Γερμανικοί Ποιμενικοί και Δυσπλασία

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Οταν αποκτήσεις τα απαραίτητα "ένσημα" στο φόρουμ, ίσως και να μπορείς να έχεις άποψη για τα μέλη του.
Μέχρι τότε, φρόντισε να εκτιμάς περισσότερο, την βοήθεια που σου δίνεται εθελοντικά. Γιατί δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου απαντήσει. Επίσης, τα μέλη του dogforum, δεν έχουν κανένα συμφέρον να σε κοροιδέψουν. Συμφέρον είχε το φιλαράκι, που ενδεχομένως πήρε και το δωράκι του, ως μεσάζων ;-)

550 ευρώ για ημίαιμο σκύλο!!!
Τίγκα είναι οι φιλοζωικές και οι δρόμοι. Και δωρεάν.

Κάτσε να διαβάσεις τίποτα, μπας και μάθεις τι πρέπει να κάνεις για τον σκύλο σου. Και να εύχεσαι -όλοι το ευχόμαστε δηλαδή- να χαίρει άκρας υγείας. Οχι για σένα. Γι'αυτό. Γιατί αν όχι, το βλέπω να πηγαίνει άκλαφτο κι αυτό.

Αλλη μία επιτυχημένη ενίσχυση puppy mill. Συγχαρητήρια.
ρε φιλαράκι συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαδισηει ...αλά εγώ ένα βιδεακή ανέβασα με μια απλή ερώτηση και με μπερδέψατε με όλα αυτά...εσείς που είστε εμπιριοι από το βίδεο βλέπετε κάτι παράξενο η όχι...μια απλή απαδιση για μας που δεν ξέρουμε τπτ... φίλε δεν είν κάτι έτσι περπατάνε,φίλε έχει πρόβλημα,φίλε από αυτό το περπάτημα δεν Θʹα καταλάβεις τπτ. απλά :)

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
σε ποιον ακριβως θα τραβηξεις τη μυνηση? στο εκτροφειο που δεν υπαρχει? ή στον φιλο σου που αποτι φανταζομαι ουτε αποδειξη δεν πηρες?
πήρα αποδιξη,διαβατήριο,βιβλιάριο ιγίας και αριθμπ τσιπ

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Μην τυχόν και δώσεις από μόνος σου, τίποτα στο φουκαριάρικο το κουτάβι σου.
Ολα τα άλλα που λες, είναι πλήρης άγνοια, σε όλο της το μεγαλείο.
έχουμε δώσει ηδη με το κτηνίατρο μ καπια χάπια για της κλιδόσεις του.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
ρε φιλαράκι συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαδισηει ...αλά εγώ ένα βιδεακή ανέβασα με μια απλή ερώτηση και με μπερδέψατε με όλα αυτά...εσείς που είστε εμπιριοι από το βίδεο βλέπετε κάτι παράξενο η όχι...μια απλή απαδιση για μας που δεν ξέρουμε τπτ... φίλε δεν είν κάτι έτσι περπατάνε,φίλε έχει πρόβλημα,φίλε από αυτό το περπάτημα δεν Θʹα καταλάβεις τπτ. απλά :)
τα περισσοτερα γπ που εχω δει ετσι περπατανε,αυτο ομως δεν λεει και πολλα,σου ευχομαι να ειναι υγιεστατος φιλε και να βγαλεις γουστα! τα ποστ μου παραπανω ηταν οχι για να σου αλλαξω γνωμη,αν θες να ξαναπαρεις απο πετ σοπ εισαι ελευθερος να το κανεις,καλο ομως ειναι να ξερεις και τι συνεπαγεται απο αυτην την επιλογη,και μετα το ξανασκευτεσαι!

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Φίλε/η mocanu δείξε έλεος και βάζε έναν ορθογραφικό έλεγχο στο WORD!ΕΛΕΟΣ!

Αν δεν είσαι troll(πράγμα εξαιρετικά πιθανό),κοίτα να πας απλά σε έναν καλό κτηνίατρο και βασικά όχι μόνο σε έναν αλλά σε περισσότερους για να έχεις ποικιλία απόψεων και να διαπιστώσεις αν και κατά πόσο διασταυρώνονται οι γνώμες τους.
Επίσης,αν ενδιαφέρεσαι,διάβασε,διάβασε,διάβασε,διάβασε,διάβασε και...διάβασε,γιατί εφόσον έκανες τέτοια αγορά θα ξέρεις από τίποτα έως καθόλου για τα "σκυλίσια θέματα".
Τώρα τα περί μυνήσεων και το pedigree σε 8 μήνες και άλλα τέτοια "όμορφα" σοβαρά σου μιλάω όταν τα διάβαζα γελούσα(πώς πιάνει κάποιους γέλιο σε κηδείες σαν αντίδραση στο υπερβολικό πένθος,κάπως έτσι).Αν είναι δυνατόν με τέτοια "έκρηξη" και διάδοση του διαδικτύου να υπάρχετε ακόμα "εσείς"...
Τέλος πάντων,κτηνίατροι-γνώμες,διάβασμα και ας μην είναι ανάδρομος ο Ερμάκος.

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
τα περισσοτερα γπ που εχω δει ετσι περπατανε,αυτο ομως δεν λεει και πολλα,σου ευχομαι να ειναι υγιεστατος φιλε και να βγαλεις γουστα! τα ποστ μου παραπανω ηταν οχι για να σου αλλαξω γνωμη,αν θες να ξαναπαρεις απο πετ σοπ εισαι ελευθερος να το κανεις,καλο ομως ειναι να ξερεις και τι συνεπαγεται απο αυτην την επιλογη,και μετα το ξανασκευτεσαι!
αυτό ακριβώς ήθελα να ακούσω + μια ακόμη εξέταση από κτηνίατρο με ακτινογραφία όταν πάει το κουτάβι μου 8 μηνών. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν προσβαλα καπιον ....απλά περίμενα να πάρω ΓΠ 2 χρόνια και ανχοθηκα πολύ με ότι μου λέγανε γύρο γύρο...μακάρι να μπορούσα να πάρω από εκτροφέα με 1000 ευρώ αλά δεν είχα την δυνατότητα...το επεξα κορώνα γραματα .

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Φίλε/η mocanu δείξε έλεος και βάζε έναν ορθογραφικό έλεγχο στο WORD!ΕΛΕΟΣ!

Αν δεν είσαι troll(πράγμα εξαιρετικά πιθανό),κοίτα να πας απλά σε έναν καλό κτηνίατρο και βασικά όχι μόνο σε έναν αλλά σε περισσότερους για να έχεις ποικιλία απόψεων και να διαπιστώσεις αν και κατά πόσο διασταυρώνονται οι γνώμες τους.
Επίσης,αν ενδιαφέρεσαι,διάβασε,διάβασε,διάβασε,διάβασε,διάβασε και...διάβασε,γιατί εφόσον έκανες τέτοια αγορά θα ξέρεις από τίποτα έως καθόλου για τα "σκυλίσια θέματα".
Τώρα τα περί μυνήσεων και το pedigree σε 8 μήνες και άλλα τέτοια "όμορφα" σοβαρά σου μιλάω όταν τα διάβαζα γελούσα(πώς πιάνει κάποιους γέλιο σε κηδείες σαν αντίδραση στο υπερβολικό πένθος,κάπως έτσι).Αν είναι δυνατόν με τέτοια "έκρηξη" και διάδοση του διαδικτύου να υπάρχετε ακόμα "εσείς"...
Τέλος πάντων,κτηνίατροι-γνώμες,διάβασμα και ας μην είναι ανάδρομος ο Ερμάκος.
Για το κουτάβι μου μπήκα να μάθω και όχι ορθογραφία φίλε μου...
Όσο για διάβασμα διάβασα όσο δεν φαδαζεσε...να σου βγάλω και μια φωτο τα βιβλία που έχω για το ΓΠ μου ....απλά για το περπάτημα αυτό δεν ιδα πουθενά και επιδη στο βίδεο που ιδα,ιδα καταλάθος καπια σχόλια για το αν ο σκύλος έχει δυσπλασία και ανχοθηκα γιαυτό και μπήκα εδώ να ζητήσω μια γνώμη από εσάς...ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Βρε mocanu, έψαχνες και περίμενες δύο χρόνια για να πάρεις γερμανικό ποιμενικό και τελικά πήρες ημίαιμο αμφίβολης προέλευσης; Και το πλήρωσες κιόλας; Που το έψαχνες;

Διάβαζες...διάβαζες...διάβαζες...και τυχαία κατόπιν εορτής, κάπου πήρε το αυτί σου κάτι, για την δυσπλασία, που είναι υπ'αριθμόν ένα, κληρονομικό πρόβλημα στα γερμανικά; Τι διάβαζες τόσο καιρό; Τσελεμεντέδες;

Και τώρα ξε-αγχώθηκες, επειδή κάποιος που δεν ξέρεις, σου είπε ότι...όλα ok;

Τέλος...έπαιξες στην τύχη, την υγεία και την ζωή ενδεχομένως, του πιο πιστού σου για τα επόμενα 10+ φίλου;

Τι να πω............; Συγχαρητήρια!!!

Ούτε για το κουτάβι σου δείχνεις να θέλεις να μάθεις.
Ορθογραφία τουλάχιστον, δεν χρειάζεται να πρέπει να μάθεις. Χρησιμοποίησε όντως το word, να μην μας βγαίνουν τα μάτια.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μπορούσες να βρεις εκτροφικό ΓΠ mocanu με 600 ευρώ χαλαρά.....
Και να μην σου πιάσουν ότι σου έπιασαν με το "εισαγόμενο"

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
Μπορούσες να βρεις εκτροφικό ΓΠ mocanu με 600 ευρώ χαλαρά.....
Και να μην σου πιάσουν ότι σου έπιασαν με το "εισαγόμενο"
+1

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τον σκυλο τον παραγιλε φιλος που εχει Pet Shop εδω...τον πληροσαμε 550 δεν νομιζω να μου κανει πουστια...
Δυο χρονια περιμενες και δε μπορουσες να χεις 50-100 ευρω παραπανω για να παρεις ενα σωστο γερμανικο ποιμενικο σε υγεια μορφολογια και χαρακτηρα;;!!!

Googlαρε puppy mills να δεις απο που προηλθε το κουταβι σου μηπως και καταλαβεις τι εκανες... Ακομα και τωρα πηγαινε μια βολτα σ εναν εκτροφεα να δεις ΠΩΣ ειναι τα καθαροαιμα-σωστα γερμανικα ποιμενικα, και παρε και τον φιλο σου μαζι, αν κ αθτος θα ξερει σιγουρα τι φερνει ;)

Οσο για το περπατημα μονο ενας σωστος κτηνιατρος με πειρα στα ορθοπεδικα μπορει να βοηθησει.
Τι συμπληρωμα σου δωσε?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Δυο χρονια περιμενες και δε μπορουσες να χεις 50-100 ευρω παραπανω για να παρεις ενα σωστο γερμανικο ποιμενικο σε υγεια μορφολογια και χαρακτηρα;;!!!

Googlαρε puppy mills να δεις απο που προηλθε το κουταβι σου μηπως και καταλαβεις τι εκανες... Ακομα και τωρα πηγαινε μια βολτα σ εναν εκτροφεα να δεις ΠΩΣ ειναι τα καθαροαιμα-σωστα γερμανικα ποιμενικα, και παρε και τον φιλο σου μαζι, αν κ αθτος θα ξερει σιγουρα τι φερνει ;)

Οσο για το περπατημα μονο ενας σωστος κτηνιατρος με πειρα στα ορθοπεδικα μπορει να βοηθησει.
Τι συμπληρωμα σου δωσε?

γιατί ρε πεδιά pet shop = μπάσταρδα ?? γτ δλδ μόνο στην ελλάδα βγενουν τελίας μορφολογίας? δεν ξέρω...μπορεί να υπάρχουν με 600 αλλά εγώ βρήκα με 800 και 900 ...Εγώ ελπίζω να βγει υγιές το κουτάβι μ και όλα τα αλά δεν με ενδιαφέρουν...δεν προκιτε να πάω σε εκθέσεις.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γτ δλδ μόνο στην ελλάδα βγενουν τελίας μορφολογίας?
Επειδή μόνο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό ότι μπορεί να έχεις καταλάβει, τα puppy mills δεν είναι μόνο στο εξωτερικό, υπάρχουν και στην Ελλάδα.

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
και τη δλδ αν το pet shop θέλει να φέρει κουτάβι από εκτροφιο δεν μπορεί? ο άνθρωπος μ έδωσε πόλης επιλογές... με 250,300,400 (χωρείς χαρτιά και pedigree αυτά ) και μου προτίνε και αυτό που πήρα με χαρτιά και pedigree με 550...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Οι εκτροφείς κάνουν ελάχιστες γέννες το χρόνο (1-2 ίσως και καμία) και έχουν διαθέσει πολύ μεράκι, χρόνο, χρήμα για να δώσουν τα κουτάβια τους σε ένα μαγαζί και να τα πάρει ο οποιοσδήποτε.

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Επειδή μόνο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό ότι μπορεί να έχεις καταλάβει, τα puppy mills δεν είναι μόνο στο εξωτερικό, υπάρχουν και στην Ελλάδα.
θέλεις να πεις ότι όλα αυτά τα ωραία σκυλάκια που έχει το κάθε σπτ είν από εκτροφια? το pet shop είν άχρηστο να βρει ένα ωραίο κουτάβι και καθαροεμο ?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Βρε αδερφε υποτιθεται οτι διαβαζες δυο χρονια και δε ξερεις ουτε τα βασικα? δε λεω, κανεις δε γεννηθηκε να ξερει, ολοι καποια στιγμη μαθαμε, αλλα εσυ λες οτι το ψαχνες και διαβαζες...

Στις εκθεσεις μορφολογιας κρινεται ο σκυλος για το κατα ποσο ανταποκρινεται στο προτυπο της ρατσας. Καθε προτυπο ειναι θεσπισμενο απο τη διεθνη κυνολογικη ομοσπονδια, (fci), και περιγραφει το χαρακτηρα και την εμφανιση της ρατσας. Απο την ουρα και το τριχωμα, μεχρι τα νυχια και τ αυτια.
Εκει επισης κρινεται και ο χαρακτηρας, ενας σκυλος επιθετικος θα αποκλειστει ας πουμε.

Οι εκτροφεις εχουν παει τα σκυλια τους στις εκθεσεις κι εχουν κριθει σωστα δειγματα της φυλης τους. Φυσικα εχουν κανει και τις απαραιτητες εξετασεις υγειας πρωτου ζευγαρωσουν.
Εσυ δε παιρνεις το τελεια μορφολογικα κουταβι, εκτος και αν ζητησεις απ τον εκτροφεα να ειναι show quality, αν εχεις σκοπο να πηγαινεις σ εκθεσεις.

Παιρνεις ομως κουταβι που ξερεις οτι θα χει ολα τα στοιχεια του γερμανικου ποιμενικου, σε εμφανιση και χαρακτηρα, καθως επισης κι οτι οι προγονοι του δεν ειχαν τις κληρονομικες παθησεις.
Αυτο δε σημαινει οτι το σκυλι ποτε δε θα βγαλει πχ δυσπλασια ομως οι πιθανοτητες μειωνονται σημαντικα.

Τα πετ σοπς προμηθευονται κουταβια απο puppy mills, και σου ξαναλεω ψαξτο στο γκουγκλ να δεις εικονες. Φαρμες αναπαραγωγης κουταβιων, υπο αθλιες συνθηκες με σκυλια που γεννοβολανε συνεχεια, χωρος κτηνιατρικη περιθαλψη,με το λιγοτερο δυνατο φαι.. Φυσικα ουτε λογος για εκθεσεις. Παιρνουνε τα κουταβια μικρα απο κει, τα φορτωνουνε σε φορτηγα και τα στελνουνε ελλαδα οπου προμηθευουν τα πετ σοπς και τους διαφορους εισαγωγεις.
Ναι το πετ σοπ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τα κανονικά εκτροφεία δεν δίνουν σκυλιά σε Pet shop mocanu.
Ειλικρινά...και άσχετα από την καθαροαιμία, για μια φυλή όπως ο ΓΠ που είναι πολυφορεμένη και υπάρχουν αρκετά εκτροφεία, είναι κλεψιά να έδωσες 550 για πετσοπάτο...την στιγμή που υπάρχουν εκτροφικά με τα ίδια χρήματα.
Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι από εκτροφείο, ρώτησε τον πετσοπά να σου πει το εκτροφείο και τους γονείς πριν έρθει το Pedigree. Και το τσεκάρεις με τον κυνολογικό όμιλο της χώρας προέλευσης.
Ευκολάκι...

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
Οι εκτροφείς κάνουν ελάχιστες γέννες το χρόνο (1-2 ίσως και καμία) και έχουν διαθέσει πολύ μεράκι, χρόνο, χρήμα για να δώσουν τα κουτάβια τους σε ένα μαγαζί και να τα πάρει ο οποιοσδήποτε.
ε δύο φορές το χρόνο γενούν τα σκύλα αν δεν κάνω λάθος?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δύο φορές τον χρόνο περίπου έχουν οίστρο οι θηλυκές! Δεν γεννάνε δύο φορές γιατί όποιος βάλει τη σκύλα και στους δύο οίστρους να ζευγαρώσει είναι απλά εγκληματίας!

Η σκύλα ταλαιπωρείται πάρα πολύ σε κάθε γέννα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3