Δυστυχώς (πρόβλημα με την γέννα του εκτροφέα)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μακάρι να μπορούσα να μην υπερβάλω αλλά όταν κάθε μέρα βλέπω το τι γίνεται με τα αδέσποτα και τα σκυλιά που κάποιοι βαριούνται και παρατάνε.. (Τον Αύγουστο μάζεψα ένα φρεσκοπαρατημένο και μου βγήκε το λάδι να του βρώ οικογένεια...) ή όταν διαβάζω τι κάνουν οι "άνθρωποι" στα αδέσποτα.. (πάτα εδώ και πες μου εσύ.. http://www.adespoto.gr/index.php?op...-giati-gaygize&catid=35:generalnews&Itemid=67 )

Είναι να μην προσπαθώ και να παρακαλάω να σταματήσουν οι γέννες από ιδιώτες, εκτροφείς και η φρικαλέα πώληση στα Pet Shops..????
Αν και είσαι off topic,
οι Εκτροφείς (οι σωστοί και υπεύθυνοι) δεν έχουν καμία σχέση με τα pet shops και τους BYB.
Ενημερώσου πρώτα, πριν τους κατηγορήσεις για όλα αυτά, περί του τι εστί εκτροφή,
έχουμε πολλά θέματα στο forum.
Αν συνεχίζεις και έχεις την ίδια άποψη, μπορείς να το γράψεις στα εκεί θεματα να το συζητήσουμε.
:)

Souvlitsa

Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
19
0
Αθήνα
Αν και είσαι off topic,
οι Εκτροφείς (οι σωστοί και υπεύθυνοι) δεν έχουν καμία σχέση με τα pet shops και τους BYB.
Ενημερώσου πρώτα, πριν τους κατηγορήσεις για όλα αυτά, περί του τι εστί εκτροφή,
έχουμε πολλά θέματα στο forum.
Αν συνεχίζεις και έχεις την ίδια άποψη, μπορείς να το γράψεις στα εκεί θεματα να το συζητήσουμε.
Γιατί είμαι off topic? Μας λέει ο Γιώργος το πρόβλημά του ότι ήταν να πάρει απο εκτροφέα σκυλάκι από συγκεκριμμένη γέννα, κάτι έγινε αρρώστησαν πέθαναν (οχι ψώφισαν) τα μωρά... Και εγώ του προτείνω αντί να επιχειρήσει πάλι από εκτροφέα ας ρίξει μιά ματιά στο καταφύγειο της περιοχής του που έχει και καθαρόαιμα ζώα σε τεράστια ανάγκη. Αυτό. Είναι off topic? (απλά ρωτάω να ξέρω πως πρέπει να γράφω και πού)
Επίσης ξέρω την διαφορά των εκτροφέων και των pet shops απλά και ότι υπάρχουν φιλότιμοι και καλοί άνθρωποι κτλ κτλ απλα εγώ διαφωνώ με την όλη αναπαραγωγή του θέματος. Όχι άλλες γέννες σκυλιών γενικότερα.. Η Ελλάδα είναι πνιγμένη στα αδέσποτα και αντί να αναπαράγουμε πρέπει να στειρώνουμε και τα καθαρόαιμα πόσο μάλλον τα ημίαιμα φυσικά! Να μειώνεται ο αριθμός των σκυλιών όχι να γεννιούνται και άλλα!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
Δε χρειάζεται να γίνεται η επικοινωνία μέσω ενός φόρουμ στιχομυθιακά, ήδη μάς ασκείται υπέραρκετη τρομοκρατία εκτός φόρουμ, δε χρειάζεται να την επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς. Απ' τη στιγμή που τέθηκε το θέμα μέσα σε ένα φόρουμ ως ανοιχτή δημόσια συζήτηση είναι απόλυτα λογικό να δημιουργηθεί αντίλογος. Άλλωστε αφήνει το λιγότερο αιχμές και πολύ πικρή γεύση το να μην πάρει ο εκτροφέας τηλέφωνο αλλά να περιμένει να του τηλεφωνήσει ο πελάτης του ή ακόμα χειρότερα να πήγαινε σήμερα σαν την καλή χαρά και να το μάθαινε ξαφνικά. Αν αυτό προτιμούν κάποιοι να το λένε έλλειψη τακτ και μειωμένο αίσθημα επαγγελματικής αξιοπρέπειας, καλώς, ας είναι. Είναι το λιγότερο και το πιο αναίμακτο να ειπωθεί. Δεν κατηγορώ τον εκτροφέα αν πέθαναν τα κουτάβια για χειρισμούς του που φυσικά και δε μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν εσφαλμένοι ή όχι αλλά σαφώς και μπορώ να αναρωτιέμαι αν δεν έχει την παραμικρή ευθυκρισία να μην χτυπάει πάνω στο γεγονός ότι ο πελάτης θέλει θηλυκό για να του πλασσάρει ένα ακριβότερο.
-------------------------------

Εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα κουτάβι μεγαλύτερο των 2 -2,5 μηνών. Θέλω να τα μεγαλώνω εγώ και να τα πηγαίνω στους γιατρούς που επιλέγω εγώ και ν' αρχίζει η κοινωνικοποίηση από 'μενα.

-----------------------------

Σουβλίτσα είσαι εκτός θέματος. Αν κάποιος επιθυμεί να πάρει ένα σκύλο είναι πολύ όμορφο να τον προτρέπεις να σώσει ένα ζωάκι που ζει τώρα σε καταφύγιο. Αν θέλει όμως σκύλο συγκεκριμένης φυλής, τότε είναι μονόδρομος η απόκτηση από εκτροφέα.

Souvlitsa

Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
19
0
Αθήνα
Σουβλίτσα είσαι εκτός θέματος. Αν κάποιος επιθυμεί να πάρει ένα σκύλο είναι πολύ όμορφο να τον προτρέπεις να σώσει ένα ζωάκι που ζει τώρα σε καταφύγιο. Αν θέλει όμως σκύλο συγκεκριμένης φυλής, τότε είναι μονόδρομος η απόκτηση από εκτροφέα.
Αχχχχχχχχχχχ πότε θα αλλάξει αυτό το "θέλω σκύλο συγκεκριμένης φυλής" όμως?? Έχεις δίκιο Grifo πάντως είναι μονόδρομος η επιλογή εκτροφέα σε τέτοια περίπτωση. Απλά με θλίβει βαθειά...

Last edited by a moderator:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ο άνθρωπος θέλει καθαρόαιμο, και με την έκβαση του θέματος, αναρωτιέται αν πρέπει να περιμένει άλλη γέννα, ή να πάρει άλλο κουτάβι από την άλλη γέννα του εκτροφέα.
Η άποψη σου να πάρει από καταφύγιο σεβαστή, αλλά δεν νομίζω πως παίζει αυτό το ενδεχόμενο, γιατί το μέλος ψάχνει συγκεκριμένα ένα εκτροφικό ροτ, οπότε ας μην αναλωθούμε σε αυτό γιατί και αυτό off topic είναι μιας και το μέλος ξαναλέω άνοιξε θέμα για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για να του πούμε τι να πάρει και από που.
Φυσικά καλά έκανες και είπες την άποψη σου, απλά να μην το συνεχίσουμε, όχι εδώ δηλαδή.

Η συζήτηση για τα αποτελέσματα της εκτροφής, και το πρόβλημα των αδέσποτων όμως είναι εντελώς off topic,
ειδικά όταν στο forum έχουμε τόσα πολλά θέματα για να το συζητήσουμε, αλλά ακόμα και αν δεν σε καλύπτουν αυτά,μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να το συζητήσουμε με άνεση,(αφού όλες οι απόψεις είναι σημαντικές και προσφέρουν) και να μην χαλάσουμε αυτό.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Γιωργο πιστευω τα 100ευρω παραπανω αξιζει να τα δωσεις στο κουταβι που ειναι 3,5 μηνων.Σιγουρα θα τα εχει δαπανησει ο εκτροφεας σε εμβολια/τροφες /αποπαρασιτωσεις. Αν ειναι σωστα κοινωνικοποιημενο πιστευω πως ειναι οκ.
Κοκονι μερικες φορες, αν οχι ολες την τιμη των κουταβιων την καθοριζουν αρκετοι παραγοντες και μεσα σε αυτους ειναι και η ποιοτητα των γεννητωρων γιαυτο μερικες φορες φορες ο εκτροφεας εχει διαφορετικες τιμες στα κουταβια.Εγω τουλαχιστον δεν το βρισκω κακο.
Τωρα για το να ειπε ψεμματα ο εκτροφεας για τα κουταβια ,απο την στιγμη που του ειπε να επιστρεψει την προκαταβολη η να παρει απο επομενη γεννα ,μου φαινεται πολυ τυπικος και ειναι δυσκολο να εκανε αυτην την ''γκελα'' στον ανθρωπο.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
deas, δηλαδη με λιγα λογια υποπτευεσαι οτι μπορει ο εκτροφεας για καποιον λογο να προτιμησε να δωσει το κλεισμενο κουταβι σε καποιον αλλο, και για να μην εχει προβληματα με τον Γιωργο του πουλησε παραμυθι?

Μηπως κι εσυ και ο Χρηστος δεν καταλαβατε κατι καλα απο την περιγραφη του Γιωργου?
Αποκλειεται πχ να κολλησαν μια γαστρεντεριτιδα και να πεθαναν 2 μηνων? Το εχω δει να συμβαινει σε εκτροφειο.
Εγώ κατάλαβα οτί πέθαναν στην γέννα (και το διάβασα να φανταστείς και 2 φορές), αλλά διαβάζοντας το 3 φορά, έχεις δίκιο, δεν λέει ότι έγινε στην γέννα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Γιατί είμαι off topic? Όχι άλλες γέννες σκυλιών γενικότερα.. Η Ελλάδα είναι πνιγμένη στα αδέσποτα και αντί να αναπαράγουμε πρέπει να στειρώνουμε και τα καθαρόαιμα πόσο μάλλον τα ημίαιμα φυσικά! Να μειώνεται ο αριθμός των σκυλιών όχι να γεννιούνται και άλλα!!!
εμάς μας αρέσουν τα σκυλιά, άλλωστε εαν τα χάσουμε τι θα γίνει με το dogforum.gr? :confused:

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
καλησπερα και παλι. αργησα λιγο να απαντησω γιατι ειμουν για δουλεια.
θα τα πω λιγο ποιο αναλυτηκα για να καταλαβουμε ολλοι.
οταν πηγα πρωτη φορα στο εκτροφειο τα κουταβια ητανε 15 ημερον. πηγα, τα ειδα, συζητησαμε και του ειπα οτι θα τον οιδοποιησω μολις αποφασησω.
ειχε διαφορες γεννες με διαφορετικες τιμες και τα ειδα ολλα.οσο αφορα για τις τιμες οι γεννες διαφερουν μεταξυ τους. τα ποιο ακριβα ειναι καλυτερα για εκθεσεις και φυσικα ενας εκτροφεας που ασχολειται πανω σε αυτο μπορει να καταλαβει απο πολυ μικρη ηληκια για το τι δυνατοτητες εχει το καθενα.
μετα απο μια βδομαδα πηγα και το εκλεισα. απο εκεινη την ημερα πηγα αλλες 2 φορες για να δω εαν ολλα πανε καλα.
παραληλα μιλαγαμε και στο τηλεγωνο.
τελειταια φορα που μηλησαμε ητανε αυτη τη δευτερα που του ειπα κιολας οτι εαν ειμαστε οκ την παρασκευη ερχομαι και το παιρνω(τα κουταβια ητανε 2 μηνων)....και ολλα πηγεναν καλα. οσπου την πεμπτη μιλησαμε και μου ειπαι τα δυσαρεστα οτι κατι κολυσανε και δυστυχωσ πανε χαμενα ολλα. 1 μερα πριν παω να το παρω εγινε αυτο.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Να με συγχωρητε ρε παιδια,
παρακολουθω την κουβεντα σας,
και εχω κατι αποροιες.
1ον.Απο τι πεθαναν τα κουταβια;
2ον.Τοσο ακαριαιο ηταν;
3ον.Τοσο "ξηγημενος "ειναι ο εκτροφεας,
που δεν σε ενημερωσε καθολου,παρα μονο,
οταν πηρες τηλ σου ειπε οτι αλλα πεθαναν και αλλα ειναι ακαταλληλα;
4ον.Βασιστηκες στα λογια του η πηγες να δεις την ¨τραγωδια" απο κοντα;
Εγω στη θεση σου,
θα επερνα την προκαταβολη πισω μονο για την μη ενημερωση μου για το προβλημα.
Δοξα το θεο,εκτροφεια ροτυ εχει γεμισει ο τοπος.

Υ.Γ.1
Ευχομαι να κανω λαθος,
αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο καχυποπτοι τη σημερον ημερα.
Υ.Γ.2
Ελπιζω να μην ειναι ο εκτροφεας "γνωστος" και πεσουν καποιοι να με φανε

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
και εχω κατι αποροιες.
2ον.Τοσο ακαριαιο ηταν;
Κυρίως αυτές οι δύο ερωτήσεις με απασχολούν κι εμένα, εδώ και πολλή ώρα...:confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εμένα με απασχολεί και κάτι ακόμη...
καλησπερα σε ολλους. ειμαι απο χαλκιδα και το ονομα μου ειναι γιωργος.
πριν 3 μηνες αποκτησα το πρωτο μου ((σκυλακι)) ενα rottwailer...
...δεν μας μίλησες ποτέ γι' αυτό το σκυλάκι...:rolleyes:
Η δεν το βλέπω εγώ; :rolleyes:

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
και εχω κατι αποροιες.
2ον.Τοσο ακαριαιο ηταν;
3ον.Τοσο "ξηγημενος "ειναι ο εκτροφεας,
που δεν σε ενημερωσε καθολου,παρα μονο,
οταν πηρες τηλ σου ειπε οτι αλλα πεθαναν και αλλα ειναι ακαταλληλα;
4ον.Βασιστηκες στα λογια του η πηγες να δεις την ¨τραγωδια" απο κοντα;
Εγω στη θεση σου,
θα επερνα την προκαταβολη πισω μονο για την μη ενημερωση μου για το προβλημα.
Δοξα το θεο,εκτροφεια ροτυ εχει γεμισει ο τοπος.

Υ.Γ.1
Ευχομαι να κανω λαθος,
αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο καχυποπτοι τη σημερον ημερα.
Υ.Γ.2
Ελπιζω να μην ειναι ο εκτροφεας "γνωστος" και πεσουν καποιοι να με φανε

από εχθές που μιλήσαμε τελευταία φορα δεν έχω ξανά επικοινωνήσει.

τα κουτάβια τα βρήκε έτσι (άρρωστα) την ημερα που το έμαθα. δηλαδή εχθές.

όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου το είπε, δεν ήξερε από τι το έχουνε πάθει. ήτανε στον κτηνίατρο και περίμενε να βγούν οι εξετάσεις.

αύριο θα πάω από εκεί για να μιλήσουμε για το τη μπορεί να γίνει τώρα.(οποτε θα δω εάν λέει αλήθεια). η θα πάρω άλλο από τις άλλες γέννες η θα πάρω τα λεφτά πίσω και τελειώνει το θέμα.

γενικά από τον εκτροφέα δεν έχω κανένα παράπονο.
ισα ισα που είμαι σίγουρος ότι λέει αλήθεια.
γιατί στο τηλέφωνο ήτανε πραγματικά σκασμένος. ουτε να μηλισει δεν μπορουσε απο την στεναχωρια του.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Εμένα με απασχολεί και κάτι ακόμη...

...δεν μας μίλησες ποτέ γι' αυτό το σκυλάκι...:rolleyes:
Η δεν το βλέπω εγώ; :rolleyes:
ο λογαριασμος αυτος δεν ειναι δικος μου.
ειναι του ξαδερφου μου. και πραγματικα υπαρχει το σκυλι. βεβαια δεν ειναι καθαροαιμο.
εκεινος μου προτεινε να μιλησω εδω για τις αποριες μου. απο αυτον τον λογαριασμο. δεν το ηξερα οτι τον εχει χρεισιμοποιησει

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Εγω να ρωτησω κατι ασχετο?Τι σοι σοβαρος εκτροφεας ειναι αυτος που εχει ταυτοχρονα την ιδια εποχη διαφορες γεννες,διαφορων τιμων?

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Εγω να ρωτησω κατι ασχετο?Τι σοι σοβαρος εκτροφεας ειναι αυτος που εχει ταυτοχρονα την ιδια εποχη διαφορες γεννες,διαφορων τιμων?
δεν εχει σχεση αυτο με το ειναι η δεν ειναι καλος εκτροφεας.

και μπορει να εχει αρκετες γεννες αναλογα με τα σκυλια που εχει.