Είναι δυνατον να υπάρξει οίστρος μετά από στείρωση?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δεν έχει όμως κανένα άλλο σύμπτωμα. Αν ήταν, δεν θα έδειχνε δυσαρεστημένη με κάτι. Είναι πάντα ζωηρή και ορεξάτη, όπως είναι πάντοτε. Αύριο θα κάνουμε υπέρηχο, οπότε ελπίζω να μου λυθούν οι απορίες μου.

οχι δεν θα ειχε κανενα αλλο συμπτωμα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ούτε η σκύλα στο άρθρο που έβαλα το λινκ είχε κανένα άλλο σύμπτωμα.

Δεν το τυπώνεις να το δώσεις στον γιατρό;
Όχι να τσακωθείς... σίγουρα μπορεί να είναι κάτι άλλο (εγώ γιατρός δεν είμαι), αλλά να του το δείξεις και να ζητήσεις την άποψή του, έτσι από περιέργεια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι αλλα άμα τυπώσει το άρθρο και το πάει στον γιατρό θα είναι σαν να του λέει..

Nα σου πω γιατρέ.., μήπως λέω μήπως.., με έχεις πιάσει κότσο???
και ο γιατρός τι θα πει..?
Ναι βρε σε έχω πιάσει που το κατάλαβες??:p:p:D

Εγώ λέω να κάνει σε έναν άλλο γιατρό όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που κρίνονται και άμα στην πορεία βγει κάτι τέτοιο, τότε να αρχίσει τις μηνύσεις..:)

elena_rka

Member
30 Απριλίου 2009
9
0
Γεια σας φίλοι μου,

Sorry για την καθυστήρηση της ενημέρωσης. Τελικά την Πέμπτη την είδε την bella μου άλλος γιατρός.

Τι να σας πω. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τίποτα. Θεωρείται ο καλύτερος της πόλης.

Μου είπε ότι υπάρχουν 4 μορφές στείρωσεις (ανάλογα με το σημείο που θα κόψει κατά την επέμβαση. Υπέρηχο δεν κάναμε, είχε, αλλά μου είπε πως επειδή οι ωοθήκες είναι σχετικά ψηλά, δεν είναι εύκολα εμφανή !!!!!

Υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει τμήμα της ωοθήκης και να έχει γίνει ανάπλαση του ιστού, με αποτέλεσμα να ξαναδημιουργούνται ορμόνες και να υπάρχει οίστρος.
Αλλη περίπτωση, να έχουν αφαιρεθεί οι ωοθήκες ολοκληρωτικά αλλά να υπάρχουν κάποιοι θύλακες - ιστοί και να δημιουργούν εκ νέου ωοθήκες ......

Σύμφωνα με το βιβλιάριο της Bellas η στείρωση που της έγινε είναι καθολική / ολική.

Αν συμβαίνει ένα από τα παραπάνω, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, τότε το ζώο θα ξαναέχει οίστρο κανονικά. Να το παρακολουθήσω και βλέπουμε.

Ετσι όμως υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μετά από 1-3 χρόνια κάτι άλλο (δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την ορολογία) επακόλουθο αυτής της κατάστασης και να είναι απαραίτητο μία δεύτερη στείρωση, αλλιώς κινδυνεύει η ζωής της. Συνήθως αυτό γίνεται.

Και τώρα φίλοι μου τι κάνω ??? Πάω και σε 3ο γιατρό ή περιμένω την επόμενο περίοδο (6-8 μήνες). Ευτυχώς το μωρό μου είναι μια χαρά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μπορεί να αποδειχτεί με τον υπέρηχο αν έχει γίνει ολική στείρωση?

Aν έχει γίνει κάτι άλλο ενώ ήταν να γίνει ολική στειρώση τότε δεν χρειάζεται να σου πούμε τι μπορείς να κανεις..

Eγώ στην θέση σου δεν θα περίμενα..
Θα έψαχνα μέχρι τελικής πτώσεως τι ακριβώς συμβαίνει..
Αν συνέβαινε να χρειαστεί δεύτερο χειρουργείο, τον γιατρό που την έκανε την στειρωση το γραφείο του, θα το έκανα "καλοκαιρινό"..:mad:
Για να μην σου βάζω ιδέες και με μια μήνυση είσαι μια χαρά..:p:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να της κάνεις ορμονολογική εξέταση (για επίπεδο προγεστερόνης) για να δεις αν είναι περίοδος ή όχι. Και φυσικά λαπαροσκόπηση.
Μα καλά, ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι γιατροί!!!!;

Αν έχει περίοδο τελικά, το καλύτερο είναι να την στειρώσεις (πάλι) σε τρεις μήνες.
Αλλιώς κινδυνεύει από καρκίνομα (αυτό είναι ή "επιπλοκή" που δεν συγκράτησες, και ναι μπορεί να την σκοτώσει).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και τώρα φίλοι μου τι κάνω ???

Ο γιατρός ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ να κάνεις;;;
Ωραία σου τα εξήγησε, αλλά τελικά, ΕΚΑΝΕ κάτι για να μάθει τι έχει η σκύλα;

Πως τελείωσε η επίσκεψη; Που το αφήσατε το θέμα;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα πας και σε τρίτο και σε τέταρτο γιατρό..

Tο θέμα είναι μήπως ο ένας καλύψει τον άλλον..

Πάρε πολλές γνώμες και χωρίς πανικό..

Κανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις..
Μην περιμένεις..

Πήγαινε σε όσους γιατρούς χρειαστεί..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παντως αν σταμάτησε το αίμα, και το σκυλί φαίνεται καλά, εγώ χαίρομαι που φαίνεται ότι το θέμα έχει να κάνει με λάθος στη στείρωση (το οποίο διορθώνεται) και όχι με κάτι σοβαρότερο (οπως λοίμωξη κτλ).

Admin, μήπως να αλλάξεις τον τίτλο του νήματος σε κάτι πιο.... πληροφοριακό?? Μπορεί κι άλλοι να έχουν αντίστοιχο πρόβλημα και να μη βρουν το παρόν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μήπως σου είπε πυομήτρα ότι μπορεί να εμφανίσει στο μέλλον αν δεν είναι στειρωμένο;

Καταρχήν αν υπάρχει περίπτωση οίστρου θα πρέπει και το αιδίο να είναι διογκωμένο υποθέτω, δεν μπορεί απλά να τρέχει αίμα!Υπήρχαν κάποια επιπλεόν ευρήματα;
Αν υπάρχουν τέτοια, δείχνουν πιο κοντά στον οίστρο παρά σε κάποια άλλη αιτία!

Η πηγή του αίματος ήταν σίγουρα το αιδoίο κι όχι η ουρήθρα;

Επίσης και η λοίμωξη και ο τραυματισμός, αρκετά πιθανό κι ευοίωνο ενδεχόμενο, μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία η οποία και να σταματήσει αυτόματα μετά από κάποιο διάστημα!Το ίδιο και πιο δυσοίωνα ενδεχόμενα, σε αυτά όμως η περίδος που δεν αιμοραγεί είναι διαφορετική από ένα κύκλο.

Αν δεν υπάρχουν σημεία οίστρου, περα από το αίμα, πάντως σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν άλλες αιτίες...

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η ορμονολογική εξέταση είναι ΑΠΛΗ (κι ανώδυνη) και επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Απορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμη. Αυτό θα ρωτούσα ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, προσωπικά. Από εκεί ξεκινάς. Έχουν κάποιο λόγο που μένουν μόνο στα λόγια και στις θεωρίες;

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Πρέπει να έχει αφήσει ωοθήκη μέσα. Το έχει ένα σκυλί που ξέρω. Αν και έγινε κανονικά στείρωση ο γιατρός "ξέχασε" ένα κομμάτι από ωοθήκη μέσα. Η σκύλα κάθε 1 - 1,5 χρόνο έχει κανονική περίοδο. Με αίμα και ζητάει ζευγάρωμα. Η περίοδός τις διαρκεί περίπου 1 - 1,5 μήνα. Αν και μας έχουν πει ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει στείρωση γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το κομμάτι.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Έπαθα με τη σκύλα μου το ίδιο πράγμα. Ο σκιτζής γιατρός που την πήγα της αφαίρεσε μόνο τη μήτρα κ ένα κομμάτι από τη 1 ωοθήκη. Τα highlights είναι οτι τη σκυλίτσα μου την πήγα για ολική αφαίρεση γιατί είχε συνεχώς γάλα στους μαστούς (νομιζω κοινώς ανεμογκάστρι!!!). Το χειρότερο είναι οτι όταν πήγα να την πάρω μου έδειξε τις ωοθήκες και μου είπε ότι τη μήτρα την πέταξε. Όταν η σκυλίτσα μου συνέχιζε να έχει γάλα και κάποιες φορές αίμα, μου πρότεινε να της κάνει ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ για να μην πάθει καρκίνο!!!!!! Μετά από αυτό φυσικά έφυγα τρέχοντας, μαρτυρώντας την ώρα κ τη στιγμή που βρέθηκε αυτός στο διάβα μου και βρήκα τους κτηνιάτρους που έχει τώρα. Πριν την χειρουργήσουν για 2η φορά, τους είπα οτι αν τελικά βρεθεί κάτι να μου τα δώσουνε να πάω να τα αφήσω στο γραφείο του ιατρείου του "χασάπη", κάτι που δυστυχώς δεν έκανα. Ευτυχώς το κοριτσάκι μου τώρα είναι καλά αν κ μετά την κανονική στείρωση πια έχει γίνει σαν βαρελάκι.

Υ.Γ.1 Στον υπέρηχο που της κάναμε δεν φάνηκαν οι ωοθήκες (ίσως όμως παίζει ρόλο ότι είναι χοντρούλα).
2 Ελενα και εμένα το βιβλιάριό της ολική αφαίρεση έγραφε....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μισό λεπτό ρε παιδιά...Όταν λέτε ότι εχουν οίστρο, πως το αντιλαμβάνεστε, βλέπετε το αίμα;
Γιατί δεν γίνεται να έχει αφαιρεθεί η μήτρα και να εξακολουθεί να αιμορραγεί...:confused::confused:

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Και όμως εμένα είχε σταγόνες καφέ σαν αίμα, πρησμένο αιδοίο και αμέσως μετά τα συπτώματα που είχε κάθε φορά μετά την περίοδο, μαστούς πρησμένους κάποιοι με γάλα και κάποιοι με καφέ υγρό.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βρε Φοίβο, τι λέμε τόσην ώρα;;;; ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Διάβασε το άρθρο σε παρακαλώ....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το ξαναδιάβασα το άρθρο και περισσότερο με μπέρδεψε...Αρχικά μιλάει για όλική υστερεκτομή (ovariohysterectomy) και στη συνέχεια για πυομήτρα ως επιπλοκή του συνδρόμου...
Πως γίνεται να υπάρχει μήτρα μετά από όλική υστερεκτομή;;;:confused::confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
I dunno! Πάντως κάτι αιμοραγεί. Ίσως τα "κατάλοιπα" του χειρουργείου.

Ότι είναι αλλόκοτο, είναι.

Πάντως συμβαίνει. Και όχι και τόσο σπάνια τελικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr