Δέσιμο σκυλου έξω από τα καταστήματα!!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ειλικρινά...πλέον...το θεωρώ τεράστια βλακεία...

Είναι πάρα πολλά, όσα κακά μπορούν να συμβούν, μέσα σε λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος, να εκθέτω έτσι τα σκυλιά μου.
Tι να συμβει δηλαδη; Δεν ειμαι υπερ στο να τα δενεις και να φευγεις αλλα ετσι οπως το λες ειναι σαν να τ' αφηνεις σε διασταυρωση πυροβολισμών...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.366
Να το πάρουν και να φύγουν
Να το χτυπήσουν
Να του επιτεθεί άλλος σκύλος [ή και γάτα]
Να δαγκώσει, αν κάποιος το πλησιάσει για τον οποιοδήποτε λόγο
Να αρπάξει άλλο σκύλο, αν περνάει κοντά

Οσα μου έρχονται αμέσως-αμέσως στο μυαλό. Δεν ρισκάρω να συμβεί τίποτα απ'όλα αυτά.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Δεν παθαίνουν τίποτα για 5 λεπτά έλεος.Η μεγαλύτερη μαλακ...ια είναι να τον αφήσεις στο μείνε και να μην είναι δεμένος,ποτέ δεν ξέρεις τη θα γίνει και τη θα κάνει σκύλος σε κάτι που δεν αντιμετώπισε άλλη φορά

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Tι να συμβει δηλαδη; Δεν ειμαι υπερ στο να τα δενεις και να φευγεις αλλα ετσι οπως το λες ειναι σαν να τ' αφηνεις σε διασταυρωση πυροβολισμών...
Ναι κ γω πιστευω οτι δε θα παθει κατι, εξαρταται βεβαια που το αφηνεις.
Αν το δεσεις εξω απο το market της γειτονιας σου που σε ξερουν ολοι το πολυ πολυ να χορτασει χαδια μεχρι να βγεις.

Εξαρταται επισης κ απο τον σκυλο.
Αν εχεις σκυλο που εξω δεν καθεται στον κ@λο του ουτε 2' τοτε ακομη κ να'θελες δε θα μπορουσες.

Γενικοτερα δεν κρινω αρνητικα τα σκυλακια που βλεπω εξω απο καποια εμπορικα μαγαζια αλλα ναι με χαλαει πολυ να βλεπω καποιον να πινει καφε (ενας παππους σ'ενα καφενειο καθημερινα μαλλον το κανει) κ ο σκυλος να περιμενει εξω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.366
Ενώ αν είναι δεμένος, δεν μπορεί να συμβεί απολύτως τίποτα, μέσα σε 5 λεπτά!!!

Ok

Μακριά από εμένα και όποιος θέλει, ας ρισκάρει με το σκυλί του.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μιλάω να τον βλέπεις πάντα τον σκύλο πχ να πάρεις ψωμί στο φούρνο η ένα γάλα.Να πας να ψωνίσεις βρακιά με τις ώρες και να τον έχεις δεμένο δεν λέει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Εγώ για αυτό τα παρακολουθώ μέσα από το μαγαζί. Δεν προλαβαίνει δηλαδή ο άλλος να τα πάρει και να φύγει.
Αυτό που βρίσκω απαράδεκτη μ@λακία είναι να το δένεις έξω π.χ. από τράπεζα και να εξαφανίζεσαι για τρία τέταρτα. Το είδα προχθές γι αυτό το λέω.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αυτό που βρίσκω απαράδεκτη μ@λακία είναι να το δένεις έξω π.χ. από τράπεζα και να εξαφανίζεσαι για τρία τέταρτα. Το είδα προχθές γι αυτό το λέω.
Ξερεις κ γω θα σχολιαζα αρνητικα αλλα..

Σε μια κοντινη σε μας τραπεζα την ανοιξη (τοτε ετυχε να το δω) ηταν δεμενο το 12χρονο αρσενικο samoyed (που το γνωριζουμε) του οποιου ο ιδιοκτητης ειναι ενας ηλικιωμενος κυριος.
Ζει μονος του με τον σκυλο του σε διαμερισμα.
Οποτε ακομη κ την συνταξη του να παρει το εχει μαζι του.
Παντου του επιτρεπουν να μπει με τον σκυλο, στην τραπεζα οχι.
Τι να κανει?
Αν δεν παει να παρει την συνταξη θα πεινασουν κ οι δυο..

Του εχει λατρεια κ παντα οποτε τον συναντουσαμε ακομη κ πριν παρουμε εμεις σκυλο δε κουραζοταν να μιλαει για κεινον.

Γι'αυτο οπως εγραψα κ πριν εχω ενστασεις μονο οταν ειναι να κανουμε εμεις το κεφι μας π.χ. καφεδακι, μπυριτσα κ.λ.π.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Ξερεις κ γω θα σχολιαζα αρνητικα αλλα..

Σε μια κοντινη σε μας τραπεζα την ανοιξη (τοτε ετυχε να το δω) ηταν δεμενο το 12χρονο αρσενικο samoyed (που το γνωριζουμε) του οποιου ο ιδιοκτητης ειναι ενας ηλικιωμενος κυριος.
Ζει μονος του με τον σκυλο του σε διαμερισμα.
Οποτε ακομη κ την συνταξη του να παρει το εχει μαζι του.
Παντου του επιτρεπουν να μπει με τον σκυλο, στην τραπεζα οχι.
Τι να κανει?
Αν δεν παει να παρει την συνταξη θα πεινασουν κ οι δυο..

Του εχει λατρεια κ παντα οποτε τον συναντουσαμε ακομη κ πριν παρουμε εμεις σκυλο δε κουραζοταν να μιλαει για κεινον.

Γι'αυτο οπως εγραψα κ πριν εχω ενστασεις μονο οταν ειναι να κανουμε εμεις το κεφι μας π.χ. καφεδακι, μπυριτσα κ.λ.π.
Nαι βρε παιδί μου αλλά ας το αφησει στο σπίτι μόνο όταν πάει για την σύνταξη. Θα του το κλέψουνε και θα κλαίει με μαύρο δάκρυ.
(κάτι άσχετο, είδα προχθές ηλικιωμένο στον δρόμο με samoyed 17 ετών!!! :D )

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγω πάντως δεν τον εχω επιχειρήσει ποτέ,γιατι ποτέ δεν ξέρεις τι γινεται!!! Κι αν μαλιστα περάσει κάποιο άλλο σκυλάκι ή κάποια γάτα, ξέρω τι θα γινει γι αυτο και τον αφήνω πάντα στο σπίτι!!
Μόνο σε κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που μας ξέρουν, όταν περνάμε και χρειαστω κάτι μου το δινουν και μου φέρνουν τα ρέστα οπότε δε χρειάζεται ούτε εκεί να τον δέσω!!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Nαι βρε παιδί μου αλλά ας το αφησει στο σπίτι μόνο όταν πάει για την σύνταξη. Θα του το κλέψουνε και θα κλαίει με μαύρο δάκρυ.
(κάτι άσχετο, είδα προχθές ηλικιωμένο στον δρόμο με samoyed 17 ετών!!! :D )
17???!!!!
Ποσο τυχερος ο ιδιοκτητης..

Στο θεμα του παππου με το sami λιγο δυσκολο μαλλον γιατι υποθετω πως ειναι κ η εξοδος του σκυλου.
Δλδ ειναι δυσκολο σ'εναν ηλικιωμενο με βεβαρυμενη υγεια να βγαινει πολλες φορες τη μερα οποτε θεωρει πως αποτε βγαινει για δουλεια καλο ειναι να τον εχει μαζι του.

Δεν ξερω ειλικρινα αλλα δεν μπορω να το δω το συγκεκριμενο τουλαχιστον κ αρνητικα..

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εγω πάντως δεν τον εχω επιχειρήσει ποτέ,γιατι ποτέ δεν ξέρεις τι γινεται!!! Κι αν μαλιστα περάσει κάποιο άλλο σκυλάκι ή κάποια γάτα, ξέρω τι θα γινει γι αυτο και τον αφήνω πάντα στο σπίτι!!
Μόνο σε κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που μας ξέρουν, όταν περνάμε και χρειαστω κάτι μου το δινουν και μου φέρνουν τα ρέστα οπότε δε χρειάζεται ούτε εκεί να τον δέσω!!
Κ εγω δεν την αφηνω ποτε γιατι δεν ειναι σκυλος που θα καθοταν να περιμενει.

Στο συγκεκριμενο θεμα (στο περιμενε) τουλαχιστον δεν εχει καθολου υπομονη απλα στο θεμα του παππου που ανεφερα ειναι μεγαλης ηλικιας σκυλος εχει μαι καποια περισσοτερη υπομονη αλλα παλι γαυγιζει οσο περιμενει.
Δλδ ακομη κ σ'αυτην την μεγαλη ηλικια δε θελει να σταματησει το περπατημα αλλα καταννοω κ την κατασταση του ιδιοκτητη.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Στην Ιταλία στα μαγαζιά που δεν μπαίνει ο σκύλος (μπαινει σχεδόν παντου) έχει μερος να τον δέσεις....και στο χωριο εδω δεν υπαρχει και κινδυνος.

Στην Ελλάδα την παίρνω μες το κατάστημα αγκαλιά όπου με αφήσουν , αλλα ποτέ έξω δεμένη.

Να συμπληρωσω οτι ξέρω οικογένεια που η γιαγιά έκανε το καλό να βγάλει την σκύλα βόλτα οταν ελειπαν όλοι αλλα η σκύλα ήταν σε οιστρο και εξω απο ενα σουπερμαρκετ εγινε το κακο...και δεν το ανέφερε....και ευτυχώς γέννησε ενα μονο σκυλάκι και το κράτησαν ....φυσικά σουμπιτη για στειρωση η σκύλα μετά....και η γιαγιά ακόμα να το χωνέψει!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ειναι θέμα εκπαίδευσης και εξαρτάται και απο τον σκύλο.
Επειδή καλώς ή κακώς μένουμε στην πόλη, πρέπει να μάθουμε στα σκυλιά μας να ζούνε σύμφωνα με αυτήν.
Αν πρέπει να μπούμε σε ένα χώρο στον οποίο δεν επιτρέπονται σκύλοι ή δεν τον παίρνουμε μαζι μας ή τον μαθαίνουμε να περιμένει έξω την επιστροφή μας. Εννοείτε ότι είναι για μικρο διάστημα χρόνου και ότι μπορούμε να έχουμε οπτική επαφή στον σκύλο μας.
Προσωπικά το έκανα και με τον προηγούμενο σκύλο μου και με τον τωρινό. Ετσι μαθαίνω τα σκυλιά μου. Επίσης δεν τα δενω για να μην στρεσαρονται και τα εμπιστεύομαι ότι θα κάτσουν και θα με περιμένουν. Μέχρι τώρα δεν είχα ποτε πρόβλημα.
Το ξέρω ότι πολλα μπορούν να συμβούν αλλα δεν ζω με σενάρια καταστροφής.
Επίσης δεν λέω ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος και ούτε τον προτείνω, ακόμα και αν εγω τον ακολουθώ.

Using tapatalk app

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.141
1.409
εγώ δεν τον περνώ και πάω super αλλα μέχρι το ψιλικατζίδικο θα πάει
θα μπει σε εντολή και tah δεθεί για καλο και για κακό...

ο πατέρας μου δε με τα 4 πλέον 3 δένει μονο τον μικρό όταν είναι να μπει κάπου
οι άλλοι απλά κάθονται έξω και περιμένουν

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και γω το εκανα καποτε... μεχρι που μια φορα βγηκα και ειδα ενα κοριτσακι να τον εχει αγκαλια και η μαμα να βγαζει φοτο με το κινητο... λεγοντας μου " και οι κουμπαροι μας εχουν 2 ντογκο "...
Εχασα 10 χρονια απο τη ζωη μου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Και γω το εκανα καποτε... μεχρι που μια φορα βγηκα και ειδα ενα κοριτσακι να τον εχει αγκαλια και η μαμα να βγαζει φοτο με το κινητο... λεγοντας μου " και οι κουμπαροι μας εχουν 2 ντογκο "...
Εχασα 10 χρονια απο τη ζωη μου...
XAXAXAXAAAAAA!!!!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Όλοι την ίδια τακτική χρησιμοποιούμε ρε παιδιά, δλδ. λέμε στους μέσα να μας φέρουν έξω αυτά που θέλουμε. Όχι όμως και ανευθυνότητα επειδή καμιά φορά μπορεί να πρέπει να πάρεις κάτι απο κάπου, που είναι αρκετά μακριά από το σπίτι σου και δεν προλαβαίνεις (ή βαριέσαι) να πας να αφήσεις τον σκύλο και να ξαναγυρίσεις. Και για αυτό τον δένεις για 5 λέπτα, που τις περισσότερες φορές έχετε οπτική επαφή. Ναι πολλά μπορούν να συμβούν, όπως πολλά μπορούν να συμβούν ανα πάσα στιγμή και στη βόλτα, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Τρελαινόμαστε για ένα θέμα μικρής σημασιας. Εκτός αν μιλάμε ότι αφήνουμε το σκύλο καμιά ώρα...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ε ντάξει σε σκυλοφόρουμ είμαστε,αν δεν κάνουμε κ λίγο την τρίχα τριχιά η δε δούμε το γαίδαρο στα δόντια δεν έχει γούστο :cuniaoo: