Διάγνωση Ερλιχίωσης

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
για να είμαστε σίγουροι και μου είπε οτι δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν πολλά είδη τσιμπουριών και για το καθέ ένα θα έπρεπε να γίνει ξεχωριστό τέστ, επιπρόσθετα οτι η vibramycin είναι η αντιβίωση για την ερλιχίωση, οπότε και ξεκινήσαμε την vibramycin και σε ένα μήνα θα ξανακάνουμε αιματολογικές για να δούμε τί γίνεται
Ουδεμία σχέση έχει το είδος του τσιμπουριού με την εξέταση για την ερλιχίωση. Η εξέταση μετράει αντισώματα κατά του παθογόνου (Ehrlichia canis). Δεν εξαρτάται από το τσιμπούρι που μεταφέρει απλώς το μικρόβιο.

Σου προτείνω να ξαναρωτήσεις τον ίδιο κτηνίατρο και αν επειμένει σ'αυτήν την άποψη να πάρεις και δεύτερη γνώμη.

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνει μια εξέταση ρουτίνας που θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση, και αντ'αυτού να ξεκινήσει θεραπεία χωρίς να είναι σιγουρος.

Σε περίπτωση που η εξέταση βγει αρνητική, και ο σκύλος εξακολουθεί να έχει αυτά τα συμπτώματα, τότε θα πρεπει να εξετάσετε την περίπτωση να έχει πυροπλάσμωση (Babesia canis) η οποία έψει παρόμοια συμπτώματα και τρόπο μετάδωσης με την ερλιχίωση.

Πάντως κάνε μια αναζήτηση και στο φόρουμ και στο google για ερλιχίωση και θα βρεις πολλές πληροφορίες, ωστε την επόμενη φορά να είσαι πιο.... πιεστικός με τον κτηνίατρο!:)

Καλή ανάρρωση εύχομαι και μην ανησυχείς. Η ερλιχίωση αντιμετωπίζεται.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
Το κάθε τεστ το χρεώνουν από 15 ως 30 ευρώ. Ανάλογα με τον κτηνίατρο.
αν παρεις δλδ μεσω ορο 25...25Χ3=75...οχι..παλι θα κανω να βγω για καφε καμια βδομαδα.....χιχιχαλλα...πρεπει..γιατι αν δεν το κανω..με βλεπω να κλαιω...και οχι μονο για μια βδομαδα..χιχι ευχαριστω kkranis..

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
αν παρεις δλδ μεσω ορο 25...25Χ3=75...οχι..παλι θα κανω να βγω για καφε καμια βδομαδα.....χιχιχαλλα...πρεπει..γιατι αν δεν το κανω..με βλεπω να κλαιω...και οχι μονο για μια βδομαδα..χιχι ευχαριστω kkranis..
GEORGEROTWEILER, 2 είναι τα τεστ (ερλίχια και καλαζάρ). Οπότε πληρώνεις από 30 ως 60 ευρώ το εξάμηνο :)

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
kopritis σε ευχαριστώ πολύ! Το θέμα είναι οτι ο Φιντέλ δεν έχει κανένα σύμπτωμα εκτός απο τα οριακά του αιμοπετάλια και τα λευκά. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά, και αυτό είναι σίγουρο γιατί η μητέρα μου δεν εργάζεται και είναι συνέχεια μαζί της και τα απογεύματα το σπίτι γεμίζει, ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, εγώ... κάποιος θα καταλάβαινε οτι το σκυλί έχει κάτι. Δεν μιλάμε για αιμορραγίες γιατι τότε θα είχαμε σημάνει συναγερμό στο σπίτι. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι το βάρος του που έχει ανέβει 1 kg. Δεν θέλω να γίνω βαρετή με τα ευχαριστώ αλλά πραγματικά το ευχαριστώ για όλα αυτά είναι λίγο.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Αν πραγματικά έχει ερλιχίωση, τότε είναι σε μικρό βαθμό και θα αντιμετωπιστεί εύκολα. Κάνε την εξέταση και μην ανησυχείς. Και να θυμάσαι, πάντα προληπτικές εξειδικευμένες εξετάσεις για να ξεμπλέκεις όσο πιο εύκολα γίνεται.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
περα απο αλκαζαρ, ερλίχια,τι αλλο πρεπει να προσεξω??
Επειδή είσαι από Θεσσαλονίκη, πρέπει να προσέξεις και για "Κλεάνθης Βικελίδης"!!!:p:p:D:D:D:D

Sorry ρε GEORGEROTTWEILER, αλλά πολύ γέλασα όταν το διάβασα!!!!:D:D:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ένα σχόλιο ακόμα....φιλολογικό απλά...:rolleyes::rolleyes:
Η αιματολογική εξέταση για καλαζάρ, ερλιχίωση, κτλ είναι εγκαιρη διάγνωση κι όχι πρόληψη αφού το ζώο ήδη νοσεί!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Δεν περιμένεις να νοσήσει :-| Τέλος Νοεμβρίου και τέλος Μαίου με προληπτικές εξετάσεις θα είσαι εντάξει ακόμη κι αν έχουν κολλήσει. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
Επειδή είσαι από Θεσσαλονίκη, πρέπει να προσέξεις και για "Κλεάνθης Βικελίδης"!!!:p:p:D:D:D:D

Sorry ρε GEORGEROTTWEILER, αλλά πολύ γέλασα όταν το διάβασα!!!!:D:D:D:D
κι εγω γελασα οταν καταλαβα τι εγραψα και με κοροιδεψα λιγακι...αλλα..cool..καλη καρδια../...χιχιχιχιχιχιχι:):):p

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πρόληψη είναι οι αμπούλες, το scalibor, τα σπρέυ κι ότι κάνουμε για να μην τα τσιμπήσουν τα τσιμπούρια...

Από κει και πέρα μιλάμε πλέον για έγκαιρη διάγνωση κι έγκαιρη θεραπεία!

Το ζώο ήδη νοσεί, υπάρχουν εξάλλου αντισώματα εναντίον του εισβολέα, το αν τα συμπτώματα τα βλέπουμε εμείς ή όχι, έχει μικρή σημασία!;)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ένα σχόλιο ακόμα....φιλολογικό απλά...:rolleyes::rolleyes:
Η αιματολογική εξέταση για καλαζάρ, ερλιχίωση, κτλ είναι εγκαιρη διάγνωση κι όχι πρόληψη αφού το ζώο ήδη νοσεί!
Φιλολογικα εχεις δικιο :)

Απλα και οι δυο ασθενειες δεν σημαινουν τιποτε παραπανω απο τα συμπτωματα που προκαλουν οποτε η εξεταση βαση ρουτινας (ανα εξαμηνο) και οχι η εξεταση βαση συμπτωματων μπορει να ειναι ζητημα ζωης ή θανατου.

Πολλα ζωα διαγνωσκονται με καλαζαρ ή ερλιχιωση αφου εχουν προηγηθει εκτεταμμενα συμπτωματα και ,συνηθως, ζημια σε ζωτικα οργανα (κατι που καθιστα τη θεραπεια δυσκολη και το αποτελεσμα αυτης αμφιβολο).

Δεν πρεπει να λεμε δηλαδη : '' το σκυλι μου ειναι χαρουμενο , ορεξατο κλπ ας μην κανω εξετασεις ...σιγα μην εχει κατι'' .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Πρόληψη είναι οι αμπούλες, το scalibor, τα σπρέυ κι ότι κάνουμε για να μην τα τσιμπήσουν τα τσιμπούρια...

Από κει και πέρα μιλάμε πλέον για έγκαιρη διάγνωση κι έγκαιρη θεραπεία!

Το ζώο ήδη νοσεί, υπάρχουν εξάλλου αντισώματα εναντίον του εισβολέα, το αν τα συμπτώματα τα βλέπουμε εμείς ή όχι, έχει μικρή σημασία!;)
Σωστή άποψη αλλά εμείς για κάποιο λόγο που έχω σταματήσει να τους ψάχνω... παρ' όλα αυτά (αμπούλες, scalibor, σπρέυ) νοσήσαμε. Οπότε για μένα οι εξετάσεις είναι κατ' αρχήν καθαρά πρόληψη. Μερικές φορές είμαι στο τσακ να σταματήσω αμπούλες/κολάρα/σπρέυ, από τα νεύρα μου :mad: Και μετά συμορφώνομαι :) Να πω εδώ ότι δεν έχω βρει ποτέ τσιμπούρια πάνω στα σκυλιά μου κι ας χαιδευόμαστε όλη μέρα... Εχουν βέβαια πυκνή και μαύρη γούνα αλλά και πάλι...

Last edited by a moderator:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω τα αντιπαρασιτικα τα παιρνω πλεον σε ετησια βαση ...14 αμπουλες advantix και τρια σκαλιμπορ καθως και χαπια για ενδοπαρασιτα (ανα 3 μηνες χ 4 δοσεις).Σπρει αγοραζω οταν ξεκιναει η επικινδυνη σεζον.

Ετσι τα εχω παντα σπιτι και τηρω τα προγραμματα εφαρμογης ευλαβικα (ασε που γλυτωνω και μερικα λεφτα αφου ,λογω ποσοτητας, τα παιρνω απο φαρμακαποθηκη)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Βρε κι εγώ ευλαβικά τα τηρώ. Γι' αυτό έριξα και τα καντήλια με πολύ μεγάλη ευλάβεια και τις δύο φορές που νοσήσαμε :rolleyes: Ευλόγησον ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βρε κι εγώ ευλαβικά τα τηρώ. Γι' αυτό έριξα και τα καντήλια με πολύ μεγάλη ευλάβεια και τις δύο φορές που νοσήσαμε :rolleyes: Ευλόγησον ;)
Και δεν είσαι ο μόνος!!!!
Εμείς και Spray..& scalibor..& frontline...!!!
Και το καλοκαίρι δεν βγαίνουν στον κήπο ποτε το σούρουπο η το ξημέρωμα...αλλά
Καλαζάρ και οι δύο!!!!
Είναι να σου τύχει...η "γ....." αρρώστεια!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Και δεν είσαι ο μόνος!!!!

Εμείς και Spray..& scalibor..& frontline...!!!
Και το καλοκαίρι δεν βγαίνουν στον κήπο ποτε το σούρουπο η το ξημέρωμα...αλλά
Καλαζάρ και οι δύο!!!!

Είναι να σου τύχει...η "γ....." αρρώστεια!!!
Δεν είμαι "μόνος", είμαι "μόνη"

Εμείς πάλι έχουμε σαν "δίχτυ ασφαλείας" ότι είμαστε ψηλά. Λέμε τώρα... Καλαζάρ ε; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά. Αν μου τύχει κι αυτό θα βάλω μπουρλότο σε όλες τις σχετικές με πρόληψη εταιρίες

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.