Δυσπλασία κι εκτροφή!

Status
Κλειδωμένο θέμα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παιδιά, αντιλαμβάνομαι και το φόβο και την αγωνία όλων μας σχετικά με τις κληρονομικές παθήσεις, ακόμη περισσότερο, εγώ στην φυλή που κατά κύριο λόγο ασχολούμαι, δεν μπορώ να έχω κανένα δεδομένο πέρα από την προφορική ιστορία των προγόνων, αφού οι βοσκοί δεν ξέρουν καν τι είναι η δυσπλασία, αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά....αν δεν έχεις όμως συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα κι εξετάσεις με τα οποία θα κάνεις τους όποιους υπολογισμούς σου δεν μπορείς να μιλάς για πιθανότητες.....ούτε αυξημένες ούτε μειωμένες...

Από κει και πέρα όπως έγραψα και πριν τις εξετάσεις που γίνονται τις ορίζει ο εκάστοτε ΚΟ, ο εκάστοτε όμιλος φυλής κι ο εκάστοτε εκτροφέας....εκεί κάνουμε κι εμείς την επιλογή μας!
Η vrmode, ας πούμε έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι εξετάσεις που γίνονται στην Ελλάδα δεν την καλύπτουν οπότε και κοιτάζει αλλού....

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ρωτησα και μερικες σελιδες πριν αλλά απαντηση δεν πηρα.
Εχει τελικα ευθυνη? Οφειλει να αποζημιωσει με καποιον τροπο τον ιδιοκτητη? Αν ναι, με ποιον τροπο?
Την απάντηση θέλω να τη δω κι εγώ...

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Συνεχιζοντας τις σκεψεις της vrmode και του Ricos, εχω να πω το εξης.

Αν αυριο ανοιξω ένα θεμα που θα λεει ότι διαγνωστηκε δυσπλασια στην Ηρα μου (κατι το οποιο απεύχομαι και δεν μελεταω!), το πιθανοτερο σε λιγα λεπτα η ιστορια μου θα αντιγραφτει και θα αναρτηθει στο περιβοητο θεμα «Εμπειριες από pet shops και bybs».

Θα μετρησει αραγε αν πω ότι ασκησα πολύ την σκυλα μου όταν ηταν μικρη, γιατι ηταν αδυνατο να εκτονωθει αλλιως τοση ενεργεια, και ότι τάιζα στην ευαισθητη ηλικια εν αγνοια μου φθηνη τροφη μεχρι να με συμβουλεψουν καταλληλα τα μελη του φορουμ?

Υποθετω πως οχι, και το μηνυμα που θα περασει θα είναι «κοιταξτε τι επαθε ο Αρης που πηρε σκυλι από byb».

Παρακαλω να μην παρεξηγηθουν (δυσκολο) αυτά που λεω και να μην θεωρηθει ότι είναι σαν να λεω «πατε σε byb».
Ας θυμηθουμε όμως το θεμα «επιλογη κουταβιου» και τοσα άλλα κατά καιρους.
Ολοι λεγανε για εξετασεις, ενώ τωρα παρουσιαζονται αλλιως.

Όταν ενας φιλος (μου) εκτροφεας δηλωσε εδώ ότι δεν εκανε εξετασεις στην σκυλα του παρά μονο στον επιβητορα, πεσανε να τον φανε και τον χαρακτηρισαν byb. Τον εκτροφεα του Ricos δεν βλεπω να πεφτει κανείς να τον φαει όμως.

Εχει τελικα ευθυνη? Οφειλει να αποζημιωσει με καποιον τροπο τον ιδιοκτητη? Αν ναι, με ποιον τροπο?

Δεν προσπαθω να ανοιξω πολεμο στο φορουμ, αλλά με τον συγκεκριμενο εκτροφεα εγω προσωπικα θα ανοιγα πολεμο.
Δεν ξερω αν το θυμαστε,ι στο παρελθον,
ειχα μια αντιπαραθεση με τον Αρη,
ανευ μεγαλης σημασιας.
Στην πορεια, ειδα οτι τον ειχα παρεξηγησει.
Σημερα με το συγκεκριμενο του ποστ, ανοιγει ενα μεγαλο θεμα.
Ουτε εγω θελω να ανοιξω πολεμο η να πω α!!!!!!!!!!! τα βλεπετε;
Ας παω σε byb η πετ σοπ.
Αλλα πολλοι εδω πρεπει να αφησουν τα θυμιατα προς "επισημους εκτροφεις",
και να βαλουν λιγο νερο στο κρασι τους.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ρωτησα και μερικες σελιδες πριν αλλά απαντηση δεν πηρα.

Δεν προσπαθω να ανοιξω πολεμο στο φορουμ, αλλά με τον συγκεκριμενο εκτροφεα εγω προσωπικα θα ανοιγα πολεμο.
Κι εγώ θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω την απάντηση (κατά κύριο λόγο από τους εκτροφείς του forum), αλλά, μέχρι τότε, να μιλήσω λιγάκι "αγοραία", επειδή βρίσκομαι κι εγώ στην αγορά για πάνω από 25 χρόνια...

Αρη, το να μπλέξεις με διάφορων ειδών "πολέμους", αποζημιώσεις και παρόμοιες διαμάχες, συνήθως είναι πολύ χρονοβόρο (άσε που δεν επαναφέρει στο σκύλο σου σε δυσπλασία Α) και ψυχοφθόρο...
Η αγορά, όμως, λειτουργεί πάντα με συγκεκριμένους κανόνες και έχει το δικό της (μοναδικό) τρόπο να σου παίρνει την αποζημίωση, να σου δίνει τη σφαλιάρα...
Στις λίγες περιπτώσεις που κερδίζεις τη φήμη σου, το μαθαίνεις, ξέρεις τους λόγους... στις πολλές περιπτώσεις που χάνεις τη φήμη σου, συνήθως δεν το μαθαίνεις και, κατά τεκμήριο, δεν ξέρεις τις αιτίες...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.592
10.966
Athens
Ποιοι ταιζουν χορτο ? Και με ποιο οφελος ?

Χαίρομαι που ρωτάς γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσω περισσότερα πράγματα.

Εάν όλοι πελάτες ήταν αρκετά "στριμμένοι", ώστε να ζητάνε από τον εκτροφέα full πακέτο εξετάσεων και στους 2 γονείς, όπως καταλαβαίνεις η δουλειά του εκτροφέα δυσκολεύει. Διότι ο πελάτης αρχίζει και έχει περισσότερες απαιτήσεις. Που για τον εκτροφέα μεταφράζεται σε μεγαλύτερα έξοδα, είτε αυτά αφορούν σε έξτρα εξετάσεις, είτε αφορούν στο να "συνταξιοδοτήσει" ένα σκυλί που θα το χρησιμοποιούσε κανονικά ως γεννήτορα, εάν οι πελάτες δεν ήταν τόσο "επιλεκτικοί".

Έκανα προηγουμένως μία ερώτηση και οι περισσότερες απαντήσεις που πήρα άρχισαν να αναμασάνε το "πολυπαραγοντικό". Ταίζω τον πελάτη ένα "πολυπαραγοντικό", αποσπώ την προσοχή το θέμα "πιαθνότητες κληρονομιάς προβλημάτως" καταρρίπτοντας ακόμη και στοιχειώδη μαθηματικά (και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του πελάτη-θύματος). Θα ξεχάσουμε σε λίγο και αυτά που ξέραμε σε θέματα απλής λογικής...

Το αν θα ψωνισει καποιος απο πετ σοπ ειναι δικος του λογαριασμος και δεν νομιζω πως εχει σχεση με το θεμα (οπως δεν εχει και μεγαλη σχεση με το θεμα να ρωτησουμε αν ο φιλος Ricos ηξερε για τη δυσπλασια ισχιων στα Bullmastiff και αν ρωτησε σχετικως τον εκτροφεα πριν παρει το κουταβι)

Βεβαίως και έχει σχέση με το θέμα και πολύ μεγάλη μάλιστα. Διότι έχουμε πέσει να φάμε αυτούς που πάνε να ψωνίσουν σε pet shop για τους στέλνουμε σε εκτροφείς για να διασφαλιστούν το μέγιστο δυνατό και από κληρονομικά προβλήματα. Αν ο solo ήταν από pet shop τώρα θα είχαμε πέσει να τον φάμε τον ricos.

Όταν λαμβάνω απαντήσεις που "σκεπάζουν" το πρόβλημα της "κληρονομικότητας" τι να υποθέσω? Δεν πάω στο pet shop γιατί δεν θέλω να ρισκάρω. Εδώ ρισκάρω και στον εκτροφέα!

Το τι deal έκανε ο ricos με τον εκτροφέα του δεν το γνωρίζω. Θα ρίξουμε πάλι το φταίξιμο στο "μαλάκα" τον πελάτη? Που δεν ρώτησε επαρκώς? Που είναι η μαμημένη ηθική του εκτροφέα για ηθική και επιπλεκτική εκτροφή? Γιατί βάζει σε αναπαραγωγή σκύλα σκέτη και άνευ εξετάσεων? Σε τι διαφέρει από έναν byb?

ΒΤW , τα καλα εκτροφεια για frenchies κανουν εξετασεις δυσπλασιας στους γεννητορες ? Εχουμε προχειρα αποτελεσματα απο καποιο καλο εκτροφειο ?

Στην Ελλάδα από όσο γνωρίζω όχι - δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Στο εξωτερικό, ισχύει ό,τι και σε άλλες φυλές και παντού, κάποιοι κάνουν (για patella luxation και σπονδυλική στήλη) και κάποιοι όχι. Το εκτροφείο που ψώνισα κάνει αυτά τα δύο και επιπλέον ήταν η επιλογή μου γιατί είναι top όνομα διεθνώς και το περιμένουν πολλοί στη γωνία άμα κάνει καμιά μαλακία... Για μένα αυτά τα δύο, συν το "είδος" των σκυλιών ήταν κατά κάποιο τρόπο εχέγγυο.
.-

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
κατά 30% κληρονομική
κατά 70% διατροφικοί παράγοντες, περιβάλλον και τρόπος ζωής/άσκησης
Άτοπο.

Δεν ισχύει πάντα, ορισμένες επεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν εφόσον έχει παρουσιαστεί αρθρίτιδα.
Άστοχο.
Το heritability index κυμαίνεται στα 0,2 - 0,3

Η Triple Pelvic Osteotomy εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχουν καθόλου (ή ελάχιστη) αρθρίτιδα

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Οι γονείς της λώρα δεν είχαν δυσπλασία, όπως κ οι γονείς των γονιών της κ οι προπαππούδες της κλπ... Όλα τα πιστοποιητά τα έλαβα πριν 'κλείσω' το σκύλο μου κ όλο το δέντρο της ήταν άνευ...

Η λώρα υπάρχει περίπτωση δηλ. να βγει με δυσπλασία c ας πούμε;;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι γονείς της λώρα δεν είχαν δυσπλασία, όπως κ οι γονείς των γονιών της κ οι προπαππούδες της κλπ... Όλα τα πιστοποιητά τα έλαβα πριν 'κλείσω' το σκύλο μου κ όλο το δέντρο της ήταν άνευ...

Η λώρα υπάρχει περίπτωση δηλ. να βγει με δυσπλασία c ας πούμε;;
Κατά πολύ μικρότερη από ότι αν είχε βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, αλλά υπαρκτή....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η vrmode, ας πούμε έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι εξετάσεις που γίνονται στην Ελλάδα δεν την καλύπτουν οπότε και κοιτάζει αλλού....
Και οχι μονο εκεινη!
Ας πουμε, οτι υπαρχουν και μερικοι ομιλοι φυλων στην ελλαδα που κανουν καλη δουλεια.
Αλλα στην περιπτοση της δικιας μας φυλης- αυτο δεν υφισταται- και αφου οι εκτροφεις δεν αναγκαζονται να περνουν τα σκυλια τους απο ελεγχους και τεστ- απλα οι περισσοτεροι δεν το κανουν- και ετσι ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ καθολου απο ΒΥΒ! Επισης αμφιβαλλω αν ξερουν ολοι και της γραμμες και τα προβληματα των σκυλων τους!!!
Αρκετους που εχω γνωρισει αναπαραγουν τα απο το εξωτερικο φθηνα εισαγομενα σκυλια τους επειδη τα Γαλλικα ειναι και της μοδας και κεδοφορα πια- χωρις κανενα Background γνωσεων- και με την σφραγιδα του ΚΟΕ- που εχει ανυπαρκτους ελεχους!!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Βεβαίως και έχει σχέση με το θέμα και πολύ μεγάλη μάλιστα. Διότι έχουμε πέσει να φάμε αυτούς που πάνε να ψωνίσουν σε pet shop για τους στέλνουμε σε εκτροφείς για να διασφαλιστούν το μέγιστο δυνατό και από κληρονομικά προβλήματα. Αν ο solo ήταν από pet shop τώρα θα είχαμε πέσει να τον φάμε τον ricos.

Όταν λαμβάνω απαντήσεις που "σκεπάζουν" το πρόβλημα της "κληρονομικότητας" τι να υποθέσω? Δεν πάω στο pet shop γιατί δεν θέλω να ρισκάρω. Εδώ ρισκάρω και στον εκτροφέα!

Το τι deal έκανε ο ricos με τον εκτροφέα του δεν το γνωρίζω. Θα ρίξουμε πάλι το φταίξιμο στο "μαλάκα" τον πελάτη? Που δεν ρώτησε επαρκώς? Που είναι η μαμημένη ηθική του εκτροφέα για ηθική και επιπλεκτική εκτροφή? Γιατί βάζει σε αναπαραγωγή σκύλα σκέτη και άνευ εξετάσεων? Σε τι διαφέρει από έναν byb?
Το θεμα μας ειναι δυσπλασια του Solo ...αν εχει , ποση ειναι και τι σημαινει αυτο για τον ιδιοκτητη.Αν επρεπε να παρει σκυλο απο πετ σοπ ή απο αλλο εκτροφεα ή ακομα και αλλη φυλη , το ξερει (ή θα το μαθει) μονο ο Ricos και ο καθε Ricos ή Tricky.

Στο εξωτερικό, ισχύει ό,τι και σε άλλες φυλές και παντού, κάποιοι κάνουν (για patella luxation και σπονδυλική στήλη) και κάποιοι όχι. Το εκτροφείο που ψώνισα κάνει αυτά τα δύο και επιπλέον ήταν η επιλογή μου γιατί είναι top όνομα διεθνώς και το περιμένουν πολλοί στη γωνία άμα κάνει καμιά μαλακία... Για μένα αυτά τα δύο, συν το "είδος" των σκυλιών ήταν κατά κάποιο τρόπο εχέγγυο.
Βασικα γνωριζα τι εξετασεις κανουν στα γαλλακια , γιαυτο και ρωτησα συγκεκριμμενα αν κανουν εξετασεις δυσπλασιας ισχυου . Δεν κανουν επειδη τα γαλλακια δεν ειναι καθολου δυσπλαστικα στο ισχυο ? Μηπως δεν κανουν γιατι ΟΛΑ σχεδον ειναι δυσπλαστικα σε καποιο βαθμο ? Ή επειδη δεν θα κουτσαθουν απο αυτο επειδη ειναι σκυλος του καναπε ? (η φυλη που εγω εχω πιστευω να ειναι αρκετη για να σε πεισει οτι δεν επιτιθεμαι στα γαλλακια για κατι :) )

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Το heritability index κυμαίνεται στα 0,2 - 0,3

Η Triple Pelvic Osteotomy εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχουν καθόλου (ή ελάχιστη) αρθρίτιδα
Αγαπητή Alexia εδώ προσπαθώ να δώσω μια μικρή συμβουλή στο φίλο Ricos από καρδίας.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να είσαι χαμένη στην μετάφραση και στις στατιστικές.

Η τριπλή οστεοτομή της πυέλου γίνετε σε κουτάβια ηλικίας κάτω των 12 μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση ο σκύλος είναι 16 μηνών.

Όσο η κλινική εικόνα του σκύλου είναι σε βαθμό ικανοποιητικά καλή μην βάζεις νυστέρι.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.592
10.966
Athens
Το θεμα μας ειναι δυσπλασια του Solo ...αν εχει , ποση ειναι και τι σημαινει αυτο για τον ιδιοκτητη.Αν επρεπε να παρει σκυλο απο πετ σοπ ή απο αλλο εκτροφεα ή ακομα και αλλη φυλη , το ξερει (ή θα το μαθει) μονο ο Ricos και ο καθε Ricos ή Tricky.

Βασικα γνωριζα τι εξετασεις κανουν στα γαλλακια , γιαυτο και ρωτησα συγκεκριμμενα αν κανουν εξετασεις δυσπλασιας ισχυου . Δεν κανουν επειδη τα γαλλακια δεν ειναι καθολου δυσπλαστικα στο ισχυο ? Μηπως δεν κανουν γιατι ΟΛΑ σχεδον ειναι δυσπλαστικα σε καποιο βαθμο ? Ή επειδη δεν θα κουτσαθουν απο αυτο επειδη ειναι σκυλος του καναπε ? (η φυλη που εγω εχω πιστευω να ειναι αρκετη για να σε πεισει οτι δεν επιτιθεμαι στα γαλλακια για κατι :) )
Γνωρίζω ότι το θέμα μας είναι η δυσπλασία του solo - γι αυτό άλλωστε πρότεινα πολλάκις να χωριστεί το θέμα. Το αν πρέπει να πάρει κανείς από pet shop, byb, εκτροφέα είναι αντικείμενο του νέου θέματος που πρέπει να ανοιχτεί. Ωστόσο επειδή δεν έχει χωρίσει το θέμα και επειδή είναι πολύ "hot" αναγκάζομαι εγώ, όπως και άλλοι φανταζομαι να συνεχίσουμε εδώ μέχρι νεωτέρας.

Για δυσπλασία ισχύου στα γαλλικά δεν γνωρίζω ούτε από διάβασμα σε ξένο φόρουμ "εξειδικευμένο" στα γαλλικά. Στην ενότητα "Υγεία" εκεί, μπορείς να δεις ένα κάρο άλλα πράγματα, εκτός από αυτό που ανέφερες. Τα βασικά τους προβλήματα είναι αυτά που έγραψα, συν το αναπνευστικό βέβαια (για το οποίο κάποιους ομίλους γίνεται κάτι σαν τεστ αντοχής) και οι αλλεργίες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή vrmode (και καλή χρονιά νάχουμε...)

Με τη σκέψη μου, βέβαια, ίσως δεν δικαιώνω την αρμοδιότητα του moderator, που μου έχουν εμπιστευτεί.

Κι εγώ σκέφτομαι, εδώ και ώρες, τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του θέματος, αλλά διστάζω.

Διστάζω, γιατί, τελικά, τα δύο θέματα είναι τόσο αλληλένδετα (...correlated - με βάση την επιστήμη της στατιστικής), που δεν ξέρεις που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αγαπητή Alexia εδώ προσπαθώ να δώσω μια μικρή συμβουλή στο φίλο Ricos από καρδίας.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να είσαι χαμένη στην μετάφραση και στις στατιστικές.

Η τριπλή οστεοτομή της πυέλου γίνετε σε κουτάβια ηλικίας κάτω των 12 μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση ο σκύλος είναι 16 μηνών.
Με τα Ελληνικά όντως έχω πρόβλημα... ζω όμως σε μια χώρα όπου η κτηνιατρική είναι πιο εξελιγμένη.Η τριπλή οστεοτομή της πυέλου στο Βέλγιο γίνεται σε σκύλο οποιασδήποτε ηλικίας εφόσον πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Με τα Ελληνικά όντως έχω πρόβλημα... ζω όμως σε μια χώρα όπου η κτηνιατρική είναι πιο εξελιγμένη.Η τριπλή οστεοτομή της πυέλου στο Βέλγιο γίνεται σε σκύλο οποιασδήποτε ηλικίας εφόσον πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Αν συνεχίζουμε να μιλάμε για μεγαλόσωμες φυλές,

τότε θα πρέπει να σου πω ότι οι πιθανότητες να πετύχει η συγκεκριμένη εγχείρηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηλικία και όχι με την εξελιξημότητα της τεχνικής από χώρα σε χώρα.

Αν μη τι άλλο τα ιατρικά σεμινάρια είναι παγκόσμια.

Δεν αναφερόμουν στα Ελληνικά σου, που είναι πολύ καλά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Διστάζω, γιατί, τελικά, τα δύο θέματα είναι τόσο αλληλένδετα (...correlated - με βάση την επιστήμη της στατιστικής), που δεν ξέρεις που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο..
Παρότι είναι αρμοδιότητα της ομάδας μου, είναι ο λόγος που διστάζω να παρέμβω και δίσταζα από την αρχή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με την Αλεξία και το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην Αμερική όπου είναι ακόμα πιο εξελιγμένη η κτηνιατρική, δηλαδή δεν παίζει ρόλο η ηλικία του σκύλου. Ορίστε τι λέει επισήμως και ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογους:

http://www.acvs.org/AnimalOwners/HealthConditions/SmallAnimalTopics/TriplePelvicOsteotomy/

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Υπάρχουν δύο σχολές με την κάθε μια να έχει τους υποστηριχτές της. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα και ποτέ.

Εσύ καλείσαι να πράξεις ανάλογα με την κρίση σου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όταν ενας φιλος (μου) εκτροφεας δηλωσε εδώ ότι δεν εκανε εξετασεις στην σκυλα του παρά μονο στον επιβητορα, πεσανε να τον φανε και τον χαρακτηρισαν byb. Τον εκτροφεα του Ricos δεν βλεπω να πεφτει κανείς να τον φαει όμως.

Άρη ναι έχει ευθύνη προφανώς και ο εκτροφέας!

Αλλά γιατί να ανοίξει πόλεμο?Για ποιο λόγο?

Λέμε πάντα ότι είμαστε υποχρεωμένοι σαν υπεύθυνα άτομα να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες όταν θέλουμε να αποκτήσουμε σκύλο!
Ωστόσο δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν αυτές οι πιθανότητες!
Παίρνοντας έναν εκτροφικό σκύλο δεν σου λέει κανείς ότι αυτός ο σκύλος δεν θα εμφανίσει δυσπλασία ή οποιαδήποτε άλλο ακόμα και αν οι 2 γονείς είναι ελευθέρας δυσπλασίας!
Απλά σου λέει ότι έχω ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες!

Δυστυχώς συμβαίνουν όμως και στις καλύτερες οικογένειες...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix