Είναι το grooming απαραίτητο?






FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Χτες- για αλλη μια φορα, στενοχορεθηκα οτι ειμαι Groomer!
Μου ηρθε ενα ασπρο- κανις-γριφον, μεσσαιου/μεγαλο μεγεθος.
Με την πρωτη ματια ειδα, οτι τα ποδια της σκυλιτσας- με ονομα Μπεμπα- ηταν "τυλιγμενα" σε μια γυρο-γυρο εντελος κλεισμενη τζιβενια πανοπλια, παχος 2 δαχτυλων! Κατι σαν γυπσος- μονο σε λιιιγο πιο μαλακο.
Με την δευτερη ματια ειδα κατω απο τα ματια της σκυλιτσας τεραστιους σβολους απο τα δακρυα, που εγιναν ενα με το μαλλι του σκυλου- σχηματιζοντας φλεγμονες στο δερμα, κατω απο αυτα!
Οταν ελευθεροσα τα ποδαρακια της σκυλιτσα απο την τζιβα, ειδα κατι νυχια απαραδεκτα μακρια- ειχαν στραβοσει και τα δαχτυλα και η σκυλα ειχε προφανος προβληματα στο να περπατισει.
Κατω απο την επισις 2 δαχτυλων παχους τζιβα στο υπολοιπο σωμα, βρηκα να τρεχουν απειροι ψυλλοι και μερικα τσιμπουρια!
Μουρθε να κλοτσισω την κοπελλα, οταν μου αφησε το σκυλακι με την παρατηρηση, οτι θα ηθελε να της βαλω και φιογκακια!!!!
Τα φιογκακια την μαρανε!! Τα αυτια ειχαν τετραπλασιο παχος απο την τζιβα και τα ξυρισα μεχρι το δερμα!
Οταν ηρθε να παρει τον σκυλο- επι της ευκαιριας πηγε για ενα καφεδακι- σιγα μην εκατσε εκει να περιμενει- η πρωτη της κουβεντα ηταν :"μα πως το κανατε ετσι το σκυλακι- και γιατι δεν του βαλατε φιογκακια??"
Τοτε την περιλαβα: Γιατι το σκυλακι σου ηταν μια τζιβα- σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, να σκουπισεις τα ματακια της με ενα μαντιλακι και να κρατας της τριχουλες γυρο απο τα ματια κοντα?
Σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, να χτενισεις τον σκυλο σου?
Σου εχει περασει, οτι ισως χρειαζεται πιο συχνα απο μια φορα το χρονο κουρεμα?
Σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, οτι με τα παμμακρια νυχια του, πονανε τα ποδια της, επειδη στραβονουν τα δαχτυλακια της?
Σου εχει περασει ποτε, οτι υποφερει απο τα τσιμπιματα των ψυλλον και τσιμπουριων και ισως να του εχουν μεταδοσει και καποιοες πολυ σοβαρες ασθενειες??
Και μην μου λες τωρα ναι- επειδη αν σου ειχαν περασει τα παραπανω, και αν αγαπουσες τον σκυλο σου, ΔΕΝ θα ηταν στην κατασταση που μου τον εφερες σημερα. Και ΔΕΝ θα σε ενδιεφερνε μονο αν θα ειχε φιογκακια! Ντροπη σου!
Και αφου της προτινα να δωσει τον σκυλο της καπου αλλου αφου ιδια προφανος ειτε δεν θελει= ειτε δεν γουσταρει να ασχολειται και το βασανιζει -ειτε απλα αδιαφορει- πηρε η κοπελλα ξυνισμενα το σκυλακι της και εφυγε!!

Και εδω μια εικονα:




Τα κολλημενα ματακια


 






alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
καλα δεν της βρωμουσε το σκυλι να παρει χαμπαρι οτι κατι δεν παει καλα?
μερικες φορες νομιζω οτι ειναι καλυτερα αδεσποτα παρα με τετοιους ιδιοκτητες!εκει τουλαχιστον υπαρχει δικαιολογια!
 






Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι πραγματικά απίστευτο τι βλέπουν οι γκρούμερς....
Εδώ στα Χανιά, επειδή δεν υπήρχει (μέχρι που άνοιξα εγώ) κέντρο καλλωπισμού σκύλων σε όλον το νομό, η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη.
Περιττό να σας πω πως οι σκύλοι τις φιλοζωικής που έρχονται δεν είναι ΠΟΤΕ σε τόσο κακή κατάσταση, όσο ΠΟΛΛΩΝ σκύλων που "υποτήθεται" πως έχουν σπίτι κι οικογένεια!

Παιδεία μηδέν. Και οι πετ-σοπάδες και οι κτηνίατροι δεν βοηθάνε καθόλου. Ούτε κουβέντα δεν λένε πως οι σκύλοι θέλουν περιποίηση. Πλήρης αδιαφορία. Ξέρετε πόσοι μου έχουν έρθει με Μαλτέζ ή Γιόρκσαιρ που δεν έχουν ΚΑΝ βούρτσα ή χτένα στο σπίτι τους;;;;

Με κάνουν και σκέφτομαι μήπως πάσχουν από διανοητική στέρηση... Είναι δυνατόν ένα ζώο με ΤΟΣΟ πολύ μαλλί να μην χρειάζεται (έστω αραιά και που!) λίγο χτένισμα; Μαλλί είναι, όπως κι αυτό που έχουμε κι εμείς!

Πόσοι είναι που έχουν το Μαλτεζάκι (σε μαύρο χάλι) μέσα στο διαμέρισμα παρέα με το παιδί τους και δεν του πλένουν ΠΟΤΕ τα μουστάκια (γιατί "δεν του αρέσει") ή το αφήνουν να κουβαλάει κολλημένα κακά από τα Χριστούγεννα.....

Η δουλειά του γκρούμερ είναι ΠΑΡΑ πολύ δύσκολη. Και κανένας γκρούμερ δεν μπορεί να κάνει θαύματα (και φιογκάκια!) όταν ένας σκύλος είναι παραμελημένος.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τραγικό.....
Πάντως μηπως έχει καμιά αρρωστια το σκυλάκι?? Ειναι δυνατόν τα νύχια να είναι σε αυτή την κατάσταση σε φυσιολογικό σκυλί ακόμα κι αν παραμελήσανε το κόψιμο? Κανένα καλααζαρ μήπως? Ρώτησες αν το έχουν τσεκάρει? (τι λέω η ηλίθια... σιγα μην το έχουν τσεκάρει....)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tα νύχια πως έχουν μεγαλώσει έτσι?
ή το σκυλί έχει κανένα καλαζάρ ή δεν θα βγαίνει ποτέ βόλτα..γιατί δεν είναι το ψευδοδάχτυλο αλλά όλα τα νύχια..
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι απολύτως φυσιολογικό σε σκύλο που δεν περπατάει αρκετά.
Κάθε 3-4 μέρες βλέπω ένα τέτοιο στα Χανιά (όπου έχουν ΑΠΕΙΡΟΥΣ σκύλους δεμένους για όλη τους τη ζωή).
Και σε σκύλους που μένουν μέσα στο σπίτι συμβαίνει το ίδιο πράγμα (αν δεν βγαίνουν βόλτα).
Και σε σκύλους που μένουν ελεύθεροι σε κήπο συμβαίνει (αν πατούν μόνο χώμα και δεν τρέχουν ποτέ), απλά θέλει λίγο χρόνο παραπάνω.

ΟΜΩΣ ένα τόσο παραμελημένο σκυλάκι όπως στις φωτό της Φρέντσι, μάλλον έχει και Λεισμανίαση.
Σίγουρα μένει εκτός σπιτιού και σίγουρα δεν το προστατεύουν από την σκνίπα.
Στατιστικά στην Αθήνα το 80% των αδεσπότων σκύλων έχει λεισμανίαση. Κι αυτό στην ουσία "αδέσποτο" είναι (μόνο που είναι φυλακισμένο). Αφεντικό πάντως δεν μπορείς να πεις το κτήνος που το ταίζει απλά....
 
Last edited:


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δυστυχως λιγοι ειναι οι ιδιοκτητες που φροντιζουν και προσεχουν τα κατοικιδια τους, ειτε γιατι ενημερωνονται, ειτε γιατι το ψαχνουν, ειτε γιατι γνωριζουν. Οι υπολοιποι απλα εχουν ενα σκυλο απλα για να λενε οτι εχουν.

Κριμα για το κακομοιρο το σκυλακι να ειναι σε αυτη την κατασταση.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα μ'εκνευρίζει και το οτι θέλουν πάντα τα άσπρα και μαλλιαρα!!! Τι το θές ρε φίλε το πατσαβουράκι αμα δε μπορείς να το φροντίσεις?? Πάρε τουλάχιστον ένα κοντότριχο!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη το συνκεκριμμενο σκυλι και βρομοκοπουσε και ηταν φορτομενο με ψυλλους και τσιμπουρια, μαλλον το εχουν καπου εξω δεμενο- η περιορισμενο σε κανα μικρο μπαλκονακι, οπου και να θελει να περπατησει, δεν μπορει- για να φθειρει τα νυχια του.

Βεβαια χωρις να αποκλειω, οτι εχει καλαζαρ- σιγα μην το εχει ψαξει κανεις!!!

Αλλα βασικα βλεπω συχνα σκυλια με υπερβολικα μακρια νυχια- ακομα και πιο περιποιημενα και που ξερω σιγουρα, οτι τα εχουν μονιμα μες στο σπιτι! Απλα σε γυαλιστερο δαπεδο, δεν φθειρονται τα νυχια.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@ Kopritis,

ΕΛΑ μου ντέ! ΟΙ ηλίθιοι! Και ξέρεις κάτι;;;;; Παίρνουν και 2ο και 3ο τέτοιο σκύλο!!!!
Τους αρέσουν βλέπεις τα "μαλλιαρά". Όχι αρκετά ώστε να τα φροντίσουν ή να τα αγαπήσουν αλλά περισσότερο από τα άλλα...
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω δεν μπορω να ξεχασω χτες το ηλιθιο- που κοιταξε το ξυρισμενο- αλλα ελευθερομενο πια σκυλακι- με φρικη και το μονο που ειχε να πει ηταν να φωναζει " ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ"!!
Μουρθε να την κανω ιδια φιογκο!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έτσι είναι.., για εμενα επίσης είναι και άσχημο θέαμα όταν παίρνουν μακρύ τρίχα και τα ξυρίζουν ή τα κακοκουρευουν χωρίς να γνωρίζουν πως κουρεύονται και τι ανάγκες έχουν.., συγγνώμη τώρα αλλά τι πιο γελοίο θέαμα από ένα westie με φουντάκια στην ουρα και ένα maltese ξυρισμένο με κανονικό κεφάλι???

Ένταξει..πριν πάρουμε κάτι ας κουνάμε λίγο το κεφάλι μας και ας συνειδητοποιήσουμε πριν πάρουμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό..
Είναι το ίδιο με αυτούς που παίρνουν μια φυλή που μαδάει και δεν το γνώριζαν και τελικά το σκυλί ή καταλήγει μόνιμα σε μπαλκόνι κλπ..ή το δίνουν..
Έλεος πια στην ασυνειδησία..
Το ξέρω ειναι πιο ασήμαντα από την παρα πάνω κακοποίηση.., αλλά ας σκεφτόμαστε πριν πάρουμε..
 
Last edited:


sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
θα ήθελα να ρωτήσω για το σκυλάκι που βρήκα χτες. Είναι γερμανικό spitz και το τρίχωμα του είναι σε τραγική κατάσταση.Το μαλλί του έχει γίνει σαν μάζα σε πολλά σημεία. Από όσο ξέρω τα spitz δεν πρέπει να κουρεύονται αλλα σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως μονο αυτό μπορεί να γίνει. Τι με συμβουλεύεται?
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να πω την εμπειρία μου από τη δικιά μου γκρουμερ: δεν ειχα ξαναπάει να τον περιποιηθούν άλλοι. Πάντα εγώ το έκανα. Λάτρευα το τριχωμα του μετα το μπάνιο του, κοβαμε και τα νυχακια του, όλα κομπλε. Μπάνιο καναμε από 2 εβδομαδες εως 1 μήνα, αναλογα την αναγκη του. Πήγαμε λιγο για επαγγελματικη περιποιηση. Στην αρχη ήταν λίγο μαζεμενος, ζοριστηκε να μπει στη μπανιερα, αλλά μετα όλα καλά. Του έκανε και μασαζακι η γκρουμερ μας, χαλαρωσε.Πολύ ευχαριστημενη εγω. Πάμε σπίτι και ο σκυλος ξαπλωσε αμεσως. Χαλαρωνε όλη τη μερα, σηκωθηκε μονο για χαδια και ξαναξάπλωσε. Ήταν πολύ ήρεμος και χαλαρος όλη την εβδομάδα, ακομα και σε περιστατικά που τον αναστατωνουν. Δεν ξέρω τι μαγια του έκανε. Αφου ελεγα να τον πηγαινω καθε 2 μερες, να χαλαρωνει. Α!και οποτε του εκανα μπανιο, την επομενη εβγαζε ξηροδερμία. Με το σαμπουαν της γκρουμερ μετά από τοσο καιρό ακόμα να βγάλει.Στο κατω κατω... δεν αξιζουν κι αυτα την επαγγελματικη τους περιποιηση; Μη ξεχασω να πω, ότι εμενα ειναι και κοντότριχος και μαδουσε τρελα λογω εποχης. Μετα το μπανάκι του, ειδα διαφορά.Χι,Χι!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU