Δισπλασια ισχίων 5ου βαθμού σε 10 μηνών σκυλί ! Σος


7 Ιανουαρίου 2021
16
26
27
Γεια σας είμαι καινούργια στην σελίδα και είμαι εδώ για συμβουλές και γνώμες από ιδιοκτήτες που ίσως μπορεί να έχουν περάσει κάτι τέτοιο με το σκυλάκι τους ! Λοιπον,η Λουση μου είναι ημίαιμο σκυλάκι 25κιλων και 10 μηνών,την πηρα από φιλοζωική όταν ήταν 2μηνων ! Πριν μια εβδομάδα την πήγα σε τοπικό κτηνίατρο(μένω σε επαρχία) πιο πολύ προληπτικά για να δει τα πόδια της!Με τα πολλά της έκανε ακτινογραφία(ενώ ήταν ξύπνια κάτι που έμαθα μετά ότι είναι λάθος)και διαπίστωσε δισπλασια ισχίων 5ου βαθμού παρακαλώ!!! Όπως καταλαβαίνετε είδα τον ουρανό σφοντύλι !Ο συγκεκριμένος γιατρός μου έβγαλε το σκυλί του θανατά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ότι σε δυο χρόνια θα αναγκαστώ να κάνω ευθανασία και τέτοια τραγικά πράγματα ! Εννοείται ότι δεν το άφησα έτσι και ψάχτηκα παρά πολύ πήγα σε δεύτερο κτηνίατρο ο οποίος μου σύστησε έναν ορθοπεδικό χειρουργό στην Θεσσαλονίκη μου έδωσε συμπληρώματα canosan και αλλάξαμε την τροφή της σε hills joint care. Το σκυλί κλινικά είναι τέλεια δεν πονάει μπορεί και τρέχει αν και της το έκοψα πλέον αυτό! Την άλλη εβδομάδα θα κλείσουμε ραντεβού με τον ορθοπεδικό χειρουργό να δω τι μπορώ να κάνω για την μικρή μου! Ειλικρινά είμαι διατεθειμένη να κάνω ότι χρειαστεί,την έχω σαν παιδί μου!! Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες! Έχω ακούσει για την εγχείρηση FHO και για ολική ορθό πλαστική η οποία η τιμή και για τα δυο ισχια ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας για την δίκη μου τσέπη αλλά ακόμα και αν μόνο αυτή είναι η λύση θα γυρίσω τον κόσμο τουμπα για να μαζέψω τα χρήματα! Απλά θα ήθελα από εσάς τις συμβουλές σας και τις γνώμες σας μέχρι να πάω στον ορθοπεδικό! Αξίζει η FHO σαν εγχείρηση που είναι και η οικονομικότερη λύση ; Συγνώμη για το σεντόνι αλλά βρίσκομαι σε απελπιστική θέση ! Σας ευχαριστω εκ των προτέρων !
 

Attachments

  • Like
Reactions: mareco


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
πρωτα απο ολα, ευχομαι ολα να πανε καλα, οτι και αν αποφασησεις να κανεις.
απο την ακτινογραφια οντως φαινεται δισπλασια. δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουνε και βαθμοι δισπλασιας παντως. απο οτι εχω ακουσει και εχω διαβασει, ενα σκυλι με δυσπλασια σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι θα πρεπει να "κοιμηθει" μεσα σε 2 χρονια. ισα ισα, υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις για να το βοηθησεις να εχει μια καλη ποιοτητα ζωης. οποτε σιγουρα μην ακους τον πρωτο κτηνιατρο και γενικα οποιον σου πει "καντου ευθανασια" πρωτα, πριν εξαντλησει ΟΛΕΣ τις αλλες λυσεις. σχετικα με την επεμβαση FHO, ακουω πολυ καλα πραγματα. Συνηθως εχει μεγαλυτερη επιτυχια σε μικροσωμα σκυλια βεβαια, συνηθως κατω των 22 κιλων, αλλα 22 με 25 κιλα δεν πιστευω πως ειναι τεραστια διαφορα. ισως εαν χασει και λιγακι βαρος να βοηθησει και αυτο. (στα πλαισια παντα του ασφαλους, δε θελουμε να γινει το σκυλακι σκελετος).
 


7 Ιανουαρίου 2021
16
26
27
Ευχαριστω πολύ για την απάντηση!! Τείνω αν φυσικά γίνεται στην περίπτωση μας την FHO αν και μου φαίνεται κούλο στο πως το κόκαλο στέκεται μόνο του χωρίς το μοιραίο οστό! Μετά την συγκεκριμένη επέμβαση το σκυλάκι θα μπορεί να τρέχει κανονικά και να παίζει ή θα πρέπει γενικά πάλι μόνο με το λουρακι βόλτα;
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Παραθετω αυτο το pdf που μιλαει για το τι κανουμε μετα την επεμβαση και τα επιπεδα ασκησης που μπορει να κανει το σκυλι https://www.wilsonvethospital.com/images/documents/orthopedic/post-op-fho.pdf

καθως και αυτο το κομματι απο ενα αρθρο που εξηγει πως στεκεται το κοκκαλο:

" An FHO restores mobility to the hip by removing the head of the femur. This removes the ball of the ball-and-socket joint, leaving just an empty socket. The muscles of the leg will initially hold the femur in place and, over time, scar tissue will form between the acetabulum and the femur to provide cushioning that is referred to as a 'false joint'. Although this joint is anatomically very different from a normal hip joint, it provides pain-free mobility in most patients."
 
  • Like
Reactions: ΒασωΤσα


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είναι καλή η ακτινογραφία. Δεν έχει τοποθετηθεί καλά ο σκύλος. Ζήτα δεύτερη γνώμη από ορθοπεδικό αυτή τη φορά.

Αν τελικά είναι δυσπλασία (που εγώ αμφιβάλλω αλλά τεσπα) αν ο σκύλος δες έχει συμπτώματα (πχ πόνος) εγώ δεν θα έκανα καμία εγχείρηση.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Καλως ηρθες και Καλη Χρονια.
Εγω προσωπικα βλεπω μια κακη ακτινογραφια, τιποτα περισσοτερο. Θα πρεπει να βγαλετε σωστη ακτινογραφια σε σωστη σταση για να μπορει να γινει διαγνωση και εκτιμηση της καταστασης. Τα συμπληρωματα μπορεις να συνεχισεις να τα παιρνει δεν κανουν κακο ασχετα αν δε βλεπεις καμια δυσχερεια στο κουταβι σου.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
και φυσικα +1 σε αυτο που ειπαν και οι παρα πανω. εφοσον δεν εγινε η ακτινογραφια σωστα, πρεπει να ξαναγινει απο τον ορθοπεδικο.
 
  • Like
Reactions: ΒασωΤσα


7 Ιανουαρίου 2021
16
26
27
@Berna Δυστηχως και κακή ακτινογραφία είναι αλλά ακούγεται αυτό το κλακ στα κόκαλα! Είναι το μοναδικό σύμπτωμα που έχει! Είναι κάτι αναπόφευκτο κάποια στιγμή το σκυλί θα φτάσει στο σημείο να χρειάζεται χειρουργείο,γιατί να μην το κάνω ώστε να προλάβω πόνους και να αποκτήσει πάλι την παιχνιδιάρικη ζωή της σε κάνα δυο μήνες από τώρα ! Τώρα την βλέπω πχ να πηδάει από την χαρά της και αντί να χαρώ και εγω σφίγγεται η καρδιά μου επειδή δεν κάνει !
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Πάντως @ΒασωΤσα ότι και να γίνει με τα ποδαράκια της μικρής σου, άπειρα μπράβο σου, για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Είναι πολύ τυχερή που βρέθηκε μαζί σου. Εύχομαι τελικά να μην είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημά της και να ανακάμψετε αμφότερες, το συντομότερο :)
 




TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
@mareco Ευχαριστω πολύ για τα λόγια σου, όταν υιοθετούμε ένα σκυλάκι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό και πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γι αυτό το πλάσμα!!
μακαρι να το εβλεπαν ολοι οπως εσυ!
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Μπράβο σου. Αν τελικά φτάσεις για επέμβαση δες πόσο θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάποιο φιλοζωικό σωματείο, όχι τόσο με χρηματική υποστήριξη, αλλά οι γνωριμίες τους με γιατρούς φέρνουν και καλύτερες τιμές. Σε περίπτωση φίλου ο οποίος υιοθέτησε σκυλί τραυματισμένο από τροχαίο βοήθησαν τα μάλα.
 
  • Like
Reactions: ΒασωΤσα






GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα
θα συμφωνήσω ότι... οι ακτινογραφίες δεν είναι καλες....
αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αξιολογηθούν σωστά και να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για την βαθμονόμηση της δυσπλασίας.....
σίγουρα δεν είναι Α,Β, είτε 0,1,...κλπ
δεν είναι σίγουρο όμως και για το μέγεθος του σκυ΄λου ότι χρειάζεται απαραιτήτως χειρουργείο...
σίγουρα δεν πρέπει να ασχοληθεί με εργασία, αγκιλιτυ κλπ
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να περάσει μια φυσιολογική ζωή χωρίς πολλές εξάρσεις τρεχάματα και χοροπηδητά...
ξεκίνα από τα βοηθήματα χονδροιτίνης και γλουκοζαμίνης που πρέπει να τα αρχίσεις από ΧΤΕΣ!
έπειτα βρες ένα καλό ορθοπαιδικό που δεν θα σε κοιτάξει στο πορτοφόλι και βγάλε μια σωστή ακτίνογραφία ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση του....
προς το παρόν χρειάζεται συγκεκριμένη δραστηριότητα ώστε να μπορέσει να υπάρξει χωρίς καταπόνηση, σωστή μυική ενδυνάμωση...
 


7 Ιανουαρίου 2021
16
26
27
@sea-mol Όταν περπατάει ακούγεται,όχι πάντα !
Στην εξέταση δεν γνωρίζω γιατί δεν ήμουν εγω δυστηχως ! Αν και απ όσο ξέρω για να γίνει αυτή η εξέταση πρέπει να είναι το ζώο σε ηρεμήση όποτε δεν ξέρω αν μπόρεσε να την εξετάσει γι αυτό που λες ενώ ήταν ξύπνια !
 
  • Like
Reactions: GRDANE


7 Ιανουαρίου 2021
16
26
27
@GRDANE Έχουμε ξεκινήσει ήδη τα συμπληρώματα και ειδική τροφή ! Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε το ραντεβού με τον ορθοπεδικό ώστε να βγάλουμε και καινούργια ακτινογραφία...
 
  • Like
Reactions: mareco and GRDANE






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3