Εκπαιδεύοντας τη Μούση: Φως στο τούνελ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.307
19.326
Δεν έχω λόγια!!!
Είσαι πραγματικά υπόδειγμα!!!

Με το Δωράκι κάνεις μάθημα; Πολλά χαιρετίσματα να της πεις, και να κόψει τον λαιμό της, να επανέλθει κι εκείνη :p

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
195
597
33
Δεν έχω λόγια!!!
Είσαι πραγματικά υπόδειγμα!!!

Με το Δωράκι κάνεις μάθημα; Πολλά χαιρετίσματα να της πεις, και να κόψει τον λαιμό της, να επανέλθει κι εκείνη :p
Προσπαθώ για το καλύτερο κ κάπου εκεί παλεύω να ισορροπήσω κ με όλα τα άλλα. Γάμος, δουλειά, υποχρεώσεις κοινωνική ζωή
Αλλά να σας πω, δεν την αλλάζω τη μικρή μας. Είναι υπέροχη ότι κι αν έχει φέρει στη ζωή μας.

Δεν κάνω Θεσσαλονίκη κάνω στα Φλογητά! Γιατί έχει κ πανσιόν κ δουλεύουμε φουλ την εξοικείωση με τον χώρο για να μπορέσουμε να την αφήνουμε εαυτό αυθημερόν γιατί αυτό είναι μια σημαντική εκκρεμότητα προς το παρόν... Που πρέπει να λύσουμε για να κάνουμε κι εμείς τα διαλείμματα μας χωρίς την παρουσία της

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.307
19.326
Εντάξει...φυσικά και την ξέρω!
Αμα το θυμηθείς, δώσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τον Μάρκο (y)

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
195
597
33
Καλησπέρα κι εδώ αγαπημένοι!

Ανέβασα νέο thread αλλά σκέφτηκα μιας και σε αυτό έχουμε γίνει μία παρέα, να ανεβάσω κι εδώ για όποιον το χρειάζεται.

Σε συνεργασία με μία εκπαιδεύτρια ετοιμάσαμε ένα βιωματικό σεμινάριο για όποιον αισθάνεται ότι συμβιώνει με έναν "δύσκολο" σκύλο.

Και λέω αισθάνεται, γιατί "δυσκολία" για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Στόχος δεν είναι να χαρακτηρίσουμε τον σκύλο, αλλά να μας γίνει πιο ξεκάθαρο τι δυσκολεύει τον σκύλο και τι τελικά κι εμάς και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις δυσκολίες πρακτικά και στα δύο επίπεδα -από την πλευρά τόσο του σκύλου, όσο και τη δική μας!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο λινκ παραπάνω αλλά και στο Instagram account (sta stories) όπου μοιράζομαι κάποια πραγματάκια επιπλέον: https://www.instagram.com/fortheloveofdog.gr/

Θα χαρώ να γίνουμε μία ομάδα!

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
48
Καλησπέρα κι εδώ αγαπημένοι!

Ανέβασα νέο thread αλλά σκέφτηκα μιας και σε αυτό έχουμε γίνει μία παρέα, να ανεβάσω κι εδώ για όποιον το χρειάζεται.

Σε συνεργασία με μία εκπαιδεύτρια ετοιμάσαμε ένα βιωματικό σεμινάριο για όποιον αισθάνεται ότι συμβιώνει με έναν "δύσκολο" σκύλο.

Και λέω αισθάνεται, γιατί "δυσκολία" για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Στόχος δεν είναι να χαρακτηρίσουμε τον σκύλο, αλλά να μας γίνει πιο ξεκάθαρο τι δυσκολεύει τον σκύλο και τι τελικά κι εμάς και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις δυσκολίες πρακτικά και στα δύο επίπεδα -από την πλευρά τόσο του σκύλου, όσο και τη δική μας!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο λινκ παραπάνω αλλά και στο Instagram account (sta stories) όπου μοιράζομαι κάποια πραγματάκια επιπλέον: https://www.instagram.com/fortheloveofdog.gr/

Θα χαρώ να γίνουμε μία ομάδα!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!!! Ήμουν σίγουρη ότι ήσασταν ψυχολόγος ή είχατε ασχοληθεί ερασιτεχνικά πάρα πολύ με ψυχολογία. Η Μούση ήταν τυχερή που βρέθηκε σ εσάς γιατι μπορούσατε να καταλάβετε καλύτερα από άλλους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα σας παρακολουθούμε! Κσλή επιτυχια στο νέο εγχείρημα!

• Love
Reactions: Moussie

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
195
597
33
Kαλημέρα σε όλους και καλό μήνα!

Τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε αφορούσε το σεμινάριο το οποίο (για όποιον ενδιαφέρεται)πραγματοποιείται για 2η κ τελευταία φορά την Παρασκευή:

Η ζωή με έναν δύσκολο σκύλο

Είχαμε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον την 1η φορά, δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε όπως θα θέλαμε όλους για το live, οποτε επανερχόμαστε για 2η φορά -ελαφρώς πιο ανανεωμένο και πολύ πιο διαδραστικό -ειδικά στο δικό μου part στο οποίο θα μοιραστούμε πράγματα ως κηδεμόνες.

Σε άλλα νέα είμαι πολύ χαρούμενη να μοιραστώ μαζί σας ότι η ζωή με τη Μούση έχει άλλη αίσθηση εδώ και κάποιο καιρό, γεγονός που κάπως σιωπηλα που επιβεβαιώνει αν οι επιλογές που κάνω για εκείνη είναι καλές ή όχι. Αν είναι ήρεμη, μου δείχνει ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο.

Η αντιδραστικότητά της σπίτι λόγω θορύβων έχει μειωθεί εξαιρετικά. Από εκεί που είχαμε καμία 10αριά εκρήξεις την ημέρα, εκρήξεις μετά τις οποίες δεν μπορούσε να ηρεμήσει και πήγαινε πάνω κάτω μεσα στο σπίτι λαχανιάζοντας από το στρες, σήμερα έχουμε μαξ 1-2. Συνήθως αν βρίσκεται κάποιος έξω από την πόρτα μας, ενώ κάνει επαναφορά άμεσα. Σε δευτερόλεπτα επιστρέφει κ ξαπλώνει.

Δουλεύω αρκετά την ηρεμία της κ στην ουσία προσπαθώ να τη βοηθήσω να αναπτύξει κάποιες δεξιότητες που δεν έχει όπως υπομονή, αισιοδοξία - δεν είναι όλα τόσο τρομακτικά μικρό μου τέρας...
Και πλέον λειτουργώ στην πράξη ως προστάτης σας. Αν μου δείχνει ότι θέλει χώρο γιατί φοβάται, δεν κρίνω πλέον αν ο λόγος που φοβάται είναι σοβαρός ή όχι. Αν φοβάται, της δίνω χώρο.

Εννοείται πως συνεχίζω να παρακολουθώ courses-ακόμα δεν βρήκαμε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή Θεσ/νίκη που να εμπιστευόμαστε. Δυστυχώς γνωρίσαμε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ στην Αθήνα ο οποίος έχει σοβαρή επιστημονική γνώση πάνω στο αντικείμενο αλλά είμαστε πολύ μακριά για να δουλέψουμε την αντιδραστικότητά της έξω. Δουλεύουμε όσο μπορούμε σε όσα μπορούμε.

Προς το παρόν προτεραιότητα αποτελεί να τακτοποιήσουμε το ζήτημα της διαμονής της όταν θέλουμε να λείψουμε - αυθημερόν ή για παραπάνω μέρες. Να μπούμε κ εμείς σε μία σειρά... Το χρειαζόμαστε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.307
19.326
Δυστυχώς γνωρίσαμε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ στην Αθήνα ο οποίος έχει σοβαρή επιστημονική γνώση πάνω στο αντικείμενο....
Για πες...

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
195
597
33
Για πες...

Αλέξανδρος Παράσχης
Dog Friendly Academy

Τονγνώρισα τυχαιία με΄σα από το Instagram account του www.4theloveofdog.gr που έφτιαξα πριν 2-3 μήνες και θυμάμαι είχα εντυπωσιαστεί από την αρθρογραφία του στο site του στο οποίο παραθέτει επιστημονικές έρευνες.

Η προσέγγισή του είναι evidence based οπότε δεν θα βρεις τίποτα εκεί που να αφορά βία, πίεση ή εξαναγκασμό. Ρίξε μία ματιά αν σε ενδιαφέρει.

Εμένα μου πέφτει μακριά, μακάρι να ήμασταν κοντά και να συνεργαζόμασταν στον βαθμό που χρειαζόμαστε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
32.902
Μέλη
19.763
Νεότερο μέλος
deku