Εκπαίδευση σκύλου...

Θα εκπαιδεύατε τον τετράποδο φίλο σας για καθήκοντα ασφαλείας?

• Ναί

Votes: 24 37,5%
  • Όχι

Votes: 19 29,7%
  • Μάλλον ναι

Votes: 9 14,1%
  • Μάλλον οχι

Votes: 12 18,8%

• Total voters
    64

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Θα εκπαιδεύατε τον τετράποδο φίλο σας για καθήκοντα ασφαλείας?

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Είμαι της ίδιας άποψης με τον Pouf πιο πάνω.
Έβαλα "μάλλον όχι" γιατί θα εκπαίδευα τον σκύλο μου μόνο αν είχα μία ράτσα που έχει μία μεγαλύτερη "κλίση" προς τέτοιου είδους εκπαίδευση, όπου θα ήμουν παρούσα και θα ενέκρινα τις εκπαιδευτικές μεθόδους και όπου η εκπαίδευση θα γινόταν στα πλαίσια της γενικότερης "διασκυλαγώγησης" του ζώου και όχι για να τον έχω αμολυτό στην πυλωτή να μου φυλάει το κτήριο! (βάζω και συναγερμό αν θέλω)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
πιστευω οτι τα σκυλια δεν ειναι για φυλακες. υπαρχουν και οι εταιριες security γι αυτο :)
Υπάρχουν και φυλές που είναι φτιαγμένες για αυτό το σκοπό και αν γίνει με το σωστό τρόπο η εκπαίδευση, γίνονται σκυλιά πιο ισορροπημένα και υγειή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Μην ξεχνάς ότι κάποιες εξετάσεις εργασίας (που περιλαμβάνουν και καθήκοντα προστασίας) δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν την καταλληλότητα αναπαραγωγής...

Από εκεί και πέρα, με το να τα ισοπεδώνουμε όλα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε όλες τις φυλές εργασίας καναπεδόσκυλα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σωστά… Θεωρώ δεδομένο ότι θα εκπαιδεύαμε τον τετράποδο φίλος μας αποκλειστικά και μόνο αν είναι σε κατηγορία που δέχεται τέτοιου είδους εκπαίδευση πχ Μαλινουά, ΓΠ και όχι πχ Λαμπραντόρ ή κούρτσχααρ.
Επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης που θα εκπαιδεύσει τον σκύλο για καθήκοντα ασφαλείας έχει την παιδεία να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει πχ να μην επιδεικνύει τις ικανότητες του σκύλου του κλπ…

Υπάρχουν όμως πολλοί παράμετροι για την απόφαση μιας τέτοιας εκπαίδευσης...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Υπάρχουν και φυλές που είναι φτιαγμένες για αυτό το σκοπό και αν γίνει με το σωστό τρόπο η εκπαίδευση, γίνονται σκυλιά πιο ισορροπημένα και υγειή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Μην ξεχνάς ότι κάποιες εξετάσεις εργασίας (που περιλαμβάνουν και καθήκοντα προστασίας) δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν την καταλληλότητα αναπαραγωγής...

Από εκεί και πέρα, με το να τα ισοπεδώνουμε όλα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε όλες τις φυλές εργασίας καναπεδόσκυλα.
εμενα αυτη ειναι η αποψη μου.
δεν θεωρω απαραιτητο ενα σκυλι να κρεμαται στον αερα δαγκωνοντας ενα μανικι (καπως ετσι δεν γινονται αυτες οι ''εκπαιδευσεις''). για την ακριβεια θεωρω οτι αυτος που κρατα το μανικι καποια ελληψη προσπαθει να καλυψει ;).δεν μπορω ΠΟΤΕ να θεωρησω το σκυλι μου σαν μια προεκταση του μοριου μου:)
αλλο βασικη υπακοη, αλλο εργασια, αλλο φυλαξη.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πολύ σωστά! Πάρα πολλοί νιώθουν προέκταση του εαυτού τους τον σκύλο τους (αυτοκίνητο-εμφάνιση-κλπ) & αυτούς τους ιδιοκτήτες εύκολα τους αναγνωρίζουμε...:D

Για την διαδικασία εκπαίδευσης: Το δάγκωμα του μανικιού, ποδιού, πλάτης, πανάκι, γάντι, κλπ, είναι μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και είναι απαραίτητα. ;) Πρέπει ο σκύλος-φύλακας να ξέρει να δαγκώνει με ουσία & να έχει ταπεραμέντο!
Μην βλέπουμε όμως μια μεμονωμένη συμπεριφορά του σκύλου που κρέμεται στο μανίκι (όπου δεν είναι και πολύ εύκολο να το πετύχουμε πάντα)… Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να δούμε σε μια επίθεση και γενικά αυτά που πρέπει να εξετάσουμε σε μια εκπαίδευση για φύλαξη.

:) Ο ερεθιστής, ο κακός, παιρνάει σχολεία εκπαίδευσης αρκετές ώρες, τουλάχιστον οι επίσημοι αναγνωρισμένοι ερεθιστές και όχι οι "επαγγελματίες" ερασιτέχνες...
Η βασική υπακοή μπορεί να θεωρηθεί εργασία?
Τι θεωρούμε εργασία?
Η φύλαξη μπορεί να θεωρηθεί εργασία?
Πολύ ωραία ερωτήματα για δημοσκόπηση….

Σωστά ειπώθηκε για τους κανόνες και τις εξετάσεις εργασίας...

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
δεν θεωρω απαραιτητο ενα σκυλι να κρεμαται στον αερα δαγκωνοντας ενα μανικι (καπως ετσι δεν γινονται αυτες οι ''εκπαιδευσεις'').
Έχεις δει εκπαίδευση στα καθήκοντα προστασίας; Μάλλον όχι για να λες τέτοια πράγματα. Οπότε καλύτερα να μη γράφεις ανακρίβειες (για να μην πω ψέματα).

για την ακριβεια θεωρω οτι αυτος που κρατα το μανικι καποια ελληψη προσπαθει να καλυψει ;).δεν μπορω ΠΟΤΕ να θεωρησω το σκυλι μου σαν μια προεκταση του μοριου μου:)
Τι σχέση έχει ο μανικάς με τον κυναγωγό; Μου φαίνεται ότι τα έχεις μπερδέψει τελείως τα πράγματα

αλλο βασικη υπακοη, αλλο εργασια, αλλο φυλαξη
SchHA είναι εξέταση εργασίας που περιλαμβάνει Βασική Υπακοή και Καθήκοντα Προστασίας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω με τα 2 Golden....δεν έχω απολύτως κανένα λογο, να τα εκπαιδευσω για φύλαξη....(γελαω μόνο με τη σκέψη)...:D:D:D
Αλλα, αν είχα ένα ντόμπερμαν, μπορει και να πήγαινα , όχι για τη φύλαξη σαν φύλαξη αλλά περισσότερο για την άσκηση του σκύλου.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
το οτι υπαρχουν οι εξετασεις δεν μου λεει τπτ.το οτι πρεπει να κανεις υπακοη και φυλαξη μαζι δεν ''νομιμοποιει '' το αρρωστημενο του πραγματος( κατ εμε). δεν αντιδικω μαζι σου. δεν δεχομαι την φυλαξη . οτι ''φυλαξη'' εχει το σκυλι το βγαζει απο μονο του και εμενα αυτο μου φτανει.

σου λεω και παλι, εχω αυτη την αποψη , δεν σου λεω, εχω αυτη την σωστη αποψη:)

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
Εγω με τα 2 Golden....δεν έχω απολύτως κανένα λογο, να τα εκπαιδευσω για φύλαξη....(γελαω μόνο με τη σκέψη)...:D:D:D
Αλλα, αν είχα ένα ντόμπερμαν, μπορει και να πήγαινα , όχι για τη φύλαξη σαν φύλαξη αλλά περισσότερο για την άσκηση του σκύλου.
εγω που εχω ροτ..μονο για να να ξεσπαει και να ξεθολωνει το μυαλο του θα το εκανα..
γιατι βγαζουν απιστευτη ενταση σε τετοια εκπαιδευση!οποτε =φωνο
με την κατερινα!!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
το οτι υπαρχουν οι εξετασεις δεν μου λεει τπτ.το οτι πρεπει να κανεις υπακοη και φυλαξη μαζι δεν ''νομιμοποιει '' το αρρωστημενο του πραγματος( κατ εμε). δεν αντιδικω μαζι σου. δεν δεχομαι την φυλαξη . οτι ''φυλαξη'' εχει το σκυλι το βγαζει απο μονο του και εμενα αυτο μου φτανει.

σου λεω και παλι, εχω αυτη την αποψη , δεν σου λεω, εχω αυτη την σωστη αποψη:)
Οι χαρακτηρισμοί τύπου "αρρωστημένο" όμως δεν συμβαδίζουν με το τελευταίο σχόλιο σου ("σου λεω και παλι, εχω αυτη την αποψη , δεν σου λεω, εχω αυτη την σωστη αποψη").

Καλώς ή κακώς υπάρχουν φυλές όπως τα γερμανικά ποιμενικά, τα βέλγικα ποιμενικά, τα rottweiler και τα dobermann (και άλλες απλά αυτές είναι οι πιο γνωστές και διαδεδομένες) που έχουν φτιαχτεί για αυτή τη δουλειά μεταξύ άλλων.

Εσύ ποιός είσαι να κρίνεις τους ανθρώπους που τα έφταξαν έτσι; Τι γνώσεις έχεις για το χαρακτήρα των σκυλιών αυτών, την ιδιοσυγκρασία τους, την ανάγκη να έχουν κάτι να κάνουν;

Οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και συνήθως οι αδαείς είναι αυτοί που τους έχουν εύκολους στο τσεπάκι...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Oχι γιατι εχω dogo argentino.
Αλλα και αν ειχα αλλη φυλη που ενδυκνειται δε θα εκανα εκπαιδευση φυλαξης μαλλον .... αλλα θα εντασσομασταν σε ομαδα εργασιας ωστε ο σκυλος καταναλωνε την ενεργεια του:)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Oχι γιατι εχω dogo argentino.
Αλλα και αν ειχα αλλη φυλη που ενδυκνειται δε θα εκανα εκπαιδευση φυλαξης μαλλον .... αλλα θα εντασσομασταν σε ομαδα εργασιας ωστε ο σκυλος καταναλωνε την ενεργεια του:)
ακριβως! να μαθω ομως το σκυλι μου να δαγκωνει?;)

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Μαλλον οχι

Εκτος και αν υπηρχε σοβαρος λογος, που θα το σκεφτομουν, σαν μια παραπανω ασφαλεια και οχι αποκλειστικη ασφαλεια απο το σκυλο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Amaliaz, αν ζεις στην Αθήνα, η ομάδα εργασίας θα περιλαμβάνει και τα καθήκοντα προστασίας κατά 99% :)
Πιστευω δεν ειναι ακριβως ετσι kkranis... εδω και 2 μηνες κανουμε βασικη υπακοη και παρακολουθω καθημερινα doperman σε "εργασια" αλλα και εκπαιδευση φυλαξης... Σιγουρα περιεχει καποια πραγματα απο φυλαξη αλλα ειναι τελειως διαφορετικη η εικονα που βλεπω...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τα καθήκοντα προστασίας του σπορ και η "φύλαξη" είναι το ίδιο πράγμα. Το μόνο που αλλάζει είναι το αν θα υπάρχει πίεση στο σκύλο για να βγει η φύλαξη μέσα από άμυνα και η χρήση μανικιού ή ολόσωμης φόρμας.

Σε όλα μου τα ποστ αναφέρομαι στα "καθήκοντα προστασίας" του σπορ και σε τίποτε άλλο.

Έτσι κι αλλιώς είναι ο μόνος τρόπος που είναι "μετρήσιμος" γιατί υπάρχουν κανόνες και οργανωμένες εξετάσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia