Κανενα κουνημα δακτύλου και με πιο όφελος άλλωστε; Συζήτηση κάνουμε και αποτι βλεπω γενικά από ένα σημείο και μετα η συζήτηση ξεφεύγει από το κεντρικό θέμα και κακήν κακώς εξελίσσεται διαφορετικά. Αν νιώθω πως η αναφορά στην κοινωνία,σχολεία,εθελοντισμό εκφράζει αυτό που θέλω να πω και στοιχειοθετεί μια άποψη μου, γιατί να μην την κάνω; Δεν αρχίζω έτσι γενικά και αόριστα να μιλαω για όλα αυτά λες και δεν τα έχω εμπεδώσει εγώ και εσείς και όλοι μας και έχω την ανάγκη να τα γράψω, παρά μόνο αν πιστεύω ότι χρειάζονται για την έκφραση μιας άποψης. Κατηγόρησα κανέναν από εδώ μεσα; ή του κουνησα το δαχτυλο; ίσα ίσα τα σεβη μου σε όσους παλεύουν. Έχει ειπωθεί πολλες φορές...γραπτός λόγος είναι ενδεχομένως μια κουβέντα να παρεξηγηθεί και να την εκλαβεις εσυ ή ο οποιοσδήποτε με λάθος τρόπο. Συγγνώμη αν εθιξα κάποιον άθελά μου αλλά ας μην είμαστε τόσο αυστηροί με την κάθε λέξη εφόσον είμαστε σε φόρουμ. Σίγουρα και το μέσο μέλος από εδώ δεν φορτώνει περιστατικό σε φιλοζωική και φεύγει...παρόλα αυτά πολλά μέλη και εγώ ανάμεσα τους αναφερθήκαμε σε αυτή την περίπτωση. Τι σημαίνει αυτο;ότι κατηγορούμε κάποιον από εδώ ή έχουμε επιθετικές προθέσεις; Συζήτηση γίνεται...Έχεις πιάσει και μιλάς για την κοινωνία, τα σχολεία, τον εθελοντισμό, πράγματα που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί αρκετά σε διάφορα, διάσπαρτα, θέματα. Μόνο που, από το πρώτο κιόλας μήνυμα του νήματος, νιώθω λες και μας κουνάς το δάχτυλο. Καλώς ή κακώς ο κόσμος χρειάζεται και πράξεις για να αλλάξει. Ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο. Κάποιοι γίνονται η αλλαγή που θέλουν να έρθει και κάποιοι ακολουθούν τη μάζα. Έτσι είναι, έτσι ήταν και μάλλον έτσι θα συνεχίσει να είναι. Γράφεις για αυτούς που βρίσκουν ένα αδέσποτο και το ξεφορτωνουν σε μια φιλοζωική. Εδώ, το μέσο μέλος δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται εδώ το κούνημα δάχτυλου. Ή για την οικονομική βοήθεια που κάποιος πιθανόν να εταξε. Ξέρεις, οι εποχές είναι περίεργες. Μπορεί κάποιος να δεσμεύτηκε και να είχε όλη την καλή πρόθεση να το κάνει σε τακτική βάση, αλλά πολλές φορές οι εξελίξεις τρέχουν πέρα από τις προθέσεις. Αν ο άλλος για κάποιο λόγο ζορίζεται να βγάλει το μήνα και δεν έχει πλέον να δώσει ούτε από το υστερημα του, γιατί πρέπει να βρεθεί υπολογος;