ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΛΑΖΑΡ

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Προφανώς και δεν είναι κριτήριο ο θάνατος ενος ή δύο σκύλων, κλπ.
Δεν ξέρουμε καν αν είχε κάνει πριν το τέστ για να δεί αν ήδη ήταν θετικός σε καλαζάρ, οπότε και το εμβόλιο απαγορεύεται να γίνει.
Δεν ξέρουμε αν ήταν αλλεργικός σε κάτι.Βασικά όπως βλέπω την είδηση, το οτι φταίει το εμβόλιο είναι κάτι που πιστεύει ο ίδιος και δεν προκύπτει απο κάπου.

Επίσης, μάλλον υπάρχουν χιλιάδες σκύλοι που το έχουν κάνει ήδη κι είναι υγιέστατοι (μεταξύ των οποίων κι ο δικός μου)

Προφανώς κι όλοι θέλουμε το καλό των φίλων μας.Κι αυτοί που δεν το κάνουν κι αυτοί που το κάνουν.

giorgoskout

Member
7 Ιουλίου 2015
15
0
39
καλησπέρα παιδιά διαβασα αρκετά θέματα στο forum για το καλαζαρ απλα δεν εχω καταλήξει ακόμα γιατι οι απόψεις είναι μοιρασμένες. τι είναι καλύτερο να κανω το εμβόλιο ή να παρω αλλα μέτρα όπως κολλάρο και αμπούλες?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
καλησπέρα παιδιά διαβασα αρκετά θέματα στο forum για το καλαζαρ απλα δεν εχω καταλήξει ακόμα γιατι οι απόψεις είναι μοιρασμένες. τι είναι καλύτερο να κανω το εμβόλιο ή να παρω αλλα μέτρα όπως κολλάρο και αμπούλες?
αν κάνεις το εμβόλιο δεν πάει να πει ότι σταματάς τις αμπούλες. Τα συνεχίζεις όλα - μου είπε ο κτηνίατρος. Οπότε γιατί να τα γεμίζω με τόση χημεία? Αμπούλες και αιθέρια έλαια και ως τώρα μια χαρά είμαστε.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Ο λόγος που υπάρχουν τόσες απόψεις και σελίδες είναι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει επιστημονικά αποδεδειγμένα "καλύτερο" ή "χειρότερο" στην προσπάθεια πρόληψης του καλααζάρ, κι επίσης δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλα τα σκυλιά. Ένας σκύλος που γνωρίζω παρουσιάζει κοκκινίλα και φαγούρα στο δέρμα με τα αιθέρια έλαια, και ο κτηνίατρός μου διέκοψε τον εμβολιασμό σε ένα σκύλο που παρουσίασε αλλεργική αντίδραση μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Διάβασε ό,τι πληροφορίες βρεις, τις εμπειρίες/απόψεις και μίλα με τον κτηνίατρό σου. Αυτά θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη και να αποφασίσεις για τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ σκύλο.

Σε κάθε περίπτωση, έχε υπόψη σου ότι κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής 100% αποτελεσματικό, και όλα μπορεί να προκαλέσουν κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση στον οποιονδήποτε σκύλο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε όποια μέτρα κρίνει ο καθένας κατάλληλα για την προστασία του σκύλου του, να παρατηρούμε το σκύλο για τυχόν αντιδράσεις, και τέλος να κάνουμε τακτικές εξετάσεις ώστε αν τυχόν μολυνθεί, να ξεκινήσει έγκαιρα όποια θεραπεία χρειάζεται.