Διάγνωση Ερλιχίωσης

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, μια που ξαναενεργοποιήθηκε το θέμα είπα να πω μια καλησπερα και τα νέα μας. Την Παρασκευή τελειώνουμε με την vibramycin, ο Φιντι είναι μια χαρά, την επόμενη Δευτέρα θα μιλήσουμε με τον κτηνίατρο για να δούμε πότε θα κάνουμε αιματολογικές. Και πάλι καλή χρονιά!!!

katia 29

Member
2 Φεβρουαρίου 2010
8
0
καλησπερα!για την ερλιχια υπαρχει ενα τεστακι που πιανει καποιες μορφες της αλλα για σιγουρια πες του γιατρου σου να του κανει επιχρισμα αιματος,εκει θα σοθ δωσουν μια σαφη απαντηση.το εχω περασει και εγω με 2 σκυλια μου.οσο για το αν εχει τσιμπουρι πανω του δεν μπωρεις να το βρεις γιατι υπαρχει πιθανοτητα να το τσιμπισε και να επεσε ή τωρα τελευταια εχουνε βρει οτι ερλιχια μπωρει να κωλησει και απο αλλα παρασιτα οπως ψιλους,ζουζουνακια κ.α!βαλτου αμπλουλα!

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
καλημέρα, χτές κάναμε αιματολογικές εξετάσεις τα αιμοπετάλια του Φιντέλ είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια 275000. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Ο Φιντέλ χειμώνα, καλοκαίρι φοράει αμπούλα και scalibor, μάλλον φέτος θα βάλουμε και spray στις διακοπές! Να είμαστε όλοι καλά μαζί με τα τερατάκια μας!!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ως παθών:( και τολμώ να πω βαθιά ψαγμένος πλέον μπορώ να πω ότι: Δεν υπάρχει δυστυχώς 100% προστασία στα παράσιτα όποια ολοκληρωμένη ασπίδα και αν έχουμε, κολάρο-αμπούλα-σπρέι-προστασία στο γενικό περιβάλλον.

Αυτή είναι και η γνώμη ενός αρκετά καλού & σοβαρού καθηγητή παρασιτολογίας (μιας και με βοήθησε αρκετά στο θέμα μου & είχαμε επικοινωνία:)) όπως και πολλών κτηνιάτρων καθώς και πολλών ιδιοκτητών και σύμφωνη γνώμη πολλών εκτροφείων.

Επίσης μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας καλό είναι αφήσουμε να περάσει ένα χρονικό όριο και μετά να κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις (πχ 6 μήνες).

Ακόμη ότι υπάρχει η περίπτωση οξείας ή χρόνιας ήπιας ερλιχίωσης και οι θεραπείες μπορεί να διαφέρουν.

Επίσης θα πρέπει να βλέπουμε-αναγνωρίζουμε και τα σημάδια της ερλιχίωσης….!

Καλό θα είναι σε κάθε εξέταση γενικής αίματος να γίνεται και η εξέταση ερλιχίωσης απαραίτητα…

Αυτό το θέμα μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά και θα βοηθήσει αρκετά όλους μας!

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
αυτό που λες μου το έχει αναφέρει και ο κτηνίατρος μας αλλά δεν γίνεται πλέον να μην του φορέσουμε και spray αφού ήδη την πατήσαμε μια φορά, ούτε γίνεται το καλοκαίρι να μην τον αφήνω να κάθεται έξω όταν βραδιάζει λόγω σκνιπών ή κουνουπιών ή τσιμπουριών. Ο Φιντέλ στο εξοχικό ή κυλιέται στο γκαζόν ή κάθεται στο μπαλκόνι με τις ώρες (για να μην παρεξηγηθώ όχι γιατί τον αφήνουμε εμείς στο μπαλκόνι αλλά γιατί του αρέσει να χαζεύει). Εξετάσεις του κάνουμε κάθε 6 μήνες και εμείς. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι να μην σου τύχει αν σου τύχει τρέχεις να προλάβεις. Πριν κανένα τετράμηνο έμαθα οτι ο σκυλάκος μιας γνωστής μας είχε καλαζαρ και ήταν χάλια, το τί είχε πει το στόμα μου για αυτούς δεν λέγεται, πού το σκύλι το κοιμίζουν έξω, που όλη μέρα είναι μόνο του, που δεν το αφήνουν να μπει στο σπίτι. Τέλος πάντων αυτά είναι πρόλογος σε αυτά που είχα πει τότε. Μόλις όμως είδα τις εξετάσεις του Φιντέλ, μίλησα με τους κτηνιάτρους και με εσάς κατάλαβα οτι σε αυτές τις αρρώστιες όσο και να προφυλάξεις δεν είναι αρκετό. Σαφώς και θα προφυλάξω όσο περισσότερο μπορώ αλλά απο κεί και μετά προσεύχεσαι!!

EYH

New Member
3 Φεβρουαρίου 2010
4
0
41
Πειραιάς
γεια σου σοφια κ απο εμενα.τυχαινει το θεμα σου να το εχω ζησει προσφατα με το σκυλακο μου,πριν 4-5 μηνες περιπου.με αφορμη καποια επεμβαση που του εκανα βρεθηκε στις αιματολογικες του η ερλιχιωση σε πολθ μεγαλο ποσοστο,του εδινα κ εγω την ιδια αντιβιωση κ ολα μια χαρα.προληπτικα μετα απο καιρο ξανακανε εξετασης.ο δικος μου κτηνιατρος με κατατοπισε πληρως.ο δικος μου δεν ηταν σε τοσο καλη κατασταση,ειχε αλλαξει πολυ η διαθεση του.αλλα οταν διαγνωσθει σωστα κ εγκαιρα,υπαρχει λυση.γιάυτο μην ανησυχεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.