Εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων -τοπίο στην ομίχλη




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εξελίξεις στην Ελλάδα θεωρώ πως είναι ανεφικτες, εάν δεν υπάρχει υποχρέωση από "πάνω".
Συνεπώς ούτε σε 100 χρόνια, όχι 30 που λες.

Άρα ο κλήρος πέφτει στα μεγάλα κεφάλια, στους παράγοντες της παγκόσμιας κυνοτεχνιας.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Στο δια ταύτα:
1. Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει. Ως ενας άνθρωπος 56 ετών δεν μπορώ να δικαιολογήσω τους νεότερους που έχουν όλες τις πληροφορίες στο πιάτο και βαριούνται να ψάξουν. (δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω, αδιαφορώ)
2. Δυστυχώς για τους "παλιούς γνώστες" το να είσαι "νέος" και να μαθαίνεις δεν είναι αποδεκτό και το να γκρινιάζεις, να διαμαρτύρεσαι στο δικό τους φτωχό μυαλό σημαίνει ότι ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να πας στον "Σίφη" να ψωνίσεις και όχι ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει το καλύτερο.
3. Δεν κατάλαβα γιατί και με ποιό κριτήριο λέει κάποιος ότι τα καθαρόαιμα δεν είναι για όλους. Μήπως να τα ξεχωρίσουμε και τους γαλαζοαίματους που πρέπει να παίρνουν τα καθαρόαιμα, από την πλέμπα που δικαιούται μόνο από κάποια φιλοζωική, μιας και άλλος τρόπος για τους ίδιους δεν ενδεικνύεται;
4. Το τι γίνεται εκεί έξω το ξέρουμε και λίγο ως πολύ, όποιος ασχοληθεί λίγο σοβαρά με το θέμα "σκύλος" τα βλέπει από το που θα πάρει το ζωντανό του .... μεχρι τον κτηνίατρο. Το πρόβλημα εδώ και ιδιαίτερα σε αυτό το φόρουμ που γράφουν/γράφουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι, σαν ένα καφενείο ενός χωριού είναι επιμονή και εμμονή ορισμένων στα "ροζ συννεφάκια" και στο δικό τους "κόλλημα".
(να υπενθυμίσω κάποια αξιόλογα μέλη που εξαφανίστηκαν με επίπεδο και γνώσεις. Λογικό ήταν όταν ο άλλος είναι καρδιοχειρούργος και πάει η καθαρίστρια του νοσοκομείου και του λέει δεν τα λες σωστά γιατί εγώ άλλα βλέπω στο youtube.

Τέλος πάντων χρόνια μέσα στα σόσιαλ, δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε άλλο, οποιουδήποτε θέματος.

Όσο για την εκτροφή; Όταν αυτή η χώρα γίνει κανονικό κράτος, ίσως δούμε ακτίνα φωτός, όπως και σε πολλά άλλα που περιμένουμε δεκαετίες.
 
  • Like
Reactions: saras and vrmode


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν κατάλαβα γιατί και με ποιό κριτήριο λέει κάποιος ότι τα καθαρόαιμα δεν είναι για όλους. Μήπως να τα ξεχωρίσουμε και τους γαλαζοαίματους που πρέπει να παίρνουν τα καθαρόαιμα, από την πλέμπα που δικαιούται μόνο από κάποια φιλοζωική, μιας και άλλος τρόπος για τους ίδιους δεν ενδεικνύεται;

Θυμισου τι γράφεις στο 1.
Οποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει.

Οι καθαρόαιμες φυλές αφορούν αυτούς που τις γουστάρουν, ξέρουν γιατί τις γουστάρουν και είναι πρόθυμοι (ακριβώς επειδή τις γουστάρουν) να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για αυτές.

Αυτός που θέλει μια οποιαδήποτε φυλή χωρίς να έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται και κυρίως χωρίς να έχει διάθεση να μάθει για αυτήν και τις ιδιαιτερότητές της ΠΡΙΝ την αποκτήσει, είναι ο ίδιος που θα απευθυνθεί στον πρώτο που θα έχει άμεσα διαθέσιμα κουτάβια (από πετ σοπ μέχρι παραγωγό).
Είναι ο ίδιος που θα στηρίξει όλους αυτούς τους δήθεν εκτροφεις και κουταβεμπορους, μεταπωλητές, πετσοπ οι οποίοι με την σειρά τους πρωωθουν το "καθαρόαιμο για όλους".

Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό υπόβαθρο ή με ταξικές διάφορες.

Το πρόβλημα εδώ και ιδιαίτερα σε αυτό το φόρουμ που γράφουν/γράφουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι, σαν ένα καφενείο ενός χωριού είναι επιμονή και εμμονή ορισμένων στα "ροζ συννεφάκια" και στο δικό τους "κόλλημα".
Σε ποιο κόλλημα αναφέρεσαι και ποια ροζ συννεφάκια;;;
Τι ακριβώς από αυτά που συμβαίνουν δεν αναφέρονται σχεδόν σε κάθε παρόμοιο θέμα;
 
  • Like
Reactions: mareco


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
@canis ξεφλούδισες το κρεμμύδι περισσότερο από άλλες φορές (y) Αν μη τι άλλο επαληθεύεις σχέσεις, καταστάσεις, διαπλεκόμενους και μια γενικότερη κατάσταση για την οποία εγώ υποθέτω, έχω ελλειπή ενημέρωση ή προσπαθώ να διασταυρώσω ως νεότερος ( στον χώρο του σκύλου ).

Οι καταξιωμένοι σ' ένα χώρο με σταθερές απόψεις κάνουν σχεδόν καθημερινούς απολογισμούς και έρχονται συχνά σε αντίθεση και συγκρούσεις με αυτούς που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα κατεστημένο. Το γιατί το έκανε αυτή την χρονική περίοδο μπορεί να το ερμηνεύσει ο καθείς με τον δικό του τρόπο. Από αγανάκτηση του δεν πάει άλλο μέχρι σύγκρουση συμφερόντων με πολλά ενδιάμεσα σκαλοπάτια.

* Τώρα που έβαλα τα τονωτικά ας φύγω από την φέτα και ας γίνω ποιο λαϊκιστής απ' τον Ανδρέα

Όσο αφορά τη προσωπική ευθύνη κάθε φορά που θα πάω σ' κάθε ένα γιατρό θα ζητήσω
πρώτα να δω το πτυχίο​
να διαπιστώσω αν είναι γνήσιο​
αν το πήρε με γνώσεις ή το αγόρασε​
στην προτεινόμενη θεραπεία να διαβάσω μια διατριβή​
στην φαρμακευτική αγωγή να αμφιβάλλω​

αλλά τυχαίνει να μην έχω τις ίδιες δυνατότητες με τον Andy Grove ο οποίος όταν έμαθε πως είχε καρκίνο έκανε την δική του μικρή :unsure: ιδιωτική έρευνα έρευνα έχοντας δις$ να ξοδέψει και μια εταιρεία με λογότυπο το οποίο γνωρίζουν τα 4/5 του πλανήτη​
ή έχω ;​
Δεν ελπίζω τίποτα.
Δεν εύχομαι τίποτα.
Δεν είμαι καν ελεύθερος... :)
(y)
ΥΓ.

Αποχωρώ απ' την κουβέντα. Πιστεύω πως αυτοί που θα έπρεπε να ακούν είναι αδιάφοροι στο τι λέμε εμείς και δεν τους αγγίζουν οι απόψεις μας. Μεθόδους Μπέρια χρειάζονται ορισμένοι να δεις πως στρώνουν.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: saras


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το κάπου στη μέση κατά μια έννοια πάλι θα το χρησιμοποιήσω κι ας μην είμαι καθόλου ισαποστάκιας στη ζωή μου.

Οι ενδεδειγμένες έρευνες που προτείνονται εδώ, όταν κάποιος έχει πρότυπο μια φυλή, είναι να αναμετρηθεί με αυτήν του την προτίμηση, γνωρίζοντας όσα περισσότερα γίνεται για τη φυλή που τον ενδιαφέρει. Αυτό περικλείει μια γκάμα από πληροφορίες μορφολογίας, ταμπεραμέντου και υγείας.
Ως εδώ καλά, πολύ καλά.

Μετά έρχεται ένα δεύτερο σκέλος που έχει και μπόλικο χάος, καθώς η έρευνά του οφείλει να επεκταθεί και στους αντίστοιχους εκτροφείς, τους οποίους πρέπει να ξεψαχνίσει σε επίπεδα που δε θα φανταζόταν ποτέ, προκειμένου να μην πιαστεί κορόιδο ή να μην αβαντάρει έναν απατεώνα ή ζημιωθεί από αυτόν.
Κι εδώ ξεκινάει το μπάχαλο και αυτή η παθογένεια είναι που τελικά προυποθέτει το "ντοκτορά" που αναφέρουν τόσοι.
Το φιδάκι δαγκώνει την ουρά του εφόσον υπάρχει τόσο παραμύθιασμα, γιατί στο πλαίσιο του "ηθικού" πρέπει να βάλεις μικροσκόπιο για να ανακαλύψεις σε ποιές μικρές γωνίτσες φωλιάζει.
Για αυτήν την έλλειψη ηθικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, για την ακρίβεια...αυτών των εμπορεύσιμων υπάρξεων (θλιβερό), κατ εμέ, δε φταίει ο ενδιαφερόμενος που πάει επιτέλους να ψάξει με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Ζήτησες την τάδε πιστοποίηση;
Ζήτησες τις τάδε εξετάσεις;
Ζήτησες ένα κάρο λεπτομέρειες που ανήκουν ακριβώς στο πλαίσιο του πόσο ηθικός είναι αυτός που μπορεί να σου δώσει αυτό που ζητάς και που μπορεί να έχει και την καπατσοσύνη να σε ψήσει ότι στα παρέχει όλα ειδικά αν είσαι πρωτάρης;

Και όλη αυτή η διαδικασία για κάποιους έμπειρους και γνώστες του χώρου μπορεί να φαίνεται αυτονόητη, σε άλλους όμως απλά κυκεώνας. Η ευκολία είναι παραδίπλα (πετ κάτι, εισαγωγέας, αγγελία) και του κουνάει την ουρίτσα.
Το θέμα ανακυκλώνεται πρωτίστως λόγω της παθογένειάς του και οι "δεξιότητες" που γίνονται υποχρεωτικές προυποθέσεις του ενδιαφερόμενου καταλήγουν να στήνουν όντως μια ελίτ που τους πολλούς δύναται να τους πετάξει έξω. Παραδοχές του τύπου "αν θες σωστό σκυλί, απευθύνσου εκτός ελλάδας" αρκούν για να γκρεμίσουν ακόμα περισσότερο το οτιδήποτε και είναι επίσης ελιτίστικο enough για κάποιον που και οικονομικά αν θέλετε, μπορεί να έχει κάνει τα κακά του παξιμάδι ώστε να μαζέψει το ποσόν αγοράς πχ...πόσο μάλλον τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής κλπ.

Αλλιώς, αν θες την "ευκολία" σου (αλήθεια πόσο αντικειμενικός αντίποδας είναι αυτό σε σχέση με τη λοιπή διαδικασιάρα; ), πάρε ένα αδέσποτο σώζεις και ζωή. Δε λέω...ευγενής κίνηση και τιμά όποιον την κάνει αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο βρε αδερφέ και δεν θα απολογηθούμε κιόλας. Οπότε;;

Για μένα ανακυκλώνεται αρκετά μονόπλευρα το θέμα και θα συνεχίσει να ανακυκλώνεται όταν τελικά όντως όπως είπε ο @canis το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι ο σκύλος. Για πάρα μα πάρα πολλούς λόγους δεν ενδιαφέρει ο σκύλος...
Ας παραδεχτούμε τα αδιέξοδα λοιπόν, τουλάχιστον αυτής της χώρας, γιατί δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο σε ένα με χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα blame game.

Α και κάτι ακόμα...
Εκτός αυτού του φόρουμ, η όσο γίνεται σωστή πληροφορία, αν δεν έχεις έστω έναν γνωστό κάπως πιο έμπειρο, σόρυ γκάιζ αλλά στο διαδίκτυο είναι εξίσου δύσκολη καθώς είναι ένα πετ μάρκετ χάος ακόμα κι αν η αναζήτησή σου γίνει σε άλλη γλώσσα...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ως εδώ καλά, πολύ καλά.
Συμφωνούμε όλοι σε αυτό;;
Έχω την αίσθηση πως όχι και ψάχνουμε εύκολες λύσεις.

Εάν συμφωνούμε, τότε το δεύτερο σκέλος είναι πολύ πιο απλό από όσο περιγράφεις.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Να το αναλύσω λίγο περισσότερο

Αυτό περικλείει μια γκάμα από πληροφορίες μορφολογίας, ταμπεραμέντου και υγείας.
Αν γνωρίζεις αυτές τις πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να απευθυνθείς σε εκτροφεα μπουλντόγκ πχ που δεν δινει βάση στα ανοικτά ρουθούνια.
Θα απορρίψεις εκτροφεα αμσταφ που δεν έχει εξετασεις αταξια.
Θα απορρίψεις όποιον εκτρέφει γιορκι χωρίς να ελέγχει τις επιγονατιδες των γεννητόρων.
Θα απορρίψεις τον εκτροφεα της χψ φυλής με working trial που δεν μετέχει σε εξετάσεις εργασίας και εκθέσεις μορφολογίας.

Και η λίστα συνεχίζεται...

Αν γνωρίζεις λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολο να απορρίψεις και να βρεις αυτούς που πραγματικά εκτρέφουν.
Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Αν όχι, είναι πολύ πιο εύκολο να την πατήσεις και μόνιμα θα σου φταίνε κάποιοι άλλοι, ενώ ολα αυτά που συζητάμε έχουν αφετηρία το δικό μας πάθος για κάτι που τόσο θέλουμε να αποκτήσουμε.
 
  • Like
Reactions: mareco and GRDANE


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
...και μια που άρχισα να γράφω για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, θα σας πω και για τι άλλο δεν ενδιαφέρετε κανένας:

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το σκύλο!

Όλοι ενδιαφερόμαστε για την δική μας εικόνα και θέση σε σχέση με τον χώρο του σκύλου.
Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι ο άνθρωπος επενέβη και μάλιστα τόσο σαρωτικά, στην ίδια την βιολογία του σκύλου απο ενδιαφέρον για τον σκύλο; Μάλλον για την εικόνα και θέση του σε σχέση με τον χώρο του σκύλου το έπραξε. Και για το δικό του συμφέρον θα συμπλήρωνα.
 
  • Like
Reactions: p__nat and zerom0


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Συμφωνούμε όλοι σε αυτό;;
Εγώ προσωπικά ναι. Εκτός από τα της υγείας που για μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μορφολογία, αν πχ μου τη βαρέσουν τα Τζακ Ράσελ, οφείλω ναμάθω και για το ταμπεραμέντο τους ώστε βάσει της καθημερινότητας και ιδιοσυγκρασίας μου, να καταλάβω αν έχω τα φόντα να συνυπάρξω με τις ανάγκες που έχουν. Ετσι ανακαλύπτω και την ιστορία τους, τον προορισμό τους κλπ.

Συμφωνώ λοιπόν και έχω περιέργεια να καταλάβω την ευκολία του 2ου σκέλους για το οποίο σας σεντόνιασα πιο πάνω :)
 
  • Like
Reactions: GRDANE




zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Είναι όντως τόσο εύκολο @Yorkaddict?
Κι αν εγώ έχω μια σούμα ερωτήσεων, χωρίς τη διαβεβαίωση ότι είναι επαρκείς (μιλάω για την περίπτωση γενικής απειρίας) και μου δοθούν μεν στοιχεία αλλά μου αποκρύψουν άλλα;

Θέλω να πω, ότι προσωπικά, την ευκολία δεν την εντοπίζω στην απόλυτα ατομική έρευνα, αν δεν υπάρχει επαφή με άτομο εμπειρότερο και με τίμια κίνητρα. Δεν τη θεωρώ αδύνατη αλλά όχι εύκολη υπόθεση.
Κι αυτό το υποστηρίζω εκ πείρας. Σκέτος μόνος σου, μπορεί να βρεις κάποιους μπούσουλες, όμως υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες που δεν κάνουν την εμφάνισή τους τόσο εύκολα.

Σόρυ...το refresh μου πάει με κάρβουνο
 
  • Like
Reactions: saras


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
χωρίς τη διαβεβαίωση ότι είναι επαρκείς
Τι είδους διαβεβαίωση θα ήθελες δηλαδή που δεν μπορείς να δεις;
Τα ανοικτά ρουθούνια σε ένα μπουλντόγκ πχ δεν θα τα δεις;
Το αν έχει κάνει επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας στους γεννητορες;
Ή άλλες εξετάσεις, ανάλογα την φυλή...

Αν ξέρεις όλα αυτά που λέμε, τι είναι αυτό που δεν μπορείς να δεις;
Πες μου ΕΝΑ να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι.

Αν δεν ξέρεις όλα σου φαίνονται βουνό.
Και αυτό το υποστηρίζω εκ πείρας. :)

Edit...
Μήπως λοιπόν το πρόβλημα είναι πώς εννοεί ο καθένας από εμάς αυτή την γνώση του πρώτου σκέλους;;;
 
Last edited:
  • Like
Reactions: sea-mol


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Να στο πω αλλιώς για το τι καθ΄ υπερβολή θεωρείται αυτονόητο εδώ μέσα για μένα.

Παράδειγμα. Η γνώση μου για την ευαίσθητη τραχεία σε συγκεκριμένες μικρόσωμες φυλές προέρχεται από κτηνίατρο και την εμπειρία μου από προηγούμενο σκύλο. Σε συνδυασμό με τους (αρχικά τρομακτικούς) αντίστροφους πταρμούς, τις ευαισθησίες που φέρνει ακόμα και το γήρας, δεν ήταν δύσκολο για μένα να καταλάβω ότι η μόδα των κοντομούσουδων μόνο σε βάρος του σκύλου προκύπτει.

Κάτι τσίμπησα από μόνη μου λοιπόν. Αλλά έχοντας ήδη σκύλο άρα και μια κάποια εμπειρία.

Μπαίνοντας σε διάφορα sites που κάνουν αναφορά σε μια φυλή που με ενδιαφέρει πχ, παίρνω μια γραμμή γενική για αντίστοιχες ευπάθειες, ανάλογα με το τι πληροφορία έχει την καλοσύνη να μου δώσει αυτός που παρουσιάζει.
Τα ενδότερα όμως, τα πιο ενδελεχή, τα έμαθα είτε από αυτό το φόρουμ ή δια ζώσης από κάποιον πιο έμπειρο στο θέμα.

Πιο πριν, μπορεί κάποιος να παλεύει με το τι είναι πιο ηθικό, αν πάρει πρέφα τι γίνεται με τα πάπι μιλς κλπ.
Για μένα είναι λάθος να ταυτίζετε την εξειδίκευση της γνώσης που έχετε κάποιοι εδώ μέσα με τη γνώση που είναι να αποκτήσει ένας μέσος ενδιαφερόμενος. Η οποία οφείλει να φτάνει και στην υπερβολή ενός καθολικού ψαξίματος απέναντι πια στο πόσο εντάξει μπορεί να είναι ένας εκτροφέας ενώ τα αρχικά βελάκια δείχνουν προς αυτόν ως κατεύθυνση. Δεν τίθεται θέμα εύκολης ή δύσκολης απλά διαδρομής, αλλά με τα εγχώρια δεδομένα αγγίζει το χάος (ανάλογα και τις φυλές πάντα)

Επίσης, όσο πιο εντάξει ή ηθικός και ψώνιο για τη φυλή του μπορεί να είναι ένας εκτροφέας, τόσο πιο μη προσβάσιμος πιθανά να γίνεται, είτε λόγω μικρής διαθεσιμότητας κουταβιών (άρα να μην τα ξεσκίζει στις γέννες), είτε λόγω τιμής με την οποία τα διαθέτει, είτε γιατί έχει πολύ αυστηρά κριτήρια καταλληλότητας ιδιοκτήτη. Δεν είναι ούτε άσπρο, ούτε μαύρο και οι γκρίζες περιοχές είναι που θέλουν περισσότερη συζήτηση.
Το ότι βρήκα 3-5 ευπάθειες και ζητάω εγγυήσεις για την αποφυγή αυτών, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα την πατήσω. Και να την πατήσω από ενδεχόμενο δόλο του άλλου, όχι γιατί αυτονόητα δεν μπορεί να είναι θεός.

Αρα τι; Χρειάζομαι χρόνων διατριβή προκειμένου να αποκτήσω σκύλο κατά το πρότυπο που έχω ερωτευτεί; Και λίγες μαντικές ίσως ικανότητες;
Θεωρώ πως βλέπω ακρότητες που δύσκολα γεφυρώνονται, θέματα που ατυχώς θεωρούνται αυτονόητα, την ίδια στιγμή που τα περισσότερα χαμπέρια τα πήρα ΚΥΡΙΩΣ μέσα από αυτό το φόρουμ (και δεν είμαι η μόνη), ασχέτως τι θα φιλτράρω ως υπερβολή ή όχι.
Σαφέστατα πρέπει να κυκλώνεις την πληροφορία σου αλλά ως που είναι να φτάνει αυτό;
Ναι είμαι υπέρ της εκπαίδευσης και της γενικότερης παιδείας όταν έχεις ρε αδερφέ να κάνεις με ζωντανούς οργανισμούς κιόλας.

Μήπως λοιπόν το πρόβλημα είναι πώς εννοεί ο καθένας από εμάς αυτή την γνώση του πρώτου σκέλους;;;
Εν μέρει ναι αλλά και όχι όσο υπάρχουν τυφλά σημεία στο ηθικό κομμάτι της εμπορικής πλευράς. Στο είδος του υποτιθέμενα πιο ποιοτικού, εκλεκτικού, μετριασμένου ( ; ) και προσεγμένου ( ; ) εμπορίου που κάνουν οι εκτροφείς. Σε σχέση με τη ζήτηση και το ψώνιο του καθενός, για μένα χρειάζεται γεφύρωμα η διαδρομή από τον ρομαντισμό ως το εμπόριο...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Για μένα είναι λάθος να ταυτίζετε την εξειδίκευση της γνώσης που έχετε κάποιοι εδώ μέσα με τη γνώση που είναι να αποκτήσει ένας μέσος ενδιαφερόμενος.
Εδώ είναι όλη η ουσία της διαφωνίας μου.
Δεν υπάρχει ούτε καν το πρώτο σκέλος περί γνώσης.
Γιατί αν δεν εξειδικευουμε στην φυλή που καιγόμαστε να πάρουμε, τι είδους γνώση θεωρειται επαρκής από τον "μέσο ενδιαφερόμενο";;;;

Αυτό που βλέπω σε όλες αυτές τις συζητήσεις εδώ μέσα εδώ και 1 δεκαετία, είναι πως δυστυχώς εξαντλείται σε σελίδες του ίντερνετ τύπου ipet και get pet, σε κριτικές κάτω από αγγελίες στο skroutz, σε γκρουπακια του Facebook τύπου γλυκουλινιαμαλιαραγιορκακια και σε γνωστούς και φίλους που πήραν τα κουτάβια αγνώστου προέλευσης από τον πρώτο τυχόντα με την καλύτερη τιμή, σούπερ εγγύηση και δώρο 2 κιλά τροφή....

Αυτό δυστυχώς είναι το επίπεδό μας κυνολογικα. Για αυτό έχουμε τους εκτροφεις που μας αξίζουν.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Εδώ είναι όλη η ουσία της διαφωνίας μου.
Δεν υπάρχει ούτε καν το πρώτο σκέλος περί γνώσης.
Γιατί αν δεν εξειδικευουμε στην φυλή που καιγόμαστε να πάρουμε, τι είδους γνώση θεωρειται επαρκής από τον "μέσο ενδιαφερόμενο";;;;
Στα ημίαιμα γιατί να μην συμβαίνει αυτό:
Εννοώ γιατί κάποιος να μην εξειδικεύει πάνω στο ημίαιμο που καίγεται να αποκτήσει;

Αν κάνει κάποιος λίγο zoom out στο θέμα 'σκύλος' και πάρει μια λογική απόσταση βλέπει την συνολική στρέβλωση της σχεσης "άνθρωπος - σκύλος" εκφάνσεις της οποίας (στρέβλωσης) είναι τα θέματα της εκτροφής, τα θέματα των αδέσποτων κλπ.
 
Last edited:


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Τώρα το πήγες στην άλλη άκρη.
Αν δε μπω ποτέ σε αυτό το φόρουμ, μια χαρά ομάδες εκτροφέων που συνυπάρχουν με "εκτροφείς" στην ίδια facebook σελίδα μπορώ να βρω και μπορώ να ΝΟΜΙΖΩ ότι έχω πάρει επαρκή πληροφορία χωρίς να πάω στις αγγελίες που αναφέρεις.
Κι επειδή έκανα και μια maltese breeders google ερευνίτσα έτσι από περιέργεια στην παρούσα, το ίδιο φαινόμενο που παραθέτεις βλέπω ότι ισχύει και εκτός συνόρων. Αν δεν ξέρεις κάτι παραπάνω βράστα!

Δεν είπα να μην εξειδικεύσουμε όσο γίνεται τη γνώση στη φυλή που μας ενδιαφέρει, αλλά να μην ταυτίζουμε ακόμα και ακραίες περιπτώσεις σαν εσένα (θετικά ακραία) με το μέσο ενδιαφερόμενο. Η με κάποιο που ήδη μπορεί να ασχολείται με την εκτροφή.

Δε διαφωνώ ότι μαζικά το κυνολογικό μας επίπεδο είναι για τα μπάζα. Διαφωνώ στο ότι έχουμε τους εκτροφείς που μας αξίζουν, γιατί αν δε μπουν στον κόπο να κάνουν πραγματικά αυτοί τη διαφορά, καλώς την ανακύκλωση του προβλήματος τότε.

Η εξειδίκευση που υποστηρίζεις δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, θέλει καθοδήγηση, τουλάχιστο αρχικά.
H υπερβολή που αναφέρω προκύπτει κυρίως από τα κακώς κείμενα ακόμα κι εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
 
Last edited:


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Βρε παιδιά... Κολλάμε/κολλάτε συνέχεια στο δίπολο "εκτροφείς & υποψήφιοι ιδιοκτήτες". Ποιος φταίει, ποιος φταίει περισσότερο, ποιος είναι πιο λαμόγιο, ποιος είναι πιο "αθώα περιστερά", κλπ.

Το θέμα του άρθρου που παρατέθηκε δεν είναι αυτό... Ή δεν είναι κυρίως αυτό.

Γιατί πρέπει να χάνουμε το θέμα και να ψάχνουμε συνεχώς σε ποιο στρατόπεδο πρέπει να συνταχτούμε;

Γράφετε για το πως και πόσο εύκολο είναι να βρει και να ξεχωρίσει ο απλός υποψήφιος ιδιοκτήτης τον καλό εκτροφέα ενώ φαίνεται (και από το εν λόγο άρθρο) πως ούτε οι εκτροφείς οι ίδιοι δεν το έχουν καταφέρει (να ξεχωρίσουν) ή δεν το θέλουν. Μήπως νομίζετε πως το θέλει ο πολύς κόσμος;

Νομίζετε θέλει η πλειοψηφία των απλών υποψήφιων ιδιοκτητών σκύλου να βρει τον σωστό εκτροφέα, να κοπιάσει, να περιμένει, να διαβάσει και να πληρώσει και πιθανός περισσότερο;

Μήπως το κάνει για πολλά πράγματα στη ζωή του ο άνθρωπος αυτό;

Βλέπετε διάθεση από τους ανθρώπους των φιλοζωικών να κατανοήσουν τι σημαίνει επιλεκτική εκτροφή και τι σημαίνει ταπεραμέντο και λειτουργικότητα στην εργασία;

Βλέπετε διάθεση από εκτροφείς και ομίλους να πλησιάσουν και να εξηγήσουν στους ανθρώπους που περιθάλπουν αδέσποτα με δανεικά για ποιους λόγους κάποιος πρέπει να πληρώσει 1500€ για ένα κουτάβι και πως αυτό είναι καλό για τα αδέσποτα;

Διακρίνετε διάθεση από τον κόσμο να μάθει για τον σκύλο πράγματα πέρα από "2 γλυκά ματάκια", "άγγελοι με 4 πόδια" και "ψυχούλες γεμάτες ανιδιοτελή αγάπη";

...και γνωρίζεται πολλούς που να προσπαθούν να δείξουν πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση;

Παρά καθόμαστε και αναλωνόμαστε μεταξύ μας για το πως ο πελάτης θα μπορέσει να ξεχωρίσει τον καλό εκτροφέα ή αν ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από μια όσο το δυνατόν φθηνότερη μόστρα...

Δεν είναι ανάγκη να είσαι Πουαρό, ούτε να έχεις διδακτορικό, ούτε να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη... Εξάλλου, τι θα κάνεις ακόμα και αν σου δώσω το κουτάβι διαμάντι, το ένα στα 10.000.000;

Θα το πηγαίνεις βόλτα στην πλατεία και θα κοιμάται δίπλα σου στον καναπέ;

Ξέρεις τι χρειάζεται;

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου αρχικά. Να καταλάβεις τι θες και γιατί το θες. Να καταλήξεις στο τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις και πως θα ανταπεξέλθεις στις στραβές και στα δύσκολα. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στα κριτήρια σου και την κοινή λογική σου...

Υπάρχουν άνθρωποι και εκτροφείς για να ταιριάξουν σε κάθε "θέλω" και γούστο. Ο επιστήμονας, ο εμπειρικός, ο γητευτής, ο ρομαντικός, ο έμπορας, ο εργασιακός, ο ξερόλας, ο κυπελάκιας, ο εκκεντρικός, ο γλυκομίλητος, ο απότομος, κ.ο.κ.

Άσε που έχουμε κολλήσει στην επιλογή εκτροφέα και πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι λες και η επιλογή κτηνίατρου, εκπαιδευτή ή ακόμα και pet shop που θα ψωνίζουμε την έχουμε λυμένη, με κριτήρια κοινά και στεγανά ηθικής και ποιότητας.

Όπως ο Dmitry Belyayev, που αναφέρει και το άρθρο, (που δεν ήθελε να βελτιώσει την συμπεριφορά των αλεπούδων μα να μελετήσει την διαδικασία εξημέρωσης), κατάφερε να πάρει αλεπούδες με συμπεριφορά εξημερωμένου ζώου αλλά πήρε και πράγματα που δεν ζήτησε.

Πήρε μεγάλες άσπρες βούλες, πεσμένα αυτιά και γυριστές ουρές... Άρα, ότι και αν επιδιώκεις πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και πράγματα που δεν ζήτησες. Αυτό απαιτεί χαρακτήρα.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Όπως ο Dmitry Belyayev, που αναφέρει και το άρθρο, (που δεν ήθελε να βελτιώσει την συμπεριφορά των αλεπούδων μα να μελετήσει την διαδικασία εξημέρωσης), κατάφερε να πάρει αλεπούδες με συμπεριφορά εξημερωμένου ζώου αλλά πήρε και πράγματα που δεν ζήτησε.

Πήρε μεγάλες άσπρες βούλες, πεσμένα αυτιά και γυριστές ουρές... Άρα, ότι και αν επιδιώκεις πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και πράγματα που δεν ζήτησες. Αυτό απαιτεί χαρακτήρα.
Ωραία όλα αυτά αλλά θα επιμείνω. Μην μου πείτε ότι ο Dimitry έκανε ότι έκανε από ενδιαφέρον για τις αλεπούδες....
 
  • Like
Reactions: vek and p__nat