ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ & ΣΧΟΛΕΣ


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
rational K-9 wrote:
Τα σημερινά ΚΑΛΑ κολάρα έχουν επίπεδα που δεν είναι καν αντιληπτά από ανθρώπους και σκύλους!
μα αυτο ειναι ειδηση... μαγια λοιπον? δεν ειναι αντιληπτα? αλλα ταυτοχρονα λειτουργουν ως τιμωρια?

Υ.Γ. oscar οριστε παρε κ αλλα για να μη γκρινιαζεις.. :p
 




rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
Ποιος σου είπε ότι λειτουργούν σαν τιμωρία? Το ‘’παράρτημα ‘’ του apdt ? Αν τελικά δεν σε ενδιαφέρει μόνο να αμύνεσαι των απόψεών σου *** ψάξε να δείς τι έχει πει ο ίδιος ο Ian Dunbar για τα ηλεκτρονικά κολάρα (αν φυσικά ξέρεις ποιος είναι)!
Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις καν δει ποτέ από κοντά ένα ηλεκτρονικό κολάρο και οι απόψεις σου στηρίζονται στις μοναδικές αλήθειες κάποιων εκπαιδευτών που προκειμένου να υπερασπιστούν τις παγκόσμιες αλήθειες τους πάνω στην εκπαίδευση σκύλων πατάνε στην δήθεν υπερευαισθησία και την ημιμάθεια κάποιων!
Έχεις κάθε δικαίωμα να μη τα αποδέχεσαι (όπως και πολλά άλλα) αλλά είναι το λιγότερο ανήθικο να παραπληροφορείς και τους υπόλοιπους και να απαντάς με ειρωνικό τρόπο!
Όσο για το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα θα χαιρόμουν να σου απαντήσω αλλά...***
Καλή συνέχεια και καλές εκπαιδεύσεις!
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
rational K-9 said:
Ποιος σου είπε ότι λειτουργούν σαν τιμωρία? !
Aν δεν λειτουργούν ως τιμωρία, τότε ως λειτουργούν? Ως ενίσχυση?
Ο σκοπός τους είναι (από όσο γνωρίζω) να εφαρμόζεται όταν το σκυλί μας δεν εκτελεί την επιθυμητή εντολή ή εκτελεί κάποια ανεπιθύμητη. π.χ αποφυγή φόλας, επίμονο γαύγισμα κ.λ.π.

Δεν ξέρω το επίπεδο πόνου ή όπως το λέτε αλλιώς, ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ???
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Nemo τα e-collar άρχισαν να χρησιμοποιουνται από εκπαιδεύτες κυνηγόσκυλων οι οποίοι ήθελαν να έχουν έλεγχο του σκύλου σε απόσταση. Σίγουρα στην αρχή η χρήση τους ήταν αυτή του shock αφού τα περισσότερα δεν είχαν καν διαβαθμίσεις στην ένταση. Και οι γνώσεις που είχαν στον τρόπο χρήσης τους ελάχιστες. Σήμερα τα πράγματα έχουν άλλαξει. Οι γνώσεις που έχουμε πάνω στην χρήση τους αλλά και η νέα τεχνολογία τους, τα έκαναν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτή και όχι ένα εργαλείο πόνου. Το e-collar το έχω δοκιμάσει στο χέρι μου και σε χαμηλή συχνότητα δεν είναι πόνος αυτό είναι βέβαιο. Αν λοιπόν το χρησιμοποιήσεις σε χαμηλή συχνότητα συνδυάζοντάς το με κάτι ευχάριστο για τον σκύλο τότε μπορείς να ενισχύσεις συμπεριφορές. Για μένα είναι λιγότερο σκληρό από το να διορθώνεις το σκυλί με περιλαίμιο εκπαίδευσης, σου δίνει έλεγχο του σκύλου από μακριά αρα και μεγαλύτερη ελευθερία στο σκυλί και φυσικά αφαιρεί τον συνδυασμό ανθρώπου και διόρθωσης/τιμωρίας.
Η σωστή χρήση κάθε εργαλείου από τα κατάλληλα χέρια κάνει θαύματα! Το ίδιο εργαλείο σε λάθος χέρια προκαλεί καταστροφή.
 


rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
Nemo καλησπέρα! Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω! Καταρχήν ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι ναι στα λάθος χέρια, όπωσ και κάθε άλλο εργαλείο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα! Αυτά που περιγράφεις έχεις δίκιο ότι συνέβαιναν πριν πολλά χρόνια, είναι καθαρά avoidance mode training και σήμερα είναι πλήρως ξεπερασμένα!!
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα είναι απλώς να γυρίζουν την προσοχή του σκύλου στον χειριστή, σε ΗΔΗ ΜΑΘΗΜΕΝΕΣ συμπεριφορές , οι οποίες μαθεύτηκαν με τροφή , μπαλάκια ,χάδια , κλικερ κλπ! . Χρησιμοποιούνται στο λιγότερο δυνατό level, που είναι ίσα ίσα αντιληπτό από το σκυλί!
Είναι ένα ολόκληρο σύστημα εκπαίδευσης το οποίο είναι αδύνατον να περιγραφεί σε ένα ποστ και ούτε θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο να το κάνει!!! Μπήκες στο site που σου έδωσα?
Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σου!
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Αν είναι όπως τα λέτε, (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ), τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια εντολή, ή ένα σφύριγμα.. Μια σωστά εκπαιδευμένη συμπεριφορά του τύπου "ΠΡΟΣΕΧΕ" θα είχε αποτέλεσμα.
Αν πάλι είναι είναι για να διορθώσει μια μη εκτελεσμένη συμπεριφορά μάλλον θα πρέπει να μειώσετε λίγο τα κριτήρια. Αν δηλαδή προσπαθούμε για ένα μακρυνο "μείνε" στα 50 μέτρα και δεν μας βγαίνει, θα πρότεινα να μειώσουμε το κριτήριο της απόστασης στο προηγούμενο μας βήμα που ήταν πιθανά στα 30μ. Να φτάσουμε πάλι σε ένα επιθυμητό επίπεδο και να ξαναδοκιμάσουμε στα 50μ. Αυτό βέβαια απαιτεί υπομονή και παρατηρητικότητα, πράγμα που δεν έχουμε όλοι σστο ίδιο επίπεδο. Μάλλον ψάχνουμε λύσεις που φαίνονται πιο εύκολες. Βάζουν όμως την σχέση με το σκύλο μας σε αμφισβήτηση.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
θα πρεπει ενας υποψηφιος "πελατης" να ειναι πραγματικα πολυ αφελης για να πιστεψει εναν εκπαιδευταρα ο οποιος χρησιμοποιει διορθωσεις με ηλεκτρικο κολαρο (αρνητικη ενισχυση συμπεριφορας) και υποστηριζει οτι

rational K-9 wrote:
Τα σημερινά κολάρα δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα παλιά! Ξεκίνησαν σας το τελευταίο μέσο συμμόρφωσης του σκύλου με πολύ δυνατό stim! Τα σημερινά ΚΑΛΑ κολάρα έχουν επίπεδα που δεν είναι καν αντιληπτά από ανθρώπους και σκύλους!
προτιμω τον κοπερφιλντ....

μπορει καποιος-οιοι να προσπαθησαν να γινει το φορουμ μια πλιση εγκεφαλου για το μεσο ιδιοκτητη, μιας και ολως τυχαιως καποιοι εδω απο αυτους που σε μονιμη βαση αλληλουποστηριζονται και περιμενουν ο ενας την απαντηση του αλλου, τελικα γνωριζονται και εκτος φορουμ... μια ματια αρκει για να φανει καθε ποτε εμφανιζεται η λογοκρισια και ο δηθεν "ελεγχος" του φορουμ..

***
Αυτό το σημείο της δημοσίευσης σου σβήστηκε γιατί δεν αντιπροσωπεύει το ύφος του φόρουμ αλλά ούτε και εσένα (...θέλω να πιστεύω).
Αν θέλετε να συνδιαλεχθείτε σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν και τα π.μ. ή τα e-mails!...

Το ίδιο έκανα και με το σημείο της δημοσίευσης του rational K-9...
 


S

SwkDoG

Guest
Παρακαλώ να μείνει εδώ το "τροπάριο" με τις προσωπικές αιχμές!!!... :evil:

Αν έχετε κάτι να πείτε με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα...ΚΑΝΤΕ ΤΟ!...

Αν όχι μην ξαναδημοσιεύσετε!...

Δημοσίευση που δεν θα έχει σχέση με το θέμα ή που θα έχει σχόλια "επί προσωπικού" για άλλο μέλος θα σβηστεί!!...

Μη με αναγκάζετε να σβήνω δημοσιεύσης...δεν μου αρέσει καθόλου!!...
 


S

SwkDoG

Guest
Όσο για τα αυθαίρετα συμπεράσματα του τύπου "γνωρίζεστε και αλληλοϋποστηρίζεστε" και "είσαστε μια κλίκα..." κλπ κλπ...
Να σου θυμήσω ότι σε άλλο θέμα (...μιάς κτηνιάτρου...) τα αυθαίρετα αυτά συμπεράσματα/κατηγορίες υποστήριζαν κάποιοι για εμάς τους δύο!!... :D

Οπότε καταλαβαίνεις... :)
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Εγώ πάντως θα ήθελα να δώ κάποιον χρήστη του e collar, να το φοράει στον λαιμό του και να βλέπαμε αν δεν είναι τίποτα.... όχι στο χέρι...στο λαιμό!!
 


Nefeli

Member
26 Φεβρουαρίου 2007
13
0
Διαβάζω όσα γράφετε και μου ρχεται μια ερώτηση .... θα χρησιμοποιούσατε ποτέ ηλεκτρονικό κολάρο στο ατίθασο και ανυπάκουο παιδί σας;

Κι αν όχι γιατί αφού ...
rational K-9 wrote:
Τα σημερινά ΚΑΛΑ κολάρα έχουν επίπεδα που δεν είναι καν αντιληπτά από ανθρώπους και σκύλους!
Αν πάλι η απάντηση είναι ναι τότε το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια αυτού του φόρουμ και πρέπει να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε κάποιο ψυχιατρικό φόρουμ.

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να θέλει να πονέσει κάτι που υποτίθεται πως αγαπάει.
Γιατί το κολάρο είναι συνώνυμο του πόνου. Είτε το θέλουμε είτε όχι όσο κι αν θέλουμε να το ωραιοποιήσουμε και να το εξιδανικεύσουμε δεν παύει να είναι ένα εξάρτημα που δημιουργήθηκε με σκοπό να πονέσει και να τιμωρήσει το ζώο.

Εχω 7 σκυλιά και τα εκπαιδεύω με τη θετική εκπαίδευση. ΜΟΝΟ. Πριν χρόνια που δεν ήξερα αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούσα τη "γερμανική" μέθοδο. Ντρέπομαι που το έκανα αλλά τότε δεν ήξερα.
Τα σκυλιά που είχα τότε ήταν κι αυτά υπάκουα αλλά -κι εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ- στα μάτια τους έβλεπα το φόβο. Οταν τα πλησίαζα έσκυβαν το κεφάλι γιατί δεν ήξεραν αν θα τους κάνω κακό ή όχι. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.

Τα σημερινά σκυλιά μου είναι ευτυχισμένα αφού δεν ξέρουν τι θα πει ξύλο, ηλεκτρονικό κολάρο, πνίχτης κι άλλες τέτοιες μέθοδοι βασανιστηρίων.
Όταν τα πλησιάζω τρέχουν κοντά μου με εμπιστοσύνη, έρχονται χαρούμενα και περιμένουν να τα χαιδέψω, να τα παίξω. Ούτε τους περνάει από το μυαλό πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να "επικοινωνήσω" μαζί τους.

Και καλά κάνουν γιατί δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι.
Η θετική εκπαίδευση είναι μονόδρομος, τουλάχιστον για έναν υγιή σκεπτόμενο φιλόζωο.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
βρε παιδιά από πότε είναι κακό να γνωρίζονται κάποιοι και εκτός forum; από πότε είναι κακό να συμφωνεί κάποιος με κάποιον άλλο; από πότε είναι κακό να έχουμε διαφορετικές απόψεις;
Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να ακούω χωρίς να κρίνω τον άλλο άλλωστε η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας.
Αντι λοιπόν να κρίνουμε και να κατακρίνουμε είναι καλύτερα να ακούμε με ανοιχτό μυαλό. Προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ούτε και να επιβάλλω σε κανέναν τις θεωρίες μου απλά λέω την άποψή μου.
 


S

SwkDoG

Guest
Οπότε να ρωτήσω και εγώ αν χρησιμοποιείς στα παιδιά σου (...αν έχεις) ή αν θα χρησιμοποιούσες,κλικεράκι?!!...
Ή treats?!...
Ή στηθόλουρο και flexi οδηγό?!...

Άλλο τα σκυλιά,άλλο τα φίδια,άλλο οι παπαγάλοι και άλλο τα παιδιά!

Ελπίζω να μη διαφωνούμε και σε αυτό?!!... :?

...η όποια πορεία της ζωής σου μέχρι τώρα σε έχει διδάξει πως υπάρχουν "μονόδρομοι" και απόλυτα σωστές απόψεις και φιλοσοφίες Nefeli?...
 


gwgw

Well-Known Member
παντως εμενα μου αρεσουν απιστευτα οι διαφωνιες σας..
χωρια που μαθαινω παρα πολλα για διαφορες μεθοδους, παντα ειναι ωραιο να ακουγονται πολλες αποψεις, ωστε να μπορει καποιος να αποφασιζει τι αρμοζει σε αυτον και τον σκυλο του...
 


Nefeli

Member
26 Φεβρουαρίου 2007
13
0
SwkDoG said:
Οπότε να ρωτήσω και εγώ αν χρησιμοποιείς στα παιδιά σου (...αν έχεις) ή αν θα χρησιμοποιούσες κλικεράκι?!!...

Άλλο τα σκυλιά,άλλο τα φίδια,άλλο οι παπαγάλοι και άλλο τα παιδιά!

Ελπίζω να μη διαφωνούμε και σε αυτό?!!... :?

Δεν ήξερα ότι το κλικεράκι προκαλεί πόνο... :shock:
 


S

SwkDoG

Guest
Είπα κάτι για πόνο?!!...Είτε για το κλίκερ είτε για το κολάρο εκπαίδευσης είτε για το e-colar?!!... :?

Επαναλαμβάνω λοιπόν...

Οπότε να ρωτήσω και εγώ αν χρησιμοποιείς στα παιδιά σου (...αν έχεις) ή αν θα χρησιμοποιούσες,κλικεράκι?!!...
Ή treats?!...
Ή στηθόλουρο και flexi οδηγό?!...

Άλλο τα σκυλιά,άλλο τα φίδια,άλλο οι παπαγάλοι και άλλο τα παιδιά!

Ελπίζω να μη διαφωνούμε και σε αυτό?!!...

...η όποια πορεία της ζωής σου μέχρι τώρα σε έχει διδάξει πως υπάρχουν "μονόδρομοι" και απόλυτα σωστές απόψεις και φιλοσοφίες Nefeli?...
 


Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Εγώ διαφωνώ....Είναι ακριβώς τα ίδια... Είναι ίδια η αιτία που μας προσκαλεί να απόκτησουμε ένα κατοικίδιο. Θέλουμε την συντροφιά του και να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές της ζωής μας. Είναι έμβυα όντα που έχουν χαρακτήρα και το καθένα στον βαθμό που μπορεί, αναπτύσει έναν τρόπο επικοινωνίας.
 


S

SwkDoG

Guest
Όποτε να υποθέσω πως για εσένα Nemo δεν θα ήταν πρόβλημα να βάλεις το παιδί σου να ταξιδέψει σε kennel box μαζί με το σκύλο σου?!...

Ή στις αποσκευές στο αεροπλάνο μαζί με το σκύλο μου?!...

Θα το έτρωγες όπως και άλλα "έμβυα όντα που έχουν χαρακτήρα και το καθένα στον βαθμό που μπορεί, αναπτύσει έναν τρόπο επικοινωνίας" (...ακόμα και τα φυτά πληρούν τις προϋποθέσεις που έβαλες παραπάνω...)?!...

Θα φορούσες στο γιό σου στηθόλουρο με οδηγό ή ακόμα και φίμωτρο?!!...

...Αν είναι "ακριβώς τα ίδια"...
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
SwkDoG said:
Οπότε να ρωτήσω και εγώ αν χρησιμοποιείς στα παιδιά σου (...αν έχεις) ή αν θα χρησιμοποιούσες,κλικεράκι?!!...
Ή treats?!...
Ή στηθόλουρο και flexi οδηγό?!...
γιατι να μη χρησιμοποιησεις λιχουδιες σε παιδι? γιατι να μη χρησιμοποιησεις ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ με επιβραβευσεις καθε ειδους σε παιδι???
οσο για το κλικερ... σε πληροφορω οτι η φιλοσοφια της μεθοδου, λειτουργει αψογα σε παιδια με ειδικες αναγκες!

ξερω παραδειγμα περιπτωση με κουφο παιδακι οπου αντι για κλικερ... χρησιμοποιηθηκε φακος, κατα τα αλλα η μεθοδος ηταν οπως και στο clicker training και τα αποτελεσματα οπως παντα ηταν θεαματικα..
και οχι δε φορουσε στηθολουρο ή flexi.. :?
μην την τσακισουμε παλι τη συζητηση..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf