Εγω και το Λαμπραντορ μου χρειαζομαστε βοηθεια!!!!

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Καλησπερα...ελαβα το θαρρος να γραψω εδω και για να πω σε καποιον αυτο που μου συμβαινει αλλα και για να λαβω απαντησεις βοηθειας και ισως ιδιας εμπειριας...
Εχω ενα πανεμορφο λαμπραντορ που σημερα εγινε 9 μηνων..Δυστυχως εδω και λιγο καιρο ο Ερμης μου αρχισε να κουτσαινει και γενικα να μην εχει πολυ καλο βηματισμο..Ο κτηνιατρος ελεγε οτι αναπτυχθηκε πολυ γρηγορα και με συμβουλεψε να του δωσω ασβεστιο σε συνδυασμο με σωστη τροφη για καλυτερα αποτελεσματα...Το ποδι ομως δεν πηγαινε καλυτερα..ωσπου εκλεισα ραντεβου σε εναν ορθοπεδικο κτηνιατρο ..Ο οποιος μολις το ειδε στα γρηγορα μου ειπε να τον παω για αναλυτικη εξεταση και ακτινογραφιες κτλπ κτλπ..Η μερα αυτη ηταν η σημερινη..Ναρκωσαν το μωρο μου το εξετασαν το εκαναν ακτινογραφιες..και η διαγνωση????? Δυσπλασια του ισχυου...Για να μην τα πολυλογω..χρειαζεται επεμβαση (τριπλη πυελικη οστεοτομη) και κοστος 1200 ευρω..Τωρα εγω τι να κανω?Περιπτωση ευθανασιας ουτε μια στο εκατομμυριο....Να το παλεψω...αλλα ποσο?να ζητησω μια δευτερη γνωμη για τιμη..αλλα και παλι???το προβλημα θα ειναι το ιδιο...Ειμαι σε απελπισια...εχω γινει χαλια και δεν θελω ουτε κατα διανοια να σκεφτω οτι το σκυλι μου θα ποναει...Σας παρακαλω...αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας βοηθησει....Σας ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο που θα διαθεσετε για να το διαβασετε....

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν έχω λαμπραντόρ και δεν έχω κι ανάλογη εμπειρία, αλλά αν βάλεις στην αναζήτηση δυσπλασία ισχίου θα βρεις αρκετές πληροφορίες. Κοίτα κι αυτά τα λινκ εδώ
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/δυσπλασία.sos.επέμβαση.ή.ευθανασία-19268/index2.html
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/κτηνίατρος.-.ακτινογραφίες.δυσπλασίας-20638/

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
μα τι είναι αυτή η βλακεία των γιατρών με το ασβέστιο???
υπάρχουν πολλά θέματα όντως στο forum για δυσπλασία...
αν θες γράψε περισσότερες πληροφορίες για βαθμούς ktlp. στα θέματα αυτά
για να σου απαντήσουν άτομα που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση.
πάρε την ακτινογραφία που κάνατε και δείξε την και σε άλλο ορθοπεδικό. εύχομαι περαστικά!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
souzana_gn καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αυτά δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να είναι μέσα στο πρόγραμμα, όταν αποφασίζεις να βάλεις στην ζωή σου, μια ζωντανή ψυχή. Οι αρρώστειες...τα ατυχήματα, πάντα θα υπάρχουν. Και οφείλουμε στο νεότερο και εντελώς ανυπεράσπιστο, μέλος της οικογένειάς μας, να κάνουμε τα πάντα, για να ξεπεράσει όσο γίνεται το πρόβλημά του. Η ευθανασία, δεν είναι μέσα σ'αυτά.

Διάλεξες μια φυλή, που έχει μεγάλη προδιάθεση για δυσπλασία. Ενημερώθηκες πριν; Πρόσεξες από που θα το πάρεις; Η δυσπλασία, έχει μεγάλα ποσοστά κληρονομικότητας. Εχεις ιδέα οι γονείς του Ερμή σου, τι γονίδια του κληροδότησαν; Οι παπππούδες και ο προπαππούδες του;

Το κόστος της θεραπείας του, είναι αναλόγως του μεγέθους του προβλήματός του. Πάρε και δεύτερη γνώμη, οπωσδήποτε. Αν είσαι Αθήνα, είσαι τυχερή, γιατί έχεις επιλογές σε καλούς γιατρούς, αλλά οι τιμές θα είναι πάνω-κάτω σ'αυτές που αναφέρεις. Μπορεί, και πολύ πιο πάνω.

Στο μεταξύ, κράτησέ τον σε χαμηλά κιλά και σε ανύπαρκτα επίπεδα ενέργειας. Ηπιες βόλτες για τις ανάγκες του και ξεμούδιασμα και επιστροφή. Να μην χοροπηδάει, να μην γλυστράει, να μην ανεβοκατεβαίνει σκάλες.

Περαστικά του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποιος είναι ο βαθμός της δυσπλασίας;

Εγώ ξέρω πάντως αρκετά σκυλιά, το ένα εκ των οποίων Λαμπ, με δυσπλασία που δεν έχουν κάνει επεμβάσεις. Το Λαμπ συγκεκριμένα έχει δυσπλασία τρίτου βαθμού, η διάγνωση είχε γίνει όταν ήταν κουτάβι, τώρα είναι πλέον 13ων ετών και ακόμα στέκεται στα πόδια του :)

Πάρε χάπια γλυκοσαμίνης και χονδροϊτίνης και να του τα δίνεις όλη τη ζωή. Βοηθάνε σε πολλά σκυλιά. Στην αρχή επίσης θα χρειαστεί αντιφλεγμονόδη, πχ. Rimadyl.

Προσοχή στο βάρος!!! Να τον έχεις αδύνατο. Το βάρος επιβαρύνει τις αρθρόσεις.

Προσοχή στο τρέξιμο! Οχι πολλές πολλές κατσικιές. Για αρχή, καθόλου. Κολύμπη είναι πολύ καλή άσκηση. Θες ο σκύλος σου να αναπτήξει μυς.

Καλή τύχη ό,τι απόφαση και να πάρεις.

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Παιδια καλησπερα..σας ευχαριστω πολυ που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε...δυστυχως πρωτη φορα γραφω σε φορουμ και δεν ξερω να κανω τιποτα....
Κοιταξτε ριχνω ευθυνες στον εαυτο μου για οτι συμβαινει γιατι αν το πηγαινα πιο νωρις ισως προλαβαινα ....
Ο κτηνιατρος ειπε οτι το δεξι ποδι ειναι τελειο..ενω το αριστερο η γωνια ειναι 81,67 μοιρες..αν ηταν λεει πανω απο 95 θα ειχαμε καλυτερα ποσοστα ...οπως και να χει θα ζητησω κιαλλες γνωμες..και ενα ακομα γιατρο ο οποιος θα ειναι εδω την αλλη εβδομαδα...φοαβαμαι τις μερες που περνανε μην επιβαρυνουν την κατασταση...μου ειπε επισης οτι αν δεν το κανω επεμβαση τοτε θα το εχω μια ζωη να κουτσαινει και να το δινω συνεχεια αντιφλεγμονωδη για να μην ποναει...αυτο δεν το θελω..!!!
Ειμαι Θεσσαλονικη...οποτε εχω μια παραπανω ευκολια για επιλογες καλες...ακομα 3 γιατρουσ περιμενω και θα βγαλω το πορισμα!!!
Εγω εχω και την μαμα...η μαμα ειναι 4 χρονων δεν εχει βγαλει προβλημα εκτος απο ενα ατυχημα αλλα αυτο ηταν μετα το δευτερο χρονο...και πρεπει και αυτη επεμβαση αλλα σε αυτην δινω με δικη μου ευθυνη ακομα χρονο..Ο ερμης τωρα πρεπει να τελειωνει με αυτα...Οταν αποφασισα να παρω σκυλο ηθελα απο την αρχη λαμπραντορ ,ηξερα οτι εχουν θεμα με τα ισχυα τους αλλα δεν ηξερα τις πιθανοτητες..ελεγα το κλασσικο <<ε στα 100 σκυλια το 1>> δεν ηξερα οτι ειναι τοσο συχνο φαινομενο..Την μαμα του την εφερα απο Ουγγαρια με χαρτια και ολα...Τι να σας πω αν ειχα δευτερη ευκαιρια θα επαιρνα απο αλλου..δεν μετανιωνω ομως ουτε στιγμη που τα εχω στην ζωη μου..Ο μπαμπας του Ερμη,,,κανενα προβλημα...πολυ καλο σκυλι..και χαρτια και βραβεια...Δεν ξερω τι αλλο να πω...αυτη την στιγμη τον εχω με λιγο φαι..πληρη ακινησια...εχω κλεισει πορτακια για να μην ανεβοκατεβαινει σκαλια..αλλα για να παει για την αναγκη ουτος η αλλως θα τα ανεβοκατεβει το βραδυ που κοιμαται μεσα...και γενικα..προσπαθω να αλλαξω την καθημερινοτητα του που ειναι δυσκολο για ενα 9μηνο σκυλακο...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Σουζάνα, απλώς για να ξέρουμε τι λέμε...

Οι γονείς του Ερμή, τι χαρτιά έχουν;

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
το pedigree.οτι ειναι καθαροαιμο..δεν εχει το χαρτι απο τον ΚΟΕ(αν δεν κανω λαθος) που ειναι για ζευγαρωμα....
Ο αρσενικος εχει pedigree για το αλλο χαρτι δεν ξερω ..και γω προχθες εμαθα γιαυτο το χαρτι..αλλα τον αρσενικο τον εχει ζευγαρωσει πολλες φορες και ολα τα σκυλια μεχρι τωρα εχουν βγει αριστα...Σκεφτηκα μηπως επειδη ηταν και η πρωτη γεννα της δικιας μου (λενε οτι δεν βγαζουν καλα σκυλια) αν και μονο δυο εχουν βγαλει θεμα...Αχ αν το ηξερα...
τσαμπα μαρτυριο και γιαυτα και για μας!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αχ Παναγία μου...γέννες...γέννες...γέννες...κουτάβια ένας σκασμός.
Ημίαιμα, χωρίς pedigree, με αμφίβολο pedigree, με ένας Θεός ξέρει τι...γονίδια.
Εχουμε πνιγεί στα παντός είδους labradorοειδή!

Δεν υπάρχει τελειωμός, σ'αυτή την βλακεία, δυστυχώς...

[h=3]Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά[/h]
[h=3]Θέλω να ζευγαρώσω το σκυλάκι μου...[/h]
[h=3]Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής:[/h]

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Συγνωμη κιολας..εχεις δικιο σε οτι και να πεις...γιατι και εγω απλα ηθελα να κανω μια γεννα στην δικια μουθ για να νιωσει το μητρικο και μετα να την στειρωσω...και τα κουταβια ουτε τα πουλησαμε ουτε τα δωσαμε ..τα κρατησαμε..εμεις οι γυρω γυρω..γιατι τα θελαμε και τα αγαπαμε..αλλα δεν μπορω να μην στηριξω το οτι ειναι καθαροαιμο..με ολα του τα χαρακτηριστικα!!!.και οταν λεω δεν εχω το χαρτι απο τον κοε εννοω το χαρτι που πριν πας να ζευγαρωσεις το σκυλι σου εξεταζεται για τυχον προβληματα για εκτροφεις..αυτο....τεσπα...το θεμα μου εμενα τωρα ειναι τι να κανω με τον Ερμη μου..μια βοηθεια ζηταω απο καποιον που να ξερει απο δυσπλασια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Για την δυσπλασία, θα σου πουν υπεύθυνα, μόνο οι γιατροί που θα τον δουν.
Για τα λοιπά, κάτσε και διάβασε, εδώ στο φόρουμ ή όπου θέλεις, γιατί δεν τα ξέρεις και πολύ καλά τα πράγματα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τελικα νομιζω οτι οι γεννες των ιδιωτων ειναι μεγαλυτερο πληγμα απο τα πετ σοπ.
μα οπου και να κοιταξω εβαλα την σκυλα μου να γεννησει για να αισθανθει το
μητρικο ενστικτο και τον αρσενικο μου για να απολαυσει το σεξ.
και αναρωτιεμαι γιατι συγχεουν την ανθρωπινη φυση με αυτη του ζωου.
στειρωστε τα σκυλια σας επιτελους. και ενημερωθειτε σωστα τουλαχιστον πριν
πραξετε το οτιδηποτε. Αλλιως τα € 1.200 θα δινουν και θα παιρνουν.

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
ενταξει τι να κανουμε...δεν μαεγαλωσαμε ολοι ξεροντας τα παντα...δεν μπορω να παρω πισω αυτα που εγιναν μονο να μην τα ξανακανω...ολοι μαθατε απο τα λαθη που εκαναν οι αλλοι...αλλιως δεν θα τα ξερατε και σεισ για να τα πειτε σε εμας..η στου επομενους...ουτε ο κτηνιατρος με ειπε οτι υπαρχει προβλημα..και δεν ηταν μονο το να νιωσει το μητρικο..απλα ηθελα..να κανει μια γεννα και τελοσ..απο κει και περα..αυτο που ειπες για το pet shop οι συνθηκες δεν συγκρινονται με τπτ..ειδα και την δικια μυ και αλλονων..απο εκτροφεις η απο pet shop που πηραν και τα προβληματα βγκαν μετα!!!...ξαναα.....αν δεν δν ολα τα πιστποιητικα και να το δω απο κοντα γονεις και γονιδια ...δεν ξαναπαιρνω τετοιες ευθυνες...
Ειδα τα αρθρα που εβαλες mareco και πραγματικα δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναβαλω το κατοικιδιο μου σε τετοιες διαδικασιες!!!! διαβαζα και νευριαζα ταυτοχρονα!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αυτό με τη πρώτη γέννα οτι δεν βγάζουν καλά σκυλιά δεν το γνώριζα... όπως επίσης και για το άλλο χαρτί απο τον ΚΟΕ. Εννοείς μηπως να βγάλεις επωνυμία?

Επίσης έβγαλε και άλλο κουτάβι πρόβλημα?????

Ευτυχώς εισαι Θεσ/νικη όπου απο όσο ξέρω και λόγο του Πανεπιστημίου μπορείς να βρεις καλους γιατρούς! Επίσης για μένα ευθανασία λόγω δυσπλάσίας δεν νοείται!!!!!

Περαστικά σας εύχομαι και να πάνε όλα καλα!!!!!

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Αυτό με τη πρώτη γέννα οτι δεν βγάζουν καλά σκυλιά δεν το γνώριζα... όπως επίσης και για το άλλο χαρτί απο τον ΚΟΕ. Εννοείς μηπως να βγάλεις επωνυμία?

Επίσης έβγαλε και άλλο κουτάβι πρόβλημα?????

Ευτυχώς εισαι Θεσ/νικη όπου απο όσο ξέρω και λόγο του Πανεπιστημίου μπορείς να βρεις καλους γιατρούς! Επίσης για μένα ευθανασία λόγω δυσπλάσίας δεν νοείται!!!!!

Περαστικά σας εύχομαι και να πάνε όλα καλα!!!!!

σε ευχαριστω παρα πολυ..το αλλο κουταβι δεν εβγαλε προβλημα ιδιο απλα στην αρχη .και μετα με μια θεραπεια ειναι καλα...εμενα ειναι το μονο κουταβι που αναπτυχθηκε πολυ γρηγορα και ειναι και παχυ οποτε μπορω να πω οτι το επιδεινωσα και εγω και μπορει και γω να το προκαλεσα.!!!τωρα μονο διαιτα..και πληρη ακινισια μεχρι να δω τι θα γινει...στο πανεπιστημιο υπαρχου καλοι αλλα υπαρχουν καποιοι εξω που ειναι καλυεροι...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
ενταξει τι να κανουμε...δεν μαεγαλωσαμε ολοι ξεροντας τα παντα...δεν μπορω να παρω πισω αυτα που εγιναν μονο να μην τα ξανακανω...ολοι μαθατε απο τα λαθη που εκαναν οι αλλοι...αλλιως δεν θα τα ξερατε και σεισ για να τα πειτε σε εμας..η στου επομενους...ουτε ο κτηνιατρος με ειπε οτι υπαρχει προβλημα..και δεν ηταν μονο το να νιωσει το μητρικο..απλα ηθελα..να κανει μια γεννα και τελοσ..απο κει και περα..αυτο που ειπες για το pet shop οι συνθηκες δεν συγκρινονται με τπτ..ειδα και την δικια μυ και αλλονων..απο εκτροφεις η απο pet shop που πηραν και τα προβληματα βγκαν μετα!!!...ξαναα.....αν δεν δν ολα τα πιστποιητικα και να το δω απο κοντα γονεις και γονιδια ...δεν ξαναπαιρνω τετοιες ευθυνες...
Ειδα τα αρθρα που εβαλες mareco και πραγματικα δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναβαλω το κατοικιδιο μου σε τετοιες διαδικασιες!!!! διαβαζα και νευριαζα ταυτοχρονα!
Σ´αυτό που λες δεν έχεις άδικο. Ούτε γεννηθήκαμε ξέροντας τα πάντα ούτε είμαστε αλάνθαστοι, έχουμε όλοι μερίδιο στα λάθη.
Απλώς την εποχή μας υπάρχουν τόσες πηγές πληροφόρησης που το μερίδιο ευθύνης μας αυξάνεται, γιατί πολύ απλά η πληροφορία βρίσκεται παντού και απλά πρέπει να την αναζητήσουμε.
Δεν είναι όλες οι δυσπλασίες το ίδιο, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Εύχομαι στην δική σου περίπτωση να μην είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα . Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις το χειρουργείο είναι μονόδρομος. Και εφόσον πήρες την ευθύνη να φέρεις ζωντανά πλάσματα στον κόσμο ελπίζω ότι θα έχεις την δυνατότητα και την θέληση να κάνεις ότι είναι δυνατό για να τα θεραπεύσεις.

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Σ´αυτό που λες δεν έχεις άδικο. Ούτε γεννηθήκαμε ξέροντας τα πάντα ούτε είμαστε αλάνθαστοι, έχουμε όλοι μερίδιο στα λάθη.
Απλώς την εποχή μας υπάρχουν τόσες πηγές πληροφόρησης που το μερίδιο ευθύνης μας αυξάνεται, γιατί πολύ απλά η πληροφορία βρίσκεται παντού και απλά πρέπει να την αναζητήσουμε.
Δεν είναι όλες οι δυσπλασίες το ίδιο, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Εύχομαι στην δική σου περίπτωση να μην είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα . Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις το χειρουργείο είναι μονόδρομος. Και εφόσον πήρες την ευθύνη να φέρεις ζωντανά πλάσματα στον κόσμο ελπίζω ότι θα έχεις την δυνατότητα και την θέληση να κάνεις ότι είναι δυνατό για να τα θεραπεύσεις.
σε ευχαριστω πολυ για αυτα που μου γραφεις...εχω την ευθυνη των πραξεων μου και δεν κρυβομαι πισω απτο δχτυλο μου...ειτε μονοδρομος ειτε οχι θα κανω το καλυτερο γιαυτα τα δυο σκυλια....η επεμβαση ειναι το καλυτερο νομιζω και για την μετεπειτα ζωη του σκυλου....δεν μπορω να σκεφτω στιγμη οτι θα πονεσει...

Οπως και ναχει σας ευχαριστω παρα πολυ..για ολα θα κανω τα κουμαντα μου και θα ψαξω για λυσεις...να παω στους γιατρους..και να δω τι θα γινει..ευχαριστω και παλι.

Last edited by a moderator:

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Βασίκα εύχομαι περαστικά στον κούταβο σου. Κατα δεύτερο πιστεύω πως έπρεπε να έχεις ψαχτεί πολύ ΠΡΙΝ το ζευγάρωμα. Εδω ενα φαγητό κάνεις και μπαίνεις ίντερνετ να δεις τη συνταγή.. Τα ζευγαρώματα θέλουν μελέτη, οχι ωραίος ο σκύλος σου,εχω και εγώ μια ελα να τα ζευγαρώσουμε. Πέρα απο το οτι δεν έπρεπε να τα ζευγαρώσεις αφού το έκανες,έπρεπε να το είχες κάνει υπεύθυνα.. να κάνεις προοληπτικές εξετάσεις. Και το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν έψαξες καθόλου για τη φυλή, γιατί μεχρί και εγω που δε με ενδιαφέρουν άμεσα τα λαμπραντόρ εχω διαβάσει πως τα βλάπτει να είναι πάνω απο ενα συγκεκριμένο όριο το βάρος τους. Καλά για ευθανασία δε το συζητάμε καθόλου.. Θεωρώ πως αφού μπορείς και συντηρείς δυο λαμπ, θα είχες προνοήσει για οτι τυχόν μπορεί να προκύψει και θα έχεις κάποια χρήματα στην άκρη για την επέμβαση του. Α και η μαμά έχει pedigree? απο ποιο εκτροφείο την πήρες στην Ουγγαριά?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αφου εισαι απο Θεσαλλονικη ψαξτο για την εγχειρηση και για Βουλγαρια(νομιζω). Καπου υπαρχει ενα θεμα απο παιδια που εκαναν την εγχειρηση εκει με πολυ καλυτερη τιμη και εμειναν και πολυ ευχαριστημενοι.