ΔΕΜΟΔΗΚΤΙΚΗ ΨΩΡΑ

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
28
Σε ευχαριστώ!! Δεν έχω κρατήσει επαφές έχω χάσει τον αριθμό.Η δικαιολογία του όταν είχα πάει να δω την σονια ήταν ότι ζευγαρωσε την σκύλα του για να μην πάθει πυομητρα αλλά δεν ήξερα εγώ τότε τι μου λεγε ήμουν τελείως στον κόσμο μου.Έμαθα και παραεμαθα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.927
5.315
patra
grdane.blogspot.com
η δεμοδηκωση που απο οτι φαινεται σε εσας ειναι ελαφριας μορφής, μπορει να εμφανιστει οταν το ανοσοποιητικο του σκυλου ειναι αδυναμο, ειτε επειτα απο ασθενεια , είτε έπειτα απο καποια εγχείρηση , είτε κατα την αναπτυξη του σκυλου, είτε ακόμα κι επειδή κληρονομικά έχει αδύνατο ανοσοποιητικό.
δεν είναι παντα κληρονομικης φύσης και συνηθως ο σκύλος αμέσως μετα την αναρρωση του από την αιτία της εμφάνισης, παρουσιάζει αυτοίαση,
εξαιρεση αποτελει η δεμοδηκωση κληρονομικης μορφης ακριβως επειδή δεν είναι σε θέση ο οργανισμός να το θεραπεύσει από μονος του,
συνηθως ακολουθείται από ενέσεις ιβερμεκτινης ( ?), τοπικες πλύσεις είτε σκευάσματα που σκοτώνουν στην ουσία τον υπερπληθυσμό των ακάρεων όπως advocate , bravecto κλπ. και συμπλήρωμα διατροφής (βιταμίνες κ.α.) που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
αρχικά κι όταν εμφανιζεται σε περιορισμένη μορφή αντιμετωπίζεται με advocate, bravecto, tac tic.
αν θεραπευτεί και δεν εμφανιστεί ξανά, θεωρείται ως τυχαίο γεγονός που συνέπεσε σε μια στιγμή αδυναμίας του κουταβιού.
αν επιμένει τότε και μονο ακολουθείται όλη η φαρμακευτική αγωγή.... σε όλες τις περιπτώσεις η πλήρη ίαση του ζώου χρειάζεται αρκετό χρόνο.....

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Τεράστια διαφορά!!!Είναι ένα κουκλάκι!!!
Ευχαριστούμε!:)
Ναι, η μέρα με τη νύχτα. Αλλά, έχε υπόψιν σου, ότι η θεραπεία ακόμα συνεχίζεται. Κάθε τρεις μήνες, δηλαδή, ο Kaiser παίρνει Bravecto, κάθε μήνα κάνει μπάνιο με ειδικό σαμπουάν και ούτω καθεξής.
Θέλει υπομονή, αλλά θα δεις αποτέλεσμα, μην ανησυχείς. Ό,τι σου πει ο κτηνίατρος.

• Like
Reactions: Orilis and Soniaan

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
28
Και εγώ λέω να συνεχίσω να της δίνω bravecto αφού βοηθάει τόσο πολύ,θέλω να σταματήσει να ξυνεται πραγματικά ώρες ώρες δεν σταματάει με τίποτα!Τι σαμπουάν χρησιμοποιείς σκέφτομαι να της πάρω και εγώ ένα μπας και βοηθήσει και αυτό.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Και εγώ λέω να συνεχίσω να της δίνω bravecto αφού βοηθάει τόσο πολύ,θέλω να σταματήσει να ξυνεται πραγματικά ώρες ώρες δεν σταματάει με τίποτα!Τι σαμπουάν χρησιμοποιείς σκέφτομαι να της πάρω και εγώ ένα μπας και βοηθήσει και αυτό.
Το γεγονός πως έχει φαγούρα, μπορεί να οφείλεται και στο ότι πάνω στο δερματάκι του σκύλου, επειδή λόγω δεμοδήκωσης έχουν πέσει οι άμυνες, έχουν αναπτυχθεί διάφορα μικρόβια, για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται ξεχωριστή αντιβίωση. Γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ξύσμα ο κτηνίατρος.
Το σαμπουάν ονομάζεται Malaseb, αλλά συνεννοήσου με τον κτηνίατρο πρώτα.:)

• Like
Reactions: Soniaan

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
28
Πήρε ξύσμα έτσι το καταλάβαμε και μια λάμπα μπλε έβαλε για να δει μήπως είχε μύκητες.Τι να πω θα τον ρωτήσω για το σαμπουάν και θα κάνω υπομονή για να δούμε το bravecto τι θα κάνει.Σε ευχαριστώ!!!!

• Like
Reactions: Tri

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Πήρε ξύσμα έτσι το καταλάβαμε και μια λάμπα μπλε έβαλε για να δει μήπως είχε μύκητες.Τι να πω θα τον ρωτήσω για το σαμπουάν και θα κάνω υπομονή για να δούμε το bravecto τι θα κάνει.Σε ευχαριστώ!!!!
Εσένα, όπως βλέπω από την εικόνα, είναι τοπική, μόνο σε ένα σημείο. Ίσως γι' αυτό δεν σου είπε να κάνεις κάτι παραπάνω ακόμα.

Soniaan

Active Member
1 Ιουλίου 2015
42
7
28
Δεν είναι μόνο εκεί και στο λαιμό δίπλα έχει μια πληγή.Εξετάσεις κάναμε τον Σεπτέμβρη και ήταν μια χαρά δεν υπάρχει πρόβλημα λέτε να της δώσω βιταμίνες αν δεν έχει έλλειψη;Πάντως το σαμπουάν θα το κοιτάξω!!Σε ευχαριστώ!!

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Δεν είναι μόνο εκεί και στο λαιμό δίπλα έχει μια πληγή.Εξετάσεις κάναμε τον Σεπτέμβρη και ήταν μια χαρά δεν υπάρχει πρόβλημα λέτε να της δώσω βιταμίνες αν δεν έχει έλλειψη;Πάντως το σαμπουάν θα το κοιτάξω!!Σε ευχαριστώ!!
Για το εν λόγω σαμπουάν, πάντως, χρειάζεται κτηνιατρική συνταγή, οπότε μίλα με τον κτηνίατρο πρώτα.