Δάγκωσε άνθρωπο!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
οπως τα λέει ο τίτλος...

Για να μην μακρηγορήσω, θα τα πω τα γεγονότα περιληπτικά. Το Σαββατοκύριακο, μέχρι και χθες, φιλοξενούσα μια φίλη μου και το σκύλο της. Ο σκύλος είναι ένα ημίαιμο σκυλί, 6 ετών, τεραστίων διαστάσεων και με πολύ έντονο ταμπεραμέντο. Γαυγίζει αρκετά, γκινιάζει, γενικότερα ειναι θορυβώδης. Ειναι επίσης επιφυλακτική με τους ανθρώπους και προτιμάει να είναι μόνη της παρά με κόσμο γύρω της.
Η Σύλβια με αυτή την σκύλα γνωρίζονται εδώ και δύο χρόνια περίπου, έρχονται αντιμέτωπες όμως σπάνια κάποιες φορές για λίγες ώρες και κάποιες άλλες φορές για 3-4 μέρες όταν φιλοξενούμε την φίλη μου (ή αυτή εμενα και την Συλβια).

Η σχέση μεταξύ τους δεν ειναι καλή, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα με διάφορους τρόπους (πχ με μεγάλες κοινές βόλτες, παιχνίδια στην παραλία κλπ). Πάντα στις κοινές δραστηριότητες, ενω δεν παίζουν ποτέ μαζί, τουλάχιστον ανέχεται η μια την παρουσία της άλλης, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, η αλλη σκύλα (που θα ονομάζουμε Χ. απο εδώ και πέρα ) αρχίζει να γρυλίζει στην Σύλβια, τσιτώνει την τρίχα κάγκελο και δείχνει δόντια. Η Σύλβια κλαψουρίζει΄και απλά την παρατηρεί, δεν έχει γρυλίσει ποτέ αλλα ειναι πάντα σε πολύ μεγάλη ένταση.
Πραγματικά, όσο διάστημα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, η κατάσταση ειναι απελπιστική, η μια γαυγίζει η άλλη κλαψουρίζει και αναγκαζόμαστε να τις διαχωρίζουμε σε άλλους χώρους. Δεν μου αρέσει αυτό αλλά αν μείνου στον ίδιο χώρο υπάρχει κίνδυνος να αρπαχτουν (κάτι που έχει γίνει ήδη στο παρελθον...)

Τι συμπεράσματα βγάζετε? Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βελτιωθεί η σχέση των σκυλιών?

Και το δευτερο ζητούμενο στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος, είναι οτι αυτές τις μέρες που φιλοξενούσαμε την Χ. , δεχτήκαμε επίσκεψη απο άλλη φίλη την οποία η Σύλβια ασφαλώς γνωρίζει πολύ καλά και βλέπει πολύ συχνά. Ενω πάντα η Σύλβια αναζητούσε χάδια απο τη συγκεκριμένη κοπέλα, μόλις πήγς η κοπέλα να την χαιδέψει της άρπαξε το χέρι!!
Ετσι στα καλά καθούμενα, πλησίασε όπως έκανε κάθε φοράμ η Σύλβια την κοιτούσε και μόλις πήγε να ακουμπήσει το κεφάλι της, της δάγκωσε το χέρι. Δεν είχαμε αίματα, μόνο ενα μικρό ξύσιμο, αλλά ειναι κάτι που συνέβη πρώτη φορά και ομολογώ με σόκαρε!!
Την ίδια στιγμη την μάλωσα έντονα αλλά πως θα μπορούσα να το χειριστώ καλύτερα?
Το να προλάβω την συμπεριφορά δεν υπήρχε καν σαν ενδεχόμενο...

Συγγνώμη για τα δύο θέματα που έθιξα, αν κρινουν οι μοντς οτι πρέπει να τα διαχωρίσω ευχαρίστως να το κάνω.( Τα έγραψα μαζί γιατι θεωρώ οτι αλληλοσχετίζονται )

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ειναι μεγαλο στρες για τα περισσοτερα σκυλια να μπαινουν αλλα στο χωρο τους, κυριως οταν μαλιστα δε συμπαθιουνται. Τι εκανες λοιπον; Της δημιουργησες μια κατασταση που τη στρεσαρε, και την εκανε να νιωθει ανασφαλης.

Γι αυτο και θεωρω οτι ηρθε και το "δαγκωμα" (δαγκωμα χωρις αιματα δεν ειναι δαγκωμα κατα τη γνωμη μου, ειναι μια διορθωση) γιατι εκεινη τη στιγμη πιθανως να λαμβανε ασχημα σηματα απο την αλλη σκυλα, ακομα κι αν βρισκοταν σε αλλο δωματιο.

Αλλωστε η κινηση "απλωνω το χερι μου πανω στο κεφαλι του σκυλου" εχουμε πει αρκετες φορες οτι ειναι μια κινηση κυριαρχιας προς αυτον.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
από υπερβολικο στρες νομιζω ότι επραξε ετσι .
και δεν νομιζω οι πηγε να δαγκωσει,πιο πολύ αποθηση ηθελε να κανει

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πάμε...

Η σχέση μεταξύ τους δεν ειναι καλή
όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, η αλλη σκύλα (που θα ονομάζουμε Χ. απο εδώ και πέρα ) αρχίζει να γρυλίζει στην Σύλβια, τσιτώνει την τρίχα κάγκελο και δείχνει δόντια. Η Σύλβια κλαψουρίζει΄και απλά την παρατηρεί, δεν έχει γρυλίσει ποτέ αλλα ειναι πάντα σε πολύ μεγάλη ένταση.
μόλις πήγς η κοπέλα να την χαιδέψει της άρπαξε το χέρι!!
Ετσι στα καλά καθούμενα, πλησίασε όπως έκανε κάθε φοράμ η Σύλβια την κοιτούσε και μόλις πήγε να ακουμπήσει το κεφάλι της, της δάγκωσε το χέρι.
Καθόλου στα καλά καθούμενα!

Για μένα φυσιολογική συμπεριφορά!

Ξένη σκύλα της ανεβαίνει ήδη στο κεφάλι κάθε φορά που συναντιέστε, θεώρησε ότι θα της ανέβει και η ξένη φίλη σας!Και όλα αυτά στον δικό σας χώρο!

Φιλική συμβουλή επειδή βλέπω ότι η Χ είναι λίγο προβληματική και η δικιά σου χάπατο!:D
Χωρίζετε τις σκύλες όταν βρίσκεστε και όλα οκ!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγώ θα σκεφτόμουν και την ανακατευθυνση νεύρων.
Δεν μπορεσε να τα βγάλει στην Χ, και τα εβγαλε στη φίλη που ξέρει ότι απλώνει το χέρι για χάδια, οποτε χωρις να απειλείται εκτονωσε τον εκνευρισμό της.

edit: αμαν βρε Στελιο, όχι και χαπατο! :p

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Εγώ και το "χάπατο" σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις! ;)

Στέλιο να μην επιμένουμε πλέον στην ομαλή συμβίωση της Χ με της Σύλβιας? Να τα χωρίζουμε και ως εκεί?
Δεν με ενοχλέι καθόλου αλλα σκέφτομαι μήπως έτσι εδραιωθουν άσχημες συμπεριφορες...

aouimbae η άλλη σκύλα εκείνη τη στιγμή ήταν στο ίδιο δωμάτιο και κοιμόταν...
Με ξάφνιασε η αντίδραση της γιατί υπο παρόμοιες συνθήκες και πάλι με τον ίδιο σκύλο στο κεφάλι της, δεν έφτανε σε τέτοια ακραία "διόρθωση" ή "ανακατευθυνση νεύρων".

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν και δε ρωτας εμενα :p θεωρω οτι δν εχει νοημα να επιμενετε!!! Απλα καποια σκυλια δε τα πανε καλα, κριμα ειναι να τα καταπιεσουμε επειδη εμας μας βολευει. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ενηλικα σκυλια ιδιου φυλου.

Ε καποια στιγμη θα ερχοταν το "μπαμ" θεμα χρονου ηταν

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν και δε ρωτας εμενα :p θεωρω οτι δν εχει νοημα να επιμενετε!!! Απλα καποια σκυλια δε τα πανε καλα, κριμα ειναι να τα καταπιεσουμε επειδη εμας μας βολευει. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ενηλικα σκυλια ιδιου φυλου.

Ε καποια στιγμη θα ερχοταν το "μπαμ" θεμα χρονου ηταν
Λογικό αλλα δεν ειναι βία να τραβάνε αυτό το ζόρι της απομόνωσης τα σκυλια για 2 και 3 μέρες συνεχόμενα? Αυτό εφαρμόζω και εγώ αλλά δεν ξέρω, σαν τακτική με ξενίζει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγώ και το "χάπατο" σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις! ;)

Στέλιο να μην επιμένουμε πλέον στην ομαλή συμβίωση της Χ με της Σύλβιας? Να τα χωρίζουμε και ως εκεί?
Δεν με ενοχλέι καθόλου αλλα σκέφτομαι μήπως έτσι εδραιωθουν άσχημες συμπεριφορες...
Εδώ εμφανίστηκαν άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε άνθρωπο την στιγμή που η δικιά σου δεν είχε εμφανίσει!Ποιος ενδιαφέρεται για την άλλη σκύλα?

Ενήλικα θηλυκά είναι!
Ενώ έπρεπε να καθιερωθεί ιεαραρχία λόγω μεγέθους αυτές επιμένουν!
Ρίσκο το να μπείτε στην διαδικασία να τις φέρεται σε επαφή!Αν το κάνετε πρέπει να αποκωδικοποιείτε το κάθετι που γίνεται!

Ξέρεις μου θυμίζει το ανέκδοτο:

"Καλά ρε Ρόζα τι περιμένεις, να σε χέσει και να φύγεις?"
:p

Λογικό αλλα δεν ειναι βία να τραβάνε αυτό το ζόρι της απομόνωσης τα σκυλια για 2 και 3 μέρες συνεχόμενα? Αυτό εφαρμόζω και εγώ αλλά δεν ξέρω, σαν τακτική με ξενίζει.
Καθόλου βία!
Οι βόλτες σε ουδέτερα εδάφη ίδιες, αλλά από 'κει και πέρα χωρίζετε τα τσανάκια τους!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Πάντως Στέλιο στο θέμα λόγω μεγέθους έχω μια ένσταση. Εχω δει σκυλιά με πολυ μικρό μέγεθος να ανεβαίνουν στη ιεραρχια σε σχέση με άλλα μεγαλύτερα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πάντως Στέλιο στο θέμα λόγω μεγέθους έχω μια ένσταση. Εχω δει σκυλιά με πολυ μικρό μέγεθος να ανεβαίνουν στη ιεραρχια σε σχέση με άλλα μεγαλύτερα.
Δεν εννοούσα ότι το μεγαλύτερο είναι πάντα το πρώτο σε ιεραρχία!Απλώς συνήθως το μέγεθος είναι καταλυτικό για να μπει η ιεραρχία ασχέτως αν είναι ο μικρόσωμος αυτός που θα είναι πρώτος σε ιεραρχία ή ο μεγαλόσωμος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Η απομόνωση, που έτσι κι αλλιώς, αναγκάζεστε να εφαρμόζετε, πόσο διαρκεί;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
αν είμαστε σπίτι, συνεχόμενα για κανένα τρίωρο σίγουρα. υποφερτος χρόνος.
οποτε ναι εχεις δικιο για το κρέητ...:rolleyes: