Δεμοδεκτική Ψώρα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν έχουν τέτοιο θέμα οι αλητάμπουρες μου, απλά είδα έναν σκύλο στο φβ σε κακή κατάσταση που τον έχει μία κυρία, τον ταίζει κλπ αλλά στο γιατρό δεν μπορεί να τον πάει..λεπτομέρειες δεν ξέρω, κι έλεγα να τον πάω εγώ αλλά φοβήθηκα γιατί στο αυτοκίνητο μπαίνουν συχνά τα τέρατα μου γίαυτό ρώτησα. Δενκ μπορώ όμως να γνωρίζω τι είδους ψώρα έχει.
Ευχαριστώ πολύ

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ρωτα απο το τηλεφωνο ποσο συχνα πρεπει να μπει η advocate οταν χρησιμοποιειται ως θεραπεια και ας ξεκινησει ετσι. Κακο δεν θα του κανει. Νομιζω οτι πιανει κι αλλες ψωρες, οχι μονο τη Demodex.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν έχουν τέτοιο θέμα οι αλητάμπουρες μου, απλά είδα έναν σκύλο στο φβ σε κακή κατάσταση που τον έχει μία κυρία, τον ταίζει κλπ αλλά στο γιατρό δεν μπορεί να τον πάει..λεπτομέρειες δεν ξέρω, κι έλεγα να τον πάω εγώ αλλά φοβήθηκα γιατί στο αυτοκίνητο μπαίνουν συχνά τα τέρατα μου γίαυτό ρώτησα. Δενκ μπορώ όμως να γνωρίζω τι είδους ψώρα έχει.
Ευχαριστώ πολύ
Μπορεί και να είναι μύκητες οι οποίοι είναι κολλητικοί. Αν δεν πάρεις ξύσμα δεν μπορείς να πεις με σιγουριά αν είναι δεμοδηκώση η κάτι άλλο μόνο και μόνο από την όψη.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εδώ και 1-2 μέρες έβλεπα ένα μαύρο σημείο στην ράχη της (είναι και άσπρη και έκανε μπαμ). Χθες το μεσημέρι το έλεγξα και είδα οτι ήταν κάτι σαν έκζεμα. Μέχρι το βράδυ είχε πάει και λίγο πιο πέρα.... Ξυνόταν και περισσότερο από το συνηθισμένο, +οτι οι τρίχες από τη ράχη της έφευγαν με εξωπραγματικούς ρυθμούς.
Μέχρι να μιλήσω με το γιατρό, της έβαλα fuciderm και σήμερα πήγαμε εκτάκτως να τη δει.
Το πόρισμα: Δεμοδεκτική ψώρα.

Της έβαλε αμπούλα και πήρε ξέσμα για να το εξετάσει.

Μου είπε οτι το κληρονόμησε από τη μαμά της, αλλά να το εκδηλώσει σε τέτοια ηλικία;; (1,5 έτους).

:(:(:(

11720000_10206298007282018_906912028_n.jpg 11721130_10206298006722004_1689085032_n.jpg

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ποσο σιγουροι ημαστε οτι προκειται για δεμοδηκωση?
Εαν ειναι (φτου φτου μακρια) πρεπει οπωσδήποτε κ αμεσα να διαπιστωσετε αμα ειναι γενικευμενη ή εντοπισμενη...
εαν ειναι εντοπισμενη θα παιδευτεις λιγο αλλα θα την ξεπερασετε σχετικα ευκολα,απλα θα πρεπει να χεις το νου σου στο ανοσοποιητικο της κ να προτιμάς αμπουλες με μια συγκεκριμενη δραστικη ουσια, δεν θυμαμαι πως την λενε, παντως εμεις γιαυτο χρησιμοποιουμε advocate για να μην εχει παλι καμια εξαρση, αλλα κοντα δυο χρονια υστερα δεν ειχαμε ξανα ποτε κανενα πρόβλημα...μας πηρε κοντα μηνα+ να αναρρωσουμε πλήρως!
Εαν ειναι γενικευμενη δεν ξερω να σε συμβουλεψω, μακαρι να μπορουσα,απλα θυμαμαι οτι ειναι πολυ πιο άσχημα τα πραγματα!
Δυστυχως ειναι κληρονομικο ναι...

• Like
Reactions: Lavernne

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Ακόμα δε ξέρουμε τίποτα.
Advocate αμπούλα βάλαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα από την εξέταση του ξέσματος.
Αύριο το απόγευμα θα πάω για να με ενημερώσει σχετικά.

Βρήκα αυτό γραμμένο από μέλος σε άλλο θέμα για την δεμοδεκτική ψώρα.
"μεγαλες εκτασεις = γενικευμενη, μικρες εκδηλωσεις σε σημεια = εντοπισμενη..."

Εμείς έχουμε το σημείο που φαίνεται στη φωτό και 2 μικρότερα πιο πάνω (σε μέγεθος φακής).

Ελπίζω να είναι εντοπισμένη....
Πόσα ακόμα θα πάθει αυτό το σκυλί μου;;;; :(

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εντάξει....μην αγχωνεσαι ακομη!
Κανε την ερευνα σου κ συ μεχρι αυριο, να ξερεις, να εισαι προετοιμασμενη κ να ρωτησεις κ διαφορα που ισως ξεχασει να στα αναφερει!
Ειλικρινα ευχομαι να μην εχει...ΕΑΝ έχει ομως μεσα απτην καρδια μου να ειναι στην εντοπισμενη της μορφη!
Σε νιωθω γιατι κ γω ειχα περάσει μεγαλη αγωνια τότε!
Οσο για την ηλικια της...οσο κουλο κ αν ειναι κ μεις παντως ενος+ το περασαμε!
Λενε βεβαια οτι συνηθως "χτυπαει" μονο κουταβια η εντοπισμενη...κ ομως εμεις ημασταν νεαρες!

• Like

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η σκύλα είναι αρκετά πιεσμένη λόγω ίσως της στείρωσης με ανοσοποιητικό στα τάρταρα...

Πιθανόν να είναι εντοπισμένη δεμοδήκωση...και πιθανόν να φύγει όταν θα επανέλθει πλήρως!

Η δεμοδήκωση εμφανίζεται στα κουτάβια αλλά εμφανίζεται και στα ενήλικα όταν πιεστούν από στρες ή από σωματική ταλαιπωρία...
Η δεμοδήκωση μεταδίδεται κατά την περίοδο της γαλουχίας από την μάνα στα κουτάβια και αν εντοπιστεί αποκλείονται από την αναπαραγωγή.

• Like

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
η δεμοδηκωση δεν εχει διαπιστωθει πως μεταδιδεται, εικαζεται οτι μεταδιδεται από την μητερα στα κουταβια καποια στιγμη μετα/κατα τη γεννα.
η γενικευμενη δεμοδηκωση εχει την διαφορα οτι εξαπλωθηκε σε περισσοτερα σημεια στο σωμα του ζωου.δεν νομιζω οτι εχει και μεγαλη διαφορα, απλως το ζωο δεν ξερει που να πρωτοξυθει. και φαινεται ασχημοτερο.

• Like

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.320
patra
grdane.blogspot.com
λοιπον περι δεμοδηκωσης...
όλα τα σκυλια εχουν καποια ακαρεα στο δερμα τους... αυτά μεταφέρονται από τη μητερα στα κουταβια κατά την γαλουχια...
ενας υγιης οργανισμος κραταει αυτά τα ακαρεα υπο ελεγχο μεσω του ανοσοποιητικου του σε τετοιο αριθμο ώστε να μην δημιουργουν πρόβλημα στα σκυλια... σκυλια με χαμηλο ανοσοποιητικο εχουν καποιο θεματακι ν απεριορισουν τον αριθμο των ακαρεωνμε αποτέλεσμα όταν αυτά περασουν ένα συγκεκριμμενο αριθμο να αρχιζουν να εμφανιζουν δερματικα προβλήματα στο ζωο...

όταν ένα σκυλι ειτε κουταβι ειτε ενηλικο λοιπον εμφανισει δεμοδηκωση ειτε γενικευμενη ειτε εντοπισμενη αυτό οφείλεται διοτι το ανοσοποιητικο συστημα του σκυλου δεν μπορει να ελεγξει τον αριθμο αυτων των ακαρεων...

αν λοιπον περασει καιρος και θεραπευτεί ο σκυλος χωρις δικη μας παρεμβαση σημαινει ότι το ανοσοποιητικο του επεσε για καποιο λογω ειτε ασθενειας ειτε στρεσσ ειτε κατι άλλο και ξεφυγε τον ελεγχο αμεσως μολις ανεκτησε τον ελεγχο τοτε καταπολεμησε και τα ακαρεα... αυτό συμβαινει συνηθως στη εντοπισμενη δεμοδηκωση που ο ελεγχος είναι πολύ ευκολότερος... τοτ εβεβαια μιλαμε για μη κληρονομικη δεμοδηκωση...
αν όμως εμφανιστεί σε υγιη σκυλο ειτε γενικευμενη ειτε εντοπισμενη κι αυτή δεν υποχωρει παρα μονο με ιατρικη αγωγη... τοτε μιλαμε για αδυναμια ανοσοποιητικου να ελεγξει τον αριθμο των ακαρεων κι αυτό είναι κληρονομικο...

αυτή είναι ολη η ιστορια...
από τη μητερα λοιπον μεταδίδονται κατά την γαλουχια τα ακαρεα...

η αδυναμια του ανοσοποιητικου όμως είναι κληρονομικο ζητημα της μητερας η του πατερα?
ερωτηση για μεγαλους λυτες...

στην ελαφρια της μορφη αντιμετωπίζεται ευκολα από την advocate και μονο... σε σοβαρότερες μορφες όπως αυτή του λαμπραντορ στη συγκεκριμμενη περιπτωση καλο είναι να χορηγηθεί και αντιβιωση και ισως χρειαστουν και πλυσεις ( aς μιλησει με τον γιατρο της)

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μόλις με πήρε τηλέφωνο ο γιατρός της.
Εντοπισμένη μου είπε και πως κάθε βδομάδα θα πηγαίνουμε να βάζουμε αμπούλα (advocate).
Θα το παρακολουθούμε γιατί με τη δεμοδήκωση ποτέ ξέρεις..
Επίσης, μου ανέφερε, οτι αποτέλεσμα θα δούμε από την τρίτη βδομάδα και μετά.

Από την ώρα που βάλαμε αμπούλα και μέχρι τώρα έχει ξυθεί ελάχιστα και ελπίζω να σταματήσει και η τριχόπτωση σε λίγο καιρό.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
η αδυναμια του ανοσοποιητικου όμως είναι κληρονομικο ζητημα της μητερας η του πατερα?
ερωτηση για μεγαλους λυτες...

στην ελαφρια της μορφη αντιμετωπίζεται ευκολα από την advocate και μονο... σε σοβαρότερες μορφες όπως αυτή του λαμπραντορ στη συγκεκριμμενη περιπτωση καλο είναι να χορηγηθεί και αντιβιωση και ισως χρειαστουν και πλυσεις ( aς μιλησει με τον γιατρο της)
Για να μάθω για τη μαμά, θα ρωτήσω την κυρία που την φροντίζει να μου πει. Μπαμπάς αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Ευτυχώς την μαμά την στείρωσαν εδώ και αρκετό καιρό και η Νεφέλη επίσης στειρώθηκε μισό μήνα πριν, οπότε δεν τίθεται θέμα μετάδοσης σε άλλα κουτάβια.

Προς το παρόν μου μίλησε ο γιατρός μόνο για αμπούλες. Για αντιβίωση ή πλύσεις δε μου έκανε λόγο.
Το μόνο σημείο όπου έχει το"έκζεμα" είναι αυτό στη φωτό. Υπάρχουν και άλλα 2 μικρότερα όπως προανέφερα σε μέγεθος φακής λίγο πιο πάνω.
Δεν παρατήρησα σε άλλο σημείο του σώματός της και το απόγευμα της έκανα εξονυχιστικό έλεγχο.

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.320
patra
grdane.blogspot.com
λαβερν περαστικα της ευχομαι...
τα περι δεμοδηκωσης τα εγραψα γενικα κι όχι για τη δικη σου περιπτωση...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μπραβο, πολυ χαρηκα που τουλαχιστον ειναι εντοπισμενη...ψαξε καλα την μουτσουνα της (κ κατω απτο σαγονι) κ τις πατουσες (η εντοπισμενη συνηθως εκει εμφανιζεται)
Εγω της εκανα κ τα σημάδια τρεις φορες την μερα με ενα υγρο (τικ τακ, τακ τικ...κατι τετοιο τεσπα...) δεν ηταν αναγκη απλα επειδη ετσι κ αλλιως ξεκαθαρισα στον κτηνιατρο οτι δεν ηθελα να καθυστερησω να δω αμα θα περασει απο μονο του η οχι μου προτεινε κ αυτο για να την "βοηθησω" περισσότερο, απο απλα να βάζουμε advocate

• Like

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Τη μουτσουνα της την ξύνει (κάτω από το πηγούνι της ειδικά) είναι η αλήθεια. Θα την ψάξω πάλι αύριο για να μη την ξυπνάω τώρα.
Θα τον ρωτήσω αύριο για αυτό το υγρό που ανέφερες. :)
Σε ευχαριστώ πολυ!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Παιδια καλησπερα ειμαι προβληματισμενος με την σκυλα και με τον κτηνιατρο.Οταν βρηκα την σκυλα πριν 3 μηνες περιπου ειχε δεμοδικωση.Ο κτηνιατρος δεν μου μιλησε για το εαν ειναι γενικευμενη η εντοπισμενη μου ειπε απλα εχει demodex με αμεση εξεταση ξυσματος απο το δερμα της.Παρολαυτα απο τα λεγομενα σας καταληγω στην γενικευμενη μιας και ειχε 3 σημεια μεγαλα σαν παλαμη που δεν ειχε καθολου τριχα και ξυνοταν.Της εδωσε ενα χαπι μονο που μου ειπε οτι εχει 30 ευρω και οτι το σκυλι ειναι καλυμενο 100% δηλαδη τελειωσε αυτη η ασθενεια.Πως το κρινετε εσεις αυτο?Το σκυλι ειναι πραγματι παρα πολυ καλα μετα απο περιπου 40 μερες ηδη σχεδον δεν φαινεται οτι καποτε ειχε προβλημα.Απλα διαβαζω και ακουω οτι δεν φευγει ετσι απλα ενα τετοιο προβλημαΕπισης εχουμε και ενα αλλο προβλημα που μας εχει ταλαιπωρησει παρα πολυ ειδικα την χοντρη και θελω να μου πειτε εαν σχετιζετε με την δεμοδικωση.Πριν απο περιπου 45 μερες κουτσαινε και την πηγα στον (ιδιο) κτηνιατρο και εξετασε πατουσες και μου ειπε οτι ειναι παρα πολυ ερεθισμενες και οτι καπως την εσυρα και την πιεσα και κατι τετοια πραγμα που δεν ισχυει και μου εδωσε να βαλω fucicort για 10 μερες και να μειωσω τις αποστασεις απο τις βολτες,οπως και εκανα.Παω για επανεξεταση μετα απο 15 μερες γιατι την εβλεπα να ταλαιπωρειται και μου λεει οτι δεν ειναι και πολυ καλα τα ποδια και οτι μαλακωσαν παρα πολυ απο την κρεμα(της εβαζα πολυ σε ολη την πατουσα και αναμεσα απο τα δαχτυλα) και μου εδωσε ενα σκευμασμα το οποιο ουσιαστικα αυξανει το στρωμα της κερατινης του ποδιου.Το βαλαμε κ αυτο για δεκα μερες το οποιο εκανε δουλεια και ξεκινησαμε παλι βολτες κανονικα και απο χθες παλι ξεκινησε το σκυλι να κουτσαινει και να μην θελει να παει βολτα γιατι ζοριζεται.Την πηγα λοιπον παλι στον κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε να ξεκινησω παλι fucicort και pelmadog ταυτοχρονα.Τωρα κουτσαινει μονο το ενα ποδι και μου εδειξε ο κτηνιατρος το πριξιμο-ερεθισμα αναμεσα στα δαχτυλα της που προκαλει τον πονο.
1)Διαβασα χθες οτι to demodex εμφανιζει συμπτωματα και στα ποδια του σκυλου που προσβαλει...εννοουν απο κατω?Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να φταιει το demodex για αυτο?
2)Εχετε να μου δωσετε καποια γενικη συμβουλη, πως σας φαινεται η γνωμη του κτηνιατρου?
3) Εαν της παρω παπουτσακια για τα μπροστινα ποδια μονο και της βαζω και γαζα απο μεσα λετε να δω καμια βελτιωση.
Ευχαριστττωωω!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εμείς, σήμερα θα βάλουμε την τελευταία αμπούλα (1.5 μήνα μετά την εξέταση και την επιβεβαίωση οτι έχει demodex).
Για χάπι δε μου ανέφερε κάτι ο κτηνίατρος και γενικά όσο έψαξα και διάβασα, τις αμπούλες είδα σαν θεραπεία.

Τώρα, όσον αφορά το πόδι, δε μπορώ να σου πω κάτι, μιας και σε εμάς προσωπικά δεν εμφανίστηκε κάτι τέτοιο.
(Ίσως είναι κάτι που είχε από πριν την βρεις;; Κάποιος ερεθισμός/τραύμα; )

Εγώ πάντως θα ζητούσα και μία δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο κτηνίατρο...

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Εμενα ο κτηνιατρος που του ειπα και εγω κατι για αμπουλες μου ειπε οτι δεν κανουν και οτι το χαπι μονο κανει δουλεια.Δεν ξερω τι ν πω.Θα δειξει ο καιρος.Ναι ισως αλλα δεν περναει και εχουμε βαλει πανω τοσα πραγματα.Κ εγω αυτο μαλλον θα κανω.Ευχαριστω

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.320
patra
grdane.blogspot.com
το χαπι μαλον είναι ιβερμεκτινη... η καπως ετσι ... είναι η αντιβιωση που χρειαζεται ο οργανισμος .. * υποθετω,
οι αμπουλες από μονες τους βοηθάνε σε ασήμαντες περιπτώσεις ...
μπιανκα δοκιμασε κι αλλον γιατρο σχετικα με τ απελματα εμεις από εδώ χωρις κτηνιατρικς γνωσεις και εικονα τι ν αλεμε...