι κ το χειρότερο, κάποιοι είναι μοναχικοί συνταξιούχοι! Παρα το γεγονός λοιπόν πως η λιλα μένει, εννοείται, μέσα στο διαμέρισμα, ποτέ στο μπαλκόνι, παρά μόνο κάποια μεσημέρια που τη βγάζω στο μπαλκόνι γτ της αρέσει να ξαπλώνει στον ήλιο, όμως δν γαβγίζει κι αν το κάνει, στο πρώτο έχει μπει μέσα κ γενικά δν ακούγεται, κάποιοι (3 από τς 14 ιδιοκτήτες) για να μ πιέσουν, έχουν δημιουργήσει θέμα με τη διαμονή της εδώ. Το πρόβλημα είναι πως μυρίζει το ασανσέρ! Που εντάξει, σκυλί είναι κ δη μεγάλο, μυρίζει σκυλί! Βέβαια πλένεται κάθε μήνα, της βάζουμε κ κολόνια ειδική, αλλά είναι σκυλί!κ βέβαια στο ασανσέρ είναι για 2 λεπτά κάθε μέρα..ποσό να μυρίσει δλδ? Πήγαν λοιπόν αυτοί σε δικηγόρο,ο οποίος έγραψε χαρτί πως ο κανονισμός λέει πως απαγορεύονται!κουβεντα περί νομοθεσίας..έκανε απλά ερμηνεία του καταστατικού...εντάξει, ξέρω πως από το νόμο είμαι καλυμμένος, οι προϋποθέσεις ισχύουν, αλλά το γεγονός με στεναχωρεί γιατί δ θέλω να είμαι ενοχλητικός κι από την άλλη έχω σταματήσει να τη βγάζω κ στο μπαλκόνι να λιάζεται, γτ φοβάμαι μην της ρίξουν και τίποτα..για αυτό σας τα γράφω για να πω κάπου τον πόνο μ και να ξέρω πως θα με καταλάβουν...θα μιλήσω κι εγώ αυριο με το δικό μ δικηγόρο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι εδώ...έχετε άποψη επι τ θέματος? Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία?

Καλό μήνα να έχουμε!

• Like
Reactions: ioanna a

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Δυο περιπτωσεις αντιμετωπισης: 1) φιλικη, 2) "δεν πας στο μπιπ ρε μπιπ, διαλεγεις και περνεις

1) προσπαθησε να ερθεις σε συνεννοηση και να μιλησεις με τα ατομα που εχουν το προβλημα, ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ με τον καθενα (αν το κανεις μαζικα απλα θα σε τραμπουκισουν). Εξηγησε τους τα πραγματικα δεδομενα και ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ πες τους οτι εισαι καλυμμενος απο τον νομο, αλλα θα ηθελες αν μπορεις να τους βοηθησεις και να κανεις οτι περναει απο το χερι σου, αλλα χωρις να απομακρυνθει ο σκυλος. Ισως βρεις ευοικοα αυτια

2) ΠΑς στον δικηγορο, σου λεει απλα οτι λει ο νομος, το βγαζεις φωτοτυπιες, το μοιραζεις (ολους μαζι), περιμενεις να σε τραμπουκισουν και μετα τους πληροφορεις οτι θα πας στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα οπου θα ενημερωσεις οτι δεχτηκες απειλες για την σωματικη ακεταιοτητα του σκυλου σου και οτι ειπαν (χωρις να δεις ποιος) οτι θα του ριξουν φολα. Μπορει να μην μιλιεσαι με τους γειτονες εις τον αιωνα τον απειρο, αλλα θα ευχονται ο σκυλος να μην παθει τιποτα.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
Χαχαχαχα

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...δν με ενδιαφέρει αν θ προσπαθήσουν να με τραμπουκησουν, γιατί δεν θα περάσει αυτό, ίσα ίσα, επειδή δν είμαι γενικά αυτό που λένε ψύχραιμος αλλά αρπάζω εύκολα, μάλλον το αντίθετο θα γίνει, το ΦΕΚ το έχω ήδη στον πίνακα ανακοινώσεων με υπογραμμισμένο το άρθρο 8! Αλλά αυτοί επιμένουν πως ο δικηγόρος τους λέει αλλά (επικαλέστηκαν κάτι περί αναγκαιοτητας του σκύλου!!) κ θα πάνε στα δικαστήρια...το θέμα είναι πως αυτή η κατάσταση δν είναι ωραία. αυτό με την αστυνομία μάλλον θα το κάνω!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Πριν φτασει στα δικαστηρια θα πρεπει να κανουν μηνυση, η οποια θα πρεπει να στοιχιοθετείται βαση νομου (αλλιως και εγω θα εκανα μηνυση στον διπλα επειδη....κλανει :ROFLMAO: ) Στην προκριμενει δεν στοιχειοθετείται, εκτος αν επικαλεστουν διαταραξη κοινης ησυχιας, το οποιο θα πρεπει να διαπιστωθει με παρεμβαση της αστυνομιας περαν της μιας φορας. ΜΕΤΑ απο αυτο ΙΣΩΣ μπορεσουν να κανουν κατι (χλωμο)

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
Η λιλα δν γαβγίζει, παραμονο στους πλασιέ που είναι έξω από την πόρτα του διαμερίσματος ή κάποιον εντελώς άγνωστο, στους ιδιοκτήτες των γειτονικών διαμερισμάτων δν γαβγίζει ας πούμε... Ο μόνος θόρυβος που κάνει είναι τα νύχια της όταν περπατάει κ το πολύ βαρύ ροχαλητο της που εκνευρίζει κ μένα και τη διώχνω από το δωμάτιο να πάει στο κρεβάτι της!!

• Like
Reactions: Hiraeth

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Πριν πιάσουμε τους παράξενους.
Μην την πλένεις κάθε μήνα. Μυρίζει περισσότερο (αν όντως μυρίζει). Μην της βάζεις κολόνια επίσης.
Τροφή και ψαρόλαδα πολλές φορές είναι οι ένοχοι.
Δοκίμασε λάδι καρύδας ή μαγιά της μπύρας για συμπλήρωμα.
Πάρε ένα αποσμητικό σπρέι και κάθε φορά που την βγάζεις βόλτα ντουμάνιαζε το ασανσέρ.

Πάμε στα υπόλοιπα:
3 από 14, μας μένουν11. Μείον ένας εσύ άλλοι 10. Αυτοί τι λένε; Τους μυρίζει;
Μίλησε μαζί τους. Δες τις διαθέσεις τους.
Προσπάθησε να μάθεις τον πραγματικό λόγο που δεν θέλουν το σκυλί.
Μπορεί να ακούσεις διάφορα. Επειδή είναι μεγάλο ή μαύρο ή κάποιον κάποτε τον δάγκωσε σκυλί και τα φοβάται.
Βρες τον υποκινητή. Συνήθως είναι ένας και οι υπόλοιποι ακολουθούν, αλλά χλιαρά και με την πρώτη δυσκολία θα τον αφήσουν μόνο του.
Μίλησε τους (γλυκά). Πες τους πως ένα τέτοιο σκυλί αποτρέπει τους κλέφτες και παρέχει ασφάλεια σε όλη την πολυκατοικία (μην τους πεις ότι δεν θα σηκωθεί καν από τον καναπε).

Αντίμετρα:
Δεν υπάρχει πολυκατοικία χωρίς αυθαιρεσίες. Άφησε να διαρρεύσει ότι θα καλέσεις την πολεοδομία για αυτοψία και επιβολή προστίμων (εκεί να δεις χαρά οι συνταξιούχοι), αν συνεχίσουν το θέμα.
Πήγαινε όπως σου είπαν στην αστυνομία, κάνε μια καταγγελία για απειλή φόλας, πάρε ένα αντίγραφο και τοιχοκόλλησε το στον πίνακα ανακοινώσεων.
Αν όντως φοβάσαι για φόλα, βάλε πλέγμα στο μπαλκόνι και άσε το κορίτσι να λιαστεί.

ΥΓ. Ο δικηγόρος τους είναι για τα μπάζα. Βάλε τον δικό σου να τον μαζέψει. Άκου "αναγκαιότητα του σκύλου".
Ναι, να τους πει, την έχεις απόλυτη ανάγκη γιατί παθαίνεις κρίσεις πανικού στον ύπνο σου και είναι εκπαιδευμένη να σε σαλιώνει για να ξυπνήσεις.

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..

Τα περί τροφής, συμπληρωμάτων και συχνών μπάνιων τα ξέρω και το φόρουμ ευθύνεται γι αυτό...την πλένω λόγω σκόνης που έχει επάνω της με σαμπουάν για μωρά με ουδέτερο πεχα...

Η κουβέντα δν πιάνει, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κάποιοι λείπουν κάποιοι δν ενδιαφέρονται, άλλοι δν τους νοιάζει, άλλοι είχαν αλλά μικρότερα σκυλάκια, τι σημασία έχει? Αρκούν 3 μλκ για να σου χαλάσουν τη διάθεση..

Μιας και είμαι μηχανικός τα περί αυθαιρεσιών τα έχω επισημάνει, τα έχω εντοπίσει κ περιμένω! Αλλά δ θέλω να φτάσω σε μικρότητες, απλά την ησυχία μ θέλω..και γι αυτό θα κάνω κ την καταγγελία στην αστυνομία!

Δε φοβάμαι για φόλα, αλλά δ βάζω κ τ χέρι μ στη φωτιά, απλά θα βγαίνει μόνο μαζί μου έξω..

Αυτό με τα σάλια, δεν είναι κ ψέμα!χαχαχαχα

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Συνάδελφε!
Η επισήμανση των αυθαιρεσιών έχει αποδειχθεί διαχρονικά το πιο ισχυρό φάρμακο για την καταστολή των συμπεριφορικών εξάρσεων των κακών συνιδιοκτητών. Μην το υποτιμάς :)
Και δεν είναι μικρότητα. Όποιος επικαλείται τον νόμο (και μάλιστα διαστρεβλωμένο) πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και αυτός τις νομικές συνέπειες των δικών του παρανομιών.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
[off topic]
Ρε μιλάτε ρε ότι έχουμε μηχανικούς εδώ μέσα κι έχω φάει τα φόρουμ των μηχανικών με το κουτάλι για να ξεστραβωθώ για τα μόνιμα και τα κινούμενα φορτία στα μπλαλκόνια :D
γιατί, ρώτησες; :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
γιατί, ρώτησες; :p
Nα φτιάξουμε μια λίστα με ειδικότητες εδώ μέσα για να μην ψαχνόμαστε.:D
Θα ανοίξω σχετικό θέμα με τα φορτία στα μπαλκόνια μιας και πρόκειται περί σκυλοκατασκευής.