Δάγκωμα άλλου σκύλου

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.116
1.163
29
Θέλετε να μου πείτε πως το ακίτα, που είναι φυλή επιθετική με σκυλιά, αγνώησε τα δύο σκυλιά και πήγε και επιτέθηκε το καρότσι; Κολοκύθια! Δεύτερων, δεν μπορείς να χωρίσεις τα σκυλιά ΜΙΑ ΩΡΑ; Ελεος, ΜΙΑ ΩΡΑ; Τρίτων, λες τα σκυλιά προστάτεψαν την αγέλη τους; Ποιος είναι ο αρχηγός και ποιος πρέπει να την προστατέψει; Α, αυτός που δεν μπορεί να χωρίσει τα σκυλιά του ΜΙΑ ΩΡΑ; Και ποιο ακριβώς ανθρώπινο ων θα πει ότι χ3στηκε για το σκύλο που έχασε τη ζωή του λόγω ιδιοκτητών που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα;

Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του για τον σκύλο που βγάζει βόλτα, ειδικά αν βγάζει βόλτα δύο 50κιλα ντόγκο. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να πάρει κανίς και μάλιστα όχι μεγαλύτερο από toy.

Και αν ήμουν εγώ στην ιστορία μία μήνυση θα την έτρωγες και να πας να εξηγήσεις στα δικαστήρια ότι τα σκυλιά σου δεν θα "προστατεύαν την αγέλη τους" αν έπεφτε πάνω σας τρέχοντας κάποιο παιδί.
εχω γνωρισει δυο ακιτα απο κοντα στη ζωη μου. το πρωτο δεν ειχε θεμα με τα σκυλια, αλλα ειχε παει να μου επιτεθει ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ. δεν ημουν διπλα του, δεν πηγα να το αγγιξω. αν δεν το ειχε συγκρατησει ο ιδιοκτητης εγκαιρως, θα με ειχε δαγκωσει. το δευτερο, δεν ειχε θεμα με τους ανθρωπους, αλλα ειχε θεμα με τα σκυλια. δεν εχουν ολα τα σκυλια αντιδραστικοτητα προς τα ιδια πραγματα.
και οπως λες και εσυ, ο καθενας ειναι υπολογος για το δικο του σκυλι και μονο. δεν μπορει να βγαινει ο καθε μαγκακος με λυτο σκυλι και να το παιζει γνωστης και κουλ και μετα να κλαιει οταν το σκυλι του το παταει αμαξι, ή το σκοτωνει αλλο σκυλι για να προστατεψει τον εαυτο του ή τους δικους του απο επιθεση που αρχισε το λυμενο σκυλι. ειναι ΤΟΣΟ απλο. οπως δεν προκαλω εγω προβλημα σε κανεναν, ΑΠΑΙΤΩ να μην μου προκαλουνε προβλημα και οι αλλοι. αν προκαλεσουν, και τεθει θεμα σωματικης ακεραιοτητας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα αμυνθω με τον πιο αποτελεσματικο τροπο, ακομα και αν αυτο σημαινει να παρω εγω μια ζωη.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είπα πουθενά πως η κυρία με το ακίτα δεν φταίει. Και οι δύο πλευρές φταίνε. Δεν κουμαντάρουνε τα σκυλιά τους. Δυστυχώς λόγω άγνοιας των ιδιοκτητών και από τις δύο πλευρές ένας σκύλος έχασε τη ζωή του.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.613
11.004
Athens
Θέλετε να μου πείτε πως το ακίτα, που είναι φυλή επιθετική με σκυλιά, α
To ακίτα από όσο ξέρω και διαβάζω είναι risk factor να το πω κομψά και με ανθρώπους και με σκυλιά και με παιδιά. Προσωπικά όταν βλέπω ακίτα, έχω φύγει τρέχοντας στο απέναντι πεζοδρόμιο διότι
  • Το σκυλί αυτό "δεν είναι για πολλά-πολλά".
  • Ο ιδιοκτήτης είναι 99% ανίκανος, το πήρε επειδή είδε το Hachiko, και ανάθεμα και από που το πήρε και τι κουβαλάει πάνω του από ψυχολογικά.
Θα συμφωνήσω στο ότι 1 καρότσι συν σκύλοι είναι δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση αν γίνει καμιά στραβή.

Από την άλλη, όταν οι στραβές γίνονται από τους άλλους; Παίρνουμε εμείς την ευθύνη για κάτι που προκλήθηκε από την ηλιθιότητα των άλλων?

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Θέλετε να μου πείτε πως το ακίτα, που είναι φυλή επιθετική με σκυλιά, αγνώησε τα δύο σκυλιά και πήγε και επιτέθηκε το καρότσι; Κολοκύθια! Δεύτερων, δεν μπορείς να χωρίσεις τα σκυλιά ΜΙΑ ΩΡΑ; Ελεος, ΜΙΑ ΩΡΑ; Τρίτων, λες τα σκυλιά προστάτεψαν την αγέλη τους; Ποιος είναι ο αρχηγός και ποιος πρέπει να την προστατέψει; Α, αυτός που δεν μπορεί να χωρίσει τα σκυλιά του ΜΙΑ ΩΡΑ; Και ποιο ακριβώς ανθρώπινο ων θα πει ότι χ3στηκε για το σκύλο που έχασε τη ζωή του λόγω ιδιοκτητών που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα;

Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του για τον σκύλο που βγάζει βόλτα, ειδικά αν βγάζει βόλτα δύο 50κιλα ντόγκο. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να πάρει κανίς και μάλιστα όχι μεγαλύτερο από toy.

Και αν ήμουν εγώ στην ιστορία μία μήνυση θα την έτρωγες και να πας να εξηγήσεις στα δικαστήρια ότι τα σκυλιά σου δεν θα "προστατεύαν την αγέλη τους" αν έπεφτε πάνω σας τρέχοντας κάποιο παιδί.
με τα σκυλιά μου τα παιδιά παίζουν δεύτερον επιτέθηκε στο καρότσι στο παιδί δένε χει σημασία τρίτον δεν γουστάρω κανένας ούτε σκύλος ούτε άνθρωπος να με πλησιάζει αν εγώ δεν το θέλω δικαίωμα μου είναι στην τελική

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Αυτό με τον Δήμο πως και τι; Κοίταξα και στον 4830/21 και δεν το είδα πουθενά.
Λες να καταργήθηκε;
Εγώ πάντως, τον Σεπτέμβριο του 2022 δήλωσα και την Ποπάρα και μια χαρά το δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα. Τώρα, αν το ίδιο αδιαμαρτύρητα τα "αρχειοθέτησαν" κάθετα, δεν το ξέρω. Δεν μου είπαν πάντως τίποτα αποτρεπτικό. Αντιθέτως, μη σου πω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.613
11.004
Athens
@Berna να σου δώσω και άλλο παράδειγμα που μου έτυχε πρόσφατα και να μου πεις ποιος θα έφταιγε αν...

Περπατ
Λες να καταργήθηκε;
Εγώ πάντως, τον Σεπτέμβριο του 2022 δήλωσα και την Ποπάρα και μια χαρά το δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα. Τώρα, αν το ίδιο αδιαμαρτύρητα τα "αρχειοθέτησαν" κάθετα, δεν το ξέρω. Δεν μου είπαν πάντως τίποτα αποτρεπτικό. Αντιθέτως, μη σου πω.
O Δήμος ίσχυε για να δηλώσεις μεταβίβαση, θάνατο σκύλου κλπ. όσο δεν υπήρχε η βάση. Τώρα τα κάνεις από ότι βλέπω μέσω gov.gr
Οπότε μάλλον καταργήθηκε και δικαίως - σε πόσες μεριές πια θα καταχωρεί κανείς τα ίδια πράγματα;

• Like
Reactions: mareco

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.914
5.293
patra
grdane.blogspot.com
Καταργήθηκε η διαδικασία με τον Δήμο....
παίρνουν όλοι τα στοιχεία αυτόματα μέσω της εφαρμογής gov.
@theodss1 όλα καλά μην ανησυχείς.
απλά μάθε πως πάει το άλλο σκυλί...' ανθρώπινα πάντα.
ας πρόσεχαν.
τώρα σε περίπτωση κινδύνου ζωής τα σκυλιά μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κι ορθώς πράττουν.
σε περιπτώσεις που η αδρεναλίνη κτυπάει κόκκινο, δεν σταματάνε τα ντόγκο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.613
11.004
Athens
Κάτι ξέχασες; :unsure:
Γιατί εσύ δεν ξεχνάς;
Tι είσαι, κανα νιόβγαλτο πουλάρι;
@GRDANE μην γελάς, δεν είσαι κι εσύ κανα αυγό ημέρας.

Παιδιά άκυρο το παραπάνω, είχα ξεκινήσει να γράφω, η Zombie έχ...σε στο πάτωμα, ο Στάφυ έτρεχε να τα φάει - καταλαβαίνετε τώρα, έγινε διάλειμμα για διαφημίσεις.

• Haha
Reactions: GRDANE and mareco

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.583
845
Ξεσσαλονικη!!!
Λυπάμαι πραγματικά για όλη την αναστάτωση και την κατάσταση,ειδικά αν έγινε επακριβώς όπως την περιγράφετε.
Θα προσπαθήσω να είμαι μετρημένος και σε τάξη.
1:Μου ανεβαίνει η πίεση όταν βλέπω εκπαιδεύσεις και παρουσιάσεις εκπαίδευσης σε δημόσιους χώρους με σκυλιά είτε χωρίς λουρί,είτε με κοντό λουρί στο πάτωμα και «μείνε» ή «έλα» από αποστάσεις που δεν μπορούν να χειριστούν.

2:Μου ανεβαίνει η πίεση όταν χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουν εκπαιδεύσεις σε προβληματικές συμπεριφορές με συγκεκριμένο σύστημα εκπαίδευσης και ακραίες θεωρίες περί βίας και καραμέλες σεβασμού και κακοποίησης και φυσικά το αποτέλεσμα είναι ένα χειρότερο μπαράζ κακών συμπεριφορών.

3:Μου ανεβαίνει η πίεση και θα πεθάνω από εγκεφαλικό,όταν βλέπω ότι όλα αυτά τα βίντεο από κάτω έχουν δεκάδες και πολλές φορές εκατοντάδες εκφράσεις θαυμασμού και απουσίας κριτικής σκέψης και ένα θέατρο παραλόγου με αποδέκτη τον κακομοίρη τον σκύλο!

4:Η εκπαιδεύτρια και ο ιδιοκτήτης πως πράξανε κατά το συμβάν;
Διάβασα ότι αναφέρατε ότι ήταν «θετική».Πως το μάθατε αυτό;

5:Ψυχρά εντελώς,προφανώς και σφαλει η πλευρά που εκτελεί την επίθεση,(Αν ήταν επίθεση)κατά τα άλλα όμως,χωρισ να έχετε ευθύνη για την επίθεση,να ξέρετε πως είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο να προσπαθείς να χειριστείς σκυλιά μαζί με καρότσι.Αντιλαμβανομαι ότι είναι μια πιο ευχάριστη διαδικασία και συνδιαζονται πολλές υποχρεώσεις μαζί,αλλά δυστυχώς το μάθατε με τον άσχημο τρόπο ότι εχετε ευθύνη για τον χειρισμό.

Ευτυχως απ την μια είχατε τα ζώα μαζί.Ισως να γλυτωσατε κάτι χειρότερο ,ίσως όμως και όχι..Δεν ξέρουμε ξεκάθαρα τις προθέσεις του άλλου ζώου.Στην θέση του θα μπορούσε να είναι ένα άλλο αθώο σκυλάκι με προθέσεις απλά για παιχνίδι ή ένα άλλο παιδάκι.Θα είχε σημασία ποιος φταίει στην τελική;Θα πρέπει να είστε σε θέση να χειριστείτε τα ζώα ,ιδανικά με εντολές,στην χειρότερη με τα χέρια σας.

Θεωρώ πως δεν θα έχετε κανένα νομικό θέμα και ειδικά αν έχετε και μάρτυρες,εσείς θα βγείτε «καθαροί».
Απλά μην έχουμε σαν εύκολη δικαιολογία την θεωρητική ή όντως υπαρκτή επίθεση για την αδυναμία του δικού μας χειρισμού.

Last edited:
  • Like
Reactions: saras and vrmode

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161