Εκπαίδευση σκύλου...

Θα εκπαιδεύατε τον τετράποδο φίλο σας για καθήκοντα ασφαλείας?

• Ναί

Votes: 24 37,5%
  • Όχι

Votes: 19 29,7%
  • Μάλλον ναι

Votes: 9 14,1%
  • Μάλλον οχι

Votes: 12 18,8%

• Total voters
    64

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Δεν είναι καθόλου κακό να μπεις μαζί με τον σκύλο σου στη διαδικασία εκπαίδευσης για καθήκοντα ασφαλείας, κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι…! Το θέμα είναι όμως να μην έχουμε στο μυαλό μας ερασιτεχνικές εικόνες με σκύλους σε ακραίες καταστάσεις και χωρίς νόημα από δήθεν επαγγελματίες… Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να το έχουμε πρωτίστως ερευνήσει το θέμα σε βάθος σε όλους τους τομείς.
Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Καναδοί κλπ, διοργανώνουν παγκόσμιους αγώνες εργασίας και σίγουρα έχουν νόημα, έτσι δεν είναι? Είναι κακό ή τυχαίο που τα καλύτερα αίματα έχουν παγκόσμιες επιτυχίες στις εξετάσεις εργασίας?
Κάποιες φυλές έχουν πραγματικά χαρίσματα και είναι κρίμα και άδικο, αν υπάρχει ο χρόνος – η όρεξη – το χρήμα – διάθεση – ανάγκη, να μην γίνεται η εκπαίδευση τους σε καθήκοντα ασφαλείας από επαγγελματίες. Ο σκύλος φύλακας σε αυτή την διαδικασία είναι αρκετά χαρούμενος, γεμάτος όρεξη και διάθεση και πάνω από όλα καλλιεργεί το ταπεραμέντο και τον χαρακτήρα του!
Είναι παρόμοιο σα να έχουμε ένα όχημα 4χ4 (εκτός δρόμου) στην κατοχή μας και να μην πάμε ποτέ στο βουνό, στην λάσπη, στα ποτάμια και γενικά σε διαδρομές εκτός δρόμου, και να λέμε ότι αφού το έχω και αν χρειαστεί ποτέ θα πάω, και απλά να κάνουμε χρήση αποκλειστικά εντός των τειχών της πόλης...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δεν είναι καθόλου κακό να μπεις μαζί με τον σκύλο σου στη διαδικασία εκπαίδευσης για καθήκοντα ασφαλείας, κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι…! Το θέμα είναι όμως να μην έχουμε στο μυαλό μας ερασιτεχνικές εικόνες με σκύλους σε ακραίες καταστάσεις και χωρίς νόημα από δήθεν επαγγελματίες… Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να το έχουμε πρωτίστως ερευνήσει το θέμα σε βάθος σε όλους τους τομείς.
Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Καναδοί κλπ, διοργανώνουν παγκόσμιους αγώνες εργασίας και σίγουρα έχουν νόημα, έτσι δεν είναι? Είναι κακό ή τυχαίο που τα καλύτερα αίματα έχουν παγκόσμιες επιτυχίες στις εξετάσεις εργασίας?
Κάποιες φυλές έχουν πραγματικά χαρίσματα και είναι κρίμα και άδικο, αν υπάρχει ο χρόνος – η όρεξη – το χρήμα – διάθεση – ανάγκη, να μην γίνεται η εκπαίδευση τους σε καθήκοντα ασφαλείας από επαγγελματίες. Ο σκύλος φύλακας σε αυτή την διαδικασία είναι αρκετά χαρούμενος, γεμάτος όρεξη και διάθεση και πάνω από όλα καλλιεργεί το ταπεραμέντο και τον χαρακτήρα του!
Είναι παρόμοιο σα να έχουμε ένα όχημα 4χ4 (εκτός δρόμου) στην κατοχή μας και να μην πάμε ποτέ στο βουνό, στην λάσπη, στα ποτάμια και γενικά σε διαδρομές εκτός δρόμου, και να λέμε ότι αφού το έχω και αν χρειαστεί ποτέ θα πάω, και απλά να κάνουμε χρήση αποκλειστικά εντός των τειχών της πόλης...
,

Δε διαφωνω.. αλλα ειμαστε ολοι ικανοι να οδηγησουμε ενα τετοιο οχημα??:rolleyes:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
,

Δε διαφωνω.. αλλα ειμαστε ολοι ικανοι να οδηγησουμε ενα τετοιο οχημα??:rolleyes:
Παρα πολύ σωστα!!!!!!!!!! Συμφωνώ απόλυτα!!!!!:)

Αυτο πρέπει να το σκεφτούμε πριν πάρουμε αποφάσεις!!!;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καθήκοντα προστασίας (όχι ασφαλείας) :D

vasbar, καλά τα λες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αναφέρονται στο "να μάθω το σκύλο να δαγκώνει" με τον ίδιο και απαράλλαχτο φανατισμό που αναφερόταν η... κυρία Λουκά στον Πάπα και την επικείμενη επίστεψή του τότε στην Ελλάδα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για ποιο λογο να παρει καποιος γπ, βπ, ροτ ή ντομπ αν δεν εχει και την προστασια στο μυαλο του?
Μονο λογω της ομορφιας τους ή για μόστρα?
Για συντροφια υπαρχουν πολλα άλλα καλυτερα και ευκολοτερα σκυλια.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ικανοί μπορεί να μην είμαστε αλλά συνήθως δεν το συνειδητοποιούμε παρά μόνο όταν είναι αργά (όταν ας πούμε φύγουμε σε κανένα χαντάκι στο χιόνι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε)...:rolleyes:
Επίσης, είμαστε ξερόλες και δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρήσουμε εαυτούς ανίκανους να οδηγήσουν ένα τέτοιο όχημα...:maria:
Με την ίδια λογική που παίρνει κάποιος ένα pitbull για να πουλάει "μούρη" χωρίς να είναι στην ουσία ικανός να χειριστεί ή να κατανοήσει πραγματικά τη φυλή, άντε πες του το όμως...:D

puppies

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
51
0
Θέλω ένα φιλαράκι, χωρις να το καταπιέζω να κάνει κάτι συγκεκριμένο. να εκπαιδευτεί μόνο για τα βασικά και να νοιώθει ελεύθερο. εξάλλου όσο και να εκπαιδεύσεις τώρα με τα σπρει κλπ είναι πολύ απλό για τους κλέφτες.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τον σκυλο μου θα ηθελα να τον εκπαιδευσω σε καθηκοντα φυλαξης.

βεβαια η φυλη για τον λογο αυτον δημιουργηθηκε,αρα δεν ειναι "εκτος" της φυσεως της.

:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Για ποιο λογο να παρει καποιος γπ, βπ, ροτ ή ντομπ αν δεν εχει και την προστασια στο μυαλο του?
Μονο λογω της ομορφιας τους ή για μόστρα?
.
γιατι απλα του ταιριαζει-αρεσει ο χαρακτηρας τους.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι θα συμφωνησω και εγω με Γαλαζιο!

Εγω αποκτησα ΓΠ με βαση το οτι μου ταιριαζει σε πολλα πραγματα και επειτα οτι συνδιαζει πολλα πραγματα...και τελευταιο για το οτι ειναι εμφυτο (η καλλιεργισιμο) ενστικτο φυλαξης...

Ωστοσο σκεφτομαι μετα την Βασικη Υπακοη που θα αρχισουμε τον Μαρτιο οταν με το καλο θα ερθει και η καταλληλη ηλικια μπορει να κανουμε και καθηκοντα φυλαξης που και παλι δεν θα ειναι επειδη εχω ΓΠ και θελω να το εκπαιδευσω αλλα επειδη εγω σαν ανθρωπος θελω να ασχοληθω για κατι παραπανω με τον σκυλο μου!Που θα κανει και σε μενα πρωτα καλο γιατι ψαχνομαι σαν παιδι και θελω να δραστηριοποιουμε και επειτα οτι αρεσει και στο σκυλο μου να ασκειται!

Η απαντηση μου ηταν "Μαλλον ναι"!!!

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
Εβαλα οχι γιατι το να εκπαιδευσω το λαμπ μου για φυλακα... Ματαιοτης ματαιοτητων... :p
πραγματικα το πολυ πολυ ενα λαμπραντορ να γλυψει τον κλεφτη μεχρι θανατου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia