Διόρθωση σκύλου ή διόρθωση ιδιοκτήτη?

Διόρθωση σκύλου ή διόρθωση ιδιοκτήτη?

• Επειδή μας το λέει ο εκπαιδευτής ότι έτσι πρέπει

Votes: 1 7,7%
  • Επειδή φταίει ο σκύλος

Votes: 0 0,0%
  • Επειδή δεν καταλαβαίνει ο σκύλος απο εμένα

• Δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες

• Επειδή δεν ξέρει ο εκπαιδευτής να διορθώσει τον ιδιοκτήτη

• Επειδή δεν γίνεται διαφορετικά

• Επειδή ο ιδιοκτήτης δεν διορθώνεται

• Επειδή ο σκύλος πρέπει να ακούει και να εκτελεί άμεσα & πάντα τις εντολές

• Επειδή ο σκύλος δεν εκπαιδεύτηκε σωστά

• Επειδή ο σκύλος έχει άγριο & άστατο DNA του λύκου

• Επειδή ξέρει ο εκπαιδευτής να διορθώνει τον σκύλο

• Επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ

• Επειδή δεν ξέρω να διορθώσω τον εαυτό μου

Votes: 7 53,8%
  • Τίποτα απο τα παραπάνω

Votes: 3 23,1%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί

Votes: 2 15,4%

• Total voters
    13

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0

Με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες είναι η κύρια αιτία για τις λάθος, προβληματικές συμπεριφορές του σκύλου, δηλαδή τις προβληματικές συμπεριφορές και συνήθειες του σκύλου μας εμείς οι ίδιοι τις δημιουργούμε, γιατί δεν διορθώνουμε τους εαυτούς μας, και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα σκυλιά μας?

Γιατί προσπαθούμε να διορθώσουμε το αιτιατό και όχι την κύρια αιτία?

Γιατί στρέφουμε την προσοχή μας στο σύμπτωμα - αποτέλεσμα και όχι στην ουσία του προβλήματος?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν καταλαβάινω ποιά είναι η ερώτηση...
Πχ. "Διόρθωση σκύλου η διόρθωση ιδιοκτήτη επειδή μας το λέει ο εκπαιδευτής" τι σημαίνει...?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγω γενικοτερα δεν καταλαβαινω το σκοπο της δημοσκοπησης....

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Το ότι ειναι δημοσκόπηση δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται κουβέντα.

Ειναι δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης προκαλει σχεδόν όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς, κακιέ συνήθειες στον σκύλο του.
Ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να διορθώσει αυτα τα προβλήματα του σκύλου με την βοήθεια του εκπαιδευτή, μάλλον.

Το θέμα είναι:
Χρειάζεται ο σκύλος διόρθωση ή το αφεντικό?
Αρκεί να διορθωδεί η άσχημη συνήθεια-συμπεριφορά του σκύλου?
Όσοι έχουν πάει τον σκύλο τους για διόρθωση συμπεριφοράς σε εκπαιδευτή, με ποια αιτιολογία πήγαν?

Ελπίζω τώρα να είναι κατανοητό το θέμα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω θα πω επειδη δεν ξερω να διορθωσω τον εαυτο μου, γιατι στα θεματα εκπαιδευσης ειμαι λιγο σκραπας
και πολλες φορες εχει τυχει να πελαγωνω μην ξεροντας πως να αντιμετωπισω καποιες καταστασεις.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ δεν ξέρω να διορθώνω τον εαυτό μου, οπότε χρειάζομαι τον εκπαιδευτή να με βάλει σε ''σωστό δρόμο'' κ να με συμβουλέψει πάνω σε τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι "εννοεί ο ποιητης"!!

Ο τίτλος έχει επιλογές μεταξύ διόρθωση σκύλου ή χειριστή, ενώ στη δημοσκόπηση παίρνεις σα δεδομένο ότι τελικώς διορθώνεται μόνο ο σκύλος και πρέπει να επιλέξουμε γιατί γίνεται αυτό.

Δε θεωρώ ότι είναι σωστή η εκπαίδευση που βασίζεται στις "διορθώσεις" ενός σκύλου και όχι του χειριστή. Προκειμένου ο χειριστής να μάθει να "διαβάζει" το σκύλο του, να ερμηνεύει και να βρίσκει πιθανά αίτια ώστε να έχει τη σωστή αντίδραση πρέπει φυσικά να κάνει λάθη (ο χειριστής) και να έχει τον εκπαιδευτή να τον διορθώσει και να του δείξει. Για αυτό εξάλλου το λόγο η εκπαίδευση είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ είτε θεωρούμε ότι έχουμε ένα "προβληματικό" σκυλί είτε όχι.

Τώρα, στην περίπτωση που έχουμε ένα σκυλί που έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας, δλδ "φοβίες, κυριαρχικότητα, κτητικότητα κλπ κλπ" τότε διορθώσεις γινονται τόσο στο σκυλί όσο και στον χειριστή που ουσιαστικά ζει με το ζώο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πως γίνεται να μην διορθώσεις τον σκυλο;
Πως θα του μάθεις το σωστό;Όλα τα κουτάβια κάνουν λάθη και διορθώνονται ώστε να κάνουν τελικά το επιθυμητό!

Από κει και περα, δεν ωφείλονται όλες οι συμπεριφορές ενός σκύλου σε λάθη του αφεντικού σε καμία περίπτωση!

Όσο για τους λόγους που πηγαίνουν τα σκυλιά για δίορθωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών....

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Η αποψη μου ειναι οτι οταν βαζεις μια δημοσκοπηση πρεπει να ειναι πιο εμπεριστατωμενη ολες οι οι τελευταιες που εχω δει καταρχην αρκετες δεν εχουν πολλαπλες επιλογες και κατα δευτερον δεν μπορουν να οδηγησουν σε κανενα συμπερασμα π.χ. δεν μπορεις να αναζητας τα πιο ομορφα σκυλια να πετας 8 ρατσες αυθαιρετα και μετα να λες καποια αλλη, νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλυτερο καθως και πιο εποικοδομητικο να θετονταν απλα ως θεματα προς συζητηση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πως θα του μάθεις το σωστό;Όλα τα κουτάβια κάνουν λάθη και διορθώνονται ώστε να κάνουν τελικά το επιθυμητό!

Από κει και περα, δεν ωφείλονται όλες οι συμπεριφορές ενός σκύλου σε λάθη του αφεντικού σε καμία περίπτωση!

Όσο για τους λόγους που πηγαίνουν τα σκυλιά για δίορθωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών....
Συμφωνώ 100%

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα σας!
Το ότι είναι το θέμα δημοσκόπηση δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει κουβέντα γραπτώς.

Η δημοσκόπηση έχει κάποια δεδομένα που βασίζεται, όπως: ότι η κύρια αιτία που προκαλεί κακές συμήθειες, συμπεριφορές είναι ο ιδιοκτήτης. Ακόμα ότι αυτά τα σκυλιά τις περισσότερες φορές τα αναλαμβάνουν εκπαιδευτές.

Το θέμα είναι ότι αρκεί να εκπαιδεύεται μόνο ο σκύλος, που κατά την πλειοψηφία η διόρθωση γίνεται κακώς μεν αλλά η διόρθωση πραγματοποιεόιται με βία* , ή πρέπει να εκπαιδευτεί ο ιδιοκτήτης?
*Εχουν αναφερθεί σε αλλα ποστ...

Για τις παρατηρήσεις σας, ευγενικά σας απαντάω και ελπίζω να είναι κατανοητά:
Δεν καταλαβάινω ποιά είναι η ερώτηση...
Πχ. "Διόρθωση σκύλου η διόρθωση ιδιοκτήτη επειδή μας το λέει ο εκπαιδευτής" τι σημαίνει...?

Επειδή μας το λέει ο εκπαιδευτής σημαίνει ότι υπάρχει μια «προβληματική» συμπεριφορά και λέει ο εκπαιδευτής ότι πρέπει να διορθωθεί.
Εγω γενικοτερα δεν καταλαβαινω το σκοπο της δημοσκοπησης....

Ο σκοπός είναι να δούμε για ποιους λόγους, εφόσον πάνε σε εκπαιδευτή, τα σκυλιά πηγαίνουν για διόρθωση της συμπεριφοράς τους…

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι "εννοεί ο ποιητης"!!

Ο τίτλος έχει επιλογές μεταξύ διόρθωση σκύλου ή χειριστή, ενώ στη δημοσκόπηση παίρνεις σα δεδομένο ότι τελικώς διορθώνεται μόνο ο σκύλος και πρέπει να επιλέξουμε γιατί γίνεται αυτό.

Δε θεωρώ ότι είναι σωστή η εκπαίδευση που βασίζεται στις "διορθώσεις" ενός σκύλου και όχι του χειριστή. Προκειμένου ο χειριστής να μάθει να "διαβάζει" το σκύλο του, να ερμηνεύει και να βρίσκει πιθανά αίτια ώστε να έχει τη σωστή αντίδραση πρέπει φυσικά να κάνει λάθη (ο χειριστής) και να έχει τον εκπαιδευτή να τον διορθώσει και να του δείξει. Για αυτό εξάλλου το λόγο η εκπαίδευση είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ είτε θεωρούμε ότι έχουμε ένα "προβληματικό" σκυλί είτε όχι.

Τώρα, στην περίπτωση που έχουμε ένα σκυλί που έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας, δλδ "φοβίες, κυριαρχικότητα, κτητικότητα κλπ κλπ" τότε διορθώσεις γινονται τόσο στο σκυλί όσο και στον χειριστή που ουσιαστικά ζει με το ζώο.

Η δημοσκόπηση έχει κάποια δεδομένα: ο ιδιοκτήτης είναι η κύρια αιτία για την δημιουργία κακών συμπεριφορών του σκύλου, και ότι ο συγκεκριμένος σκύλος πηγαίνει για διόρθωση συμπεριφοράς, τον αναλαμβάνει, σε εκπαιδευτή. Κατανοητή η θέση του «ποιητή» ? ?

Το επιθυμητό πολλές φορές είναι ενάντια στην φύση του, δη όταν ο ιδιοκτήτης είναι «νέος», αρχάριος. Η δημοσκόπηση έχει κάποια δεδομένα με βάση την κυρία αιτία…

Η αποψη μου ειναι οτι οταν βαζεις μια δημοσκοπηση πρεπει να ειναι πιο εμπεριστατωμενη ολες οι οι τελευταιες που εχω δει καταρχην αρκετες δεν εχουν πολλαπλες επιλογες και κατα δευτερον δεν μπορουν να οδηγησουν σε κανενα συμπερασμα π.χ. δεν μπορεις να αναζητας τα πιο ομορφα σκυλια να πετας 8 ρατσες αυθαιρετα και μετα να λες καποια αλλη, νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλυτερο καθως και πιο εποικοδομητικο να θετονταν απλα ως θεματα προς συζητηση.

Η δημοσκόπηση δεν σημαίνει ότι αποκλείει να γίνει εποικοδομητική συζήτηση…

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia