Διαρροια

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Καλησπέρα..για σας, γιατί για μένα δεν ξέρω..
Ο Παρουλης μου αρχές Νοέμβρη διαρροιες,τον είχα παει στον γιατρό, του έκανε τεστ διαρροιες κ μου είπε ότι είχε ένα παρασιτο(δεν ξέρω πως το κόλλησε)μου είπε ότι δεν ήταν τίποτα ανησυχητικό, κολλάει κ στον άνθρωπο, να κάνω μια απολύμανση όλο το σπίτι κ τα μπολακια του, να του δίνω για μια εβδομάδα flagyl κ Zantac κ μετά 3 μέρες από 1,5 αν θυμάμαι καλά χάπι drontal..μου είπε να του δίνω κ παράλληλα hills intestinal(για το στομάχι που είναι δεν ξέρω αν το γράφω σωστά) κ μετά να συνεχίσω με την proplan που του έδινα..όλα καλά λοιπόν μετά τη βδομάδα πέρασε η διαρροια,επανήλθαν τα κακά του..
Για τις Γιορτές των χριστουγέννων τον άφησα σε μια πανσιον για 6μερες στην Αθήνα..όταν επιστρέψαμε την επόμενη μέρα άρχισε να κάνει μαλακά κακά σαν τουρτες,όχι ακριβώς διαρροιες..(από τότε που τελείωσε με την προηγούμενη διαρροια του δίνω acana) τον άφησα 2-3 μέρες να δω πως θα παει γιατί υπεθεσα ότι εφταιγαν τα μπισκοτακια που του έδινα μήπως είχαν χαλάσει..δεν έβλεπε βελτίωση,του έδωσα για 2 μέρες ρύζι κ ένα χάπι zantac (που είναι για τη διΑρροια) κ έστρωσε..κανονικά τα κακά του..μέχρι που σήμερα ξυπναω το πρωί κ είχε κάνει στο μπαλκόνι (που ποτέ δεν κάνει εκτός με τις διαρροιες) ένα κανονικό κ ένα μαλακό σαν διαρροια..γυρναω το μεσημέρι από τη δουλειά κ είχε στο μπαλκόνι κάτι σαν σταγόνες (3) σαν διαρροια πάλι..κ τώρα που ετοιμαζομουν να τον ταισω, είχα ξεχάσει κλειστή την μπαλκονοπορτα κ μου έκανε μέσα! Κ δεν τον ταισα.. Δεν ξέρω τι να κάνω!! :(:(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δίνε του ρύζι με βραστό κοτόπουλο (καθαρισμένο απο κόκαλα) μέχρι να συνέλθει το στομάχι του.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Είναι φυσιολογικό τόσο συχνά να το παθαίνει;;για μεσημέρι δεν έφαγε..κ μέχρι να του το φτιάξω κ να κρυωσει θα αργήσει λίγο.. Να τον ταισω μια κ καλή το απόγευμα;
Μήπως κ από τη βροχή να επηρρεαστηκε;
Χάπι να του δώσω;
Επίσης έχει κ πολλά αέρια πάλι..

Last edited:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Δε θυμάμαι πως μου το είχε πει..αποπαρασιτωση είχε κάνει τις τρεις μέρες τον Νοέμβριο 15-16καπου εκεί τώρα δεν έχω μπροστά το βιβλιάριο του κ μετά μου είχε πει ο κτηνίατρος ότι επειδή του κάναμε τώρα καλή να του δώσω μετά το δίμηνο αλλά εγώ ανησυχούσε κ πήγα πριν τον αφήσω στην πανσιον τρεις μέρες στις 20δηλαδη κ του είπα να μου δώσει καλού κακού κ μου δώσε να του δώσω 2χαπια drontal.. Κ μου είπε ότι αφού θα πέρασε 6μηνων να μην του δίνω κάθε μήνα τώρα αλλά εγώ θα πάω να παρω γιατί η κτηνίατρος που τον είχα παει στις αρχές Σέρρες όταν ήμουν μου είχε πει μέχρι να χρονισει να του δίνω κάθε μήνα..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι ηλικια εχει?

Εγω με τα τοσα που ειπες, νομιζω οτι εχει ταραχθει το στομαχακι του!Αστο νυστικο και μετα δινε του ρυζακι οπως σου ειπε ο Amaltheia και μην του αλλαζεις συνεχως τροφη!Μεινε σε μια!Μπορει να μην δεις αποτελεσμα στο 1ο ταισμα αλλα στην συνεχεια!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτά είναι τα άσχημα όταν δεν έχεις εκτροφέα, ταλαιπωρείσαι και εσύ και το κουτάβι τώρα.
Μην σταματάς να ταίζεις το κουτάβι γιατί δεν θα έχει καλή ανάπτυξη, κάνε αυτό που σου είπα για μερικές ημέρες και μετά κανονικά στην puppy. Trontal κάθε 3 μήνες, και όταν το πας φιλοξενία να πηγαίνεις μαζί και την τροφή του.
Ελπίζω ο γιατρός σου να έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις μην τυχόν είναι κάτι άλλο.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Πρώτον έχω εκτροφεα..δεύτερον στην πανσιον είχε κ την τροφή του μαζί κ αυτή του ταιζαν..είναι 7 μηνών..εξετάσεις είπα έκανε τεστ διαρροιας..κ θα τον ξαναπαω να τον δουν αύριο η μεθαύριο..
7 μηνών είναι..τροφή εγώ του εδινα την proplan κ εδώ κ3 μήνες την acana..την hills μου πρότεινε π κτηνίατρος τότε για μια βδομάδα μαζί με τα χάπια για να στρώσει πιο γρήγορα το στομάχι του..

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Επίσης δεν είπα ότι δεν τον ταιζα καθόλου!!απλά δεν του έδωσα ένα γεύμα από τα τρία γιατί όπως κ σήμερα μέχρι να φτιάξω το ρύζι που μ είπες κ να κρυωσει θα φτάσει η ωρα να φάει το 3ο γεύμα..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
για αυτά τα ζητήματα πρέπει να μιλάς με τον εκτροφέα σου, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε συβουλευσει. Μήν ντρέπεσαι να κάνεις τηλέφωνο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
zantac (που είναι για τη διΑρροια
το ζαντακ δεν ειναι για τις διαρροιες, αλλα για πόνο στο στομαχι .., το ερσεφουριλ εναι για την διαροοια..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως το drontal κάνει διάρροιες σε πολλά σκυλιά. Μην το παρακάνεις με τις αποπαρασιτώσεις.

@ amalthea: ΟΚ, καλός ο εκτροφέας, αλλά ο πλέον κατάληλος να δώσει αποπαρασιτική αγωγή είναι ο κτηνίατρος. :)

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Zantac όχι μπερδευτικα..το flagyl είχα δώσει..μια καψουλα..από όσο ξέρω κ από ανθρώπινη χρήση κάνει για διαρροιες..την πρώτη φορά που μου είπε ο κτηνίατρος έδωσα για μια βδομάδα κ από τα δυο..
Προς το παρόν θα δώσω σήμερα κ αύριο ρύζι με κοτόπουλο κ αύριο θα περάσω από τον κτηνίατρο..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το flagyl είναι αντιβίωση!Mια μόνο δόση δεν προσφέρει τίποτα απολύτως....μονο κακό κάνει!

Επίσης, πολύ βασικό!Αντιβιωση δίνουμε μόνο μετά από συνταγή γιατρού!!!!!!!

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
εγω καπου στο ιντερνετ που το ειχα ψαξει κ απο τοτε που μου τα ειχε πει ο κτηνιατρος, προφανως λαθος καταλαβα...
δεν ειμαι υπερ των χαπιων, απλα ειχα ανησυχισει κ τελικα επραξα λαθος..
αυριο που θα τον παω στον κτηνιατρο τι εξετασεις να ζητησω να κανει σε περιπτωση που δεν τις κανει απο μονος του??
την προηγουμενη φορα του εκανε ενα τεστ διαρροιας (το οποιο ηταν σαν υποθετο κ μετα απο 10 λεπτα που περιμεναμε, βγηκε το αποτελεσμα..

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
τελικα ο σκυλος ειχε giardia (δεν ξερω αν το γραφω σωστα)..μετα απο συζητηση με τον κτηνιατρο κ αφου το ιδιο βραδυ αφου ταισα κοτοπουλο με ρυζι οπως μου ειπατε, κ ειχε επανελθει ο σκυλος, ο κτηνιατρος μου ειπε να τον παω οταν θα τελειωνει η τροφη του κ πρωτου αγορασω αλλο σακι, να του κανουμε ενα τεστ διαρροιας για να δουμε μηπως ακομα ταλαιπωρειται με το μικροβιο κ αν βγει αρνητικο να αλλαξω τροφη (δινω acana puppy large με κοτοπουλο) σε οποιαδηποτε με αρνι (που οπως μ ειπε ειναι για ευαισθητα στομαχακια)..την acana δεν την γνωριζε κ ειπαμε να το συζητησουμε μετα την εξεταση..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini