Γλύψιμο ποδιών

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τις τελευταίες μέρες έχει αποκτήσει ένα κακό συνήθειο. Οταν ξαπλώνει γλείφει με μανία τα δυο μπροστινά ποδαράκια του,χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Το καλοκαίρι το έκανε συνέχεια μέχρι που άνοιξε πληγή κι έτρεχε αίμα κι όταν τον πήγα στη κτηνίατρο να τον εξετάσει μου είπε να του βάζω μια αλοιφή για να επουλώσει η πλήγή.
Αυτός όμως το βιολί του. Του έβαλα επίδεσμο αλλά τον έβγαζε,ώσπου στο τέλος αναγκάστηκα για ένα μήνα να του βάζω ελισαβετιανό κολάρο,ειδικά τη νύχτα.
Με το καιρό πέρασε επουλώθηκε η πληγή κι όλα καλά.
Τώρα πάλι τα ίδια κάνει κι έχει αρχίσει το τρίχωμα να σκουράινει και φοβάμαι ότι θα το ξαναπληγιάσει πάλι.
Κοίταξα μήπως κάτι τον ενοχλεί,αν του έχει μπει τίποτα,αλλά δεν είδα κάτι.
Θα ενημερώσω τη κτηνίατρο αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε που οφείλετε αυτή η εμμονή του και το κάνει συνέχεια?
Και τώρα το κάνει και στα δύο πόδια!
Σας ευχαριστώ.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Για μήκυτες κοίταξες? Επίσης μπορεί να είναι και από βαρεμάρα...
Το κοίταξε τη προηγούμενη φορά η γιατρός,αλλά δεν είδε κάτι.
Μα τόσο πολύ από βαρεμάρα? Ολη μέρα παίζουμε,πάμε βόλτα δεν είναι ότι κάθεται συνέχεια,τι να πω!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Με τι σφουγγάρισες;
Πολύ σωστή επισήμανση! Μακριά από χλώρια αν και όλα τα απορρυπαντικά δεν είναι ότι καλύτερο για τις πατούσες τους.
Εγώ τα έχω καταργήσει και σφουγγαρίζω πλέον με νερό με ξύδι.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και εμένα το κάνει αυτό !!!!!
Αύριο θα πάω στο κτηνίατρο γιατι βρήκα 2 πληγές σήμερα σαν να έχει καύκαλο :(:(
το ένα στο πόδι και το άλλο κοντά στο στήθος .
έχει αλλάξει και το χρώμα στο πόδι της και χωρίς να πω τίποτα στη groomer μου είπε αυτο το κάνει απο βαρεμάρα να της βάζεις κολόνια εκεί .

Αλλα το κάνει ακόμα και όταν είμαστε βόλτα !
και κατι άλλο μόλις χαίρεται ξύνεται έντονα.

μάλλον βλακεία θα πω αλλα υπάρχει τικ ??

Τους μύκητες πως του καταλαβαίνουμε ?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κοίτα,κάποια σημεία που είναι ακάλυπτα κι έχω παρκέ το σφουγγαρίζω με pronto για ξύλινες επιφάνειες,και στη κουζίνα ένα πολύ μικρό σημείο πάλι ακάλυπτο έβαζα καμμιά φορά χλωρίνη για να είμαι ειλικρινής,και Fabuloso.
Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα ότι τους ερεθίζει τις πατούσες!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Και εμένα το κάνει αυτό !!!!!
Αύριο θα πάω στο κτηνίατρο γιατι βρήκα 2 πληγές σήμερα σαν να έχει καύκαλο :(:(
το ένα στο πόδι και το άλλο κοντά στο στήθος .
έχει αλλάξει και το χρώμα στο πόδι της και χωρίς να πω τίποτα στη groomer μου είπε αυτο το κάνει απο βαρεμάρα να της βάζεις κολόνια εκεί .

Αλλα το κάνει ακόμα και όταν είμαστε βόλτα !
και κατι άλλο μόλις χαίρεται ξύνεται έντονα.

μάλλον βλακεία θα πω αλλα υπάρχει τικ ??

Τους μύκητες πως του καταλαβαίνουμε ?
Υπάρχει και τικ. Το έχει μία από τις δικές μου. Δεν είναι βαρεμάρα, δεν είναι μήκυτες, ούτε απορρυπαντικά.
Το θέμα είναι ότι αν το δικό σου το εμφάνισε πρόσφατα κοίταξέ το γιατί μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Απο το καλοκαίρι δαγκώνει τα πόδια της .
Το ξύσιμο όταν χαίρεται το έκανε απο πάντα !!
ξύνει έντονα το λαιμό της .
Δεν με ανησυχεί τόσο αυτό αλλα τα πόδια της που έχουν αλλάξει και χρώμα !
αν είχες μύκητες η groomer λογικά δεν θα το είχε καταλάβει ?( μου ειπε οτι ήταν και η πρώτη εκτροφέας γαλλικών μπουλντογκ στην Ελλάδα )
ή μόνο με ειδικές εξετάσεις το καταλαβαίνεις ??

το καύκαλο με ενοχλεί καλά στο πόδι ας πούμε οτι το έπαθε απο το δάγκωμα !! στις θηλές της όμως ???
και δν με αφήνει να δω κλαίει .
Για αυτο αύριο στο γιατρό !

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
ούτε εγώ το ήξερα. Βασικά όπως τα περιγράφεις σκέφτομαι τους μύκητες ή αλλιώς αν το προιόν που σφουγγαρίζεις έχει άρωμα μήπως του αρέσει και γ'αυτό το γλύφει;;(κότσανα; )

Last edited:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δες κ αυτό:

Ατοπική δερματίτιδα

Μία από τα πολλές αλλεργίες σκυλιών είναι γνωστή ως κυνική ατοπική δερματίτιδα. Η κατάσταση αυτή προκαλείται από υπερευαισθησία του ανοσοποιητικό συστήματος του σκύλου σε κοινές ουσίες του περιβάλλοντος, όπως σωματίδια σκόνης ή μύκητες.
Ατοπική δερματίτιδα εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της ζωής ενός σκύλου. Ένα από τα πρώτα πραγματικά σημάδια αυτού του είδους αλλεργιών σκυλιών είναι η υπερβολική περιποίηση του εαυτού, το γλείψιμο ή μάσημα των ποδιών, της κοιλιάς, και των οπίσθιων τεταρτημορίων.

Μπορείς επίσης να ελέγξεις τις παρακάτω περιοχές για ενδείξεις:

• Αυτιά για να δεις αν είναι κοκκινισμένα και ζεστά στην αφή

• μασχάλες, μεταξύ των δακτύλων των ποδιών, και στη βουβωνική χώρα
• Το σάλιο για να δεις αν υπάρχει χρώση
• Κοιλιακή χώρα για να δεις αν αλλάξει χρώμα από ροζέ σε έντονο κόκκινο ή μαύρες κηλίδες (μόνο σε χρόνιες περιπτώσεις).

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ούτε εγώ το ήξερα. Βασικά όπως τα περιγράφεις σκέφτομαι τους μύκητες ή αλλιώς αν το προιόν που σφουγγαρίζεις έχει άρωμα μήπως του αρέσει και γ'αυτό το γλύφει;;(κότσανα;;)
Αν ρωτάς εμένα σφουγγαρίζω με χλωρίνη και απορρυπαντικό, αλλα όταν σφουγγαρίζω κάθεται πάνω στο κρεβάτι .

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
ούτε εγώ το ήξερα. Βασικά όπως τα περιγράφεις σκέφτομαι τους μύκητες ή αλλιώς αν το προιόν που σφουγγαρίζεις έχει άρωμα μήπως του αρέσει και γ'αυτό το γλύφει;;(κότσανα; )
Εγώ όταν το κάνω τον απομονώνω σε άλλο δωμάτιο μέχρι να τελειώσω,και μετά κάθεται πάντα πάνω σε χαλί.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μήπως στη βόλτα πάτησαν λάδια αυτοκινήτων ή κάτι τέτοιο;
Πλύνε τα πατουσάκια του με σαπούνι και ξέπλυνε με μπόλικο νερό, σκούπισε καλά και βλέπεις αύριο αν το ξανακάνει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini