Δεν πινει νερο

Domino

Member
14 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Την προηγουμενη εβδομαδα ο σκυλος μου ειχε κανει εμετο 3 4 φορες απο την Δευτερα ως τη παρασκευη και ετσι τον πηγα στον κτηνιατρο.Μου εδωσε ενα συροπι Primeran και κατι χαπια Zadac να του τα δινω για μερικες μερες το συροπι 3 φορες και το χαπι 2 φορες την μερα.Εγω βεβαια ξεχασα μερικες δοσεις αλλα ο σκυλος δεν ξαναεκανε εμετο και φενοταν καλυτερα.Μια μερα πριν τον παω στο γιατρο του ειχα φτιαξει ρυζι με κρεας και ο γιατρος μου ειπε να το συνεχισω για 2 3 μερες αλλα εεγω συνεχιζω να του δινω ακομη.Εχουν περασει 5 6 μερες περιπου.Του αρεσει καλυτερα και λογω του οτι στις τροφες βαζουν "σκουπιδια" κατα την γνωμη μου και δεν τις ετρωγε και πολυ αποφασισα να του δινω αυτο.Βαζω και μερικα λαχανικα και ακομη ψανχω να δω τι πρεπει να τρωει αλλα ειμαι σε καλο δρομο.Το θεμα ειναι οτι τις 2 τελευτεες μερες που το παρατηρησαα μπορει να το εκανε και απο πιο νωρις δεν πινει νερο.Δηλ απο τα 700 800 ml που χρειαζεται δεν πινει ουτε 100.Απο ενα μπολ περιπου 200 300 ml ηπιε 2 δαχτυλα το πολυ την καθε ημερα.Θα ηθελα αν καποιος ξερει να μου πει που μπορει αυτο να οφειλετε αν ειναι σοβαρο μηπως ειναι λογω των χαπιων που επερνε κτλ Απο οσο ειδα στο ιντερνετ λειει πως μπορει να σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα υγειας και δεν μπορει να πιει νερο η ανιστοιχα αν πινει πολυ νερο εχει κατι.Θα τον πηγαινα στον γιατρο αλλα ειναι κλειστος λογω ασθενειας .

D

Deleted member 14614

Guest
Όταν τα σκυλιά τρώνε "φυσιολογικό" φαγητό, π.χ. το ρύζι με το κρέας που του δίνεις, έχουν ελάχιστη ανάγκη για νερό. Επειδή κι εγώ τρέχω πολύ καιρό τώρα με εμετούς, κλπ., πίνει ελάχιστο νερό ακριβώς επειδή τρώει μαγειρευτό. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα.
Για ποιο λόγο έκανε τους εμετούς? Σου είπε ο κτηνίατρος?

Domino

Member
14 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Όταν τα σκυλιά τρώνε "φυσιολογικό" φαγητό, π.χ. το ρύζι με το κρέας που του δίνεις, έχουν ελάχιστη ανάγκη για νερό. Επειδή κι εγώ τρέχω πολύ καιρό τώρα με εμετούς, κλπ., πίνει ελάχιστο νερό ακριβώς επειδή τρώει μαγειρευτό. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα.
Για ποιο λόγο έκανε τους εμετούς? Σου είπε ο κτηνίατρος?
Οχι δεν μου ειπε εχει αυτο σημασια;Εσενα ποσο νερο πινει δηλαδη και ποσα κιλα ειναι ο δικος σου;;Αυτο που λες μου περασε απο το μυαλο οτι δεν χρειαζεται νερο αλλα τον ειχα βγαλει βολτα και ετρεχε πολυ ωρα χτες και απο ττοτε ανυσηχω.Εσυ τωρα τι φαγητο του δινεις;

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Με το φρέσκο είναι λογικό να μην πίνει όσο νερό έπινε με την ξηρά τροφή. Η διαφορά είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Παρατήρησε αν όταν επιστρέφετε από τη βόλτα, κυρίως ώρες μεσημεριανές που έχει πλέον περισσότερη ζεστη, τότε πίνει νερο; Αν δεν πίνει καθόλου είναι προβλημα αν όμως πίνει αλλά λίγο είναι οκ.

Domino

Member
14 Φεβρουαρίου 2014
10
0
οπως ειπα πινει 2 αντε 3 δαχτιλα νερο απο οσα ειδα τις 2 τελευταιες μερες.Τον ειχα παει βολτα και τον ετρεχα και μολις γυρισαμε μετα απο λιγο ηπιε αλλα δεν ειδα ποσο γιατι του ειχα βαλει ενα μεγαλο κουβα.ΠΑντως θα το προσεξω αυτες τις μερες και θα δω ευχαριστω γι ατην βοηθεια

D

Deleted member 14614

Guest
Οχι δεν μου ειπε εχει αυτο σημασια;Εσενα ποσο νερο πινει δηλαδη και ποσα κιλα ειναι ο δικος σου;;Αυτο που λες μου περασε απο το μυαλο οτι δεν χρειαζεται νερο αλλα τον ειχα βγαλει βολτα και ετρεχε πολυ ωρα χτες και απο ττοτε ανυσηχω.Εσυ τωρα τι φαγητο του δινεις;
Καλό θα ήταν να μάθεις, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να προσέχεις την επόμενη φορά να μην το πάθει αν είναι, π.χ. από κάτι που έφαγε από κάτω.
Κοίτα, με την ξηρά πίνει πάνω από μισό μπολ νερού, δεν ξέρω σε ml πόσα είναι. Με μαγειρευτό θα πιεί το πολύ 1-2 γουλιές. Μπορεί και καθόλου κάποιες φορές. Είναι 17 κιλά.
Τώρα με το τρέξιμο που λες, δεν ξέρω. Λογικά θα έπρεπε να πιει λίγο, ίσως και όχι. Πάρε και ένα τηλ. τον γιατρό σου να βεβαιωθείς όταν τον βρεις. Δεν είμαστε και γιατροί και μπορεί να λέμε και βλακείες! χεχε
Εγώ αυτόν τον καιρό του δίνω 3 φορές την ημέρα ρύζι με κοτόπουλο. Φυσικά μικρές μερίδες. Στη συνέχεια, μόλις επιτέλους σταματήσει να κάνει εμετούς, θα βάλω και λαχανικά και μετά θα αρχίσω τη μετάβαση στην ξηρά.
Να ξέρεις ότι οι εμετοί είναι άτιμο σύμπτωμα, πρόσεχε τη διατροφή του, μην κάνεις δηλαδή απότομες αλλαγές και μην επιβαρύνεις πολύ το φαγητό. Ρυζάκι με κοτόπουλο ή γαλοπούλα είναι η ιδανική ελαφριά διατροφή. Στη συνέχεια, φυσικά, όταν γίνει καλά ο σκύλος σου βάζεις ό,τι κρέας θέλεις. Αν αποφασίσεις να το γυρίσεις σε ξηρά, να το κάνεις πολύυυυ σταδιακά.;)
Περαστικά του κιόλας, ξέχασα να το γράψω!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να κάνω μια ερώτηση; Αφορά τον εμμετό αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Υπάρχει περίπτωση ο σκύλος να κάνει εμμετό (κίτρινο υγρό) επειδή πεινάει;
Δίνω ποσότητα τέτοια ώστε να διατηρείται στα κιλά του αλλά πάντα το αδειάζει το μπωλ, βάζω όμως ήδη παραπάνω ποσότητα απο εκείνη που αναφέρεται για τα κιλά του(ενα κύπελο παραπάνω). Μήπως πρέπει να ταϊσω παραπάνω; Κατα τα άλλα είναι ευδιάθετος και οι εξετάσεις του είναι καλές.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δίνω ποσότητα τέτοια ώστε να διατηρείται στα κιλά του αλλά πάντα το αδειάζει το μπωλ, βάζω όμως ήδη παραπάνω ποσότητα απο εκείνη που αναφέρεται για τα κιλά του(ενα κύπελο παραπάνω). Μήπως πρέπει να ταϊσω παραπάνω; Κατα τα άλλα είναι ευδιάθετος και οι εξετάσεις του είναι καλές.
Γιατι ρωτας αν πρεπει να φαει παραπανω? Ειναι αδυνατος ενω ηδη του δινεις μεγαλυτερη δοση ή κανει εμετο οπως το περιγραφεις? Για τετοια θεματα παιδια να ρωτατε αμεσα τον γιατρο σας καλυτερα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι κανονικά στα κιλά του, δεν είναι αδύνατος. Του δίνω παραπάνω απο προσωπική επιλογή γιατί βλέπω ότι με την ποσότητα που δίνω μένει το σκυλί στα κιλά του.
Στον γιατρό θα πάμε την επόμενη εβδομάδα γιατι εφόσον δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα δε το θεώρησα άμεση ανάγκη να τον πάω.

Domino

Member
14 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Παιδια ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παντως μου φενεται πολυ μικρη ποσοτητα νερου δηάδη τι διαολο δεν διψανε;Τελος παντων εγω ρικ δεν θα ου ξαναδωσω ξηρα τροφη δεν ξερω για σενα αλλα πιστευω πως δεν ειναι και οτι καλυτερο.Στην ξηρα τροφη που του εδινα ελεγε πως εχει ρυζι λαχανικα και κοτοπουλο γιατι να μην του το φτιαχνω εγω τουλαχιστον να ξερω τι κρεας τρωει γιατι πιστεεψε με στις ετοιμες τροφες ακομη και τα σκυλια που σκωτονουν στα καταφυγια μποορει να βαζουν.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Έχω την εντύπωση ότι οι ποσότητες που γράφουν οι συσκευασίες δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ίσως και να λέω βλακείες αλλά από προσωπική εμπειρία αυτό έχω βγάλει ως συμπέρασμα.
Ο δικός μου αρχές φθινοπώρου που από ακανα ανάπτυξης την γύρισα σε ακανα συντήρησης, η συσκευασία έγραφε 400 - 460 γρ. για 30 - 40 κιλά. Του έδινα αυτήν την ποσότητα με αποτέλεσμα ο σκύλος να πεινάει συνέχεια και να χάσει κιλά. Άλλαξα την τροφή (δεν του είχε κάτσει καλά) και του δίνω αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα από την προβλεπόμενη. Τώρα έχει επανέλθει σε φυσιολογικό βάρος.
Μεγάλο ρόλο παίζει και πόσο ασκείτε ο σκύλος. Μάλλον οι ποσότητες που γράφονται είναι για χαλαρή εκτόνωση. Σε έντονη άσκηση όπως στην δικιά μου περίπτωση νομίζω πως πρέπει να αυξάνεται αρκετά η ποσότητα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
manolo, κι εγω την ίδια διαπίστωση έχω κάνει, απλώς το κύριο ερώτημά μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να πεινάει παρόλο που τρώει τόση τροφή όση χρειάζεται για να διατηρείται στα κιλά του και αν ο εμμετός έχει να κάνει με πείνα, γιατί, προφανώς, δε θέλω να πεινάει το σκυλί αλλά 2-3 φορές που του έχω βάλει συμπλήρωμα, τσιμπάει 5-10 κροκέτες και το παρατάει μετά.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Πάντα στο κάτι παραπάνω τα σκυλιά δεν λένε ποτέ όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δίνουμε όσο μπορούν να φάνε. Το όλο θέμα είναι να καταλάβουμε εμείς πόσο πραγματικά χρειάζονται ώστε να τους δίνουμε την σωστή ποσότητα (άσχετα με το τι γράφουν οι συσκευασίες).
Όσο για το αν ο εμετός προέρχεται από πείνα, δεν γνωρίζω. Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Υπάρχουν πιο έμπειροι στο φόρουμ να απαντήσουν. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν ο εμετός προέρχεται από πείνα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Τα σκυλιά από πείνα μπορεί να κάνουν εμετό γαστρικά υγρά (αυτά τα κίτρινα). Σε αυτή την περίπτωση ο εμετός είναι λίγος, δυο γουλιές (λογικό, αφού το στομάχι είναι άδειο για να πεινάνε, duh!).

Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι αυτό κάνει ο δικός σου.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μάλλον χρειαζόμαστε τη γνώμη του κτηνιάτρου, ναι μεν είναι λίγος ο εμμετός αλλά δε βρίσκω το λόγο να πεινάει. Έτσι κι αλλιώς τον ταϊζω αυτή την ποσότητα πάνω απο 2 μήνες και τώρα μου το έκανε αυτό.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Καλημέρα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Του δίνεις ένα γεύμα τη μέρα? Αν ναι, δοκίμασε να του δώσεις 2 (να σπάσεις την ποσότητα στη μέση δηλαδή), γιατί ίσως πεινάει επειδή είναι πολλές ώρες νηστικός.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Του δίνεις ένα γεύμα τη μέρα? Αν ναι, δοκίμασε να του δώσεις 2 (να σπάσεις την ποσότητα στη μέση δηλαδή), γιατί ίσως πεινάει επειδή είναι πολλές ώρες νηστικός.
Ναι, μια δίνω. Τώρα που το λες, έκανε εμμετό λίγες ώρες πριν το γεύμα άρα ήταν νυστικός περίπου 19-20 ώρες. Θα δοκιμάσω απο σήμερα να του δίνω δυο! Ευχαριστώ!

Μηπως τρωει χορτα πριν σου κανει εμετο?
Όχι, χόρτα δεν έχει φάει ποτέ. Πώς σχετίζεται αυτό όμως, αλήθεια;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ναι, μια δίνω.
Όταν είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο σε ποια ηλικία πρέπει να του δίνω ένα γεύμα την ημέρα μου είπε να συνεχίσω να του δίνω δυο γιατί με 1 γεύμα κινδυνεύει περισσότερο για συστροφή στομάχου.
Όχι, χόρτα δεν έχει φάει ποτέ. Πώς σχετίζεται αυτό όμως, αλήθεια;
Και ο δικός μου έχει φάει χόρτα και μετά έκανε εμετό. Δεν ξέρω πως σχετίζεται αλλά ισχύει.

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Τα σκυλια τρωνε χορτα οταν εχουν ενοχληση στο στομαχι και προκαλουν μονα τους εμετο για να ανακουφιστουν. Σα να βαζαμε εμεις το δαχτυλο στο στομα η να πειναμε κατι που θα μας προκαλουσε εμετο.