Είναι δυνατον να υπάρξει οίστρος μετά από στείρωση?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
... χασάπηδες.
Nα δεις τομη για στειρωση 10-12 εκατοστα να παθεις το συστριγγλο.:eek:
Μιλαμε για ΤΟ χασαπη.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι να πω δεν ξέρω...Δεν ξέρω πως γίνεται η στείρωση στα ζώα...
Αλλά μου φαίνεται περίεργο να αφαιρέσει μερικώς την μύτρα ας πούμε γιατί στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει συραφή των 2 "κομματιών" που έμειναν, αυτά δεν εννώνουν από μόνα τους....!Τι σκ@τ@, τότε δεν θα πάρει χαμπάρι ότι κάτι έχει αφήσει πίσω;;;;:confused::confused::confused:
Εκτός πια κι αν κάνουνε, επειδή βαριούνται οι σκιτζίδες, ξέρω γω, απλά τομές στα όργανα του συστήματος ελπίζοντας ότι με την καταστροφή των ιστών, τις συμφύσεις κι ότι άλλο συμβεί να μην μπορεί τελικά να κρατήσει τα έμβρυα...τι να πω....δεν ξέρω.....:shock:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
απλά τομές στα όργανα του συστήματος ελπίζοντας ότι με την καταστροφή των ιστών, τις συμφύσεις κι ότι άλλο συμβεί να μην μπορεί τελικά να κρατήσει τα έμβρυα...τι να πω....δεν ξέρω.....:shock:
Τρομακτικο.
:eek:

elena_rka

Member
30 Απριλίου 2009
9
0
Kαλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους.
Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την Bella μου.
Θέλω να πιστεύω ότι η στείρωση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2007 έγινε σωστά. Ο γιατρός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος και με διαβεβαίωσε τότε ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Δεν μπορώ να τον αμφισβητήσω, άλλωστε μέχρι προχθές δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο δεν είχε ποτέ ξανά περίοδο.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι περίοδος τώρα, μπορεί να είναι κάτι άλλο, από πολύ απλό έως κάτι επικίνδυνο για την υγεία της.
Η Bella μου δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά. Ηταν όπως είναι πάντα, ζωηρή και ορεξάτη όπως πάντα.
Σίγουρα θα αναζητήσω και άλλη γνώμη αναγκαστικά, από Δευτέρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οι περισσότεροι κτηνίατροι δουλεύουν κι αύριο.

Ο γιατρός που έκανε την στείρωση, φυσικά δεν θα υποψιάζεται το λάθος του, αλλά και πάλι έπρεπε να έκανε έναν υπέρηχο (και για άλλους λόγους) και να πάρει αίμα από τον κόλπο της σκύλας για ανάλυση (για τυχόν μόλυνση, και ορμονική εξέταση να δει αν είναι σε οίστρο).

Δεν κάνεις μια έρευνα στο νετ για το τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα;
(μια που κάθεσαι; )

Δοκίμασε το "complications of ovariohysterectomy in the bitch" για αρχή.

+
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1082859

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αποκόματα από το λίνκ (η σκυλίτσα αδιαθέτησε 4 ΧΡΟΝΙΑ μετά την στείρωση):

"A 5-year-old German shepherd bitch was presented with a 3-week history of vaginal bleeding. Ovarian remnant syndrome was diagnosed on vaginoscopy, vaginal cytology, serum progesterone levels, ultrasonography, and exploratory laparotomy. The condition resolved following surgical excision of the remaining ovarian tissue."

"A 5-year-old, German shepherd bitch was presented to the Small Animal Clinic at the Western College of Veterinary Medicine with a 3-week history of bleeding from the vagina in the form of constant dark red drops. The owner had also noted swelling of the vulva and increased licking of this area by the dog. The owner claimed that swelling of the vulva had occurred intermittently since the dog had been spayed during its 1st y of life, but that the original clinic had not pursued the issue when presented with it. The owner had noticed no other changes in the dog’s behavior or health."

Western College of Veterinary Medicine, University of Saskatchewan, 52 Campus Drive, Saskatoon, Saskatchewan S7N 5B4.
Address all correspondence and reprint requests to Dr. Sangster.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα πω πως στην περίπτωση που αναφέρθηκα, ο εν λόγο χασάπης δεν το έκανε επειδή δεν ήξερε να κάνει ολική προστατεκτομή..
Xειρουργος ουρολόγος ήταν, πως το πήρε το πτυχίο..?
Aλλα εξ αρχής έπεισε τον ασθενή ότι οι τιμές του psa είναι ανησυχητικές ενώ δεν ήταν, για να μπει στο χειρουργείο..

Το κάνουν για τα λεφτά..και με αυτήν την έννοια πέρα από το ότι είναι εγκληματίες, σίγουρα είναι και χασάπηδες.

Οταν ένας γιατρός επιτελεί το έργο του για τον "μπαρά"..
Τότε το να σε ανοίξει είναι το τελευταίο για αυτόν..

Το πρώτο μέλημα του είναι να μην πεθάνεις (και μερικες φορες ουτε αυτο..κοιτα λιπαναροφισεις) και το δεύτερο και πιο σημαντικο για αυτον.., να παρει τα λεφτα..

Τώρα το πως σε άνοιξε, τι άφησε μέσα, πως σε έκλεισε, είναι μια ιστορία που δεν τον ενδιαφέρει..

Aς σκεφτούμε τι αμοιβή παίρνει ένας γιατρός για μια εγχείριση και θα καταλάβουμε αν θέλουν τα βρώμικα μυαλά για ποτε ξεχνάνε τον λόγο στον Iπποκράτη..

Για την συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα και εγώ απαραίτητα υπέρηχο και όπως είπε και η ζιβάγκο...
Βιάσου..
Κάποιοι θα είναι ανοιχτά και σήμερα (πιστευω μετα απο τηλεφωνο)..
Η περίπτωση είναι οντως εξαιρετικά περίεργη όχι οτι ειναι σαν την περίπτωση που ανέφερα.., αλλα το να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χερια, μονο καλο δεν κάνουμε..:)

Last edited:

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Αν ειναι οντως οίστρος.....ovarian remnant syndrome.....
Χειρουργικο λαθος.Εμεινε μεσα τμημα της ωοθήκης....
ο υπερηχος δεν θα δειξει τιποτα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ειναι οντως οίστρος.....ovarian remnant syndrome.....
Χειρουργικο λαθος.Εμεινε μεσα τμημα της ωοθήκης....
ο υπερηχος δεν θα δειξει τιποτα.
Και γιατί δεν αδιαθέτησε σε προηγούμενους οίστρους το σκυλί, αν είναι αυτό?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mπορει να ειχε τραυματιστει λογω χειρουργιου και οταν αναρωσε να της ηρθε η περιοδος κανονικα...οχι ε???:rolleyes:Υποθετικα μιλησα...

Παντως να αναπλαθονται τα οργανα δεν παιζει...:eek:

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Aν απο τοτε που στειρωθηκε δεν εδειξε συμπτωματα οιστρου τοτε μαλλον δεν εχουμε τετοια κατασταση.
Το γρηγοροτερο στον κτηνιατρο.Χανετε χρονο εδω.......

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στο άρθρο που βρήκα η σκύλα έκανε 4 ΧΡΟΝΙΑ μέχρι να ξαναδιαθετήσει αφού στειρώθηκε.
Προφανώς γίνεται ΚΑΙ αυτό.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ρε σεις, ΠΟΣΟ δύσκολο είναι πια να γίνει μια στείρωση?!

Κάτι τέτοια μου γράφετε και μετά γίνομαι παρανοϊκή! Εδώ έλεγα να φέρω κανένα ελληνικό αδεσποτάκι να κάνει παρέα στο Μουφ και τώρα έχω τόσο τρομάξει που αν το φέρω θα το πάω μόνο για εμβόλια και μετά διαβατήριο και ίσα στη χαβΟΥΖΑ! Τουλάχιστον εδώ θα μου το λιβανίσουν, θα το στειρώσουν σωστά και θα φοβούνται και το δικηγόρο! Θα μου πείτε λάθη δεν κάνουν κι εδώ? Φυσικά και κάνουνε! Έχω διαβάσει και για ανθρώπινο ασθενή που του αφήσανε μέσα του νυστέρι μετά την εγχείριση.:eek::eek: Αλλά εδώ μέσα διαβάζω ιστορίες τρόμου και φρίκης!:eek::eek:

Πάντως δύσκολο να βρει κανείς άκρη με κτηνίατρους και γιατρούς γενικώς στην Ελλάδα. Ο πατέρας της καλύτερής μου φίλης πέθανε από αμέλεια γιατρού και όταν είπε στη μάνα της να κάνουνε αγωγή για αμέλεια, η μάνα της είπε ότι δεν αντέχει τη διαδικασία και το ότι δε θα γίνει τίποτα. Όταν δε το ανέφερα σε Ελληνίδα γνωστή μου γιατρό, απάντησε το ζώον το όρθιον και δίπουν: "Εεεεε, ΟΧΙ! Έλα μωρέ τώρα!" Και όταν κάποια φορά της είπα ότι ένας έβγαλε στη φόρα τη ρεμούλα και τα φακελλάκια και τις ασυδοσίες κοινής γνωστής γιατρού, είπε: "Κοίτα τον ασυνείδητο που την κατέδωσε τώρα!"

Κοινώς: κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!

Τι να πω! Λυπάμαι πολύ για τις καταστάσεις που διαβάζω. Έχω δε βγάλει το συμπέρασμα ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε (θα μας έρθει και φτηνότερα) είναι να πάμε όλοι για δεύτερο πτυχίο κτηνιατρικής μπας και δούμε φως!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οποτε πρεπει να κανουμε το σταυρο μας,να ταζουμε καμια 20αρια λαμπαδες και μετα να προχωραμε στη στειρωση...
Να ευχομαστε να...πετυχει???:cool:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά, ρε σεις, ΠΟΣΟ δύσκολο είναι πια να γίνει μια στείρωση?!

Κάτι τέτοια μου γράφετε και μετά γίνομαι παρανοϊκή! Εδώ έλεγα να φέρω κανένα ελληνικό αδεσποτάκι να κάνει παρέα στο Μουφ και τώρα έχω τόσο τρομάξει που αν το φέρω θα το πάω μόνο για εμβόλια και μετά διαβατήριο και ίσα στη χαβΟΥΖΑ!
!
Να φέρεις, να φέρεις!!!! (αδεσποτάκι.....) Εχουμε τα καλύτερα!!!:D:D

Εχε υπόψη σου όμως οτι αν το πάρεις απο καταφύγιο και όχι από το δρόμο, θα είναι κατα πάσα πιθανοτητα στειρωμένο, εκτός αν πάρεις κουτάβι.....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ισως ειναι προχωρημενο σταδιο ουρολοιμωξης,οταν το ειχε παθει η σκυλα μου ηταν σαν να ειχε περιοδο.
ρωτησε τον κτηνιατρο σου για αυτην την εκδοχη.

elena_rka

Member
30 Απριλίου 2009
9
0
Δεν έχει όμως κανένα άλλο σύμπτωμα. Αν ήταν, δεν θα έδειχνε δυσαρεστημένη με κάτι. Είναι πάντα ζωηρή και ορεξάτη, όπως είναι πάντοτε. Αύριο θα κάνουμε υπέρηχο, οπότε ελπίζω να μου λυθούν οι απορίες μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr