Γεια σας φίλοι μου,
Sorry για την καθυστήρηση της ενημέρωσης. Τελικά την Πέμπτη την είδε την bella μου άλλος γιατρός.
Τι να σας πω. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τίποτα. Θεωρείται ο καλύτερος της πόλης.
Μου είπε ότι υπάρχουν 4 μορφές στείρωσεις (ανάλογα με το σημείο που θα κόψει κατά την επέμβαση. Υπέρηχο δεν κάναμε, είχε, αλλά μου είπε πως επειδή οι ωοθήκες είναι σχετικά ψηλά, δεν είναι εύκολα εμφανή !!!!!
Υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει τμήμα της ωοθήκης και να έχει γίνει ανάπλαση του ιστού, με αποτέλεσμα να ξαναδημιουργούνται ορμόνες και να υπάρχει οίστρος.
Αλλη περίπτωση, να έχουν αφαιρεθεί οι ωοθήκες ολοκληρωτικά αλλά να υπάρχουν κάποιοι θύλακες - ιστοί και να δημιουργούν εκ νέου ωοθήκες ......
Σύμφωνα με το βιβλιάριο της Bellas η στείρωση που της έγινε είναι καθολική / ολική.
Αν συμβαίνει ένα από τα παραπάνω, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, τότε το ζώο θα ξαναέχει οίστρο κανονικά. Να το παρακολουθήσω και βλέπουμε.
Ετσι όμως υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μετά από 1-3 χρόνια κάτι άλλο (δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την ορολογία) επακόλουθο αυτής της κατάστασης και να είναι απαραίτητο μία δεύτερη στείρωση, αλλιώς κινδυνεύει η ζωής της. Συνήθως αυτό γίνεται.
Και τώρα φίλοι μου τι κάνω ??? Πάω και σε 3ο γιατρό ή περιμένω την επόμενο περίοδο (6-8 μήνες). Ευτυχώς το μωρό μου είναι μια χαρά.