Δυσπλασία στο ισχίο :(((((((


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
καταρχην στα ημιαιμα αδεσποτα δν μπορει να γινει ερευνα και μελετη περι κληρονομικοτητας..
ελπιζω οτι αυτο ειναι ξεκαθαρο και κατανοητο..
απο την αλλη... σιγουρα η " φυσικη" επιλογη και ο μεσος ορος ζωης...κλπ...
διευκολυνουν στο ζευγαρωμα αλλα και στσ προς εξεταση δειγματα των πλεων υγιη ζωων που κυκλοφορουν...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Γενικά μιλώντας , τα αδέσποτα , ημίαιμα κλπ -ημι που βλέπουμε στους δρόμους σπανίως εμφανίζουν τρανταχτά νοσήματα , μεταξύ αυτών και την δυσπλασία .
Αυτό κατα κάποιο τρόπο είναι το αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής .
Τα ημίαιμα στους δρόμους είναι ως επι το πλείστον , αποτέλεσμα πολλών αναμίξεων και προσμίξεων φυλών , και μεσολάβησαν πολλές γενεές προκειμένου να γίνουν αυτά...που βλέπουμε .
Η φύση λοιπόν "προνόησε" και έχει κρατήσει απο όλο αυτό το συνοθίλευμα και μείγμα γονιδίων και γενοτύπων απο κάθε γενεά , τα καλύτερα και ανθεκτικότερα άτομα που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν .
Για αυτό και η αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα των ζώων αυτών .
Πάνω σε αυτό ήθελα να ρωτήσω και εσάς τους εκτροφείς που ξέρετε καλύτερα. Τέτοια προβλήματα είναι παράλογο να προέρχονται και από κακή επέμβαση μερίδας εκτροφέων ανά τις δεκαετίες πάνω στις φυλές με σκοπό να διατηρείται/προωθείται μια κακώς εννοούμενη επιθυμητή μορφολογία η οποία ελεύθερα στη φύση θα απαντώνταν πιο σπάνια? Γιατί εκτός από αυτό που λέει ο donzouan που μου φαίνεται απόλυτα λογικό και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, μια ματιά στην παραμόρφωση κάποιων φυλών (κάποιος είχε ποστάρει ένα πολύ ωραίο θρεντ με την εξέλιξη κάποιων φυλών που για μένα ήταν σοκαριστική) μου δημιουργεί αυτή την αίσθηση. Μήπως η ανθρώπινη παρέμβαση πάνω στην εκτροφή των σκύλων έχει ξεφύγει από την επιθυμία διατήρησης κάποιων φυλών σε αλόγιστη επέμβαση στα ζώα (και όχι μόνο) για αμφισβητούμενους καλλωπιστικούς λόγους (όπου καλλωπισμός πέρα από "ομορφιά" συμπεριλαμβάνει και φαινομενικά πιο δυναμική εμφάνιση, "συμμάζεμα" σε μέγεθος για σκυλιά σπιτιού και ότι άλλο επεμβαίνει τεχνητά στη μορφή ενός ζώου) που αντιτίθεται στις νόρμες της φύσης και "πληρώνεται" ανάλογα? Πραγματικά με ενδιαφέρει η άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με την εκτροφή πάνω στο θέμα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU