Διαφορά αναμεσα σε ξηρές τροφές

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Ήθελα να φτιάχνω σπιτική μπάρφ .. αλλά δεν με εμπιστεύομαι με το ωμό.. Οπότε ξεκίνησα να τους μαγειρεύω, και φτιάχνω και για άλλα, όχι μόνο για τα δικά μου:D

• Like
Reactions: ChrisApo

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αυτές με την υγρασία απέφυγε τες τελείως εκτός του ότι οι περισσότερες περιέχουν καρκινογόνες ουσίες με το που ανοίγεις την συσκευασία η ποιότητα πάει από το 2 στο -2 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Όλα καλά κ σωστά αυτά με τις τροφές. Όμως όταν το σκυλάκι μου έχει ευαισθησία από 2.μηνων στο στόμα χακί του κια δεν του "κάθονται" οι περισσότερες τροφές τι γίνεται? Ταλαιπωρηθηκε με διαρροιες χωρίς να υπάρχει κάτι μετά από εξετάσεις. Ήταν θέμα κροκετας και μόνο. Τελικά δοκίμασα την κτηνιατρική hills puppy και για πρώτη φορά μετά από 3.μηνες είδα κακά σκύλου. Σε αυτή την περίπτωση πως να μην συνεχίσω Hills?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Οι κλινικες τροφες της hills καλες ειναι. Εξαλλου δεν εχουμε και πολλες επιλογες γιατι οι κορυφαιες εταιρειες οπως πχ η acana δεν βγαζουν κλινικες τροφες (το πολυ πολυ καμια υποαλλεργικη), ενω οσες φτιαχνονται απο τις "απλα πολυ καλες" εταιρειες, δυστυχως δεν θα τις δουμε ποτε στην Ελλαδα. Εδω ειναι το ηνωμενο βασιλειο της hills και της rc, δεν μιλαω για την purina που ειναι σκετα σκουπιδια.
Και να χτυπιεσαι κατω δεν θα βρεις κτηνιατρικες τροφες απο αλλες, πιο εξελιγμενες, μαρκες και φυσικα εχουμε πεντακοσια ετη φωτος δρομο μπροστα μας αν θελουμε και bio κλινικες τροφες οπως πχ αυτη....

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
απο ευρωπαικες κλινικες ποιες προτεινετε? τις μονες που εχω βρει ειναι της farmina (που δεν ξερω κατα ποσο ειναι ιταλικη) και της advance που νομιζω ειναι ισπανικες

Doggo

New Member
21 Αυγούστου 2018
4
1
30
Καλησπέρα, ειμαι καινούριος στην ομάδα σαν μέλος και χρειαζομαι μια μικρή βοήθεια. Έχω ενα ημιαιμο beagle 15 μηνών και εδώ και ενα χρονο περιπου της δίνω την britcare lamp & rice puppy, της αρεσε απο την πρωτη στιγμή! Και με το τρίχωμα και τα κακα της ολα καλα. Γενικά ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο τη συγκεκριμένη τροφή. Τον τελευταίο μηνα ομως δε την τρώει αλλα μονο απο ανάγκη.. Δε την έχει ενοχλήσει κάπου απλα νομιζω πως την εχει βαρεθεί και χρειάζομαι απόψεις για αλλες τροφες εξίσου καλές. Δοκίμασα την Mast Dog αλλα δε τη συγκίνησε ιδιαίτερα τη μικρή.. ακούω απόψεις σκυλοσυναδελφοι!!!

Aizak's mom

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2018
284
537
27
Αθήνα
Καλησπέρα, ειμαι καινούριος στην ομάδα σαν μέλος και χρειαζομαι μια μικρή βοήθεια. Έχω ενα ημιαιμο beagle 15 μηνών και εδώ και ενα χρονο περιπου της δίνω την britcare lamp & rice puppy, της αρεσε απο την πρωτη στιγμή! Και με το τρίχωμα και τα κακα της ολα καλα. Γενικά ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο τη συγκεκριμένη τροφή. Τον τελευταίο μηνα ομως δε την τρώει αλλα μονο απο ανάγκη.. Δε την έχει ενοχλήσει κάπου απλα νομιζω πως την εχει βαρεθεί και χρειάζομαι απόψεις για αλλες τροφες εξίσου καλές. Δοκίμασα την Mast Dog αλλα δε τη συγκίνησε ιδιαίτερα τη μικρή.. ακούω απόψεις σκυλοσυναδελφοι!!!
Η μητέρα μου έχει τα πιο μίζερα κανισάκια του πλανήτη στο θέμα του φαγητού!! Πήρε τώρα την Platinum η οποία απο ότι έχω διαβάσει εδώ στο forum αν όχι όλοι, οι περισσότεροι την θεωρούν απο τις καλύτερες. Την παρέλαβε την ημέρα που την παρήγγειλε είναι πιο μαλακή απο τις κανονικές ξηρές τροφές, και μυρίζει σαν λιχουδιές Μπέικον!!! Μυρίζει τέλεια!! Τα κορίτσια τρελάθηκαν! Παρακαλάνε να φάνε κι άλλο!. Και έχει και καταπληκτικές κονσέβες, επίσης τρελάθηκαν (εννοείται!) !! Καταπληκτικά συστατικά. Δεν χάνεις κάτι να το κοιτάξεις.:D:D(y)

• Like
Reactions: ChrisApo

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Γιατί δίνεις puppy αφού είναι 15 μηνών;

Doggo

New Member
21 Αυγούστου 2018
4
1
30
Αν θυμάμαι καλά οι adult είναι πιο μεγάλες σε μεγεθος και δυσκολεύεται στο μάσημα, για αυτο παρέμεινα στο ίδιο εφόσον στην ουσια δεν αλλαζε κάτι παρα μονο το μέγεθος.. Δεν το λεω με σιγουριά Γιατί εχει περασει Καιρός απο τότε...

Doggo

New Member
21 Αυγούστου 2018
4
1
30
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Θα μαζέψω διάφορες απόψεις και θα βγάλω ένα τελικό συμπέρασμα. Σκεφτόμουν επίσης μηπως δεν αλλαζα μαρκα τροφής και της επαιρνα απλα μια αλλη γεύση αλλα αυτο με τη μυρωδιά και το μπέικον που λες ηταν δελεαστικό

• Like
Reactions: Aizak's mom

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Αυτό που λες μπορείς να το δεις με μια επίσκεψη στο κατάστημα που ψωνιζεις. Και εγώ την ίδια δίνω στην 14-15 μηνών σκυλίτσα μου. Adult όμως. Από που ψωνιζεις;

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Απο τοπικο pet shop αλλα τι σχεση έχει αυτο; :Ρ
Ρωταω γιατί νομιζω την brit την φέρνει μονο η ktiniatriki. Σαν εισαγωγέας λέω. Και επειδή στην περιοχή μου είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη σχέση που έχω σαν πελάτης, νομιζω οτι είναι οι πιο ειδικοί να σε βοηθήσουν με το θέμα σου. :)
Αν κάνω λάθος περί της εισαγωγής τοτε άκυρη η παραπάνω ερώτησή μου.

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Α
Αν θυμάμαι καλά οι adult είναι πιο μεγάλες σε μεγεθος και δυσκολεύεται στο μάσημα, για αυτο παρέμεινα στο ίδιο εφόσον στην ουσια δεν αλλαζε κάτι παρα μονο το μέγεθος.. Δεν το λεω με σιγουριά Γιατί εχει περασει Καιρός απο τότε...
Αυτό με τ μέγεθος της κροκετας έχεις δίκιο. Και εγώ beagle έχω. Μόλις της πήρα λίγο πιο μεγάλη σε μέγεθος κροκετα έκανε εμετό σαν ν μην μπορούσε Ν τη χωνέψει. Εμείς είχαμε θέματα με τηβ κροκετα από 2 μηνών. Με διαρροιες. Μετά από καποιες αλλαγές σε κροκέτες αυτή που της έκατσε καλά και είδα κακά σκύλου μετά από 3 μήνες ήταν η Hills. Πάντως αυτό με τις τροφές μεγάλο μπέρδεμα. Και γω Νομιζω ότι έχει βαρεθεί τη γεύση γι αυτό δεν σου την τρώει. Επίσης νομίζω ότι οι adult έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες ενός ενήλικου σκυλιού. Τα λέω καλά?
Και εγώ Θα ήθελα να της δοκιμάσω platinum αλλά φοβάμαι τώρα να της την αλλάξω.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Αντιθέτως, οι τροφές για κουτάβια, επειδη ακριβώς ειναι φόρμουλες για ανάπτυξη ειναι πιο πλούσιες σε θρεπτικα συστατικά, θερμίδες, αμινοξέα, κ.λπ. Οι adult απλά έχουν ενα μινιμουμ συνήθως. Ενας ενήλικος σκύλος κάλλιστα μπορεί να τρέφεται με τροφή για κουτάβια αρκεί να δίνεται προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνει ωστε να μην παχύνει. Επίσης η μικρή κροκετα στις puppy δημιουργεί πρόβλημα σε ορισμένα ενήλικα και μεγάλου μεγεθους σκυλιά αφού η αμάσητη κατάποση μπορεί να εχει ως αποτέλεσμα συστροφη στομάχου.

• Like
Reactions: noni_papa

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Εγω δινω την brit με σολωμο και πατατα αλλα με χαλαει πολυ το ποσοστο πατατας 35% και θελω να την αλλαξω.
Εχω παρει και την platinum με το ιβιρικο αλλα ακουω για προβληματα στα δοντια επειδη ειναι μαλακη η κροκετα, την εχω ακομα κλειστη και δεν την εχω δωσει. Μπερδεμα. Ισως δωσω την platinum αλλα πρεπει να βρω τι θα κανω με τα δοντια να μην πιασει πλακα ή πετρα

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Εγω δινω την brit με σολωμο και πατατα αλλα με χαλαει πολυ το ποσοστο πατατας 35% και θελω να την αλλαξω.
Εχω παρει και την platinum με το ιβιρικο αλλα ακουω για προβληματα στα δοντια επειδη ειναι μαλακη η κροκετα, την εχω ακομα κλειστη και δεν την εχω δωσει. Μπερδεμα. Ισως δωσω την platinum αλλα πρεπει να βρω τι θα κανω με τα δοντια να μην πιασει πλακα ή πετρα
Μεγαλο μπέρδεμα πραγματικά.!!!!!

santo

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2018
55
45
απο ευρωπαικες κλινικες ποιες προτεινετε? τις μονες που εχω βρει ειναι της farmina (που δεν ξερω κατα ποσο ειναι ιταλικη) και της advance που νομιζω ειναι ισπανικες
Καλησπέρα. Ταλαιπωρήθηκα και εγώ με διάρροιες, περίπου 15 ημέρες συνεχόμενα. Ο αρχικός μου κτηνίατρος τον φόρτωνε τον σκυλάκο με φάρμακα(flagyl, immodium κλπ) και μου σύστησε την Hills ΙD κονσέρβα, που και ακριβή ήταν και το πρόβλημα δεν έλυσε. Ωσπου μια μέρα μου είπε κοίτα δεν ξέρω τι φταίει, ψάξτο και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Πήγα σε άλλον γιατρό έβαλε το σκυλάκι μου σε ορό μου έδωσε ηλεκτρολύτες και για 3 ημέρες ultra leviur πρωί βράδυ. Διέγνωσε κολίτιδα. Επιπλέον η κτηνιατρική τροφή που μου έδωσε ήταν η " Happy Dog Adepositas", 30 ευρώ τα 4 κιλά. Με το πρώτο τάισμα το πρόβλημα λύθηκε συν ότι έχασε βάρος που έπρεπε να χάσει. Την συνέχισα για 1,5 μήνα και όλα μια χαρά. Σήμερα αγόρασα την Happy Dog Fit & Well Light Calorie Control και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αν και πολύ φθηνότερη από την Hills, διάβασα ότι έχει αρκετά καλά συστατικά.
Συστατικά αναλυτικά
Σύνθεση:
πρωτεΐνη πουλερικών**, αραβόσιτος, αραβοσιτάλευρο, ρυζάλευρο, λιγνοκυτταρίνη, κατάλοιπα της τήξης λιπών, μελάσα ζαχαρότευτλων (χωρίς ζάχαρη), άλευρο σολομού, ιχθυάλευρο, πρωτεΐνη αρνιού*, λίπος πουλερικών, πολτός μήλου* (0,8%), χλωριούχο κάλιο, χλωριούχο νάτριο, ηλιέλαιο, μαγιά*, θαλάσσια άλγη* (0,15%), λιναρόσποροι (0,15%), αποξηραμένο ολόκληρο αυγό, κραμβέλαιο, κρέας μυδιών* (0,02%), μαγιά* (εκχύλισμα), γαϊδουράγκαθο, αγκινάρα, πικραλίδα, τζίντζερ, φύλλα σημύδας, τσουκνίδα, χαμομήλι, κόλιαντρος, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, γλυκόριζα, θυμάρι, (αποξηραμένα βότανα* συνολικά 0,15%),
(* αποξηραμένα ** αποξηραμένα, μερικώς υδρολυμένα).
Πρόσθετα:
Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
βιταμίνη A (3a672a) (12.000 IE/kg), βιταμίνη D3 (E671) (1.200 IE/kg), L-καρνιτίνη (3a910) (500 mg/kg), σίδηρος [E1, μονοένυδρος θειικός σίδηρος(II)] (110 mg/kg), χαλκός [E4, πενταένυδρος θειικός χαλκός(II)] (10 mg/kg), ψευδάργυρος (οξείδιο του ψευδαργύρου 3b603 (110 mg/kg), ένυδρη χηλική ένωση ψευδαργύρου-αμινοξέων 3b606 (25 mg/kg), μαγγάνιο [E5, οξείδιο του μαγγανίου(II)] (25 mg/kg), ιώδιο (άνυδρο ιωδικό ασβέστιο 3b202) (2 mg/kg), σελήνιο (E8, σεληνιούχο νάτριο) (0,15 mg/kg), αντιοξειδωτικά, εκχυλίσματα τοκοφερόλης φυσικής προέλευσης 1b306(i).

Αναλυτικά συστατικά
πρωτεΐνη 25.0 %
ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 7.0 %
ακατέργαστες ίνες 5.5 %
ακατέργαστη τέφρα 6.0 %
ασβέστιο 1.4 %
φώσφορος 0.9 %
μαγνήσιο 0.08 %
κάλιο 0.55 %
νάτριο 0.4 %
ωμέγα-3 λιπαρά 0.2 %
ωμέγα 6-λιπαρά 1.9 %

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα. Υ.Γ. Συγνώμη για το μεγάλο post

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Μπορείς να δίνεις είτε κάνα ώμο κόκκαλο μέσα στη βδομαδα ή αν δεν θες κέρατο ελαφιού πχ stagbar. Φυσικό μασουλητηρι και ανθεκτικό :)

• Like
Reactions: Aizak's mom

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix