Εγκεφαλικό ή γήρας;

vankap

New Member
2 Μαρτίου 2011
3
0
Kalibia
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Στην οικογένεια υπάρχουν ενα βελγικό λυκόσκυλο (8 ετών), ενα πομεράνιαν θηλυκό (6 μηνών) και ενα κανίς θηλυκό (14 ετών)

Από το Σάββατο αντιμετωπίζω πρόβλημα υγείας με το κανις, την Sandy μου.

Πέφτει κάτω χάνοντας τις αισθήσης της, βγάζει ενα στρίγκλισμα και "φεύγει" για 1 λεπτο αλλα ξαναεπιστέφει.

Σε δυο περιπτώσεις τις φύγανε λίγα κακάκια και λίγα ούρα.

Ήρθε ο κτηνίατρος την Κυριακή (μετά από 6 εγκεφαλικά να το πω, δεν ξέρω)

Τις κάναμε 3 ενέσεις και η Σαντούλα πήρε τα πάνω της. Οι κρίσεις αυτές γίνονται συνήθως όταν γυρνάει από τον κήπο που πάει και κάνει την ανάγκη της. Από την Δευτέρα της δίνω σιρόπη αντιβιώση και μισό χαπάκι κορτιζώνη.

Ο κτηνίατρος είπε ότι έχει υγρό στους πνεύμονες και ότι την πειράζει η υγρασία και ο καιρός.

Με τι ενέσεις (έγιναν Κυριακή μεσημέρι) κάπως αναζωογονήθηκε αλλα Τρίτη έγιναν 2 κρίσεις και σήμερα Τετάρτη μία το πρωι πρωι μόλις ξύπνησε.

Aυτά που παθαίνει είναι εγκεφαλικά?

Να πω κάτι τελευταίο. Η Sandy παίζει με το πομεράνιαν, κάνει χαρούλες, κουνουνάει συνέχει την ουρίτσα και τρώει.

Πινει πολύ νερό όταν γυρνάει από την ανάγκη της

Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω κάτι παραπάνω :-(

Αν κάποιος μπορεί να πει μια γνώμη ή μια συμβουλή δεκτή.

Σας ευχαριστώ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτά που περιγράφεις είναι επιληπτικές κρίσεις. Θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις στο σκυλάκι για να βρεθεί η αιτιολογία... Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση, ούτε να προτείνουμε θεραπεία.
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?7432-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF

Edit: Επειδή ΔΕΝ είμαι κτηνίατρος κάνω μια διόρθωση... πιστεύω ότι είναι επιληπτικές κρίσεις.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δυστυχώς, όπως λέει η chloe εδώ μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις!
Πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο και να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις!
Εύχομαι ότι καλύτερο :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Και εμένα μου ακούγονται σαν επιληπτικές κρίσεις, αλλά δεν είμαι κτηνίατρος. Μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει επί του παρόντος. Όταν λές ότι "φεύγει", εννοείς προφανώς ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Έχει επίσης τρέμουλο ; Ο γιατρός δεν την εξέτασε για τα συμπτώματα αυτά ;

vankap

New Member
2 Μαρτίου 2011
3
0
Kalibia
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
διάβασα για την επιληψία και τις επιληπτικές κρίσεις, Εχουμε τα ίδια συμπτώματα.

Ο γιατρός μίλησε για εγκεφαλικό. έκανε εξεταση με στηθοσκόπειο και μου έδωσε χαπάκι κορτιζόνη (μισό κάθε μέρα) και σιρόπη αντιβίωση.

Ναι έχει τρέμουλο και όταν αναβουμε τη σόμπα πάει μπροστά και κάθεται.

όταν λέτε εξετάσεις εννοειται εξέταση αίματος? πάνω-κάτω το κόστος το γνωρίζεται?

και πάλι σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο σας ; Αν ναί, πρέπει να κάνετε μία συζήτηση. Να σας εξηγήσει τί ακριβώς συμβαίνει, τί πρέπει να περιμένετε, και τί μπορεί να γίνει. Αν κρίνει ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις, τότε μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις και το κόστος εκ των προτέρων - δεν είναι ντροπή, και όλοι μας θέλουμε να γνωρίζουμε πόσο θα μας κοστίσουν τέτοια ζητήματα για να κάνουμε το κουμάντο μας. Για τον λόγο αυτό ρωτώ αν έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο. Πρώτον ώς επιστήμονα, και δεύτερον ως άνθρωπο. Υπάρχουν δυστυχώς πάντοτε - όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο - κτηνίατροι που δεν είναι τόσο καλοί επιστήμονες, δεν ενδιαφέρονται για το ζώο όσο θα έπρεπε, ή δίνουν συμβουλές με στόχο να πάρουν περισσότερα χρήματα. Το τελευταίο δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση σας, καθώς ο άνθρωπος δεν σας έβαλε σε διαδικασίες εξετάσεων, ακριβής θεραπείας, κλπ. Αλλά είναι βασικό να γνωρίζετε ότι πρόκειται για καλό επιστήμονα. Αν του έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη, τότε συζήτηση μαζί του για το θέμα. Αν όχι, τότε μήπως να πάρετε μία δεύτερη γνώμη ...

vankap

New Member
2 Μαρτίου 2011
3
0
Kalibia
δικιο εχεις, πρέπει να μαθω το κόστος των εξετάσεων. δεν είναι ντροπή να ρωτήσω.

του εξήγησα τα οικονομικά μου και δεν μου ειπε για εξετάσεις, ούτε για υπέρηχο. Σαν άνθρωπο του έχω εμπιστοσύνη γιατι με χαπάκια (μισο χάπι κορτιζονη) προσπαθεί να βηθήσει τη sandy.

Σαν επιστήμονα νομίζω ότι ειναι καλός αλλα δεν μπορώ να το κρίνω. μου έχει δώσει την εντύπωση ότι γνωρίζει και δεν πάει μόνο για το... μαρουλάκι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αν μένεις στα Καλύβια Αττικής και θέλεις μια δεύτερη (και μάλλον οικονομική) γνώμη,
μπορείς να πας και στην κα.Μολφέτα Ασπασία.
Προσωπικά μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mιλάμε σίγουρα για επιληψία, (επίκτητη ) πιστεύω.., το οποίο προφανώς μπορεί να προέρχεται από εγκεφαλικό το οποίο μπορεί να προέρχεται και από άλλη παθολογική κατάσταση..

Πρέπει να κάνετε εξετάσεις να βρείτε τι προκαλεί την επιληψία (κάποιο παθολογικό εύρημα) περιορίζοντας το αρχικό πρόβλημα θα μειωθεί και η επιληψία.

Λόγο του ότι είναι αρκετά μεγάλη πιστεύω πως δεν είναι καθαρή επιληψία, αλλά προέρχεται από άλλη παθολογική αιτιολογία που το προκαλεί.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Οταν παθαινου εγκεφαλικα οι σκθλοι κανοθν οι γυρω γυρω η οπως εγινε με την δικη μου σκυλιτσα που παρελησε απο τα αριστερα και δεν πατουσε τα ποδια απο εκεινη την μερια και ειχε στριωει το κεφαλι προς τα εκει.
Αυτο που λες πιο πολυ επιληψια μου κανει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το εγκεφαλικό απεισόδιο μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά και επιληψία.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Κάνε μία κουβέντα με τον κτηνίατρο σου, ρώτησε λεπτομέρειες (είναι βασικό να ξέρεις τί ακριβώς έχει), αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, και πόσο θα κοστίσει. Και μην αισθάνεσαι άσχημα. Όλοι ρωτούν πόσο θα κοστίσει μία θεραπεία ή εγχείρηση - είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά στις μέρες που διανύουμε. Ανάλογα με το τί θα σου πεί ο γιατρός και αν θα σε πείσουν αυτά που λέει, έχεις ήδη μία εγγυημένη σύσταση για καλή και οικονομική κτηνίατρο στην περιοχή σου - άρα μπορείς να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη. Ο προηγούμενος σκύλος μου ήταν επιληπτικός εκ γενετής, και συμφωνώ με τα μέλη του φόρουμ που σχολίασαν πιό πάνω ότι αν είναι επιληψία την προκάλεσε το εγκεφαλικό. Εφόσον ο γιατρός έκανε λόγο για εγκεφαλικό, τότε μπορεί να είναι επιληψία, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που προέκυψε από το εγκεφαλικό αυτό. Εμάς από εγκεφαλικό στα 13 του έπαθε άνοια (καθώς ήταν ήδη επιληπτικός). Όταν το σκυλί είναι ηλικιωμένο αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μπορείς να την βοηθήσεις να μην υποφέρει, αλλά βεβαίως να θεραπευτεί απόλυτα δεν γίνεται αφού τα προβλήματα προκύπτουν λόγω ηλικίας. Ούτε πιστεύω πως θα σου προτείνει κανένας κτηνίατρος καμία πανάκριβη θεραπεία. Σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η αγάπη και η φροντίδα σας, και αυτά τα έχει ήδη η σκυλίτσα. :)