Γεια σας


tzo

New Member
24 Ιουλίου 2010
2
0
εχω ενα βελγικο αρσενικο λυκοσκυλο (το γκρενεπαλ) 4 μηνων και οταν το βγαζω βολτα και του γαβγιζουν τα αλλα τα σκυλια καθετε και τα κοιταει δεν κανει τιποτα αλλο...ξερει κανεις τι ειναι αυτη η συμπεριφορα του σκυλου?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
tzo καλώς ήρθες στο φόρουμ. Να το χαίρεσαι το βελγάκι σου, αν και θα θέλαμε να μας πεις και κυρίως να μας δείξεις περισσότερα γι' αυτόν. Πες μας από που τον πήρες, πως είναι η σχέση σας, που μένει, tzo είναι το όνομά του; Κατά τ' άλλα, αυτό που ρωτάς είναι μια φυσιολογική κουταβίσια συμπεριφορά. Γιατί σε ενοχλεί; Τι νομίζεις ότι θα έπρεπε να κάνει σ' αυτή την περίπτωση;
 




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
γειά σου tzo! και καλώς ήρθες με τον σκυλάκο σου...!!!:):):)

η συμπεριφορά του μικρού σου είναι απόλυτα φυσιολογική και πρέπει να χαίρεσαι που το κουτάβι σου δεν αντιδράει με ένταση ή φόβο αλλά με απλή κουταβίσια περιέργεια.
Μην ξεχνάς ότι είναι σε μια ηλικία που γνωρίζει τον κόσμο και του αρέσει να παρατηρεί οτιδήποτε διαφορετικό .

Τα γκρενενταλάκια είναι πολύ έξυπνα και ευαίσθητα σκυλιά και χρειάζονται πολύ-πολύ κοινωνικοποίηση απο την πολύ μικρή ηλικία. Να προσέχεις να έχει μόνο θετικές εμπειρίες και να του γνωρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα( ανθρώπους, παιδιά, γάτες, σκυλιά,αυτοκίνητα, δρόμους, κίνηση....)όλα αυτά όμως ένα-ένα και με ήρεμο και ήπιο τρόπο.
Στόχος σου να είναι να αποκτήσεις ένα κοινωνικό σκυλί-σύντροφο και το βασικότερο με ισορροπημένο χαρακτήρα χωρίς φοβίες.

κατά τα άλλα έχω και εγώ τις ίδιες ερωτήσεις με την mareco..!:)
 




cgri1976

Well-Known Member
να τον χαιρεσαι !!!!
οπως ειπαν οι προηγουμενοι ειναι πολυ καλο που δεν αντιδρα στα γαυγιζματα των αλλων σκυλων....και πολυ καλο θα ειναι να συνεχισει ετσι...αυτο θα δειχνει ενα κοινονικοποιημενο σκυλι χωρις φοβιες, ασχημες αντιδρασεις κτλ κτλ στα αλλα σκυλια.
 


tzo

New Member
24 Ιουλίου 2010
2
0
τιν αγορινα μου την πηρα απο ενα φιλο μου που εχει και τους δυο γονεις η σχεση μας πολυ καλη τον βγαζω βολτα καθε μερα γνωριζει πραγματα εχει μεγαλο χωρο να μενει,εξω απο την εξωπορτα του σπιτιου μου αν και δεμενος, καθημερινο χτενισμα,ολα καλα(ετσι νομιζω δηλαδη)...και η συμπεριφορα του μου φανετε παραξενει γιατι νομιζω οτι ο σκυλος η θα επρεπε να γαβγισει η να φοβιθει και να φυγει...
και τζο ειναι το ονομα του
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς ήρθες tzo
...και η συμπεριφορα του μου φανετε παραξενει γιατι νομιζω οτι ο σκυλος η θα επρεπε να γαβγισει η να φοβιθει και να φυγει...
... ή να αγνοήσει ή να δείξει υποταγή

Βάλε καμιά φωτό να τον δούμε! Πες μας περισσότερα γιαυτόν!!! :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Οσα λες δεν είναι καθόλου όμορφα.
Για να δούμε: α) τον πήρες από byb β) και μένει έξω από το σπίτι γ) και δεμένος !!! και είναι μόλις 4 μηνών !!!!!!!
Ο φίλος σου τους γονείς του που τους βρήκε; Γιατί τους ζευγάρωσε; Ιατρικές εξετάσεις τους έκανε;
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με την mareco..
φίλε tzo έχεις την τύχη να μεγαλώνεις έναν βέλγο αλλά δυστυχώς υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις τίποτα για την φυλή.....αν κάνω λάθος διόρθωσε με......
τα γκρένενταλ είναι ιδιαίτερα σκυλιά με πολλά χαρίσματα και αρετές ,όμως σκυλιά που προέρχονται απο κακό ζευγάρωμα (ο χαρακτήρας στα σκυλιά σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό κληρονομείται )μπορεί να παρουσιάσουν πολλά προβλήματα χαρακτήρα (φοβίες, κολήματα κλπ.) .

Επίσης σίγουρα ο φίλος σου δεν έλεγξε τα σκυλιά του αν είναι ελεύθερα δυσπλασίας και ούτε θα έψαξε το γενεαλογικό παρελθόν τους να δει άν κάποιος απο τους προγόνους του έπασχε απο επιληψία -ασθένεια κληρονομική και πολύ συχνή στα γκρένενταλ ή για οφθαλμικά προβλήματα που παρουσιάζει η φυλή.

Όλα αυτά και ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ είναι υποχρέωση ενός σωστού εκτροφέα!

Το σκυλάκι σου είναι πολύ μικρό και είναι κρίμα να του στερείς την συντροφιά σου.Όσο μεγάλο χώρο και αν διαθέτει ένα γκρένενταλ θα είναι δυστυχισμένο μακριά απο την οικογένεια-αγέλη του γιατί είναι απο την φύση του πολύ συναισθηματικά και δένονται πάρα πολύ με τον ιδιοκτήτη του. Τα γκρένενταλ είναι απο τα πιο ανθρωποκεντρικά σκυλιά που υπάρχουν.

Είναι επίσης πολύ έξυπνα ,τους αρέσει πολύ να μαθαίνουν,εκπαιδεύονται απο κατάλληλους ανθρώπους πολύ εύκολα ,θέλουν επίσης καθημερινά αρκετή εκτόνωση (τρέξιμο, παιχνίδι) αλλά και να απασχολούν το μυαλό τους! Είναι πολύ ευτυχισμένα όταν κάνουν πράγματα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επειδή θα μπορούσαμε να τα πούμε εν δυνάμει ‘’εκρηκτικά’’ σκυλιά (πολύ ενέργεια+πολύ συναίσθημα+πολύ μυαλό+γρήγορα αντανακλαστικά) η μαγική λέξη είναι η λέξη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ που μόνο από ένα πολύ καλό επιλεκτικό ζευγάρωμα μπορεί να πετύχει κανείς. Γιαυτό λοιπόν πρέπει να προσέχει κανείς τις επιλογές του.

Όπως και να είναι σου εύχομαι να ζήσει ο μικρός αλλά για να έχετε ένα κοινό ευτυχισμένο μέλλον για πολλά πολλά χρόνια θα σου έλεγα να ψάξεις και να διαβάσεις για την φυλή όσα μπορείς περισσότερο και να μάθεις απο ανθρώπους που ξέρουν καλά την φυλή.Μόνο οφέλη θα έχεις...!

Το δέσιμο είναι απαράδεκτο για οποιοδήποτε σκύλο!!
 
Last edited:


valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Όπως και να είναι σου εύχομαι να ζήσει ο μικρός αλλά για να έχετε ένα κοινό ευτυχισμένο μέλλον για πολλά πολλά χρόνια θα σου έλεγα να ψάξεις και να διαβάσεις για την φυλή όσα μπορείς περισσότερο και να μάθεις απο ανθρώπους που ξέρουν καλά την φυλή.Μόνο οφέλη θα έχεις...!

Το δέσιμο είναι απαράδεκτο για οποιοδήποτε σκύλο!!
Συμφωνω απολυτα!!!!
 




maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Γιατί καλέ μου άνθρωπε πήρες σκύλο αν είναι να τον έχεις δεμένο?για παρέα τον πήρες ή για διακοσμητικό?Είμαι σίγουρη πως σε λίγο καιρό δεν θα το βγάζεις καν βόλτα...θα ήθελες οι γονείς σου να σε είχαν δεμένο στην αυλή απο μωρό?Πόσο μυαλό χρειάζεται να σκεφτεί κανείς ότι τα σκυλιά δεν είναι για να τα δένουμε στην αλυσίδα αλλά είναι παντοτινοί μας σύντροφοι!!Εχω αγανακτήσει να βλέπω άτομα που παίρνουν σκυλιά ακόμα και αδέσποτα και τα δένουν στην αυλή χειμώνα καλοκαίρι....Τι τρέλα είναι αυτή??? Ικανοποιούν κάποιοα ανάγκη τους???Δεν μπορώ να καταλάβω...¨(
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Για να μην παρεξηγηθω για το παράδειγμα των αδέσποτων που χρησιμοποίησα,εννοώ ότι κάποιοι παίρνουν σκυλάκια απο το δρόμο υποτίθεται για να τα σώσουν και πάνε και τα δένουν στην αυλή....Για μένα χίλιες φορές αδέσποτο!!!