Δε θέλω να μένω μόνος!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aυτό που ονομάζω εγώ βασική υπακοή, δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του άγχους αποχωρισμού (το οποίο εμφανίζεται σε διαφόρων χαρακτήρων σκυλιά σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονται στην αγέλη, κυριαρχικά ή μη). Οπως ξαναείπα είναι σύνηθες φαινόμενο σε σκυλιά καταφυγίων (αλλά όχι μόνο) και γι'αυτό είναι απο τα πρώτα πράγματα που λέμε σε κάποιον που φέρνει ένα καινούριο σκυλακι σπίτι. Καλό είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πριν προκυψει καν, αλλά διορθώνεται ακομα κι αν αργήσουμε λίγο όπως ο φίλος. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα, και ιδανικά θα έπρεπε να τον έχει χρησιμοποιήσει απο τις πρώτες μερες που μπήκε ο σκύλος, αλλά ποτέ δεν είναι αργα. Κι εγώ άργησα. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν αντιλεγω αλλά, για να συνεχισω το τραγουδι μου, η Β.Υ. μαθαινει επισης τον σκυλο να περιμενει και μαλιστα αρκετα και μαλιστα χωρις να βλεπει τον ιδιοκτητη.
Αυτό εμμεσα βοηθαει στο αγχος αποχωρισμου αλλά και στο χτισιμο εμπιστοσυνης γιατι ο σκυλος καταλαβαινει ότι ο ιδιοκτητης στο τελος παντα επιστρεφει.

Ειδικα το αγχος αποχωρισμου θα επρεπε να περιλαμβανεται στο προγραμμα εκπαιδευσης, όπως και διάφορα ασχετα, πχ να μην πηδαει ο σκυλος πανω μας, να μην πεταγεται από την εξωπορτα ή το αυτοκινητο, ελεγχο πιθανης επιθετικοτητας κλπ. κλπ, αναλογα που «χωλαίνει» ο κάθε σκυλος.

Κατά τη γνωμη μου, εκπαιδευτης που θα σου παρει 700€ για να μαθει στον σκυλο 5-6 εντολες και τιποτα παραπανω, σε εχει κατακλεψει.

Σημ. Εχω την εντυπωση ότι τα κυριαρχικα σκυλια και ειδικα τα ενηλικα, εχουν πολύ μεγαλη αυτοπεποιθηση, άρα και ελαχιστο αγχος αποχωρισμου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr