Ποιοι ταιζουν χορτο ? Και με ποιο οφελος ?
Χαίρομαι που ρωτάς γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσω περισσότερα πράγματα.
Εάν όλοι πελάτες ήταν αρκετά "στριμμένοι", ώστε να ζητάνε από τον εκτροφέα full πακέτο εξετάσεων και στους 2 γονείς, όπως καταλαβαίνεις η δουλειά του εκτροφέα δυσκολεύει. Διότι ο πελάτης αρχίζει και έχει περισσότερες απαιτήσεις. Που για τον εκτροφέα μεταφράζεται σε μεγαλύτερα έξοδα, είτε αυτά αφορούν σε έξτρα εξετάσεις, είτε αφορούν στο να "συνταξιοδοτήσει" ένα σκυλί που θα το χρησιμοποιούσε κανονικά ως γεννήτορα, εάν οι πελάτες δεν ήταν τόσο "επιλεκτικοί".
Έκανα προηγουμένως μία ερώτηση και οι περισσότερες απαντήσεις που πήρα άρχισαν να αναμασάνε το "πολυπαραγοντικό". Ταίζω τον πελάτη ένα "πολυπαραγοντικό", αποσπώ την προσοχή το θέμα "πιαθνότητες κληρονομιάς προβλημάτως" καταρρίπτοντας ακόμη και στοιχειώδη μαθηματικά (και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του πελάτη-θύματος). Θα ξεχάσουμε σε λίγο και αυτά που ξέραμε σε θέματα απλής λογικής...
Το αν θα ψωνισει καποιος απο πετ σοπ ειναι δικος του λογαριασμος και δεν νομιζω πως εχει σχεση με το θεμα (οπως δεν εχει και μεγαλη σχεση με το θεμα να ρωτησουμε αν ο φιλος Ricos ηξερε για τη δυσπλασια ισχιων στα Bullmastiff και αν ρωτησε σχετικως τον εκτροφεα πριν παρει το κουταβι)
Βεβαίως και έχει σχέση με το θέμα και πολύ μεγάλη μάλιστα. Διότι έχουμε πέσει να φάμε αυτούς που πάνε να ψωνίσουν σε pet shop για τους στέλνουμε σε εκτροφείς για να διασφαλιστούν το μέγιστο δυνατό και από κληρονομικά προβλήματα. Αν ο solo ήταν από pet shop τώρα θα είχαμε πέσει να τον φάμε τον ricos.
Όταν λαμβάνω απαντήσεις που "σκεπάζουν" το πρόβλημα της "κληρονομικότητας" τι να υποθέσω? Δεν πάω στο pet shop γιατί δεν θέλω να ρισκάρω. Εδώ ρισκάρω και στον εκτροφέα!
Το τι deal έκανε ο ricos με τον εκτροφέα του δεν το γνωρίζω. Θα ρίξουμε πάλι το φταίξιμο στο "μαλάκα" τον πελάτη? Που δεν ρώτησε επαρκώς? Που είναι η μαμημένη ηθική του εκτροφέα για ηθική και επιπλεκτική εκτροφή? Γιατί βάζει σε αναπαραγωγή σκύλα σκέτη και άνευ εξετάσεων? Σε τι διαφέρει από έναν byb?
ΒΤW , τα καλα εκτροφεια για frenchies κανουν εξετασεις δυσπλασιας στους γεννητορες ? Εχουμε προχειρα αποτελεσματα απο καποιο καλο εκτροφειο ?
Στην Ελλάδα από όσο γνωρίζω όχι - δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Στο εξωτερικό, ισχύει ό,τι και σε άλλες φυλές και παντού, κάποιοι κάνουν (για patella luxation και σπονδυλική στήλη) και κάποιοι όχι. Το εκτροφείο που ψώνισα κάνει αυτά τα δύο και επιπλέον ήταν η επιλογή μου γιατί είναι top όνομα διεθνώς και το περιμένουν πολλοί στη γωνία άμα κάνει καμιά μαλακία... Για μένα αυτά τα δύο, συν το "είδος" των σκυλιών ήταν κατά κάποιο τρόπο εχέγγυο.