Δυστυχώς (πρόβλημα με την γέννα του εκτροφέα)

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
περιμενα με μεγαλη ανιπομονισια να παω να παρω τον κουταβο αυριο. ητανε η μερα που θα το εφερνα στο σπιτι.
αλλα δυστυχως η χαρα μου μετατραπηκε σε στεναχωρια........τα κουταβια της συγκεκριμενης γεννας κατι κολησαν. με αποτελεσμα μερικα να ψωφισουν και αλλα να ειναι ακαταληλα. μονο ενα αρσενικο την γλητοσε.
το εμαθα σημερα οταν τον πηρα τηλεφονο(τον εκτροφεα) να σηνενοηθουμε για την ωρα που θα πηγενα να το παραλαβω!!!!!!!
και μολις μου ειπε τα μαντατα εμινα αγαλμα.
μου ειπε να παω να μου δοσει την προκαταβολη πισω η να περιμενω αλες γενες. σαν σωστος επαγγελματιας.
τι να κανω ρε παιδια?
ειλικρινα δεν ξερω. εχω ξενερωσει.
το εψαχνα καιρο, το βρηκα,το κλενω και 1 μερα πριν το παρω συμβενει αυτο...........

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δυστυχώς όπως λες, συμβαίνουν κι αυτά.
Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Γι' αυτό λέμε και ξαναλέμε, ότι η εκτροφή είναι πολύ δύσκολο πράγμα.
Τώρα το τι θα κάνεις... Ο εκτροφέας απ' ότι λες, πράττει το σωστό.
Αυτό που μένει, είναι να αποφασίσεις αν θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου, ή αν θα κάνεις υπομονή για επόμενη γέννα.
Τι θέλεις να κάνεις;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σου εκφράζω την κατανόηση μου για την στεναχώρια σου, και την θλιψη μου για τον χαμό των κουταβιών. Αλλά αυτό το "ψωφίσουν" τι το ήθελες;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, λυπαμαι πολύ. Κριμα.
Εστω ότι φευγεις και παιρνεις την προκαταβολη πισω. Τι θα κάνεις μετα? Θα ψαξεις αλλού? Παλι από την αρχη? Να βρεις καποιον που θα εχει γεννα, να ταιριαξετε, να αλληλο-εμπιστευθειτε,κλπ κλπ ,τα γνωστα δηλαδη?
Φανταζομαι ο Κωστας θα σε εχει από τους πρωτους στην λιστα στην επομενη γεννα.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Δυστυχώς όπως λες, συμβαίνουν κι αυτά.
Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Γι' αυτό λέμε και ξαναλέμε, ότι η εκτροφή είναι πολύ δύσκολο πράγμα.
Τώρα το τι θα κάνεις... Ο εκτροφέας απ' ότι λες, πράττει το σωστό.
Αυτό που μένει, είναι να αποφασίσεις αν θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου, ή αν θα κάνεις υπομονή για επόμενη γέννα.
Τι θέλεις να κάνεις;
το ξερω. ο εκτροφεας ειναι αψογος. σωστος στην δουλεια του.
τωρα δεν ξερω τι να κανω. σκεφτομαι να παρω απο αλλη γεννα που εχει. ειναι 3.5 μηνων. ενα θυλικο αλλα το δινει ποιο ακριβα και το σκεφτομαι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κανονικα δεν θα επρεπε μετα απο αυτο που εγινε να σου το δωσει στην συμφωνημενη τιμη για το αλλο που εχασες?
Εγω θα επεμενα να το παρω παση θυσια στην ιδια τιμη, εφοσον φυσικα ειναι ελευθερο.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Κανονικα δεν θα επρεπε μετα απο αυτο που εγινε να σου το δωσει στην συμφωνημενη τιμη για το αλλο που εχασες?
Εγω θα επεμενα να το παρω παση θυσια στην ιδια τιμη, εφοσον φυσικα ειναι ελευθερο.
κοιτα. η αληθεια ειναι οτι αυτο που εχει τωρα ειναι αρκετα ποιο καλο για εκθεσεις μορφολογιας απο οτι αυτο που ειχα κλεισει.
και οι αλλες γεννες που εχει ειναι αρκετα ποιο ακριβες απο αυτο που εχουμε συμφονησει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, το καταλαβα οτι για τετοιον λογο ειναι πιο ακριβο. Πόσο πιο ακριβα το δινει?
Θα ηθελα να σου κανω πολλες ερωτησεις, αλλά ισως αργοτερα.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Ναι, το καταλαβα οτι για τετοιον λογο ειναι πιο ακριβο. Πόσο πιο ακριβα το δινει?
Θα ηθελα να σου κανω πολλες ερωτησεις, αλλά ισως αργοτερα.
το συγκεκριμενο που λεω το δινει 100 ευρω παραπανω.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου Γιώργο!
Λυπάμαι για την απώλεια. Κρίμα...
Δν θέλω να ακουστώ κάπως, αλλά τα 100 ευρώ δν είναι κ πολλά όταν έχεις ήδη αποφάσισει να δώσεις ένα ποσό για ένα κουτάβι... Μήπως να το ξανασκεφτείς? Ή θες να περιμένεις?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οι καιροι είναι σιγουρα δυσκολοι και το κατοσταρικο πλεον μετραει, αλλά δεν είναι δα και τοσο μεγαλη διαφορά ρε συ Γιωργο.
Δεν καθεσαι λιγο να το συζητησεις, να γνωρισεις το κουταβι, να το ψαξεις λιγο το θεμα, και τελικα να το παρεις?
Αν θα κάνεις και κανενα ψιλο-παζαρι, ειναι άλλο θεμα.
Σαν πρωτη σκεψη, εγω θα εκανα, αλλά αν με ενθουσιαζε το κουταβι δεν θα επεμενα.
Είναι πολύ θετικο ότι εχει ετοιμα κουταβια και δεν χρειαζεται να περιμενεις ή να ξαναψαχνεσαι από την αρχη.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
τα 100 ευρω οπως ακουγονται δεν ειναι πολλα!!!!!
αλλα για τις εποχες που ζουμε και γιαυτες που ερχονται ειναι πραγματικα πολλα!!!!!!!!!!!!(εστω και γιαυτη την 1 φορα που θα τα δοσεις).
θα συζυτησω με τον εκτροφεα και βλεπουμε. παντως στην φαση που ειμαι τωρα 50-50. φτεει και η στεναχωρια γιατι το ειχα πιστεψει παρα πολυ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
το να πάρεις ένα κουτάβι 1,5 μήνα μεγαλύτερο είναι μόνο προς όφελός σου....(εάν βέβαια ήδη έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά απο τον εκτροφέα....)
έχεις την δυνατότητα να δείς την εξέλιξή του και να καταλάβεις περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα του....

εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά...

και εντελώς μπακαλίστικα να το δείς...λίγο οι τροφές,λίγο τα εμβόλια,λίγο τα αναλώσιμα του κουταβιού......

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αν είναι κοινωνικοποιημένο το μεγαλύτερο κουτάβι
στο δίνει φτηνότερα απο αυτό που ήταν να πάρεις......
και λές ότι είναι και "καλυτερης" ποιότητας?
δηλαδή σκέτη ευκαιρία.........

αν και εγώ αυτό με το ακριβότερες γέννες δεν μπορώ να το καταλάβω-ίσως όμως να φταίει κάτι που μου διαφεύγει..........

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
Πώς ακριβώς γνωρίζει ο εκτροφέας ότι το κουτάβι των 2 μήνων είναι λιγότερο άρτιο μορφολογικά για εκθέσεις απ' το κουτάβι των 3.5 μηνών; Ένστικτο;;; Και παρότι δεν επιθυμώ να διαταράξω την ισορροπία επειδή μου φαίνεται κάπως όπως το περιγράφεις, δε μπορώ να μη ρωτήσω: τί σόϊ κίνηση είναι αυτή, γιατί εμένα μου μοιάζει το λιγότερο εκβιαστική;