Δυστυχώς (πρόβλημα με την γέννα του εκτροφέα)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μικρές διαφορές που ίσως στο μέλλον είναι σημαντικές, ξεχωρίζουν ήδη απο αυτή την ηλικία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
το να πάρεις ένα κουτάβι 1,5 μήνα μεγαλύτερο είναι μόνο προς όφελός σου....(εάν βέβαια ήδη έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά απο τον εκτροφέα....)
έχεις την δυνατότητα να δείς την εξέλιξή του και να καταλάβεις περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα του....

εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά...

και εντελώς μπακαλίστικα να το δείς...λίγο οι τροφές,λίγο τα εμβόλια,λίγο τα αναλώσιμα του κουταβιού......
Αυτό που λέει η Τάρα το έχω δει στην πράξη. Έχω πάρει κουταβάκι 2 μηνών και παλιότερα κουτάβι 4 μηνών...ε ο κόπος και η κουραση για να μάθουν κάποια πράγματα τα δύο κουτάβια δεν μπορεί να συγκριθεί. Το 4 μηνών έμαθε π.χ. να κάνει τσίσα έξω αμέσως, και δεν υπερβάλω. Βέβαια ήταν και διαφορετικές φυλές και ίσως παίζει κάποιο ρόλο, αλλά εφόσον θα μένει και πολλές ώρες μόνο του το κουταβάκι είναι μεγάλο πλεονέχτημα να το πάρεις μεγαλύτερο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω ειμαι ακομα πιο υπερβολικος στο θεμα αυτο.
Θα παρακαλουσα τον εκτροφεα να το κρατησει μεχρι να γινει τουλαχιστον 5 μηνων και ευχαριστως θα πληρωνα ολα τα εξοδα του και πατι παραπανω για την παρατεταμενη διαμονη στο εκτροφειο.
Φυσικα θα το επισκεπτομουν κατα το δυνατον πιο τακτικα, θα το εβγαζα βολτες κλπ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
....ανάλογα την φυλή και ανάλογα τον εκτροφέα.....(πόσο χρόνο μπορεί να διαθέσει δηλ...)

ένας εκτροφέας π.χ. βέλγικων ποιμενικών πόσα πρέπει να πληρωθεί αν αναλάβει και το μεγάλωμα/κοινωνικοποίηση κουταβιού μέχρι τους 4-5 μήνες...;
δεδομένου ότι η φυλή απαιτεί έντονη ενασχόληση απο τους πρώτους μήνες.....και άπειρες βόλτες για απόκτηση εμπειριών σχεδόν απο τα ''γεννοφάσκια''....:)

πάντα ''παίζει'' βέβαια το ενδεχόμενο ο εκτροφέας να δώσει κουτάβια που κρατάει για τον εαυτό του σε δικές του οικογένειες για να τα μεγαλώσουν....(οπότε ποιό το νόημα να μη το πάρεις εσύ ο ίδιος....)

Last edited:

Souvlitsa

Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
19
0
Αθήνα
Περιοχή βλέπω Χαλκίδα!! Άρα κράτα τα λεφτάκια σου και πήγαινε μια βόλτα εκεί :

http://halkidadogshelter.org/gallery.html

Η Χαλκίδα έχει καταφύγιο ζώων με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη για ιοθεσίες.. Κάνε την καλή πράξη και πήγαινε πάρε ένα από τα 1000 κουταβάκια εκεί που περιμένουν.. ΑΜΑΝ πια με τους εκτροφείς και τις γέννες!!!!! Πότε θα σταματήσει αυτή η πληγή??? Δεν μας φτάνουν τα τοοοοοοοοοσα σκυλιά που κυκλοφορούν?? Πρέπει να γεννιούνται και άλλα?!?!?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Souvlitsa παιδί μου, είσαι κάπως μπουρδουκλωμένη...τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; :confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
νομιζα οτι σκεφτεται να παρει τον αρσενικο που εζησε:rolleyes::cool:
Τι λες βες Αμαλια μου? :confused: καποιοι ειμαστε ορκισμενοι να αγαπαμε και να υπηρετουμε τα θηλυκα! *agapoylas* :D

ΑΜΑΝ πια με τους εκτροφείς και τις γέννες!!!!! Πότε θα σταματήσει αυτή η πληγή??? Δεν μας φτάνουν τα τοοοοοοοοοσα σκυλιά που κυκλοφορούν?? Πρέπει να γεννιούνται και άλλα?!?!?
:rolleyes:
Ας μην υπερβαλλουμε...

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Εγώ δεν κατάλαβα. Τα κουτάβια δεν τα κατάφεραν στην γέννα, και εσένα σε ενημέρωσε 2 μήνες μετά ???
Αυτό κάπως δεν μου κάθετε καλά.
Και το λέω γιατί και εγώ έπαθα το ίδιο αλλά εμένα με ενημέρωσε η εκτροφέας την ημέρα της γέννας και μου έδωσε 3 επιλογές
(λεφτά πίσω, αναμονή άλλης γέννας, η κουτάβι απο άλλη γέννα).
Διόρθωσε με αν δεν κατάλαβα καλά τελικά.

Souvlitsa

Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
19
0
Αθήνα
Souvlitsa παιδί μου, είσαι κάπως μπουρδουκλωμένη...τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; :confused:
Mareco, απλά προτείνω στον giorgoss που ανάρτησε το θέμα να κάνει μία βόλτα από το καταφύγιο της περιοχής του (Χαλκίδας) και να πάρει από εκεί ένα κουτάβι αντί να αγοράσει από τον εκτροφέα πάλι. Αφού δεν έκατσε η γέννα που περίμενε, ας κάνει τώρα το σωστό. Οχι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είσαι off topic.
Και μια απόκτηση από εκτροφέα, "το σωστό" είναι.
Αν ήθελε ο άνθρωπος ημίαιμο, θα το είχε ψάξει έτσι από την αρχή ;)

Souvlitsa

Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
19
0
Αθήνα
Τι λες βες Αμαλια μου? :confused: καποιοι ειμαστε ορκισμενοι να αγαπαμε και να υπηρετουμε τα θηλυκα! *agapoylas* :D

:rolleyes:
Ας μην υπερβαλλουμε...
Μακάρι να μπορούσα να μην υπερβάλω αλλά όταν κάθε μέρα βλέπω το τι γίνεται με τα αδέσποτα και τα σκυλιά που κάποιοι βαριούνται και παρατάνε.. (Τον Αύγουστο μάζεψα ένα φρεσκοπαρατημένο και μου βγήκε το λάδι να του βρώ οικογένεια...) ή όταν διαβάζω τι κάνουν οι "άνθρωποι" στα αδέσποτα.. (πάτα εδώ και πες μου εσύ.. http://www.adespoto.gr/index.php?op...-giati-gaygize&catid=35:generalnews&Itemid=67 )

Είναι να μην προσπαθώ και να παρακαλάω να σταματήσουν οι γέννες από ιδιώτες, εκτροφείς και η φρικαλέα πώληση στα Pet Shops..????

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Φιλε Γιωργο πες μας σε παρακαλω εαν θελεις απο ποιον εκτροφεα το ειχες κλεισει.

Καλου κακου επειδη πολλα μαθαινουμε εαν υπαρχει τροπος να βαλεις καποιον να διασταυρωσει εαν οντως πεθαναν ή πουληθηκαν τα κουταβια καντο(να βαλεις καποιον να τηλεφωνησει η να παει απο εκει και να ζητησει να κλεισει κουταβι απο ζευγαρωμα ιδιο με το δικο σου και να ζητησει να δει κουταβια, να δεις τι θα του αναφερει),μπες στην σελιδα του και κοιτα ανακοινωσεις, μιλα με ΚΟΕ να δεις εαν εχει δηλωσει θανατο κτλπ, γιατι να σου πω την πικρη μου αληθεια κατι δεν μου παει καλα...

Επισης, δεν θα επρεπε να σε ειδοποιησει νωριτερα να σου πει φιλε το και το ακυρη η γεννα μην υπολογιζεις οτι θα παρεις κουταβι...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
deas, δηλαδη με λιγα λογια υποπτευεσαι οτι μπορει ο εκτροφεας για καποιον λογο να προτιμησε να δωσει το κλεισμενο κουταβι σε καποιον αλλο, και για να μην εχει προβληματα με τον Γιωργο του πουλησε παραμυθι?

Μηπως κι εσυ και ο Χρηστος δεν καταλαβατε κατι καλα απο την περιγραφη του Γιωργου?
Αποκλειεται πχ να κολλησαν μια γαστρεντεριτιδα και να πεθαναν 2 μηνων? Το εχω δει να συμβαινει σε εκτροφειο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαρια, ο κυκλος ειναι μικρος και με τετοιες υποθεσεις οπως παραπανω, παμε για πιθανον αδικη δυσφημιση.
Οχι οτι εχω προβλημα με την δυσφημιση των εκτροφεων, αλλά να εχουμε στοιχεια και μετα να δημοσιευουμε δημοσια καποιες υποψιες.
Γι αυτο θα προτιμουσα στο σταδιο που βρισκομαστε να δουλευουν τα ΠΜ.