απο ευρωπαικες κλινικες ποιες προτεινετε? τις μονες που εχω βρει ειναι της farmina (που δεν ξερω κατα ποσο ειναι ιταλικη) και της
advance που νομιζω ειναι ισπανικες
Καλησπέρα. Ταλαιπωρήθηκα και εγώ με διάρροιες, περίπου 15 ημέρες συνεχόμενα. Ο αρχικός μου κτηνίατρος τον φόρτωνε τον σκυλάκο με φάρμακα(flagyl, immodium κλπ) και μου σύστησε την Hills ΙD κονσέρβα, που και ακριβή ήταν και το πρόβλημα δεν έλυσε. Ωσπου μια μέρα μου είπε κοίτα δεν ξέρω τι φταίει, ψάξτο και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Πήγα σε άλλον γιατρό έβαλε το σκυλάκι μου σε ορό μου έδωσε ηλεκτρολύτες και για 3 ημέρες ultra leviur πρωί βράδυ. Διέγνωσε κολίτιδα. Επιπλέον η κτηνιατρική τροφή που μου έδωσε ήταν η " Happy Dog Adepositas", 30 ευρώ τα 4 κιλά. Με το πρώτο τάισμα το πρόβλημα λύθηκε συν ότι έχασε βάρος που έπρεπε να χάσει. Την συνέχισα για 1,5 μήνα και όλα μια χαρά. Σήμερα αγόρασα την Happy Dog Fit & Well Light Calorie Control και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αν και πολύ φθηνότερη από την Hills, διάβασα ότι έχει αρκετά καλά συστατικά.
Συστατικά αναλυτικά
Σύνθεση:
πρωτεΐνη πουλερικών**, αραβόσιτος, αραβοσιτάλευρο, ρυζάλευρο, λιγνοκυτταρίνη, κατάλοιπα της τήξης λιπών, μελάσα ζαχαρότευτλων (χωρίς ζάχαρη), άλευρο σολομού, ιχθυάλευρο, πρωτεΐνη αρνιού*, λίπος πουλερικών, πολτός μήλου* (0,8%), χλωριούχο κάλιο, χλωριούχο νάτριο, ηλιέλαιο, μαγιά*, θαλάσσια άλγη* (0,15%), λιναρόσποροι (0,15%), αποξηραμένο ολόκληρο αυγό, κραμβέλαιο, κρέας μυδιών* (0,02%), μαγιά* (εκχύλισμα), γαϊδουράγκαθο, αγκινάρα, πικραλίδα, τζίντζερ, φύλλα σημύδας, τσουκνίδα, χαμομήλι, κόλιαντρος, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, γλυκόριζα, θυμάρι, (αποξηραμένα βότανα* συνολικά 0,15%),
(* αποξηραμένα ** αποξηραμένα, μερικώς υδρολυμένα).
Πρόσθετα:
Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
βιταμίνη A (3a672a) (12.000 IE/kg), βιταμίνη D3 (E671) (1.200 IE/kg), L-καρνιτίνη (3a910) (500 mg/kg), σίδηρος [E1, μονοένυδρος θειικός σίδηρος(II)] (110 mg/kg), χαλκός [E4, πενταένυδρος θειικός χαλκός(II)] (10 mg/kg), ψευδάργυρος (οξείδιο του ψευδαργύρου 3b603 (110 mg/kg), ένυδρη χηλική ένωση ψευδαργύρου-αμινοξέων 3b606 (25 mg/kg), μαγγάνιο [E5, οξείδιο του μαγγανίου(II)] (25 mg/kg), ιώδιο (άνυδρο ιωδικό ασβέστιο 3b202) (2 mg/kg), σελήνιο (E8, σεληνιούχο νάτριο) (0,15 mg/kg), αντιοξειδωτικά, εκχυλίσματα τοκοφερόλης φυσικής προέλευσης 1b306(i).
Αναλυτικά συστατικά
πρωτεΐνη 25.0 %
ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 7.0 %
ακατέργαστες ίνες 5.5 %
ακατέργαστη τέφρα 6.0 %
ασβέστιο 1.4 %
φώσφορος 0.9 %
μαγνήσιο 0.08 %
κάλιο 0.55 %
νάτριο 0.4 %
ωμέγα-3 λιπαρά 0.2 %
ωμέγα 6-λιπαρά 1.9 %