Δεν βάζει βάρος..


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
ναι 4% στα 13 υπολόγισε
Ο Μακης έχει δίκιο (το σκευτόμουν όλο το βράδυ)..
Πρέπει να υπολογίσεις την ποσότητα στο τελικό βάρος που επιθυμείς.
Εάν όμως έχεις το ιδανικό βάρος τότε μένεις και υπολογίζεις τα γραμάρια με βάση τα κιλά της. Ας πούμε το τελικό και ιδανικό βάρος μου είναι 9 κιλά οπότε υπολογίζω 3 με 3,5% στα 9 κιλά και συντηρώ το επιθυμητό βάρος.

Γνώμη μου είναι όμως να αυξήσεις την ποσότητα σταδιακά μέχρι την τελική ποσότητα που θές να δίνεις και να βλέπεις πως αντιδράει (αν το τρώει όλο η όχι).
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είναι λογικό να έχεις σκυλί που βγάζει ότι φάει και μέχρι γαστρικά υγρά σκέτα, και να σε απασχολεί η αναλογία 3-4% :)

Κάνε πάλι ερλίχια - διροφιλάρια κανονικές εξετάσεις

ακτινογραφία, γαστροσκόπηση και υπέρηχο

Και όταν σταματήσει τους εμετούς, πολύ καλή αποπαρασιτωση χάπια κάθε 15 μέρες

Ρώτα τον κτηνίατρο για ταινία, γιατι δεν ξέρω ακριβώς πως αντιμετωπίζεται.
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
vaso εγώ θα σου πρότεινα ηρεμία με το φαγητό σήμερα..
Καθόλου φαγητό ,μονο νεράκι και να του το δίνεις εσύ με το κουταλάκι ανα μια ωρα και από την επομενη φαγητό..και όχι barf ,αλλα κοτοπουλάκι με ριζάκι..
Την παρα επομενη barf..

Ο εμετος δείχνει κάποια ενόχληση..,από το να κατάπιε κάποιo κουνουπι, μέχρι να τον πείραξε το ίδιο το φαγητό ..
το στομάχι του σήμερα θέλει ηρεμία..

Τα παρα πάνω που σου είπα είναι ιατρικες συμβουλές..
Οι 3 εμετοι δεν ειναι λιγοι..
Καποια ενοχληση δειχνει..;):):)
 
Last edited:


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν ακολούθησα τις συμβουλές του γιατρού μας (δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που λες Κάτια). Χθες έφαγε σούπα (ζουμί από βρασμένο κοτόπουλο με ελάχιστο ρύζι).
Σήμερα σούπα με κοτόπουλο κιμά ωμό γιατί όσο περίεργο και αν φαίνεται το βρασμένο της φέρνει τρομερή διάρροια από πάντα (οπως και τα περισσότερα μαγειρεμένα).
Συμφωνώ με αυτό
Ο εμετος δείχνει κάποια ενόχληση..,από το να κατάπιε κάποιo κουνουπι, μέχρι να τον πείραξε το ίδιο το φαγητό ..
το στομάχι του σήμερα θέλει ηρεμία..

Τα παρα πάνω που σου είπα είναι ιατρικες συμβουλές..
Οι 3 εμετοι δεν ειναι λιγοι..
Καποια ενοχληση δειχνει..
Σήμερα είναι μια χαρά.
Και για να ξεκαθαρίσω το θέμα με τους εμετούς γιατί μπορεί να σας μπέρδεψα..
Δεν κάνει εμετούς κάθε τρείς και λίγο!Αν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα καθόμουν με σταυρομένα τα χέρια να αναρωτιέμαι γιατί δεν παχαίνει!!!!:eek::eek::eek:

Απλά δεν μου κάνει καμία εντύπωση ένα σκυλί σαν το δικό μου λαίμαργο που θα βάλει στο στόμα του ό,τι βρεί(όσο και αν προσέχω- που προσέχω) να κάνει μια φορά στους δύο μήνες εμετό.
 


katerinaki

New Member
22 Νοεμβρίου 2008
1
0
βασω να σε ρωτησω κατι ?ειπες οτι το σκυλακι σου ειχε περασει γαστρεντεριτιδα..τι συμπτωματα ειχε? εχω ενα κουταβακι και μαλλον εχει το ιδιο αλλα δεν ειμαστε σιγουροι..ποσο καιρο ηταν αρρωστο και σε τι ηλικια ηταν τοτε?
 


ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
Καλησπέρα vaso,
είμαι καινούργια στο forum,και διάβασα τον προβληματισμό σου.Το οτι η σκυλίτσα σου χάνει εδώ και τόσους μήνες βάρος και επιπλέον δεν βάζει κιλά ίσως να σημαίνει κάτι περισσότερο απο κακής ποιότητας τροφή.Καλό θα ήτανε να συζητήσεις και με τον κτηνίατρο σας το ενδεχόμενο να κάνει βιοχημικές εξετάσεις στο ζωάκι κυρίως για το πάγκρεας(λιπάση,αμυλάση,γλυκόζη)γιατί ασθενείς με παγκρεατική ανεπάρκεια ή σακχαρώδη διαβήτη παρουσιάζουν απώλεια βάρους μέχρι την απισχναση καθώς και εμετούς.Θα μπορούσες αν ήθελες να μετρήσεις πόσο νερό πίνει κατά την διαρκεια της ημέρας και αν το βρείς πάνω απο 0.8ml/kg/24h τότε να επιμείνεις στο θέμα του διαβήτη.Αν δεν κάνεις τουλάχιστον μια πλήρη βιοχημική εξέταση(ξέρω πως είναι έξοδα..)καλό θα ήταν να μην αυξήσεις την τροφή της γιατί ετσι θα επιβαρύνεις το παγκρεάς της.Επίσης,αν το σκυλάκι σου είναι ΄έχει αίμα απο Irish setter,θα πρεπει να ξέρεις οτι η απώλεια βάρους και οι εμετοί πιθανότατα οφείλονται στην δυσανεξία που έχουν τα ζώα αυτά στην γλουτένη-παράγωγο των δημητριακών καρπών -που οι μη ειδικές σκυλοτροφές περιέχουν.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ανθή καλώς ήρθες! Ξαναρίξε μια ματιά στην πρώτη δημοσίευση του topic από την Vaso, μάλλον δεν το διάβασες προσεκτικά.. :rolleyes:
 


ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
Ανθή καλώς ήρθες! Ξαναρίξε μια ματιά στην πρώτη δημοσίευση του topic από την Vaso, μάλλον δεν το διάβασες προσεκτικά.. :rolleyes:
ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα και την διευκρίνησ:p
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
@ Katerinaki:
Είχε απίστευτη διάρροια.
Βέβαια με συμβουλές γιατρού της έδινα τότε και βραστό κοτόπουλο με ρύζι (και ένα σιροπάκι που μας είπε ο κτηνίατρός μας τηλεφωνικώς) που επιδείνωσε την κατάσταση καθώς μετά συνειδητοποίησα ότι έχει δυσανεξία στο ψητό κοτόπουλο. Δεν άντεξα πάνω από δύο μέρες να τη βλέπω έτσι και πήγαμε σε κτηνίατρο της περιοχής(λόγω διακοπών) και μας είπε ότι πολλά σκυλάκια είχαν γαστρεντερίτιδα. Τότε ήταν ενός έτους η δικιά μου και ήταν αρρωστούλα για 4-5 μέρες.
Να πας καλύτερα το κουταβάκι στον κτηνίατρο για να μην ταλαιπωρείται.

@ANTHI:
Η σκυλίτσα μου ΔΕΝ χάνει βάρος και ΔΕΝ κάνει εμετούς. Το ότι δεν βάζει κιλά είναι γεγονός-αν και είμαι στην ευχαριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχει κάνει λίγο κωλαράκι:D:p, θα πάω να τη ζυγίσω και θα σας πώ αν είναι η ιδέα μου ή όχι..
Θα ξαναπώ ότι τρώει BARF(συνεπώς δεν τρώει καθούλου ξηρές τροφές άρα και χίλια δύο δημητριακά που βάζουν μέσα) και έχει κάνει εξετάσεις. Αίμα από Irish setter δεν έχει γιατί είναι cocker spaniel:p .
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και θα δώ και το νερό που λες, αν και πίνει σχετικά λίγο..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU