Δεν άφησαν σκύλο-οδηγό τυφλού να μπει στο μουσείο της Ακρόπολης!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
για το τι μπορει να κανει ενας τυφλος σε ενα μουσειο.
δεν ειμαι σιγουρη αλλα θα μπορουσε να υπαρχει μπροστα σε καθε εκθεμα καποια επεξηγηση στην γλωσσα γραφης τους σαν τις κανονικες ταμπελες που υπαρχουν ωστε να καταλαβαινουν τι βρισκεται μπροστα τους!
ακομα υπαρχουν σε μουσεια κατι σαν γουοκμαν που σε καθοδηγουν μεσα σε ενα μουσειο και παλι δινουν πληροφοριες για τα εκθεματα!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Στα περισσότερα μουσεία η πληροφόρηση κάτω από κάθε έκθεμα υφίσταται κ με γράμματα αφής για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης (για εδώ στην ελλάδα δεν το ξέρω με σιγουριά, πάντως στην Ευρώπη ισχύει).

Κ στην τελική, ένας σκύλος οδηγός τυφλού μπαίνει παντού! Τέλος.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Συμφωνω απολυτα με ολους σας απλα επειδη ζουμε στην Ελλαδα φανταστειτε λιγο την εικονα: Μπαινει η κυρια με τον σκυλο μεσα και την ιδια ωρα εχει ξεναγηση και μια ταξη δημοτικου ή γυμνασιου, και το σκυλι πλησιαζει καποιο απο τα πιτσιρικια....Τσιριδες, ουρλιαχτα και τρεξιμο για να αποφυγουν το "αιμοβορο κτηνος"! Θα γινοταν πανικος, δεν το συζηταμε...Ειμαστε η μονη χωρα που τα παιδια φοβουνται τοσο πολυ τους σκυλους. Εδω με τον δικο μου περπαταω καμια φορα, που ειναι και 2.5 κιλα, και καποια μωρα τσιριζουν. Η παιδεια των Ελληνων πρεπει να αλλαξει εις βαθος! Δεν ειναι μονο που δεν επετραπει σε αυτην την κυρια να μπει στο μουσειο, ειναι το εισητηριο που πετανε στον δρομο με το βγουν απο το λεωφορειο, ειναι η αγενεια των οδηγων στον δρομο, ειναι το γεγονος οτι κοιταμε μονο την παρτη μας και δεν μας καιγεται καρφακι για τον διπλα μας. Οταν αποκτησουμε παιδεια σε αυτα τα τοσο μικρα πραγματακια της καθημερινοτητας, τοτε υπαρχει πιθανοτητα να αφηνουμε και σκυλους-οδηγους να μπουν στα μουσεια.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ο σκύλος-οδηγός όταν εργάζεται δεν ασχολείται με τίποτα άλλο!

minpinkiller...το ποντίκι σου απ'ότι τόκοψα φέρνει προς μετεμψύχωση του σκυλιού των Μπάσκερβιλ, άρα δικαίως τα παιδάκια τσιρίζουν στην θέα του. Μη διαμαρτύρεσαι λοιπόν αδίκως....

Με προβλημάτισε πολύ το ερώτημα,τι μπορεί να κάνει ένας τυφλός σε ένα Μουσείο και νομίζω ότι το βρήκα....*demonio*:rolleyes:

στο Ελλάντα μπορεί να κάτσει στην απέξω και να κάνει τον ζητιάνο.....:(

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
minipinkiller, τα labrador και τα Γ.Π που συνοδευουν τυφλους τα εχεις δει φανταζομαι.. Ειναι πιο ηρεμα και απο χελωνες. ..συν αυτο που ειπε ο TARA... Δεν θα δωσει σημασια σε τιποτα..

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Ρε παιδια...εγω δεν ειπα οτι το σκυλι θα κανει την φασαρια...τα παιδια θα την κανουν..Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχετε γινει μαρτυρες κ εσεις παρομοιου σκηνικου. Ειναι μερικα που τους εχουν δημιουργησει τετοιο κομπλεξ οι γονεις τους που τσιριζουν ακομα και το πιο ηρεμο σκυλι του κοσμου να δουν...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
ε, θα τσιριξουν - το σκυλι θα τα γραψει κανονικα, και θα ησυχασουν. Καποια στιγμη θα μαθουν και αυτα....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Αυτο ειναι το προβλημα...οτι συνηθως αυτα τα παιδια ποτε δεν θα μαθουν, και θα μαθουν και τα δικα τους τα παιδια ετσι. Και αυτοι θα ειναι οι ανθρωποι που και στο μελλον θα απαγορευουν σε σκυλους οδηγους τυφλων να μπουν μεσα στα μουσεια, στα εστιατορια κτλ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
η είσοδος σκύλου σε μουσείο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους....
άσχετα αν δεν μπορειτε εσεις να τους καταλαβετε... παραδειγμα:
αμέσως μετα την είσοδο του σκύλου στο μουσείο μπορεί να υπαρξει επισκεψη απο δημοτικό σχολείο...
τα παιδακια βλεποντας ενα τοσο ηρεμο σκυλί ενθουσιάζονται και γραφουν στα παλια παπουτσια την δασκαλα που προσπαθει να τους μιλήσει γα την ένδοξη ιστορία του τόπου...
το πιο θαραλεο, πλησιαζει το σκυλί.. το χαιδεύει... τα παιδια ενθουσιάζονται...
τρεχουν όλα μαζί και κυκλωνουν τον σκύλο...
εκεινος απορημενα ελεγχει το αφεντικό του, το οποίο ήρεμα απλα περιμενει να περασει ο ενθουσιασμος τους έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο συντροφο της...
τα παιδια πληθαινουν, ο σκύλος περικυκλώνεται και αποσπαται απο το αφεντικό του....
η δασκαλα ουρλιάζει υστερικά κυρίως επειδή δεν της δίνουν σημασία...... τρέχει ο φύλακας του μουσείου να σωσει την κατασταση.... μπερδευεται στα πιτσιρικια χανει την ισορροπία του και πεφτει ......
δυστυχως πανω σε μία προτομή η οποία δυστυχως και με εκωφαντικό θόρυβο γινεται χιλια κομματια....
επικρατει σιγή.... τα παιδια τρομαγμενα επιστρεφουν στην δασκαλα, εκεινη αφωνη παρατηρει από απόσταση, ο σκύλος γλυφει το χερι του αφεντικού του....,
ο φύλακας κατακόκκινος πλησιαζει την τυφλή κυρια και αρχιζει να της κανει παρατηρηση επειδη φταιει για ότι συναιβει και πως θα το δικαιολογησει τωρα στον διευθυντή του μουσείου.....
ο διευθυντης καταφτανει και κατακοκκινος φωναζει στον φυλακα.... επιρριπτει ευθυνες στην κυρια με τον σκύλο, και αποφασιζει να μην επιτρεψει ξανα την εισοδο στο μουσειο σε σκύλο οδηγό τυφλού....
ολα τα άλλα που λετε είναι σεναρια επιστημονικης φαντασίας ο διευθυντής είναι υποχρεωμένος να προνοήσει την ασφαλεια των εκθεματων από καθε κινδυνο....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Μια τετοια κατασταση ειχα κ εγω στο μυαλο μου GRDANE! Στα μουσεια του εξωτερικου βεβαια δεν θα συνεβαινε κατι τετοιο γιατι εκει τα παιδια μαθαινουν οτι πρεπει να πλησιασουν με ηρεμο τροπο ενα σκυλι και πρεπει να ρωτησουν τον ιδιοκτητη αν τους αφηνει να χαιδεψουν τον σκυλο του.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ενω το δικο σου ειναι σεναριο, ...αστυνομικου θριλερ; Καλα θα κανει η δασκαλα να ενημερωσει τα παιδια οτι ο σκυλος εργαζεται με ενα ατομο το οποιο εχει ειδικες αναγκες. Απαγορευεται να το χαιδεψουν κλπ κλπ.. Αυτο φυσικα θα συμβει αν και η εν λογο παιδαγωγος εχει την αναλογη παιδια. Και με τη σειρα του αυτο θα συμβει αν αντι να κλεινουμε την πορτα σε τετοια θεματα, τα ενταξουμε στην καθημερινη μας ζωη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τα χαπια μου.....
ημ. ληξ. 17-4-2006
ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!
καποιος πίνει από τα χαπια μου!!!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με προβλημάτισε πολύ το ερώτημα,τι μπορεί να κάνει ένας τυφλός σε ένα Μουσείο και νομίζω ότι το βρήκα....*demonio*:rolleyes:

στο Ελλάντα μπορεί να κάτσει στην απέξω και να κάνει τον ζητιάνο.....:(
Αχαχαχα!!!!!!!!Πολύ γέλασα!!!!
Πόσο αληθινό φαντάζει μέσα στην τραγικότητά του όμως.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
τα χαπια μου.....
ημ. ληξ. 17-4-2006
Εγώ πάντως, σε κατάλαβα... άρα δεν τα πίνω εγώ... ;):D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλα- στο μουσειο αποφασισαν μερικοι βλακες- και εγινε οτι εγινε- η Ελλαδα για αλλη μια φορα διεθνης ρεζιλι (εχει συνηθησει μαλλον).

Μαρεσει που θελουν να κανουν και Special Olympics εδω περα- ενω ουτε την ευαισθησια εχουν να αφησουν ελευθερα τα παρκινγκ στα ΣουπερΜαρκετ που προοριζονται για ατομα με ειδικες ικανοτητες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Και στα πεζοδρόμια κλείνουν τα ανοίγματα για τα καροτσάκια. Εξαλλη γίνομαι. Αν πετύχω κανέναν, την στιγμή που παρκάρει, τον έχω στήσει τον καυγά χαλαρά... :mad:

bill

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
79
0
τα χαπια μου.....
ημ. ληξ. 17-4-2006
Eγω ηπια ενα χαπι σου ληγμενο και μου ηρθε στο μυαλο μου το εξηs σεναριο επιστημονικηs φαντασιαs.
Πεs οτι ερχονταν στην ελλαδα ο ομπαμα μαζι με τον σκυλο του,και πηγαινε επισηs στο μουσειο τηs ακροποληs μαζι με τον σκυλο του.
Σε ρωταω εγω τωρα ο σκυλοs του ομπαμα θα ετρωγε πορτα απο τον υπευθυνο του μουσειου?
Δεν ειναι οτι δεν συμφωνω μαζι σου με τα προηγουμενα γραφομενα σου.
Απλα με νευριαζει οτι οι νομοι δεν ισχυουν παντα το ιδιο για ολουs.
Και για μια τυφλη γυναικα που εχει ερθει απο την ισπανια,με λιγη καλη διαθεση μπορειs να βρειs μια λυση ωστε να εμποδισειs να συμβει το οποιδηποτε ευτραπαλο και να την αφησειs να περασει στο μουσειο με τον σκυλο τηs.Kατα την ταπεινη μου αποψη παντα.