Εκκολαπτόμενο φύλακα ή έτοιμο φύλακα?




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καταλαβαίνω τι λες αλλα συνεχίζω να πιστεύω ότι με ένα κουτάβι μπαίνει στα βαθυά ένας ιδιοκτήτης και τα "πρώτα του λάθη" στο θέμα εκπαίδευσεις θα τα πληρώσει.
Εσύ μπορεί να προτιμάς ένα κουτάβι και πολυ σωστά κάνεις γιατί (έτσι έχω καταλάβει) ξέρεις τι χρειάζεται. Κάποιος που δεν έχει εμπειρία και θέλει να "φτιάξει" ενα σκυλί για αυτή την εργασία δεν είναι λίγο δύσκολο?
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μα δεν εννοειται οτι θα το φτιαξει διπλα σε καποιον σοβαρο εκπαιδευτη που θα τον καθοδηγει ; και με εναν σοβαρο βοηθο επιθεσης ;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
μα δεν εννοειται οτι θα το φτιαξει διπλα σε καποιον σοβαρο εκπαιδευτη που θα τον καθοδηγει ; και με εναν σοβαρο βοηθο επιθεσης ;
Ναι... τον παράγοντα αυτόν τον είχα ξεχάσει τελείως! :D

Εχοντας κατα νου αυτό που έγραψες αναιρώ ότι έγραψα πριν.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστεί "έτοιμος" σκύλος.
Μάλιστα, αφου αναφέρουμε το οικονομικό θέμα, βγαίνει πιο οικονομικός.
Δηλαδή αν δούμε αθροιστικά την αγορα, εκπαίδευση, μεγάλωμα, τροφές, κτλ...

Στο δεσιμο με τον ιδιοκτήτη-χειριστή είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε.
Ο σκύλος αυτός δεν έχει δεθεί με κανέναν στην διαμονή του και την εκπαίδευσή του στην σχολή, και "ψάχνει" κάποιον να το κάνει.

Επίσης δεν πας, τον παίρνεις, και φεύγεις.
Υπάρχει ένα διάστημα "γνωριμίας".

Τώρα για τα υπόλοιπα, φύλαξη κτλ, τα έχουμε ξαναπεί...

Ο σκύλος είναι συναγερμός,
ο συναγερμός δεν είναι σκύλος. ;)
Συμφωνω απολυτα...
Τοποθετηση προσωπικη, αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα , επαγγελμα που χρειαζοταν αμεσα ενα σκυλο σωματοφυλακα η επιλογη μου θα ηταν ενας ετοιμος σκυλος - ισοροπημενος - σωστα εκπαιδευμενος... οσο για το δεσιμο - εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε αυτα τα πλασματα (σκυλια) και εμπιστοσυνη στην αγαπη μου για αυτα ..δεν με φοβιζει. Θα εδινα τον παραιτητο χρονο προσαρμογης στον σκυλο και σε εμενα και το δεσιμο θα ηταν παλι μοναδικο, αλλωστε σε αυτη την περιπτωση νομιζω ψαχνεις συνεργατη το ιδιο και ο σκυλος....αλλωστε και με το να παρεις κουταβι παλι δεν θελεις τον χρονο σου για να το "ετοιμασεις" καπως αναλογα το βλεπω.. ειναι λιγες οι φορες που ειχα κουταβι ετσι και αλλιως, τα ενηλικα δεν με απογοητευσαν ποτε.. (καλα αλλη περιπτωση τα δικα μου..αλλα λεμε τωρα)

εχω και ενα παραδειγμα -δεν ξερω ποσο μετραει, ειχα γνωστο ο οποιος εργαζεται στην αστυνομια και πηρε μεταθεση στο σωμα με τις βομβες και εκρηκτικα..(σορυ η ασχετη δεν ξερω πως ακριβως ονομαζεται) εν πασει περιπτωσει, πηρε ετοιμο σκυλο - συννεργατη .. αν ηταν πιο σιγουρο το κουταβι, δεν θα του διναν κουταβι? μια χαρα τα πηγαν με τον σκυλο - ηταν απλα υπεροχος!! το αστειο δε ηταν οτι ο σκυλος ηρθε απο Γερμανια και ηταν εκπαιδευμενος στα γερμανικα... και ο φιλος ειχε παντα μαζι του το σκονακι με την μεταφραση , το κατσε, το ελα, κτλ..χαχαχα

Καταλαβαίνω τι λες αλλα συνεχίζω να πιστεύω ότι με ένα κουτάβι μπαίνει στα βαθυά ένας ιδιοκτήτης και τα "πρώτα του λάθη" στο θέμα εκπαίδευσεις θα τα πληρώσει.
Εσύ μπορεί να προτιμάς ένα κουτάβι και πολυ σωστά κάνεις γιατί (έτσι έχω καταλάβει) ξέρεις τι χρειάζεται. Κάποιος που δεν έχει εμπειρία και θέλει να "φτιάξει" ενα σκυλί για αυτή την εργασία δεν είναι λίγο δύσκολο?Καταλαβαίνω τι λες αλλα συνεχίζω να πιστεύω ότι με ένα κουτάβι μπαίνει στα βαθυά ένας ιδιοκτήτης και τα "πρώτα του λάθη" στο θέμα εκπαίδευσεις θα τα πληρώσει.
Εσύ μπορεί να προτιμάς ένα κουτάβι και πολυ σωστά κάνεις γιατί (έτσι έχω καταλάβει) ξέρεις τι χρειάζεται. Κάποιος που δεν έχει εμπειρία και θέλει να "φτιάξει" ενα σκυλί για αυτή την εργασία δεν είναι λίγο δύσκολο?
αν δεν προκειτε για "υπηρεσια" οπως το παραδειγμα που προανεφερα, νομιζω λιγοι ειναι αυτοι που ασχολουνται στην τριχα - μη κοιτας εδω μεσα. ειναι παρα πολλοι αυτοι που το κανουν μονοι τους ή πεφτουν σε λαθος εκπαιδευτη και μπορει να προκυψει ενας σκυλος εντελως "λαθος" οχι μονο στα καθηκοντα αλλα γενικοτερα..
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τις βομβες και εκρηκτικα..(σορυ η ασχετη δεν ξερω πως ακριβως ονομαζεται) εν πασει περιπτωσει, πηρε ετοιμο σκυλο - συννεργατη .. αν ηταν πιο σιγουρο το κουταβι, δεν θα του διναν κουταβι?
Αντιτρομοκρατικη ονομαζεται :D
αλλο πραγμα ενας σκυλος εκτροφης για εκρηκτικα αλλη ενταση και αλλα νευρα και αλλο ο σκυλος φυλακας
 




mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Κυριοι και Κυριες,
Τα ευρα ειναι παρα πολλα για να εχεις εναν καλο Φυλακα και ειδικα εαν αυτος ο σκυλος ειναι εκπαιδευμενος σε πολλα αντικειμενα. Δεν νομιζω γενικα οτι στην Ελλαδα υπαρχει η τεχνογνωσια για την εκπαιδευση ενος τετοιου σκυλου. Και φυσικα οταν μιλω για αντικειμενα εκπαιδευσης μιλαμε να τον εχεις "ξεσκονισει" τον σκυλο σε ολα τα πιθανα σεναρια. Επισης αυτος ο σκυλος θα πρεπει να κανει "αναβαθμισεις" εκπαιδευσης ωστε να κρατα το αξιομαχο του που σημαινει διαρκες κοστος!
Απο την αλλη η "φασαρια" της αρχικης επιλογης, διαρκης εξελιξης της εκπαιδευσης, διατροφη, ιατρικα εξοδα,και χιλια δυο αλλα πραγματα που απαιτουνται, παντα με τη σωστη καθοδηγηση, σε κανουν να παρατησεις την αρχικη ιδεα. Φυσικα μιλω για εκεινους που ξερουν τι θελουν καθως εχουν κανει την δικη τους διαχειριση και ερευνα ρισκου βασει της κοινωνικης τους θεσης και απειλων με γνωμονα την πολιτικο-πληθυσμιακη κατασταση του περιβαλλοντος που διαβιουν.
Οπως ειπες Χαρη, ο μοντελισμος ειναι ακριβο χομπυ ιδιαιτερα σε εκεινους που στοχευουν ψηλα!!!
 


William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
37
Πειραιας
Κατα τη γνωμη μου αν καποιος για σοβαρους λογους εχει αποφασισει πως θελει σκυλο φυλαξης χωρου η σωματοφυλακης,ειναι καλο να παρει εναν ετοιμο, ΑΝ εχει προηγουμενη εμπειρια απο κατι παρομοιο η εχει ηδη εναν ακομα σκυλο.

Χωρις προηγουμενη εμπειρια(εστω και μικρη) πιστευω πως θα τα βρει πολυ σκουρα με εναν ''ετοιμο'' σκυλο φυλακα.

Οι εκπαιδευτες σιγουρα μπορουν να μας πουν πολλα περισσοτερα πανω σε αυτο. :)
 


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μεγαλώνεις το κουτάβι σου, το σκύλο σου από την αρχή.
Για να είναι ο σκύλος «φύλακας» πρέπει απαραίτητα να αγαπάει τους ανθρώπους του, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και άλλα πολλά.

Αν πάρουμε ένα κουτάβι με «προδιαγραφές» που θέλουμε για «φύλακα» έχουμε και λέμε:
1000 αγορά κουταβιού
1000 εκπαίδευση Β.Υ.
1000 εκπαίδευση «φύλακα»
Μέχρι την ηλικία των 24 μηνών κόστος (διατροφής, εμβόλια, κλπ) περίπου: 2000

Σύνολο περίπου 5-6000 ευρώ.
Το ρίσκο ποιο είναι?

Αν αγοράσουμε έναν σκύλο «φύλακα» έτοιμο περίπου το κόστος είναι: 7-8-9000 ευρώ…
Το ρίσκο ποιο είναι?


Και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να δούμε επίσης τον άνθρωπο του σκύλου, τις καταστάσεις του σκύλου "φύλακα" που τυχόν θα αντιμετωπίσει, την εμπειρία του, την οικογένεια του, κλπ...
 


trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Κυριοι και Κυριες,
Τα ευρα ειναι παρα πολλα για να εχεις εναν καλο Φυλακα...
Οπως ειπες Χαρη, ο μοντελισμος ειναι ακριβο χομπυ ιδιαιτερα σε εκεινους που στοχευουν ψηλα!!!
Ξέρω φύλακα 12-13 μηνών που έχει πληρώσει μόνο βασική υπακοή, αγαπάει την οικογενειά του και άμα το δεις δεν πλησιάζεις που να σου τάζουν ότι θες..
Επίσης ο συγκεκριμένος σκύλος επειδή έμαθε αρχικά με όλη την οικογένεια δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά της οικογένειας του. Αυτό σε σχέση με τα λεφτά που πρέπει να δώσεις.
Γενικά ο σκύλος τη φύλαξη ή την έχει η δεν την έχει.. και εννοώ στο θέμα της ψυχής. Τα υπόλοιπα είναι θέμα συνήθειας και δουλειάς (δλδ εσύ πρέπει να φροντίσεις να τον κουμπώσεις στο περιβάλλον που θες να τον έχεις).
 


sexbistol

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2009
78
0
Μαλλον κι εγω αυτο θα διαλεγα, αλλά θελει συντηρηση. Ωστοσο, πολλοι εδω μεσα εχουμε σκυλο με καποια (οσα τελος παντων) ενστικτα, και αρκουμαστε απλά σε μια καλουτσικη ή περισσοτερο καλουτσικη ΒΥ για να εχουμε κατα το δυνατον ελεγχο.
Ενα μελος θυμαμαι μονο ειχε κανει σωματοφυλακη ή φυλαξη (οι εκπαιδευτες του φορουμ δεν μετρανε - η δουλεια τους ειναι) και καποιοι λιγοι κανουν μονο σπορ.
Εγώ έχω κάνη στο σκύλο μου και φύλαξη και σωματοφυλακή με πολύ καλά αποτελέσματα , είμαι πολύ πιεσμένος αυτή τη στιγμή απο χρόνο θα απαντήσω αργότερα
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.682
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Πολύ ενδιαφέρον θέμα..τώρα το ξέθαψα...έχω μια απορία αν γνωρίζει κανείς,αν πάρει κανείς έτοιμο ενήλικο σκύλο σωματοφύλακα και έχει ήδη άλλο σκυλί ή κουτάβι τι γίνεται?Μήπως είναι προτιμότερο να είναι μόνο του?
 


thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Εξαρταται απο το τι σκυλο εχει ηδη,τι σκυλο θα παρει και ποσο εμπειρος ειναι.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
harryf3, έχε υπόψη επίσης, ότι αεροπορία και στρατός (που δεν έχουν βέβαια την άνεση χρόνου να πληρώνουν μισθούς συνοδών για να μεγαλώνουν κουτάβια)
Παίρνουν σκυλιά από εργασιακές γραμμές σε ηλικίες 15 μηνών και πάνω, τα οποία από εκεί και πέρα εκπαιδεύονται από τους χειριστές τους...
Δηλαδή ναι μεν παίρνουν ένα σκύλο που πρέπει να "το χει" (κι αν δεν το έχει επιστρέφεται), αλλά δεν το παίρνουν έτοιμο εκπαιδευμένο....
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
όταν ο φίλος μου ήταν πιτσιρικάς είχε πάρει ο πατέρας του έναν έτοιμο σκύλο...
σας μεταφέρω τι μου έχει πει γιατί εγώ δεν το έχω ζήσει...
ήατν εκπαιδευμένος για φύλαξη και είχε τρελό δέσιμο με όλη την οικογένεια...
και θυμάμαι χαρακτηριστικά που μου είχε πει ο φίλος μου
ότι κάθε βραδυ πήγαινε στα 2 δωμάτια των παιδιών
στεκόταν την ώρα που κοιμόντουσαν πάνω από το πρόσωπο τους
σαν να έλεγχε αν αναπνέουν και μετά πήγαινε και κοιμόταν και αυτός...
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό δεν νομιζω να είναι θεμα εκπαιδευσης, αλλά καθαρα θεμα εμφυτης προστατευτικοτητας.
Το κανει η σκυλα μου συνέχεια, ειδικα στο κτημα οπου βρισκεται ολη νυχτα σε επιφυλακη.
Αν λογω ζέστης κοιμηθουμε με ανοιχτη πορτα, μπαινοβγαινει συνεχεια, και εχουμε και ξυλινο πατωμα που ακουγεται και μας ξυπναει κάθε τοσο χωρις να το θελει, και ετσι καταλαβαινουμε ότι ερχεται και μας «επιβλεπει», και μετα παλι βγαινει για περιπολία.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
δεν αντιλέγω απλά το ανέφερα ως παράδειγμα δεσίματος με την οικογένεια ενός ετοιμου σκύλου
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, εξαλλου για ποιον λογο να μην δεθει ο ετοιμος και ο ενηλικος σκυλος με την οικογενεια?
Ειδικα ο φυλακας που αισθανεται και ενα "χρεος" και καθηκον παραπανω.