ΔΕΜΟΔΗΚΤΙΚΗ ΨΩΡΑ

giorgos80

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
Παιδια γεια σας εχω ενα γερμανικο ποιμενικο το οποιο αγορασα απο αναγνωρισμενο εκτροφειο για να μην εχω διαφορα προβληματα με ασθενειες κτλ.Το σκυλακι δυστυχως εχει δεμοδυκτικη ψωρα και ξεκινησαμε θεραπεια ο γιατρος μου ειπε και οτι το σκυλι θα ειναι φορεας του μικροβιου για παντα θα κανουμε τι θεραπεια και μπορει να ξανα εκδηλωσει ξανα κτλ.Τι μπορω να κανω με τον εκτροφεα γιατι ειλικρινα δε θελω να εχω ενα αρρωστο σκυλο, το πηρα οπως σας ειπα απο αναγνωρισμενο εκτροφειο και θεωρω πως δεν ειναι σωστο να δινουν τετοια σκυλια. Οπως διαβασα και στο ιντερνετ η ασθενεια μεταδιδετε απο τη μανα στα κουταβια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.401
Ποιό είναι το "αναγνωρισμένο εκτροφείο", που λες και ξαναλές;
Εχει pedigree, το κουτάβι;
Τι θέλεις να κάνεις με τον εκτροφέα;
Βασικά, τον ενημερώνεις. Από κει και πέρα, ότι κανονίσετε μεταξύ σας.

[Εριξα μια γρήγορη ματιά, σε προηγούμενο θέμα που είχες ανοίξει και σε 3 σελίδες σχόλια και ερωτήσεις, δεν απάντησες ποτέ και σε τίποτα. Αν σκοπεύεις το ίδιο και εδώ, πες το εκ των προταίρων, να μην κουραζόμαστε]

giorgos80

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
Επειδη ειναι νωρις ακομη να πω το οτιδηποτε το εκτροφειο ειναι ελληνικο και αναγνωρισμενο απο τον κοε και το κουταβι εχει pedigree.Ο εκτροφεας εχει ενημερωθει και επειμενει οτι δεν εχει κολησει απο τη μητερα του και οτι ειναι δικη μου ευθυνη και θα πρεπει να το αντιμετωπισω μονος μου πραγμα το οποιο δε θεωρω σωστο.
Ο λογος που λεω και ξανα λεω για το αναγνωρισμενο εκτροφειο ειναι γιατι πιστευα οτι ο σκοπος του εκτροφεα ειναι να εκτρεφει σκυλια υγειεστατα χωρις το οποιοδηποτε προβλημα..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Η δεμοδηκτική ψώρα δεν κολάει απο σκύλο σε σκύλο παρά μόνο από την μάνα τις πρώτες μέρες του θηλασμού.
Αρα σίγουρα αν έχεις αποτελέσματα ότι είναι δεμοδηκτική δεν μπορεί να προέρχεται απο εσένα.
Καλό είναι να στείλεις τις απαντήσεις στον εκτροφέα σου.
Τώρα υπάρχει περίπτωση η θηλυκιά του να είναι φορέας και να μην έχει εκδηλώση ποτέ την αρρώστια και έτσι να μην το ήξερε, αλλά τώρα θα πρέπει να την βγάλει εκτός εκτροφεις και αυτή και τα θηλυκά της κουτάβια.
Ο λόγος όμως που δεν λες το εκτροφείο ποιος είναι ?
Απο την στιγμή που έχεις τις εξετάσεις και επιτρέπεται απο τους κανόνες του φόρουμ μπορείς να το πεις.

giorgos80

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
Ο λογος που δε λεω το εκτροφειο ακομη ειναι γιατι περιμενω απο τον κτηνιατρο να μου δωσει γραπτα τα αποτελεσματα των εξετασεων και μετα....
Το θεμα ειναι ενας σωστος εκτροφεας τι πρεπει να κανει απεναντι σε μενα?

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Ο λογος που δε λεω το εκτροφειο ακομη ειναι γιατι περιμενω απο τον κτηνιατρο να μου δωσει γραπτα τα αποτελεσματα των εξετασεων και μετα....
Το θεμα ειναι ενας σωστος εκτροφεας τι πρεπει να κανει απεναντι σε μενα?
Δεν ξερω να σου πω τι πρεπει να κανει απεναντι σε εσενα,δηλαδη εσυ τι ζητας??
Το μονο που ξερω ειναι αυτο που σου ειπε πιο πανω η vek..ο εκτροφεας πρεπει να βγαλει εκτος αναπαραγωγης την σκυλα κ ολα τα θυληκα της.

Nina+Garry

Member
8 Ιουλίου 2013
17
3
Βριλήσσια
Καλησπέρα,

Μη μου πεις ότι θέλεις να τον δώσεις πίσω....
Το να ζητήσεις να καλύψει τα ιατρικά έξοδα λογικό μου φαίνεται αλλά όχι επιστροφή και αντικατάσταση...πλιζ..

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Περίμενε τις εξετάσεις και, αν επιβεβαιωθεί, γράψε μια επιστολή στον εκτροφέα: πρέπει, όμως, ν' αποφασίσεις τι θα είναι αυτό που θα ζητάς... Εσύ, πέρα από το να απομακρύνει την μάνα από τη γέννα, τι άλλο θα ήθελες; Για να καταλάβουμε...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Σε αλλο θεμα εγραφες οτι τον εχεις παρει απο την Καρδιτσα. Δε γνωριζω κανεναν σωστο εκτροφεα εκει και η αναζητηση μου στο google δε μου εδωσε ενθαρρυντικα αποτελεσματα. Βεβαια δεν εχω προσωπικη εμπειρια.

Καλο ειναι να ξεχωριζουμε τους "εκτροφεις" απο τους εκτροφεις, γενικως.

Τωρα δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι, το κουταβι αν ειχε κολησει απο τη μαμα δε θα το εμφανιζε νωριτερα?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συνηθως η ψωρα αυτης της μορφης που την κολλανε απο τη μανα τους φευγει μονη της καθως μεγαλωνουν. Μερικες πλυσεις με ειδικο σαμπουαν και καμια κρεμα αρκει. Σε πολλα κουταβια που εχω μαζεψει δεν εχουμε κανει καν θεραπεια για μικρα σημαδακια γυρω απο τα ματια ας πουμε ή αλλου στο προσωπο.

Περα απο το να βγει η μανα του απο την εκτροφη κι εγω δεν καταλαβαινω τι αλλο θα μπορουσες να ζητησεις.

giorgos80

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
Συνηθως η ψωρα αυτης της μορφης που την κολλανε απο τη μανα τους φευγει μονη της καθως μεγαλωνουν. Μερικες πλυσεις με ειδικο σαμπουαν και καμια κρεμα αρκει. Σε πολλα κουταβια που εχω μαζεψει δεν εχουμε κανει καν θεραπεια για μικρα σημαδακια γυρω απο τα ματια ας πουμε ή αλλου στο προσωπο.

Περα απο το να βγει η μανα του απο την εκτροφη κι εγω δεν καταλαβαινω τι αλλο θα μπορουσες να ζητησεις.
Πρωτα απ' ολα να βγει η μητερα απο την αναπαραγωγη πραγμα που ο συγκεκριμενος εκτροφεας αρνειται να κανει γιατι υποστηριζει οτι το 90% των γερμανικων εχουν αυτο το προβλημα το οποιο δεν ειναι τιποτα.Δευτερον αφου αυτος ειναι υπευθυνος που πουλαει κουταβια με αυτο το παρασιτο να με αποζημιωσει για τις θεραπειες οι οποιες δεν ειναι γνωστο ποσες θα ναι η να καθισει να συζητησει μαζι μου και να με αποζημιωσει με τον οποιοδηποτε τροπο, ειτε χρηματικα ειτε με ανταλλαγη του κουταβιου.Αν κανω λαθος σε κατι πειτε μου και ειλικρινα θα λαβω υποψη τις γνωμες σας.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Γιατι και σοβαρη να ηταν θα αλαλζε το κουταβι του?

Ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν ειμαι εγω η χαζη που την κραταω ακομα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Γιατι και σοβαρη να ηταν θα αλαλζε το κουταβι του?

Ωρες ωρες αναρωτιεμαι αν ειμαι εγω η χαζη που την κραταω ακομα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα!
Βασικά, εκεί ήθελα να το παώ. Στο και σοβαρή να είναι, θα αλλάξεις τον σκύλο σου σαν να αλλάζεις το παντελόνι που πήρες?
Φαντάζομαι, από την περιγραφή του, ότι δεν είναι καν κάτι σούπερ σοβαρό και με παραξενεύει πάντα η ευκολία με την οποία θα έδινε κάποιος πίσω το "ελλατωματικό" σκύλο του για να γλιτώσει τη "βαβούρα" της θεραπείας.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχω δει περιπτοση, οπου ηταν παααρα πολυ σοβαρη η δεμοδικοση!

Ο σκυλος ειχε συνεχος φαγουρες, εχανε το τριχωμα του, παθαινε δευτερογενες λοιμοξεις, βρομουσε το δερμα του απιστευτα και ηταν συνεχος με φαρμακα. Περνουσε φασεις με υφεση- αλλα ηταν παντα παροδικες.

Αλλα τα λιγοτερα σκυλια περνανε κατι τετοιο!
Και η μια δικια μου σκυλα ειχε δεμοδικοση οταν ηταν μικρη ( ενα ατριχο σημειο στο στιθος και ενα στο κεφαλι της) Της εβαλα για 5-6 μηνες Advocate ( τοτε δεν υπηρχε στην ελλαδα και την εφερνα απο γερμανια) και της περασε και δεν ξαναεμφανησε ποτε της ( εχουν περασει 5 χρονια).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ένας σκύλος βρεθεί με δεμοδήκωση τότε αποκλείεται από την αναπαραγωγή.
Ο ίδιος ο σκύλος, πιθανώς η τοκετοομάδα και η μάνα.

Πέρα λοιπόν από την θεραπεία στον ίδιο τον σκύλο για την ίαση των συμπτωμάτων, αν το δεις και σε εκτροφικό επίπεδο θα πρέπει ως εκτροφέας να αποκλείσεις και την σκύλα.

Είναι αυτοάνοσο ναι μεν, αλλά για να μην καταλήξεις στο συμπέρασμα να λες "είναι γνώρισμα της φυλής" θα πρέπει να το αποκλείσεις...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.401
Οπότε, καλό θα ήταν να μάθουμε τελικά, ποιό εκτροφείο είναι αυτό, που οι γραμμές των κουταβιών του, περιλαμβάνουν και την δεμοδήκωση, ως γνώρισμα της φυλής.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να πω σε αυτό το σημείο ότι η δεμοδήκωση είναι πολύ ύπουλη!
Ακόμα και αν ένας οργανισμός το κληρονόμησε από την μητέρα του στην περίοδο της γαλουχίας μπορεί να μην το εκδηλώσει ποτέ του. Σχετίζεται άμεσα με τον ψυχολογικό παράγοντα και το ανοσοποιητικό. Σκυλιά που έχουν εκδηλώσει στρες ή το ανοσοποιητικό τους είναι χαμηλό θα το εμφανίσουν. Αν όχι τότε μπορεί να μην εκδηλωθεί και ποτέ. Πολλοί εκτροφείς δεν αποκλείουν της σκύλες αν εντοπιστεί "εντοπισμένη δεμοδήκωση" στα κουτάβια γιατί θα ιαθεί γρήγορα. Το πρόβλημα είναι στην "γενικευμένη δεμοδήκωση" όπου εκεί είναι πιο προχωρημένα τα πράγματα και πιο σοβαρά.

Όπως είπα από εκτροφικής πλευράς η δεμοδήκωση άσχετα αν εμφανιστεί ή όχι, "γυρίζει" και αν θες να την εξελείψεις θα πρέπει να περιορίσεις τα δείγματα που την έχουν.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μπορείς να πεις από που πήρες το κουτάβι, μην φοβάσαι.....δεν θα δικάσουμε εμείς τον εκτροφέα, απλά θα μαθευτεί και οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι υποψιασμένοι με το εν λόγο εκτροφείο.

Το να σε αποζημιώσει ο εκτροφέας για την θεραπεία του κουταβιού το καταλαβαίνω......αλλά να ζητάς ''ανταλλαγή'' :confused:?????? Τί είναι δηλαδή ο σκύλος για να τον ''ανταλλάξεις'' :confused:, παιχνίδι???? Που να είχε και καμιά δυσπλασία δηλαδή......κατευθείαν στον Καιάδα!

Η δεμοδήκωση δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται.....σκέψου καλά πριν ζητήσεις από τον εκτροφέα να ''ανταλλάξετε'' κουτάβια!