Υπάρχουν και φυλές που είναι φτιαγμένες για αυτό το σκοπό και αν γίνει με το σωστό τρόπο η εκπαίδευση, γίνονται σκυλιά πιο ισορροπημένα και υγειή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.πιστευω οτι τα σκυλια δεν ειναι για φυλακες. υπαρχουν και οι εταιριες security γι αυτο![]()
εμενα αυτη ειναι η αποψη μου.Υπάρχουν και φυλές που είναι φτιαγμένες για αυτό το σκοπό και αν γίνει με το σωστό τρόπο η εκπαίδευση, γίνονται σκυλιά πιο ισορροπημένα και υγειή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
Μην ξεχνάς ότι κάποιες εξετάσεις εργασίας (που περιλαμβάνουν και καθήκοντα προστασίας) δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν την καταλληλότητα αναπαραγωγής...
Από εκεί και πέρα, με το να τα ισοπεδώνουμε όλα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε όλες τις φυλές εργασίας καναπεδόσκυλα.
Έχεις δει εκπαίδευση στα καθήκοντα προστασίας; Μάλλον όχι για να λες τέτοια πράγματα. Οπότε καλύτερα να μη γράφεις ανακρίβειες (για να μην πω ψέματα).δεν θεωρω απαραιτητο ενα σκυλι να κρεμαται στον αερα δαγκωνοντας ενα μανικι (καπως ετσι δεν γινονται αυτες οι ''εκπαιδευσεις'').
Τι σχέση έχει ο μανικάς με τον κυναγωγό; Μου φαίνεται ότι τα έχεις μπερδέψει τελείως τα πράγματαγια την ακριβεια θεωρω οτι αυτος που κρατα το μανικι καποια ελληψη προσπαθει να καλυψει.δεν μπορω ΠΟΤΕ να θεωρησω το σκυλι μου σαν μια προεκταση του μοριου μου
![]()
SchHA είναι εξέταση εργασίας που περιλαμβάνει Βασική Υπακοή και Καθήκοντα Προστασίας.αλλο βασικη υπακοη, αλλο εργασια, αλλο φυλαξη
εγω που εχω ροτ..μονο για να να ξεσπαει και να ξεθολωνει το μυαλο του θα το εκανα..Εγω με τα 2 Golden....δεν έχω απολύτως κανένα λογο, να τα εκπαιδευσω για φύλαξη....(γελαω μόνο με τη σκέψη)...
Αλλα, αν είχα ένα ντόμπερμαν, μπορει και να πήγαινα , όχι για τη φύλαξη σαν φύλαξη αλλά περισσότερο για την άσκηση του σκύλου.
Οι χαρακτηρισμοί τύπου "αρρωστημένο" όμως δεν συμβαδίζουν με το τελευταίο σχόλιο σου ("σου λεω και παλι, εχω αυτη την αποψη , δεν σου λεω, εχω αυτη την σωστη αποψη").το οτι υπαρχουν οι εξετασεις δεν μου λεει τπτ.το οτι πρεπει να κανεις υπακοη και φυλαξη μαζι δεν ''νομιμοποιει '' το αρρωστημενο του πραγματος( κατ εμε). δεν αντιδικω μαζι σου. δεν δεχομαι την φυλαξη . οτι ''φυλαξη'' εχει το σκυλι το βγαζει απο μονο του και εμενα αυτο μου φτανει.
σου λεω και παλι, εχω αυτη την αποψη , δεν σου λεω, εχω αυτη την σωστη αποψη![]()
ακριβως! να μαθω ομως το σκυλι μου να δαγκωνει?Oχι γιατι εχω dogo argentino.
Αλλα και αν ειχα αλλη φυλη που ενδυκνειται δε θα εκανα εκπαιδευση φυλαξης μαλλον .... αλλα θα εντασσομασταν σε ομαδα εργασιας ωστε ο σκυλος καταναλωνε την ενεργεια του![]()
Πιστευω δεν ειναι ακριβως ετσι kkranis... εδω και 2 μηνες κανουμε βασικη υπακοη και παρακολουθω καθημερινα doperman σε "εργασια" αλλα και εκπαιδευση φυλαξης... Σιγουρα περιεχει καποια πραγματα απο φυλαξη αλλα ειναι τελειως διαφορετικη η εικονα που βλεπω...Amaliaz, αν ζεις στην Αθήνα, η ομάδα εργασίας θα περιλαμβάνει και τα καθήκοντα προστασίας κατά 99%![]()