Δακρυζει,και ανοιγει το ματακι του με δυσκολια!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
και ορο βάζαμε πρώτα να καθαρίσουν τα ματια μετά κολλύριο και στα ενδιάμεσα τσαγάκι. χαμός..

Απλά κοίτα να είναι καθαρό τσάι και να μην έχει άλλα μέσα (οχι με άρωμα πάνω απ όλα!)

σε νοιώθω ο γάτος του φίλου μου πήγε και έπεσε σε ασβέστη....για να σώσουμε τα μάτια του κάναμε αγώνα με κολλύρια κομπρέσες κτλ....και οι γάτες δεν κάθονται με τίποτα να τους βάλεις κολλύριο....

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.149
1.417
σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλα ευτυχώς αυτό ήταν πριν 3 χρονια τώρα είμαστε ok...
απλά είχα αυτή την απορία για το τσάι γιατί νομίζω πως ίσως καταπραΰνει με κάποιο τρόπο
κι ίσως βοηθάει και για σκύλους κι είπα να το αναφέρω.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο δικος μου σκυλος επαθε παλι επιπεφυκιτιδα χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος.Εχει τα ιδια συμπτωματα με την προηγουμενη φορα που το επαθε πριν 1 χρονο το καλοκαιρι.Πρωτα κοκκινισε το 1 ματι με τσιμπλες και μετα το αλλο αλλα λιγοτερο.Επισης το 1 ματι(το κοκκινο) ειναι θολο,το κρατα πιο κλειστο απο το αλλο και τι ετριβε πριν λιγο.Τον επιασε απο χθες και λογικα θα χειροτερεψει οπως την προηγουμενη φορα.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κτηνιατρος σημερα αλλα δεν ξερω αν ανοιξει καποιος αυριο.Θα εχει χειροτερεψει ομως το ματι μεχρι αυριο μεθαυριο.Την προηγουμενη φορα που το επαθε ο κτηνιατρος μας εγραψε tobradex 3 φορες την ημερα επι 4 ημερες αφου πρωτα εξετασε τα ματια και μου εξηγησε πιο πριν στο τηλεφωνο οτι δεν πρεπει να βαλω τιποτα εκτος απο φυσικο ορο ο οποιος βοηθησε πολυ λιγο.Για τον λογο οτι αν το ματι εχει καποια αμυχη-γρατσουνια θα γινει ζημια.Ηθελα να αποφυγουμε το tobradex λογω κορτιζονης αλλα ο κτηνιατρος ειπε οτι μονο ετσι θα περασει και θα ανακουφιστει.Γνωριζει καποιος αν ακομα και το tobrex κανει ζημια οπως το tobradex?Αν θυμαμαι σωστα το 1ο εχει μονο αντιβιωση ενω το 2ο αντιβιωση και κορτιζονη.Τυχαινει να εχω 1 σωληναριο tobrex που ανοιχτηκε προσφατα και δεν ξερω αν κανει να βαλω και αν βοηθα οπως το tοbradex.Υποψην οτι το tobrex μετα το ανοιγμα πρεπει να πεταχτει εντος 28 ημερων.Με συγχωρειτε που δεν εκανα παραγραφους αλλα δεν γινεται απο αυτο το κινητο.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Ο δικος μου σκυλος επαθε παλι επιπεφυκιτιδα χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος.Εχει τα ιδια συμπτωματα με την προηγουμενη φορα που το επαθε πριν 1 χρονο το καλοκαιρι.Πρωτα κοκκινισε το 1 ματι με τσιμπλες και μετα το αλλο αλλα λιγοτερο.Επισης το 1 ματι(το κοκκινο) ειναι θολο,το κρατα πιο κλειστο απο το αλλο και τι ετριβε πριν λιγο.Τον επιασε απο χθες και λογικα θα χειροτερεψει οπως την προηγουμενη φορα.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κτηνιατρος σημερα αλλα δεν ξερω αν ανοιξει καποιος αυριο.Θα εχει χειροτερεψει ομως το ματι μεχρι αυριο μεθαυριο.Την προηγουμενη φορα που το επαθε ο κτηνιατρος μας εγραψε tobradex 3 φορες την ημερα επι 4 ημερες αφου πρωτα εξετασε τα ματια και μου εξηγησε πιο πριν στο τηλεφωνο οτι δεν πρεπει να βαλω τιποτα εκτος απο φυσικο ορο ο οποιος βοηθησε πολυ λιγο.Για τον λογο οτι αν το ματι εχει καποια αμυχη-γρατσουνια θα γινει ζημια.Ηθελα να αποφυγουμε το tobradex λογω κορτιζονης αλλα ο κτηνιατρος ειπε οτι μονο ετσι θα περασει και θα ανακουφιστει.Γνωριζει καποιος αν ακομα και το tobrex κανει ζημια οπως το tobradex?Αν θυμαμαι σωστα το 1ο εχει μονο αντιβιωση ενω το 2ο αντιβιωση και κορτιζονη.Τυχαινει να εχω 1 σωληναριο tobrex που ανοιχτηκε προσφατα και δεν ξερω αν κανει να βαλω και αν βοηθα οπως το tοbradex.Υποψην οτι το tobrex μετα το ανοιγμα πρεπει να πεταχτει εντος 28 ημερων.Με συγχωρειτε που δεν εκανα παραγραφους αλλα δεν γινεται απο αυτο το κινητο.
Καλησπέρα μπορείς να του βάλεις tobrex άφοβα.Αν έχεις αλοιφη 2 φορές τη μέρα αλλιώς κολλυριο 3-4 φορές τη μέρα.Δεν κάνει ζημιά ειναι αντιβιωση χωρίς κορτιζονη.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Tobrex όντως μπορείς να βάλεις άφοβα.Πάρε κ dacryogel απο τα φαρμακεία για να μην τρίβεται ο κερατοειδής από το βλέφαρο όταν τα κλείνει κ τα σφίγγει.Βάζεις άφοβα και από τα δύο.
Κ κάνα χάπι τη μέρα τύπου zyrtec αν έχεις μπορείς να δίνεις.Συνήθως για τις αλλεργίες αυτά προτείνουν οι γιατροί..

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπερα,σημερα τον πηγα στην κτηνιατρο και τελικα ηταν επιπεφυκιτιδα παλι.Ρωτησα αν μπορω να βαλω tobrex και η κτηνιατρος ειπε για 5-6 μερες (συνολο) μερες στο μολυσμενο ματι και 2-3 μερες προληπτικα στο 1 ματι που δεν ειναι μολυσμενο γιατι μπορει να μολυνθει.Δεν προτεινε καποιο αλλο φαρμακο πιο δυνατο πχ tobradex,οπως μου ειχε γραψει ο βοηθος της περυσι.

Ηταν και ευκαιρια να δει η κτηνιατρος τον σκυλο.Στηθοσκοπιο,θερμομετρο κλπ.Της ζητησα να κοιταξει και τους πρωκτικους αδενες γιατι τον Ιανουαριο ειχαμε προβλημα(φλεγμονη) και ειχαν καθαριστει οι αδενες συν αντιβιωση.Ηταν αδειοι σχεδον.

Μου ζητησε το βιβλιαριο του σκυλου και μολις ειδε οτι δεν ειχα κανει το αντιλλυσικο του 2012 ειπε να το κανω αμεσως γιατι εχουμε κρουσματα λυσσας ειδικα τον τελευταιο χρονο.Και ειπε επειδη ουτως η αλλως θα πληρωνα επισκεψη με χρεωσε μονο 25 ευρω μαζι με το εμβολιο.Εδειξε ενδιαφερον,θα μπορουσε απλα να χρεωσει τα 25 επισκεψη η τα διπλασια με το εμβολιο.Για την συγκεκριμενη κτηνιατρο εχω ακουσει καλα λογια τουλαχιστον οσον αφορα το ενδιαφερον της για τα ζωα.Ετοιμη να με κατσαδιασει ηταν χαχα.

Δεν θυμαμαι για την αλοιφη αν μου'πε 2 η 3 φορες την ημερα,νομιζω 2 αρα καθε 12 ωρες.

Πριν φυγω μου ειπε να μην βραχει ο σκυλος για 1 εβδομαδα λογω του εμβολιου και επειδη την ειχα ηδη ρωτησει 2-3 πραγματα και ηταν η στιγμη που εφευγα βλακεια μου που δεν ρωτησα τον λογο.Σας εχει πει κτηνιατρος το ιδιο?Μου εκανε εντυπωση.

Και κατι αλλο-Υπαρχει περιπτωση αν βαλω αμπουλα στον σκυλο να αλληλεπιδρασει με το εμβολιο?ειχε καποιος προβλημα εφαρμοζοντας αμπουλα σε προσφατα εμβολιασμενο σκυλο?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Η επιπεφυκιτιδα του περασε αλλα δυστυχως μολυνθηκε παλι την Τεταρτη το ιδιο ματι,το δεξι.Μετα απο 1 μηνα δηλαδη.Μιλησα απο το τηλεφωνο με την κτηνιατρο και την ρωτησα αν ισχυει οτι τα μικροβια αποκτουν αντοχη στα αντιβιωτικα,η λεγομενη αντιβιοαντοχη.Ειπε οτι ισχυει και αν καποια στιγμη το Tobrex η το Tobradex δεν τον "πιανει" μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κατι αλλο.Επισης οτι μπορουμε να εξετασουμε τι ειναι αυτο που επηρεαζει τον σκυλο,που ειναι αλλεργικος.Απο την Τεταρτη ξεκινησα να του βαζω Tobradex με το σκεπτικο να του περασει πιο γρηγορα απ'οτι με το Tobrex και οντως ετσι εγινε αλλα απο χθες μολυνθηκε και το αλλο του ματι,το αριστερο και ξεκινησα να του βαζω και σε αυτο.Ρε γαμωτο,περυσι το επαθε καλοκαιρι παλι αλλα μονο 1 φορα.Πιστευω οτι τον πειραζουν τα κιτρινα ξερα χορτα.Αφου μαρκαρει συνεχεια και πριν το κανει καθε φορα σχεδον βαζει το κεφαλι του σε θαμνους κλπ πιο πριν μαλλον για να αφησει την μυρωδια του και ισως ετσι μολυνεται πιο ευκολα.Ειναι και σκυλος σκουπα που συνεχως μυριζει το εδαφος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr