Δύσκολες περιπτώσεις για απλούς φιλόζωους

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είχα σκοπό να πω τα παρακάτω, αλλά τέλος πάντων :) Με αφορμή ένα περιστατικό χθες το πρωί...

Τι μπορείς να κάνεις αν βρεις έναν σοβαρά τραυματισμένο σκύλο, όταν βρίσκεσαι μόνος σε ένα άσχετο με το σπίτι σου σημείο, χωρίς μεταφορικό μέσο, έχοντας αργήσει για τη δουλειά (όπου πρέπει να πας γιατί στο γραφείο... ο "κόσμος καίγεται"?).

Χθες πρωί-πρωί έξω απ' το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια βρήκα ένα σκυλάκι, θηλυκό, ημίαιμο, χτυπημένο μάλλον από αμάξι στα πλευρά. Η πληγή ήταν μεγάλη αλλά το σκυλί περπατούσε. Μην έχοντας μυαλό στο κεφάλι μου προσπάθησα να δω την πληγή ακουμπώντας τη, όμως εκείνο γύρισε να με δαγκώσει. Το χάιδεψα σε "ασφαλή" σημεία και τα βρήκαμε. Έμεινα να μην ξέρω τι να κάνω, οπότε του έδωσα λίγο τυρί που κουβαλούσα μαζί μου για μένα ώστε να με συμπαθήσει και να μη φύγει και πήρα τηλέφωνο τον δήμο.

Μου έκανε ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση το μεγάλο (προσωπικό) ενδιαφέρον που έδειξε η κοπέλα στο αρμόδιο τμήμα! Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Μου είπε ότι θα βρει κάποιο γιατρό και θα στείλει ανθρώπους να μαζέψουν το σκυλί. Κράτησε και τα στοιχεία μου για την καταγγελία όπως μου είπε (ποια καταγγελία? Τέλος πάντων).
Της είπα ότι θα τους περιμένω, ώστε να μη φύγει το σκυλί, όμως μου είπε ότι θα αργήσουν αρκετά "γιατί είναι πρωί ακόμα και δεν ξέρω πότε θα βρω γιατρό".

Μέσα στο άγχος μου για τη δουλειά έφυγα. :(
Ζήτησα από τον υπάλληλο καθαρισμού του δήμου κι έναν περιπτερά να έχουν το νου τους αν μπορούν, αλλά τελικά είχαν κι εκείνοι σημαντικότερα πράγματα να κάνουν :(

Μετά από λίγες ώρες μου τηλεφώνησαν από το δήμο και μου είπαν ότι δεν βρήκαν το σκυλί. Την ώρα εκείνη ήταν ο εργοδότης μου μπροστά με έναν πελάτη. Έγινε έξαλλος και με προειδοποίησε να "μη μιλάω για σκυλιά και γατιά μπροστά στους πελάτες".

Βλέπω το εξής: ΔΕΝ μπορείς να είσαι όσο φιλόζωος θα ήθελες, αν δεν έχεις λεφτά, αμάξι, χρόνο. Όσο σημαντική κι αν είναι η ζωή ενός ζώου σε κίνδυνο, η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις έχουν, δυστυχώς, μεγαλύτερη σημασία.
Θα ήθελα να είχα χρόνο και χρήματα να πάω το σκυλάκι αυτό στο γιατρό, αλλά απ' το πρώτο δεν είχα καθόλου κι απ' το δεύτερο 25 ευρώ στο πορτοφόλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκω σκυλί που έχει ανάγκη, όμως έχω σταθεί τυχερή άλλες φορές. Υπερβολικά τυχερή θα έλεγα!
Δεν έχω ακριβώς τύψεις γιατί το πιθανότερο είναι να έκανα πάλι το ίδιο, αλλά με έχω απογοητεύσει.

Τα γράφω όλα αυτά για να μου πείτε:
- Τι θα κάνατε υπό τις ίδιες συνθήκες.
- Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση με τραυματισμένο σκύλο ή παρατημένο ή κουτάβι στο δρόμο και πώς το αντιμετωπίσατε.
- Πιο πρακτικά: Τι εννοούσε ο δήμος "καταγγελία"?

Δεν με ενδιαφέρει να μου πείτε αν έπραξα σωστά / λάθος / εγωιστικά. Ήδη νιώθω αρκετά άσχημα για όλο το σκηνικό.

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Moνο ασχημα δεν πρεπει να νιωθεις τουλαχιστον βοηθησες κανοντας οτι περνουσε απο το χερι σου.Και γω εχω σκεφτει πολλες φορες οτι μονο λογια ειμαι και τιποτα δε κανω(κρινοντας εκ του αποτελεσματος),αλλα τελικα μεμονομενα ατομα δε μπορουν να κανουν πολλα πραγματα,για τα αδεσποτα,φυσικα και η ελαχιστη προσφορα βοηθαει πολυ αλλα το θεμα εχει τοσο μεγαλες διαστασεις που θα πρεπει να δραστηριοποιθει ενας πολυ μεγαλυτερος φορεας για να υπαρξει τελικα ενα ουσιαστικο αποτελεσμα.Οσο για το αφεντικο σου,τον περιπτερα και τους αλλους δε εχω να πω ΤΙΠΟΤΑ.......Για τον δημο που επικοινωνησες παντως μπραβο του!!!!!και μενα μου κανει εντυπωση.Οι ανθρωποι που ενφιαφερονται πραγματικα για τα ζωα chloe ειναι η μειοψηφια οποτε αν κρινουμε μονο απο το αποτελεσμα λιγα πραγματα μπορουν να κανουν,ξερεις ποσες φορες εχω κακοχαρακτηριστει επιδη υπερασπιζομαι τα ζωα.............ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και ποσες αλλες με χουν αντιμετοπισει καπως τυπου ααα δεν εχεις κακομοιρη τιποτα καλυτερο να κανεις για αυτο...........Δυστυχως παντα υπαρχουν πολλα εμποδια που δεν ειναι ευκολο να τα ξεπερασουμε,οπως ανεφερες και συ το οικονομικο,το μεταφορικο και αλλα πολλα.Απο μενα παντως σου αξιζει τουλαχιστον ενα ΜΠΡΑΒΟ!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eχεις απόλυτο δίκιο Λιζάκι και πραγματικά για όσους δεν σε ξέρουν ,είναι σίγουρο 100 τα 100 ότι εσύ σίγουρα σε άλλες συνθήκες θα έκανες αυτό που ίσως δεν πρόλαβες να κανεις..
Μην σε απογοήτευσες γιατί με τον εργοδότη να σε περιμένει..ο δρόμος ήταν μονόδρομος..και ίσως το ενδιαφέρον του περιπτερα λιγότερο..

Πιθανότατα το ίδιο..
Εκτος και αν δεν πήγαινα στην δουλειά..,που αν δεν είναι δικη σου απλά πας..

- Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση με τραυματισμένο σκύλο ή παρατημένο ή κουτάβι στο δρόμο και πώς το αντιμετωπίσατε.

Δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση..
Παρατημενο κουτάβι τελευταία φορα που βρήκα ήταν ο blanco..
Παλαιότερα όταν έβρισκα που ήμουν μικρή και όπου κόπροι εγώ μέσα..
Οταν γεννούσε κάποια σκυλίτσα μοίραζα κουτάβια στους φίλους μου..
Για μένα ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσα να τους κάνω για αυτούς και για τα ίδια τα κουτάβια..
Δυστυχώς τα περισσότερα τα γύριζαν οι γονείς τους πίσω στην μαμά του κουταβιού..
Δεν θέλω να μου τύχει,γιατί να αφήσω ένα πολύ μωρό κουτάβι στον δρόμο είναι σαν να το καταδικάζω να το πατήσει αυτοκίνητο..
και παρότι δεν είμαι αυτήν την στιγμή να έχω δεύτερο σκυλί ,μάλλον θα το έπαιρνα..και μετά ίσως το κράταγα κι όλας ,γιατί αν πάρω ζώο δένομαι μαζί του σε πολύ λίγη ώρα..

- Πιο πρακτικά: Τι εννοούσε ο δήμος "καταγγελία"?

Δεν ξερω..μάλλον νομίζαν ότι ήσουν μπρόστα όταν το χτύπησαν..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Βλέπω το εξής: ΔΕΝ μπορείς να είσαι όσο φιλόζωος θα ήθελες, αν δεν έχεις λεφτά, αμάξι, χρόνο. Όσο σημαντική κι αν είναι η ζωή ενός ζώου σε κίνδυνο, η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις έχουν, δυστυχώς, μεγαλύτερη σημασία.
Θα ήθελα να είχα χρόνο και χρήματα να πάω το σκυλάκι αυτό στο γιατρό, αλλά απ' το πρώτο δεν είχα καθόλου κι απ' το δεύτερο 25 ευρώ στο πορτοφόλι.
Εαν βλέπατε ένα παιδάκι, σε μια αντίστοιχη κατάσταση, τι θα κάνατε?

Δεν είανι τυχαίο, πως πρέσβειρα της Ουνέσκο είναι κάποια κυρία Βαρδινογιάννη, και όχι η η κυρά Κούλα, που είναι καλή-χρυσή και άγια, αλλά μπατήρισα!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Εαν βλέπατε ένα παιδάκι, σε μια αντίστοιχη κατάσταση, τι θα κάνατε?
Σίγουρα το παιδάκι δε θα το άφηνα.
Ωστόσο, για παιδάκια υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια, περισσότερες εναλλακτικές (π.χ ασθενοφόρο) και μεγαλύτερη κατανόηση από αφεντικά και τέτοια.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και ποσες αλλες με χουν αντιμετοπισει καπως τυπου ααα δεν εχεις κακομοιρη τιποτα καλυτερο να κανεις για αυτο.
Έτσι είναι! :mad:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chloe said:
Τι θα κάνατε υπό τις ίδιες συνθήκες.
Εγώ προσφέρω ότι μπορώ, όπου μπορώ. Αν δεν μπορώ για διάφορους λόγους να αναλάβω ουσιαστική δράση, επικοινωνώ με φίλους μου που έχουν φιλοζωικη δράση, δήμο και φιλοζωικα σωματεία μήπως μπορούν να βοηθήσουν εκείνοι. Νομίζω πως αυτό ακριβώς θα έκανα και στην περίπτωση που αντιμετώπιζα το περιστατικό που μας περιέγραψες.

chloe said:
Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση με τραυματισμένο σκύλο ή παρατημένο ή κουτάβι στο δρόμο και πώς το αντιμετωπίσατε.
Μου έχει τύχει. Πήρα τα σκυλιά στο σπίτι μου, ανέλαβα όλα τα έξοδα κτηνιατρων, προώθησα την υιοθεσία τους και τους βρήκα σπίτια, εκτός από μια περίπτωση που βρέθηκε σχετικά σύντομα ο ιδιοκτήτης του σκύλου (το κουτάβι είχε χαθεί).
Οφείλω να πω πως μετά από απίστευτα έξοδα, χρόνο και κόπο, δύσκολα θα έπαιρνα την απόφαση να φιλοξενήσω άλλο αδέσποτο στο σπίτι μου, εκτός και αν επρόκειτο για πραγματικά δύσκολο περιστατικό και δεν υπήρχε άλλη λυση.

chloe said:
Πιο πρακτικά: Τι εννοούσε ο δήμος "καταγγελία"?
Νομίζω πως η Kango1 έχει δίκιο. Θεωρώ και εγώ πως η υπάλληλος νόμιζε πως ήσουν παρούσα όταν χτυπήθηκε ο σκύλος.

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Οι περηπτωσεις που αυτοκινητο χτυπαει παιδακι και το αφηνει εκει χτυπημενο,αν και δυστυχως υπαρχουν,ωστοσο ειναι κατα ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λιγοτερες απο τις περιπτοσεις που χτυπανε σκυλακια και τα παρατανε ετσι.......και οπως ειπε και η chloe για τους ανθρωπους υπαρχουν πολλες εναλλακτηκες.Ευτυχως δεν μου χουν τυχει ουτε η μια περιπτωση ουτε η αλλη.Παντως υποθετικα μηλωντας παντα αν βρισκομουνα σε ενα ατυχημα ενος ανθρωπου και ενος ζωοου νομιζω πως θα βοηθουσα το ζωο γιατι σιγουρα ολοι οι υπολοιποι(που θα βρησλονταν εκει)θα χαν τρεξει στον ανθρωπο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδάκι πολύ σπάνιο να παρατήσουν στο δρόμο ,αλλα γριούλες και παιδιά με μηχανές..
Πολλές φορες..
Οποτε τι το ψαχνουμε..:(:(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν είχα αμάξι θα φόρτωνα τον σκύλο και θα τον άφηνα μέσα μέχρι να τελειώσω από τη δουλειά.
Αν όχι θα πήγαινα στον πλησιέστερο κτηνίατρο θα άφηνα την ταυτότητά μου και τον σκύλο και θα επέστρεφα το απόγευμα.

Κουτάβι πάντα το μάζευα. Σκύλο ενήλικο πολύ δύσκολα.
Πολλές φορές δεν έκανα και τίποτα.

[/QUOTE]

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Αν όχι θα πήγαινα στον πλησιέστερο κτηνίατρο θα άφηνα την ταυτότητά μου και τον σκύλο και θα επέστρεφα το απόγευμα.
Αν σου πω ότι δε θα μου περνούσε απ' το μυαλό καν αν δεν το έλεγες? :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.069
Νεότερο μέλος
rachelrowallan