Δυσπλασία ισχίων

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Καλήσπερα θα ηθελά τν βοηθεια σας σε ενα πρόβλημα που αντιμετοπίζω..Έχω ενα Λαμπραντορ 3 χρονών..Όταν ήταν 8 μηνών βρήκαμε οτι πάσχει απο δισπλασία αρκετά βαρύας μορφής...Και έτσι πήραμε τν απόφαση όταν ηταν 1 χρόνου κ της κάναμε τν επέμβαση της εκτωμής κεφαλής..Δυστηχώς τα πραγματά δν πήγαν καλά,η ΜΑΝΤΥ άργησε πολύ να περπατήσει κ ουσιαστικά δν αποκαταστάθηκε ποτέ,αν κ τις παρέχαμε οτι μπορούσαμε,χάπια,φυσοθεραπειες,μπάνια μεχρι κ ιδικό οπθοπεδικό κρεβάτι...Το σκύλι ποτέ δν περπάτησε οπως περιμέναμε ενω ποτέ δν μπόρεσε να τρέξει κ να παίξει οπως μας έταζε ο γιατρός πριν τν επέμβαση...Την πήγαμε σε διάφορους γιατρούς οι οποιοι βρήκαν τρυγμό που δν έπρεπε να ύπαρχει κ ουσιαστικά μας είπαν οτι η επέμβαση ειτε δν έγινε σωστά ειτε απέτυχε..Το σκυλί δυστηχώς νομίζω ότι βασανίζεται καθώς μολις νιώσει λίγο καλα κ πάει να κάνει το κάτι παραπάνω αμέσως χειροτερέυει κ πολλές φορές κουτσένει..Έτσι αποφασίσαμε να ξαναχειρουργίσουμε την ΜΑΝΤΥ στν κύριο Βλαχοπουλο που κατά πολλούς είναι ο κορύφαιος στν Ελλάδα,το θέμα ειναι οτι ο γιατρός προτίνει να κάνουμε ολική αρθροπλαστική μια επέμβαση με μέγαλο κόστος κ αρκετέσ πιθανότητες αποτυχίας σε ένα είδη ταλεπωριμένο πόδι ενώ εμείς είμαστε υπέρ του να ξαναεπαναλάβουμε τν επέμβαση που έχει γέινει,ώστε αυτή τν φορά να γείνει σωστά απο κάποιον κορυφαίο του χώρου,να καθαριστεί σωστά κ να φύγει ο τρυγμός πιστεύντας οτι θα ρισκάρουμε λιγοτερο κ οτι το σκυλί θα ναι πολύ καλύτερα απο οτι τώρα κ φυσικά δν θα πονάει...Θα ήθελα τν γνώμη,τν συμβουλή κ τν εκτίμηση οποιου έχει γνώση πάνω στο αντικείμενο γιατί η απόφαση είναι δύσκωλη..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μα...κορυφαίος στον χώρο είναι ο κος.Βλαχόπουλος.

Ποιανού άλλου την συμβουλή θα εμπιστευθείτε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Χειρούργησα τον σκύλο μου πριν 4 μήνες στον κύριο Βλαχόπουλο για άλλο θέμα όμως, ρήξη χιαστού. Το αποτέλεσμα ήταν άριστο ο σκύλος δεν φαίνεται ότι είχε κάποτε πρόβλημα. Εγώ θα τον εμπιστευόμουν και στην περιπτωσή σας. Σας είπε πόσες είναι οι πιθανότητες αποτυχίας;

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Αν θεωρειτε τον κ.Βλαχοπουλο εξαιρετικο στην δουλεια του,(δεν τον γνωριζω) εμπιστευτητε τον.

Σας δινει υψηλα ποσοστα επιτυχιας?

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Μα...κορυφαίος στον χώρο είναι ο κος.Βλαχόπουλος.

Ποιανού άλλου την συμβουλή θα εμπιστευθείτε;
To πρόβλημα είναι ότι μεχρι κ ο κος.βλαχόπουλος μας δείνει αρκετές πιθανότητες αποτυχίας στν ολική αρθροπλαστική πράγμα που σημαίνει οτι ρισκάρουμε το πόδι της..Τονίζω ότι μηλάμε για ένα είδη χειρουργιμένο κ ταλεπωρημένο πόδι...

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Γύρω στο 80% επιτυχεία ποσοστό που είναι 92%-95% εαν το πόδι δν ήταν χειρουργημένο..Ενω με τν επανάληψη της εκτωμής το ποσοστό επιτυχείας χειρουργηκά είναι 95%-98% με άγνωστη όμως αποκατάσταση αλλά με μηδαμινό κύνδινο να χάσουμε το πόδι...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
To πρόβλημα είναι ότι μεχρι κ ο κος.βλαχόπουλος μας δείνει αρκετές πιθανότητες αποτυχίας στν ολική αρθροπλαστική πράγμα που σημαίνει οτι ρισκάρουμε το πόδι της..Τονίζω ότι μηλάμε για ένα είδη χειρουργιμένο κ ταλεπωρημένο πόδι...
Καταλαβαίνω το δίλλημα σας. Εάν ακολούθησετε την άλλη μέθοδο που κάνατε και αρχικά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες;

Tώρα είδα την απάντηση σου οπότε καλύφθηκαν οι ερωτήσεις μου.
Ποιός θα χειρουργήσει με την άλλη μέθοδο;

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Στον Βλαχόπουλο κάναμε επέμβαση στον δικό μου όταν ήταν 4,5 μηνών.
Δεν ξέρω πως θα ήταν αν δεν την είχαμε κάνει, αλλά τώρα είναι μια χαρά...

Ο Βλαχόπουλος τι σας είπε??? Δέχεται να κάνει την εκτομή της κεφαλής Ξανά???
Θα έχει κάποιο αποτέλεσμα... Γενικά δεν την θεωρεί πολύ "καλή" επέμβαση..
Βέβαια για Ολική αρθροπλαστική, αν γίνει και στα 2 πόδια το κόστος πρέπει να είναι 6000-7000... :-(

Δύσκολη η απόφαση που έχετε να πάρετε, αλλά αν το σκυλί δεν μπορεί να περπατήσει και να τρέξει όπως πρέπει, εγώ θα πήγαινα βάσει πιθανοτήτων...Σε ποια περίπτωση δλδ θα έχω τις περισσότερες πιθανότητες να δω καλά αποτελέσματα...

Εύχομαι περαστικά και να γίνει το σκυλάκι γρήγορα καλά ότι και αν κάνετε....

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Πάντα μηλάμε για τον Βλαχόπουλο..Το θέμα είναι ότι η εκτωμή δν συνίσταται για βαρύα ζώα..Όμως η ΜΑΝΤΥ όταν δν πονάει έχει δείξει μια αρκετά καλή εικόνα για αυτό πιστεύουμε ότι με το να ξαναγείνει η επέμβαση σώστα κ με το διώξουμε τν πόνο πως θα χουμε θετικά αποτελέσματα...

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Στον Βλαχόπουλο κάναμε επέμβαση στον δικό μου όταν ήταν 4,5 μηνών.
Δεν ξέρω πως θα ήταν αν δεν την είχαμε κάνει, αλλά τώρα είναι μια χαρά...

Ο Βλαχόπουλος τι σας είπε??? Δέχεται να κάνει την εκτομή της κεφαλής Ξανά???
Θα έχει κάποιο αποτέλεσμα... Γενικά δεν την θεωρεί πολύ "καλή" επέμβαση..
Βέβαια για Ολική αρθροπλαστική, αν γίνει και στα 2 πόδια το κόστος πρέπει να είναι 6000-7000... :-(

Δύσκολη η απόφαση που έχετε να πάρετε, αλλά αν το σκυλί δεν μπορεί να περπατήσει και να τρέξει όπως πρέπει, εγώ θα πήγαινα βάσει πιθανοτήτων...Σε ποια περίπτωση δλδ θα έχω τις περισσότερες πιθανότητες να δω καλά αποτελέσματα...

Εύχομαι περαστικά και να γίνει το σκυλάκι γρήγορα καλά ότι και αν κάνετε....
Ευχαριστώ πολύ..Ο Βλαχόπουλος θεωρεί ότι πρέπει να ρισκάρουμε με τν ολική γιατι αν πετύχει το ζώο θα χει ένα κανονικό πόδι όμως εμείς σκεφτόμαστε το αν δν πετύχει...Με τν εκτωμή τν οποια δέχτηκε να κάνει έχουμε λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας αλλα με απρόβλεπτη αποκατάσταση αν κ μας είπε οτι σε όσα σκυλια τν έχει κάνει είναι πολύ καλύτερα απο οτι η ΜΑΝΤΥ τώρα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Άρα δέχεται να κάνει και την εκτομή αλλά πιστεύει ότι μια επιτυχημένη ολική αρθροπλαστική θα είναι πολύ καλύτερη για το συγκεκριμένο ζώο λόγω μεγέθους κλπ.
Εαν οικονομικά μπορούσα θα άκουγα την εκτίμηση του γιατρού και θα ακολουθούσα αυτή την μέθοδο γιατί με προβληματίζει αυτό που έγραψες για την εκτομή "με άγνωστη αποκατάσταση".

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Άρα δέχεται να κάνει και την εκτομή αλλά πιστεύει ότι μια επιτυχημένη ολική αρθροπλαστική θα είναι πολύ καλύτερη για το συγκεκριμένο ζώο λόγω μεγέθους κλπ.
Εαν οικονομικά μπορούσα θα άκουγα την εκτίμηση του γιατρού και θα ακολουθούσα αυτή την μέθοδο γιατί με προβληματίζει αυτό που έγραψες για την εκτομή "με άγνωστη αποκατάσταση".
Αχ και μένα με προβληματίζει αλλά με προβληματίζουν κ τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας τς ολικής...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αχ και μένα με προβληματίζει αλλά με προβληματίζουν κ τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας τς ολικής...
Έχεις δίκιο και εγώ θα ήμουν σε δίλλημα ..
Καλή επιτυχία σε ότι απόφαση πάρετε εύχομαι!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι σε βαριες καταστασεις δυσπλασιας, η αρθροπλαστικη ειναι η μονη λυση, αν θες να πας χειρουργικα.

Αυτο που θα με προβληματιζε, θα ταν το επιπεδο εμπειριας στην Ελλαδα. Ακομα κι ο Βλαχοπουλος πχ που θεωρειται εξαιρετικος, ποσες φορες την εχει κανει?

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι σε βαριες καταστασεις δυσπλασιας, η αρθροπλαστικη ειναι η μονη λυση, αν θες να πας χειρουργικα.

Αυτο που θα με προβληματιζε, θα ταν το επιπεδο εμπειριας στην Ελλαδα. Ακομα κι ο Βλαχοπουλος πχ που θεωρειται εξαιρετικος, ποσες φορες την εχει κανει?
Νομίζω πολλές κ με πολύ καλά αποτελέσματα...Για τν εκτωμή έχεις κάποια άποψη?????

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν κάνετε την δεύτερη επέμβαση και η αποκατασταση δεν είναι η αναμενόμενη...θα μπορέσετε στο μέλλον να κάνετε ολική ορθοπλαστική η είναι απαγορευμένο? Το σκυλί είναι νέο σε ηλικία ακόμα.

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Αν κάνετε την δεύτερη επέμβαση και η αποκατασταση δεν είναι η αναμενόμενη...θα μπορέσετε στο μέλλον να κάνετε ολική ορθοπλαστική η είναι απαγορευμένο? Το σκυλί είναι νέο σε ηλικία ακόμα.
Νομίζω πως θα ναι πολύ δύσκωλο να γείνει μετά ολική...Δν είναι ουτε 3 και είναι τόσο ταλαιπωριμένη...

vamos

Member
3 Ιουνίου 2012
14
0
Το να τη πάτε έξω πάιζει?
Δθστηχως δν υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα..Πάντως ο Κος Βλαχόπουλος είναι από τους κορυφαίουσ του είδους...