Δυσπλασία σε 5 μηνών κουτάβι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει σε 6 μηνών κουτάβι η επέμβαση. Εμείς την είχαμε κάνει 4,5 μηνών και είμασταν οριακά.
Aυτό γνωρίζω κι εγώ. Ότι η επέμβαση για την οποία μιλάμε γίνεται σε κουτάβια μέχρι 4 μηνών. Πάρε και άλλη άποψη , έχεις και το πανεπιστήμιο στο οποίο μπορείς να απευθυνθείς.

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Ίδια ράτσα, ίδια με την περίπτωση με τη δικιά σου είχα και εγώ. Εγώ έκανα την επέμβαση.
Εδώ είναι το θέμα που είχα ανοίξει.
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/juvenile.pubic.symphysiodesis.jps-19246/

Δεν είμαι γιατρός αλλά το θέμα είναι πως έχω δει ΠΟΛΛΕΣ ακτινογραφίες. Για κουτάβι εμένα μου φαίνεται ΠΟΛΥ καλή ακτινογραφία. Η δικιά μας είχα πολλά εκατοστά κενό. ο Βλαχόπουλος που τον πήγα (Ν.Σμύρνη, Αττική) έβαζε το χέρι του στη φωτιά πως θα κάνει δυσπλασία.
Και εμείς είχαμε Ortolani θετικό, 2 μήνες μετά την επέμβαση ήταν αρνητικό.
Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει σε 6 μηνών κουτάβι η επέμβαση. Εμείς την είχαμε κάνει 4,5 μηνών και είμασταν οριακά.
Ο γιατρος ο δικος μας ειναι ο Τασος Αμασλιδης ο οποιος ειπε επισης οτι ειμαστε οριακα και σχεδον εχουμε ξεφυγει απο το επιτρεπτο οριο. Μιλησαμε για να γινει η επεμβαση την δευτερα κιολλας.....Οποτε πρεπει να παρω μια αποφαση γρηγορα. Εσας τι συμπτωματα ειχε?

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Bunny Hop, Frog Sit, όταν ξάπλωνε άνοιγε τα 2 πόδια προς τα πίσω, δεν μπορούσε εύκολα να ανεβοκατέβει σκάλες αλλά βασικά όσα συμπτώματα και να είχε δεν λέει τίποτα.
Οι ακτινογραφίες είναι το θέμα τι θα δείξουν.
Αρχικά επειδή είχε συγκλίνοντες ταρσούς το έψαξα με ορθοπεδικούς, και προέκυψε Δυσπλασία.

Και για να είναι δυνατό να γίνει η επέμβαση ο γιατρός μου κοίταξε με ακτινογραφία κάτι γωνίες. Δεν θυμάμαι πως λέγονται...Αλλά είναι προϋπόθεση να είναι κάτω από ένα ποσοστό. Νομίζω 10%-15%.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η συγκεκριμενη εγχειριση πραγματοποιειτε μονο σε κουταβια μεχρι 5-6 μηνων. Εδω παραθεσει λινκ στο πρωτο μου ποστ.
Θα μπορουσες να μου πεις τι παρατηρησες απο την ακτινογραφια? Ειδη περιμενω γνωμη απο αλλο κτηνιατρο που την εστειλα
Εγώ βλέπω φυσιολογικά ισχία όπου άντε να μην είναι απολύτως τέλεια. Ούτε όμως η κοτύλη είναι βγαλμένη και τα σχήματα μου μοιάζουν κανονικά. Τρομερή δυσπλασία χρήζουσα εγχείρισης είναι π.χ. αυτή:

Εννοείται ότι κτηνίατρος δεν είμαι. Όπως όμως είπα, και είπαν και οι άλλοι, πάρε μια δεύτερη γνώμη από ορθοπεδικό κτηνίατρο το γρηγορότερο και δες τι θα σου πει.

olympusharpei

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2012
69
0
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
www.olympus-sharpei.com
Να σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου να πάρεις και άλλη γνώμη. Σου ανέφεραν προηγουμένως γιατρούς στην Θεσνίκη όπως και το ΑΠΘ. Δεν χάνεις τίποτα, απλά θα είσαι περισσότερο σίγουρος, και πιθανότατα να γλυτώσει το σκυλάκι από περιτή ταλαιπωρία.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εδώ πάντως το screening βάσει της μεθόδου PennHIP γίνεται από εξειδικευμένους κτηνιάτρους και χρειάζονται 3 ακτινογραφίες για την αξιολόγηση των
Distraction index (DI)
Degenerative Joint Disease (DJD)
Breed Laxity Profile Ranking

και την εκτίμηση του ποσοστού πιθανοτήτων να παρουσιάσει δυσπλασία.

Υπάρχει τέτοιος κτηνίατρος στην Ελλάδα; Αν ναι, τότε να βγάλεις τις σωστές ακτινογραφίες και να τις στείλεις στην Αμερική για εκτίμηση.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες του πανεπιστημίου PennHIP Home και School of Veterinary Medicine at the University of Pennsylvania > Home

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
δυστυχώς ο μέσος έλληνας δεν είναι διατεθιμένος να δώσει τόσα χρήματα για τόσο ειδικές εξετάσεις και το λέω απο εμπειρία

:/

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
δυστυχώς ο μέσος έλληνας δεν είναι διατεθιμένος να δώσει τόσα χρήματα για τόσο ειδικές εξετάσεις και το λέω απο εμπειρία

:/
Παιδιά η διάγνωση για το σημείο ortelani είναι ένα απλό τεστ. Μίλησα και εδειξα την ακτινογραφία σε έναν καθηγητή του απθ.
Καλώς η κακώς ο σκύλος μπαίνει χειρουργείο την Δευτέρα. Ευχηθητε μας καλή τύχη

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
φιλε hachi οπως σου ειπαν πολλα μελη απο το φορουμ στην Θεσσαλονικη υπαρχει ενας εξαιρετικος ακτινολογος που θα επρεπε να απευθυνθεις εκει.

Το να σου πω εγω ,η καποιος αλλος τι βλεπει μεσα απο μια ακτινα σε κανει να νιωθεις ασφαλεστερα?

Σημασια εχει η γνωμη του ειδικου και μονο.
Αν θα πας στον κτηνιατρο/ακτινολογο της Θεσσαλονικης αυτος θα βγαλει μια νεα ακτινα στον σκυλο σου(δυστυχως) για την ταλαιπωρια του ζωου και να σου πει ο ιδιος τα αποτελεσματα που βλεπει.

Αν δεν σου κανει κοπο στην Αθηνα υπαρχουν προτεινωμενοι κτηνιατροι ,απο τον κοε ,που χτυπανε ακτινες για δυσπλασιες στα σκυλια .
Καπως ετσι θα επρεπε να κινηθεις για να ηρεμησεις λιγο.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Καλή επιτυχία, όλα καλά να πάνε...
Η επέμβαση σαν διαδικασία θεωρείται πολύ απλή.
Το μόνο που γίνεται είναι ένας καυτηριασμός σε ένα σημείο στο κόκκαλο.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Φίλε μου σου εύχομαι να πάνε όλα καλά μέσα από την καρδιά μου.......και να αναρρώσει γρήγορα ο μικρούλης σου.....!!!!

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Καλημερα,
Η επεμβαση εγινε χτες και ο σκυλακος ειναι ηδη στο σπιτι. Ολα πηγανε καλα και ελπιζουμε σε καλα αποτελεσματα στο μελλον. Ειμαστε τωρα σε περιοδο αναρρωσης...Ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
σιδερενιος περαστικουλια του... αντε με το καλο να σηκωθει να πατε βολτιτσες σιγουλια σιγουλια..!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.