Για να μαθενουν οσοι δε γνωριζουν! ΒYB...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η πεθερά μου, που ξέρει ότι είμαι ενάντια στις ανεξέλεγχτες γέννες ιδιωτών, για να με εκνευρίσει, όταν πηγαίνω να τη δω μου λέει κάθε φορά θρασύτατα ότι κοντεύει η ώρα που θα ζευγαρώσει τη σίσσυ (το κανις της).

Βέβαια -κ πάλι καλά που με άκουσε κ σε ένα πράγμα- την πήρε από εκτροφείο της Αττικής κ επιμένει ότι θα μιλήσει με την εκτροφέα της για να βρει εκείνη αρσενικό.... αλλά κ πάλι... ρε γμτ νευριάζω
(γιατί λεει: ε, 1200€ την πήρα τη σίσσυ, να μη βγάλουμε κ εμείς τίποτα; ):mad:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Επειδή ο οίστρος των ερωτήσεών μου συνεχίζεται.... (συγχωρήστε με.... ) ένας εκτροφέας με δήλωση γέννας στον κοε με όλα σωστά! οκ? Θεωρείται "επάγγελμα"? δηλ? έχει κάνει έναρξη στην εφορία με αποδείξεις κλπ? Αναγνωρίζεται ως επάγγελμα "εκτροφέας σκύλων"? Μιλάω για το νομικό και το τυπικό της υπόθεσης.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Σε ένα πάρκο που πηγαίνω σχεδόν όλοι μου έχουν πεί οτί θα ζευγαρώσουν τα ημίαιμα τους και είναι άνθρωποι που έχουν σίγουρα τις βασικές γνώσεις. Πότε είναι σε οίστρο το δικό σου... ααα όχι γιατι θα γεννήσει μες τον αυγουστο ένω χείμωνα είναι καλυτερα θα πάμε και διακοπές....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Oπως ειπε και η Dr καποια στιγμη αυτος που βαζει τα σκυλια του να ζευγαρωνουν ειναι εκτροφεας.. Δεν ειναι ζητημα "εκτροφειου" ή οχι...

ωραία ...έχω εγώ μια θηλυκιά και την ζευγαρώνω και ως εκ τούτου είμαι εκτροφέας ...ωραία....ΕΧΩ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κάνω;

επιμένω ότι κατα την γνώμη μου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εχεις μια θηλυκια με χαρτια, διακρισεις, εξετασεις υγειας, υγιη προγονους και εναν αρσενικο με τα ιδια. Τι εννοεις εχεις το δικαιωμα?
Για μενα και βεβαια εχεις το δικαιωμα. Καλο στη φυλη θα κανεις εαν εχεις 2 εξαιρετα δειγματα και τα ζευγαρωσεις!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
για να είσαι εκτροφέας το μόνο που χρειάζεται -όπως πολύ σωστά είπε η Dr. -είναι μια θηλυκιά-και τίποτα άλλο.
Απο εκεί και πέρα το αν είσαι καλός ή όχι εκτροφέας εξαρτάται απο όλα τα παραπάνω που λες και με την ανάλογη διαβάθμιση....

0/ΒΥΒ
1 /έχω χαρτιά (καλός)
2/+έχω εξετάσεις υγείας (αρκετά καλός)
3/+έχω υγιής προγόνους (πολύ καλός)
4/+ έχω 2 εξαίρετα δείγματα (καλύτερος)

και εγώ λέω ότι είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο υποψήφιο ιδιοκτήτη να μπορεί να συνεκτιμήσει όλα αυτά μόνος του ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο για έναν εκτροφέα ή ''εκτροφέα'' να εκτιμήσει και να κάνει ή όχι το ζευγάρωμα που θέλει και να έχει να απολλογείται μόνο στην συνείδησή του ή σε κάποιους αγανακτισμένους πελάτες που στο κάτω κάτω μπορεί να τους αποφεύγει...

και θέλω να κάνω και μια ερώτηση.....
οι Ομιλοι φυλών και κατ΄επέκταση ο ΚΟΕ θέλουν πραγματικά να σταματήσουν τα ζευγαρώματα του είδους που περιέγραψε η Αμαλία;

.....δεν περιμένω ντε και καλά απάντηση..........

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Tara επειδη μαλλον δε σε καταλαβα....
Οι ομιλοι και ο ΚΟΕ γιατι να θελουν να σταματησουν ενα ζευγαρωμα που εχει ολες τις παραπανω προδιαγραφες?
Επισης, τα 1,2,3,4 διασφαλιζονται αν καποιος εχει επωνυμια εκτροφειου? Παλι δεν ειναι δυσκολο για τον υποψηφιο εκτροφεα να εκτιμησει την ποιοτητα?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
μιλάω για ζευγαρώματα όπως των γονιών του Ντιέγκο...

το 1/2/3/4/στην Ελλάδα δεν εξασφαλίζονται παρά μόνο απο την συνείδηση του κάθε εκτροφέα ......και για μένα αυτό είναι προβληματικό.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Γιατί για να γίνεις εκτροφέας στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια απο πουθενά αλλά απλά το δηλώνεις είτε στον ΚΟΕ είτε ....στην παρέα σου ;
(Η Αλεξία αν θυμάσαι έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια του εκτροφέα......)

Γιατί δεν υπάρχουν επόπτες γέννας;

Γιατί δεν είναι υποχρεωτικές οι εξετάσεις DNA;

Γιατί λέμε πάντα ...αδιάφορο κράτος,ανίσχυρα όργανα(ΚΟΕ, όμιλοι) ,ανενημέρωτοι πολίτες;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Οι εξετάσεις DNA είναι υποχρεωτικές. Τα σεμινάρια δεν είναι ακόμη υποχρεωτικά στο Βέλγιο αλλά θα γίνουν.

Σήμερα μάλιστα ήρθε ο επόπτης γέννας για τον έλεγχο των chip και για να πάρει δείγμα για τις εξετάσεις DNA. Χωρίς την υπογραφή του και χωρίς την πιστοποίηση μητρότητας και πατρότητας δεν βγάζεις pedigree.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Το Κενελ κλαμπ στο Βέλγιο λειτουργεί σαν ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
View attachment 8402Με το ζορι κρατιεμαι να μην βαλουμε καποιον να τον παρει τηλ. να του κλεισουμε ένα ραντεβουδακι να φαει μερικες καλες να του παρουμε και το σκυλο! Θα βοηθηστε???:D
παμε εχω και σπιτι στην Ροδο θα μαγειρευει και η γιαγια τις φαγηταρες τις

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Και η μαμά θα τραβάει το βίντεο του ξυλοδαρμού... :D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
εγω νομιζω πως θα επρεπε να δηλωνεσαι κ στην εφορια κανονικοτατα.δεν νομιζω να ειναι τοσο απλα οπως τα λετε.δλδ μια δηλωση στον κοε κ τελος?δεν γινεται ρε παιδια.ειναι παρανομο νομιζω.απο την στιγμη που υπαρχει η αγοροπωλησια,πρεπει να υπαρχει κ φορολογια.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον στο Βελγιο εχω ενα φιλο(βελγο)ο οποιος ειναι δηλωμενος ως εκτροφεας στην Βραζιλια,εχει Φιλα στο Βελγιο,στην Γερμανια,στην Πορτογαλια,στην Ολλανδια,και στην Ισπανια,επειδη εκει ειναι αυστηρα τα πραγματα οσον αφορα τα Φιλα λογω επικυνδυνοτητας,δηλωνει τις γεννες στην FCI Βραζιλιας το CBKC δηλαδη,και τα σκυλια παιρνουν χαρτια Βραζιλιανικα,αλλα δεν ελενχονται απο κανεναν.
Και δεν γινεται αυτο γιατι η Βραζιλια με τα 200 εκκατομυρια κατοικους και την τεραστια εκταση δεν μπορει να ελενξει τις πολλες γεννες Φιλα.
Αυτος ομως ο ανθρωπος εχει ισως απο τα καλυτερα Φιλα στον κοσμο,θελω να πω οτι οποιος θελει μπορει να κανει οτι θελει οπου θελει,εγω παιρνω τωρα τα σκυλια μου και παω και κανω γεννες στην Βουλγαρια,θα το μαθει ο ποτε ΚΟΕ?και θα παιρνω Ελληνικα πετιγκρι.
Αν καποιος ειναι φουστης ουτε με το DNA ουτε με κατι αλλο μπορεις να τον κοντρολαρεις.
Οσο για την πωληση γεννητορα,αυτο ειναι συνηθισμενο φαινομενο(που εισαι Προμηθεα?)απο τους επαγγελματιες εκτροφεις,και εδω στο φορουμ παλιος Μοντ. ειχε βγαλει μια σκυλα στο σφυρι(με αγγελια στο φορουμ)αλλα δεν ειπε καποος κατι,τωρα βλεπω πολυ συνγκινηση με το θεμα,τοτε μονο εγω γαυγιζα και τα ακουγα.
Οι γεννες που υπαρχουν στο Βελγιο δεν ελενχονται ολες απο το FCI υπαρχουν πολλα κλαμπ οπως το UCI και πολλα αλλα,οι Βελγοι και οι Ολλανδοι ειναι ειναι οτι χειροτερο υπαρχει στην πιατσα,ειχαν φτασει τα πραγματα στο απροχωρητο,κατα πολυ χειροτεροι απο τους ανατολικους,προσπαθουν αλλα εγω δεν τους εμπιστευομαι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
οι Βελγοι και οι Ολλανδοι ειναι ειναι οτι χειροτερο υπαρχει στην πιατσα,ειχαν φτασει τα πραγματα στο απροχωρητο,κατα πολυ χειροτεροι απο τους ανατολικους,προσπαθουν αλλα εγω δεν τους εμπιστευομαι.
Και όχι μόνον περί τα κυνολογικά!!!!! Πες τα Χρυσόστομε!!!!!8)

(Μιλάει τώρα η παθούσα που τους έφαγα στη μάπα επί σειρά ετών...:()

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γιατι πληρωνει φορο ο παραγωγος?που πουλαει 10 μοσχαρια το χρονο?παιρνει και επιδοτηση,και δεν του μενουν,βαλτα κατω αν πουν να πληρωσουμε φορο θα παρουμε και το ΦΠΑ πισω απο τροφες,φαρμακα,εκθεσεις,αξεσουαρ,ρευμα,βενζινες,χαρτια,σπιτακια,κ.τ.λ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δηλ. Omarock τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος που διαβάζει αυτά που λες................

''ο κάθε ένας μπορεί να κάνει παντού ότι θέλει''........άρα μην το ψάχνετε....