Δεν κάθεται στο κούρεμα

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε ολους!
Πριν απο μισο χρόνο πηρα ενα σκυλάκι, αδέσποτο!!! Ειναι ημίαιμο κανίς με μαλτέζ και η ηλικία του στο περίπου ειναι 2 χρονών! Οταν την ειχαμε πάρει την πήγαμε στην κτηνίατρο και επειδή δεν καθόταν και συνεχώς έκλαιγε αναγκάστηκε η γιατρός να την κοιμίσει για να της βάλουμε τσιπάκι, να κανει εμβόλιο και να την ξυρισει καθως ηταν ολόκληρη μεσα στην τζιβα. Στο τέλος μου είχε πει η κτηνίατρος πως ειχε ενα μικρο σαν καρουμπαλακι στον σβέρκο και μαλλον γι'αυτό έκλαιγε αλλα δεν είναι τίποτα και σε λιγο καιρο θα έχει φύγει, ειχε γίνει μαλλον απο χτύπημα. Τωρα εχει μακρυνει πολυ το τρίχωμα της, έχει κάνει τζιβες και το κακο ειναι πως δυσκολεύομαι να την χτενισω, σε κάποια σημεία που την κανω με δαγκώνει, για παράδειγμα στα πόδια. Εκλεισα λοιπόν ενα ραντεβού σε μια groomer εδω στην Θεσσαλονίκη που είχα ακουσει οτι ειναι πολυ καλη με τα σκυλάκια και εχει τον τροπο της. Οταν πήγαμε, απογοητεύτηκα. Της βαλαμε φίμωτρο και την δεσαμε με τα λουρακια και χοροπηδούσε σαν τρελη, οταν κάπως ηρέμησε η κοπελα πηγε κοντα της την μηχανή και την εβαλε σε λειτουργία και μονο με τον ήχο επαθε σοκ, μεχρι και το φίμωτρο έβγαλε. Μετα απο αυτο η κοπελα, μου είπε πως δεν γίνεται να την κουρέψει καθως εχει πολύ άγχος το σκυλί και μπορει να την κόψει. Ειχε καποιος παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει κατι σχετικά με αυτό? Δεν θελω παλι να την κάνουν ένεση, δεν μου αρέσει. Ομως δεν ξερω τι αλλο να κανω.. Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!!!

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλησπέρα σε ολους!
Πριν απο μισο χρόνο πηρα ενα σκυλάκι, αδέσποτο!!! Ειναι ημίαιμο κανίς με μαλτέζ και η ηλικία του στο περίπου ειναι 2 χρονών! Οταν την ειχαμε πάρει την πήγαμε στην κτηνίατρο και επειδή δεν καθόταν και συνεχώς έκλαιγε αναγκάστηκε η γιατρός να την κοιμίσει για να της βάλουμε τσιπάκι, να κανει εμβόλιο και να την ξυρισει καθως ηταν ολόκληρη μεσα στην τζιβα. Στο τέλος μου είχε πει η κτηνίατρος πως ειχε ενα μικρο σαν καρουμπαλακι στον σβέρκο και μαλλον γι'αυτό έκλαιγε αλλα δεν είναι τίποτα και σε λιγο καιρο θα έχει φύγει, ειχε γίνει μαλλον απο χτύπημα. Τωρα εχει μακρυνει πολυ το τρίχωμα της, έχει κάνει τζιβες και το κακο ειναι πως δυσκολεύομαι να την χτενισω, σε κάποια σημεία που την κανω με δαγκώνει, για παράδειγμα στα πόδια. Εκλεισα λοιπόν ενα ραντεβού σε μια groomer εδω στην Θεσσαλονίκη που είχα ακουσει οτι ειναι πολυ καλη με τα σκυλάκια και εχει τον τροπο της. Οταν πήγαμε, απογοητεύτηκα. Της βαλαμε φίμωτρο και την δεσαμε με τα λουρακια και χοροπηδούσε σαν τρελη, οταν κάπως ηρέμησε η κοπελα πηγε κοντα της την μηχανή και την εβαλε σε λειτουργία και μονο με τον ήχο επαθε σοκ, μεχρι και το φίμωτρο έβγαλε. Μετα απο αυτο η κοπελα, μου είπε πως δεν γίνεται να την κουρέψει καθως εχει πολύ άγχος το σκυλί και μπορει να την κόψει. Ειχε καποιος παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει κατι σχετικά με αυτό? Δεν θελω παλι να την κάνουν ένεση, δεν μου αρέσει. Ομως δεν ξερω τι αλλο να κανω.. Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!!!
Με μονο δυο κουρεματα σε τετοια ηλικία το σκυλακι δεν μπορει να εχει εξοικείωση κ γι αυτο αγριευει.

Δεν ξερει τι ειναι αυτο κ φοβαται. Ξεκινα να ασχολησε καθημερινα με τη φροντιδα του τριχωματος. Χτενισμα καθε μερα, ωστε να αρχισει να εξοικειωνεται κ να μη φοβαται. Η διαδικασια μπανιο, στεγνωμα με πιστολακι κ χτενισμα στο σπιτι κανει τα σκυλια να συνηθιζουν αυτη τη ρουτινα κ να μην εχουν προβλημα.

Τωρα αυτη ξαφνικα, ενηλικη, σε ξενο ατομο... ε λογικο.

Οποτε ξεκινα εσυ καθημερινα αυτη τη διαδικασια κ οταν πια αρχισει να το απολαμβάνει κιολας τοτε θα ειναι ετοιμη να παει σε γκρουμερ!!!

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Με μονο δυο κουρεματα σε τετοια ηλικία το σκυλακι δεν μπορει να εχει εξοικείωση κ γι αυτο αγριευει.

Δεν ξερει τι ειναι αυτο κ φοβαται. Ξεκινα να ασχολησε καθημερινα με τη φροντιδα του τριχωματος. Χτενισμα καθε μερα, ωστε να αρχισει να εξοικειωνεται κ να μη φοβαται. Η διαδικασια μπανιο, στεγνωμα με πιστολακι κ χτενισμα στο σπιτι κανει τα σκυλια να συνηθιζουν αυτη τη ρουτινα κ να μην εχουν προβλημα.

Τωρα αυτη ξαφνικα, ενηλικη, σε ξενο ατομο... ε λογικο.

Οποτε ξεκινα εσυ καθημερινα αυτη τη διαδικασια κ οταν πια αρχισει να το απολαμβάνει κιολας τοτε θα ειναι ετοιμη να παει σε γκρουμερ!!!
Στο σπιτι ασχολουμε συνεχώς μαζι της, οσο μπορω την χτενιζω, αλλά μολις δω οτι νευριάζει σταματαω. Στο μπάνιο δεν εχουμε πρόβλημα, ειναι πολυ ήρεμη και στο πιστολάκι δεν κανει κατι, απλα κάθεται! Ολα αυτά ομως στο σπιτι.. Σημερα ρωτησα και σε ενα αλλο μαγαζί και μου ειπαν πως σε περίπτωση που δεν κάτσει, θα την κανουν μέθη! Απο οσο γνωρίζω αλλο ειναι μέθη και αλλο νάρκωση! Η μέθη είναι επικίνδυνη? Εκει μου ειπαν πως δεν ειναι κατι, τα μάτια τα εχει ανοιχτά και με τον καιρο θα συνηθίσει και θα καταλάβει πως δεν ειναι για κακο της και τότε θα κάθεται και κανονικά. Θα χαρω αν γνωρίζει κάποιος κατι να με βοηθήσει ή να μου δώσει κάποια συμβουλή..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Αφού στο σπίτι κάθεται ήρεμη και μπορείς να την καλλωπίσεις, γιατί θέλεις να την πας για κούρεμα;
Αυτό που σίγουρα οφείλεις να κάνεις, με επιμονή και υπομονή, είναι να την κάνεις να συνηθίσει στα διάφορα αγγίγματα που θα χρειάζεται να της κάνει πχ ο κτηνίατρος. Είναι πολύ σημαντικό.
Αν όχι μόνη σου, ζήτα πέντε συμβουλές από έναν εκπαιδευτή.

• Like
Reactions: Nizinny

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Αφού στο σπίτι κάθεται ήρεμη και μπορείς να την καλλωπίσεις, γιατί θέλεις να την πας για κούρεμα;
Αυτό που σίγουρα οφείλεις να κάνεις, με επιμονή και υπομονή, είναι να την κάνεις να συνηθίσει στα διάφορα αγγίγματα που θα χρειάζεται να της κάνει πχ ο κτηνίατρος. Είναι πολύ σημαντικό.
Αν όχι μόνη σου, ζήτα πέντε συμβουλές από έναν εκπαιδευτή.
Καλησπέρα! Θελω να την παω γιατι εχει αρχίσει να κανει τζιβες. Δεν θελω να την ξυρισουν γι'αυτο προτίμησα να την παω τώρα..

Στο σπίτι οπως ειπα και πριν κάθεται να την χτενισω αλλα με μέτρο, στα ποδια και κατω απο τον λαιμο με δαγκώνει!

Η αληθεια ειναι πως και εγω σκεφτόμουν να απευθυνθώ σε κάποιον εκπαιδευτή, απλα ειπα πρωτα να ρωτήσω και εδω για να δω αν κάποιος ειχε παρόμοιο πρόβλημα με εμας..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Στο σπιτι ασχολουμε συνεχώς μαζι της, οσο μπορω την χτενιζω, αλλά μολις δω οτι νευριάζει σταματαω. Στο μπάνιο δεν εχουμε πρόβλημα, ειναι πολυ ήρεμη και στο πιστολάκι δεν κανει κατι, απλα κάθεται! Ολα αυτά ομως στο σπιτι.. Σημερα ρωτησα και σε ενα αλλο μαγαζί και μου ειπαν πως σε περίπτωση που δεν κάτσει, θα την κανουν μέθη! Απο οσο γνωρίζω αλλο ειναι μέθη και αλλο νάρκωση! Η μέθη είναι επικίνδυνη? Εκει μου ειπαν πως δεν ειναι κατι, τα μάτια τα εχει ανοιχτά και με τον καιρο θα συνηθίσει και θα καταλάβει πως δεν ειναι για κακο της και τότε θα κάθεται και κανονικά. Θα χαρω αν γνωρίζει κάποιος κατι να με βοηθήσει ή να μου δώσει κάποια συμβουλή..
ακόμα και την μέθη πρεπει να στην κανει κτηνίατρος , και δεν είναι λυση :(

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
ακόμα και την μέθη πρεπει να στην κανει κτηνίατρος , και δεν είναι λυση :(
Ναι το γνωρίζω, εκει ειναι κτηνιατρείο και στο δίπλα μαγαζί η γυναίκα του κουρευει!!! Μακροπρόθεσμα μπορεί να κάνει κακό στο σκυλάκι? Αυτο είναι που δεν γνωρίζω..

Επίσης ισχύει οτι μπορει το σκυλί να συνηθίσει και αργότερα να κάθεται κανονικά χωρίς ένεση κ.α?

Συγγνώμη που ρωτάω διάφορα, αλλα θα ηθελα να μάθω και αλλες γνώμες πέρα απο του κτηνιάτρου!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ναι το γνωρίζω, εκει ειναι κτηνιατρείο και στο δίπλα μαγαζί η γυναίκα του κουρευει!!! Μακροπρόθεσμα μπορεί να κάνει κακό στο σκυλάκι? Αυτο είναι που δεν γνωρίζω..

Επίσης ισχύει οτι μπορει το σκυλί να συνηθίσει και αργότερα να κάθεται κανονικά χωρίς ένεση κ.α?

Συγγνώμη που ρωτάω διάφορα, αλλα θα ηθελα να μάθω και αλλες γνώμες πέρα απο του κτηνιάτρου!
δεν ξέρω αν συνηθίζει πραγματικά , γιατί δεν την μαθαίνεις να κάθετε σε εσένα με φίμωτρο ? Να συνηθίσει τη διαδικασία , φίμωτρο δέσιμο, χτένισμα.

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
δεν ξέρω αν συνηθίζει πραγματικά , γιατί δεν την μαθαίνεις να κάθετε σε εσένα με φίμωτρο ? Να συνηθίσει τη διαδικασία , φίμωτρο δέσιμο, χτένισμα.
Πριν λιγες μέρες την πηγα σε μια κοπέλα
Δεν νομιζω πως θα εχει καποιο αποτέλεσμα! Το σκυλι ειχε κακοποιηθεί στο παρελθόν απο αλλους, πριν την παρω!
Επισης οταν την πηρα ηταν ηδη ενάμιση χρονων. Την εχω 6 μήνες και παρόλο που μου εχει αδυναμία, περναμε πολυ χρόνο μαζι στην καθημερινότητα μας και βγαίνουμε πολλες βόλτες, θεωρώ πως δεν με εμπιστεύεται στο 100%.

Για παράδειγμα οταν γυρναμε απο την βολτα την βραδυνή, της κανω στα γρήγορα τις πατουσιτσες και εχει τυχει να με δαγκωσει.. Όπως και στο χτένισμα!

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36

Δεν νομιζω πως θα εχει καποιο αποτέλεσμα! Το σκυλι ειχε κακοποιηθεί στο παρελθόν απο αλλους, πριν την παρω!
Επισης οταν την πηρα ηταν ηδη ενάμιση χρονων. Την εχω 6 μήνες και παρόλο που μου εχει αδυναμία, περναμε πολυ χρόνο μαζι στην καθημερινότητα μας και βγαίνουμε πολλες βόλτες, θεωρώ πως δεν με εμπιστεύεται στο 100%.

Για παράδειγμα οταν γυρναμε απο την βολτα την βραδυνή, της κανω στα γρήγορα τις πατουσιτσες και εχει τυχει να με δαγκωσει.. Όπως και στο χτένισμα!
Χρειαζεται και αλλο χρονο το σκυλακι σου, επειδη οπως ειπες εχει περασει ασχημα φοβαται ακομη να εμπιστευτει τους ανθρωπους.
Εγω θα το πηγαινα αργα αργα μονη στο σπιτι. Μολις καταφερεις να χτενισεις το ποδαρακι της επιβραβευσε την, χαδια λιχουδιες, ας εισαι υπερβολικη στη χαρα σου για να λαβει το μηνυμα. Επανελαβε το καθε φορα που θα καταφερνεις κατι, αλλα σιγουρα το σκυλακι σου χρειαζεται κ αλλο χρονο, θα σε εμιστευτει μην απογοητευτεις, δεν φταις εσυ αλλα ολα τα ρεμ..... που κυκλοφορούν κ κακοποιούν ζωα...

• Like
Reactions: MariaMes

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Δεν νομιζω πως θα εχει καποιο αποτέλεσμα!
Αν δεν δοκιμάσεις, πως το ξέρεις; Και αν δεν προτίθεσαι να δοκιμάσεις εναλλακτικές, τι μας ρωτάς να σου πούμε;

Το πραγματικό σου πρόβλημα, είναι αυτό:
...θεωρώ πως δεν με εμπιστεύεται στο 100%.
...
Την φοβάσαι.
Οπότε, το φίμωτρο είναι θαυμάσια ιδέα.

Το σκυλι ειχε κακοποιηθεί στο παρελθόν απο αλλους, πριν την παρω!
Τι είδους κακοποίηση είχε βιώσει;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098

Σίγουρα χρειάζεσαι χρόνο και εσύ και αυτή , αλλά σε αυτόν τον χρόνο δεν πρέπει να αφήσεις συμπεριφορές λάθος .
Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να το παλέψεις, δεν είναι μόνο το κούρεμα. Σκέψου να χρειαστεί να την δει κάποιος κτηνίατρος, μια απλή ωτίτιδα, μια εξέταση στο μάτι , ράμματα .
Η καλύτερη λύση είναι να της μάθεις το φίμωτρο με ηρεμία , και εσύ θα είσαι πιο ήρεμη και αυτή.

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Αν δεν δοκιμάσεις, πως το ξέρεις; Και αν δεν προτίθεσαι να δοκιμάσεις εναλλακτικές, τι μας ρωτάς να σου πούμε;

Το πραγματικό σου πρόβλημα, είναι αυτό:

Την φοβάσαι.
Οπότε, το φίμωτρο είναι θαυμάσια ιδέα.

Τι είδους κακοποίηση είχε βιώσει;
Με εχει δαγκωσει αρκετες φορες και οχι φυσικα και δεν την φοβαμαι, αλλιως δεν θα την χτενιζα καθημερινά και ουτε θα την καθάριζα, ουτε θα την εκανα μπανιο. Προσπαθω συνεχώς και σε σχεση με οταν πηρα έχουμε κάνει πολλα βήματα μαζι και ηδη εχει αλλαξει πολυ ο χαρακτήρας της.

Οταν ειπα πριν πως δεν νομιζω να εχει καποιο αποτελεσμα, εννοούσα χωρις φίμωτρο αν προσπαθήσω σίγουρα θα με δαγκώσει. Με φίμωτρο δεν εχω δοκιμάσει, (χτένισμα κ.α) τοσο καιρο προσπαθουσα ετσι σιγα σιγα μονη μου για να αποκτήσει και εμπιστοσύνη.

Θα το δοκιμάσω ομως και αυτο που μου είπατε..

Δεν μπορω να γνωριζω ακριβώς πως κακοποιήθηκε καθώς την πηρα απο τον δρόμο, ηξερα μονο οτι κάποιος της πετούσε πέτρες και τραυματίστηκε στον σβέρκο.

Προσπαθουσαμε με την φιλοζωικη να την πιάσουμε 1 μήνα περίπου και αυτη πηδούσε, έκλαιγε και ετρεχε να κρυφτεί. Κοιμόταν κατω απο ενα αμαξι.

Πήγαινα καθημερινα και την έβλεπα και τελικα ηρθε απο μονη της. Την ειπα ελα, ανοιξα την πορτα και πήδηξε στο αμάξι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Δεν είναι όλα τα σκυλιά που ζουν αδέσποτα, κακοποιημένα.
Με ενοχλεί πολύ, αυτή η φιλοσοφία.
Κάποια είναι πολύ φοβικά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι'αυτό.
Αλλά, κακοποίηση και φοβία, είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, με εντελώς διαφορετικές ερμηνείες και χειρισμούς.
Καλό θα ήταν έτσι κι αλλιώς, σε πρώτη ευκαιρία, να κάνεις ένα ραντεβού με εκπαιδευτή, να δει από κοντά και να προτείνει καταλλήλως.

• Like

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι όλα τα σκυλιά που ζουν αδέσποτα, κακοποιημένα.
Με ενοχλεί πολύ, αυτή η φιλοσοφία.
Κάποια είναι πολύ φοβικά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι'αυτό.
Αλλά, κακοποίηση και φοβία, είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, με εντελώς διαφορετικές ερμηνείες και χειρισμούς.
Καλό θα ήταν έτσι κι αλλιώς, σε πρώτη ευκαιρία, να κάνεις ένα ραντεβού με εκπαιδευτή, να δει από κοντά και να προτείνει καταλλήλως.
Ναι, το εχω στο μυαλό μου να μιλήσω με καποιον εκπαιδευτή σκύλων. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ, απλα ψαχνω να βρώ κάποιον εδω Θεσσαλονίκη (y)

• Like
Reactions: mareco

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Αποφάσισα να σας γραψω ξανα για να μοιραστώ την χαρα μου μαζι σας!!!

Πηγαμε σημερα κουρευτήκαμε και ολα ηταν καλα! Εκατσε ήσυχη φορώντας απλα ενα φιμωτρακι.

Τελικά ειναι στον άνθρωπο και το πιστεύω αυτο!!! Πρεπει να αισθανθεί σιγουριά και εμπιστοσύνη.. οπως και έγινε!

Σας ευχαριστώ πολυ για ολες τις συμβουλές και τα λόγια! :love:

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Αποφάσισα να σας γραψω ξανα για να μοιραστώ την χαρα μου μαζι σας!!!

Πηγαμε σημερα κουρευτήκαμε και ολα ηταν καλα! Εκατσε ήσυχη φορώντας απλα ενα φιμωτρακι.

Τελικά ειναι στον άνθρωπο και το πιστεύω αυτο!!! Πρεπει να αισθανθεί σιγουριά και εμπιστοσύνη.. οπως και έγινε!

Σας ευχαριστώ πολυ για ολες τις συμβουλές και τα λόγια! :love:
Τι εξελιξη ηταν αυτη, εκει που δεν καθοταν καλα καλα ουτε σε εσενα...

Χαιρομαι γι αυτο, να τετοια τρελα ειναι ολα... εκει που λεμε πως θα ξεπερασουμε κατι αυτα το λυνουν απο μονα τους

Παρολα αυτα εσυ ακομη κ κουρεμενη κανε πως της χτενιζεις ποδια που δεν πολυ θέλει κλπ μη πισωγυρισει κ λες μετα τι εγινε... Ευκαιρια αφου ξεκινησε ετσι να το συνεχισει, απο εσενα εξαρταται τωρα!

• Like

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Τι εξελιξη ηταν αυτη, εκει που δεν καθοταν καλα καλα ουτε σε εσενα...

Χαιρομαι γι αυτο, να τετοια τρελα ειναι ολα... εκει που λεμε πως θα ξεπερασουμε κατι αυτα το λυνουν απο μονα τους

Παρολα αυτα εσυ ακομη κ κουρεμενη κανε πως της χτενιζεις ποδια που δεν πολυ θέλει κλπ μη πισωγυρισει κ λες μετα τι εγινε... Ευκαιρια αφου ξεκινησε ετσι να το συνεχισει, απο εσενα εξαρταται τωρα!
Εννοείται, θα παρω και εγω φίμωτρο και θα την χτενιζω καθημερινά!!!

Και εμεις δεν το περιμέναμε αλλα το κορίτσι μου ηταν πολυ καλό!! :):love:

• Like
Reactions: vek and elinapol2