Δε θέλω να μένω μόνος!

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Γεια χαρά σε όλους!

Από το Νοέμβριο έχω αποκτήσει από το stray.gr ένα πανέμορφο ημιαιμο λαμπραντόρ, τον Αλφι που σήμερα ειναι 9 μηνών. Μένω σε πολυκατοικία και τον έχω γενικά μέσα στο σπίτι μαζί μου και λόγω δουλειάς έχω και την "ευκολία" να τον παίρνω μαζί. Αυτό πιθανόν να μην ειναι και ιδιαίτερα καλό μιας και όταν μένει μόνος γίνεται χαμός. Εχει επιτεθεί και καταστρέψει τα έπιπλα βεράντας 2 και 3 φορές, γαυγίζει μέχρι να φύγω - ίσως και οταν φύγω - και αναγκάστηκα να αδειάσω το άλλο μπαλκόνι για να μην κινδυνεύσουν άλλα έπιπλα-φυτά-μαξιλάρια-γλάστρες.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην αισθάνεται το μπαλκόνι σα τιμωρία μιας και οταν ανοιγω την μπαλκονοπορτα τρεχει να κρυφτεί και να σηκώνει τον κόσμο στο πόδι - σήμερα βρήκα και σημειωμα στην εισοδο της πολυκατοικιας να το βάλω μέσα γιατί ενοχλει!!! - και να μην ξεσπαει στα επιπλα? Ειμαι νεος "μπαμπας" και ειναι αρκετά αυτά που δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω...Εχουμε και ενα θεμα με την βολτα - τραβαει πολυ - αλλά δεν ειναι της παρουσης...σιγα σιγα τις απορίες! Ευχαριστω προκαταβολικα!:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες και να χαίρεσαι το σκυλακι σου!

Κανε στο σκυλι βασικη υπακοη και παρε crate.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλως ηρθες και να χαίρεσαι το σκυλακι σου!

Κανε στο σκυλι βασικη υπακοη και παρε crate.
+ μην του δίνεις σημασία όταν φεύγεις
+ μην του δίνεις σημασία αμέσως όταν μπεις
+ άφηνέ τον για μικρότερα διαστήματα στην αρχή, μετά σιγά σιγά περισσότερες ώρες

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!

Σου αναφέρω μερικά ενδεικτικά!

Για το άγχος αποχωρισμού ρίξε μια ματιά ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Για την βόλτα ρίξε μια ματιά ΕΔΩ κι ΕΔΩ!

Γενικά κάνε μια αναζήτηση στο κομμάτι της εκπαίδευσης και συμπεριφοράς και θα βρεις πάρα πολλες ενδιαφέρουμσες συζητήσεις που θα σε βοηθήσουν!

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Wow!

Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες και τις απαντήσεις σας. Εριξα μια γρηγορη ματια - ενδελεχής μελέτη αργότερα - και ειδα πως αυτα που "περναω" εγώ, τα περνανε πολλοί. Τουλάχιστον δεν ειμαι μόνος! χεχε

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
crate τι ειναι? το έκανα ένα google και ειδα πως ειναι κατι τυπου σπιτάκι?

Συγχωρέστε μου την άγνοια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Γιατί δεν τον αφήνεις μέσα στο σπίτι όταν φεύγεις;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για "Αγχος Αποχωρισμού" και θα βρεις πολλές πληροφορίες για το πως να το αντιμετωπίσεις. Είναι σύνηθες φαινόμενο για σκυλάκια καταφυγίου.

Η βασική υπακοή δε βλέπω σε τι μπορεί να βοηθήσει (αν και είναι απαραίτητη για άλλα πράγματα). Επίσης οταν λείπεις δεν πρεπει να αφήνεις το σκύλος σε μέρος οπου μπορεί να κάνει ζημιές και να τραυματιστεί. Καλό θα είναι να τον περιορίεις σε καποιο ασφαλες δωμάτιο.

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
το εχω κανει και το εχω βρει καλοκαιρινο...εφαγε τα μαξιλαρια του καναπε την πρωτη φορα...μετα έκανα τη βλακεία να τον ξαναφήσω για λίγο και την έπεσε στην βάση του καναπέ οπου έφαγε τη βάση του καναπέ...και επειδη προσφάτως άλλαξα καναπέ και σπίτι δε το διακινδυνεύω!!! οποτε αναγκαστικά τον αφήνω στο μπαλκόνι που ειναι safe...τα πλακάκια δεν τρώγονται ευτυχώς!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
οποτε αναγκαστικά τον αφήνω στο μπαλκόνι που ειναι safe...τα πλακάκια δεν τρώγονται ευτυχώς!
Και κάθεται ήσυχος ή γαβγίζει; Διότι αν γαβγίζει ενοχλεί τους γείτονες οπότε πάρε και μάθε του το crate και βάλε τον μέσα στο σπίτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Τα πλακάκια μπορεί να μην τρώγονται, αλλά αν συνεχίσεις να τον αφήνεις εκεί, θα αποκτήσεις νέα προβλήματα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα διαμαρτυρηθεί η γειτονιά, γιατί βασικά δεν επιτρέπεται να είναι μόνιμα στην βεράντα και μην αποκλείεις και το σενάριο της φόλας, προκειμένου οι γείτονες να βρουν την ησυχία τους. Αν λείπεις μόνο λίγο από το σπίτι, τότε διάβασε για το crate. Νομίζω θα σου λύσει τα χέρια.

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Και οχι μονο αυτό, αλλά τελευταια τα βραδια προφανως ξυπναει και κάνει τα δικά του. Ετυχε 2 πρωινα στη σειρά να ξυπνησω και να δω πως ειχε "ξεκοιλιασει" 3 μαξιλαρια - εχει μια εμμονη μ αυτά οπως εχετε διαπιστωσει - και τα ειχε σκορπισει σε όοοολο το σαλόνι.... έδειχνε βέβαια να καταλαβαινει πολύ καλά πως έχει κάνει αταξία και πως περιμενει το κατσάδιασμα...
και τώρα τα βράδια κλεινω τις ενδιάμεσες πόρτες για να μην μπορει να κάνει τα νυχτοπερπατηματα του, αλλά να ξυπνάω και γω σαν άνθρωπος με ωραία διάθεση!

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Σημερα οπως προειπα, βρήκα σημειωμα στην εισοδο της πολυκατοικιας "να το βαλω μεσα γιατι ενοχλει!!!"
Θορυβήθηκα βέβαια γιατί πιθανόν να γάυγιζε αρκετά και να δημιουργησε θέμα, χώρια ότι δεν ξέρω ποιος το έκανε και το θέμα της φόλας με τρόμαξε και μόνο σαν ιδεα. Παντως από δοκιμαστικά που έχω κάνει, γαυγίζει για λίγο μέχρι να με δει να φευγω και ύστερα σταματά. (Εχω κάτσει να δω τι συμβαινει από περιεργεια)
Το ξέρω πως δεν επιτρέπεται να ειναι μονιμα στη βεράντα - το μαξ που έχει κάτσει ειναι 5 ώρες - αλλά και μέσα στο σπίτι δε το βάζω...τουλάχιστον όχι πριν μεγαλώσει αρκετά ώστε να ειμαι σίγουρος πως δε θα φέρω τον Σπύρο Σούλη να μου το ξαναδιακοσμήσει!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο σκύλος δε θα μάθει να μένει μόνος του ήσυχα αν δεν τον μάθεις εσύ. Κάνε την αναζήτηση που σου είπα για να βρεις πως μπορείς να τον μάθεις να μην αγχώνεται όταν μένει μόνος του. Θέλει πολλή υπομονή κι επιμονή, αλλά γίνεται. Πάντως αν δεν κάνεις τίποτα, το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Αν δεν τον μάθεις από τώρα, να μένει μέσα, μόνος του, χωρίς να στενοχωριέται, με συνέπεια να κάνει ζημιές και απλά περιμένεις να μεγαλώσει και ως δια μαγείας να σταματήσει να χαλάει τον κόσμο, μπορεί και να μην σταματήσει ποτέ.

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Εχετε δίκιο...γι αυτό μπήκα στο forum για να μαθω πληροφοριες από τους παλιούς. Θέλω να αισθανομαι σιγουρια όταν τον αφήνω.Αυτό ειναι δύσκολο προς το παρόν. Θα διαβάσω ό,τι πληροφορία υπάρχει γιατί ούτε θέλω να με δείχνει η γειτονιά, ούτε ο Αλφι να γίνει εκνευριστικός αλλά κυρίως να έχουμε μια ωραια και αρμονική συμβίωση...
θα δω και τι εινια το crate και τι εξυπηρετεί και ευχομαι να βρω μια λύση...κάποια στιγμή. Ξέρω πως θέλει υπομονή και επιμονή!

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το crate είναι ένα "κλουβί" το οποίο το εισάγουμε σταδιακά στον σκύλο ώστε να μην το θεωρήσει τιμωρία, με τελικό αποτέλεσμα να το θεωρεί χώρο του και να μπορούμε να τον περιορίζουμε εκεί κάποιες στιγμές τις οποίες δεν μπορεί να περιφέρεται ανεξέλεγκτος στο σπίτι!

Κι αυτό αναζήτησέ το στο forum!;)

Τomy

Member
1 Ιουνίου 2010
8
0
Θελω να πιστευω πως ναι. Αν εννοεις βόλτες, παιχνιδια, ναι. Και βγαινουμε συχνα βόλτα, και τρεχει, και μυριζει, και βλεπει αλλα σκυλια...και παιζουμε με τα παιχνιδια του εδω...θελω να πιστευω πως δεν εχει παραπονο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η βασική υπακοή δε βλέπω σε τι μπορεί να βοηθήσει (αν και είναι απαραίτητη για άλλα πράγματα).
Η πραγματικη και σοβαρη βασικη υπακοη δεν είναι μονο αυτό που συχνα νομιζουμε, μερικες εντολες δηλαδη και τερμα. Είναι ολοκληρη διαδικασια τοποθετησης του σκυλου στην αγελη, στο περιβαλλον οπου ζει, επιλυσης διαφόρων προβληματων (πχ αλόγιστο γαυγισμα).
Δινει αυτοπεποιθηση στον σκυλο και τον ηρεμει σε αρκετο βαθμο.

Εξαλλου, αν και το ανεφερε τελευταιο, ο Τομυ εχει και προβλημα τραβηγματος στην βολτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr