Εκτροφεία και υψηλά κόστη


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
γιατι φιλε μου, για να συνεχισει ο εκτροφεας το εργο του χρειαζεται καποια χρηματα για να ζησει. ειδικα οταν μιλαμε για εναν ΣΩΣΤΟ εκτροφεα που θα κρατησει κουταβια για να συνεχισει το εκτροφικο του πλανο.

το φαινομενο των Puppy mills/byb δεν προκειται ποτε να μειωθει λογω της πτωσης των τιμων.
η λυση ειναι μονο η παιδεια.
Ναι αλλά πως θα την αποκτήσει? Τo google ξεχάστε το - αν ψάξεις π.χ. λαμπραντόρ στα πρώτα 20 αποτελέσματα θα σου βγάλει τα online πωλητήρια και τις αγγελίες. Ειχα γράψει και παλιότερα ότι χρειάζονται πιο εξωστρεφείς κινήσεις εκ μέρους εκτροφέων και ΚΟΕ: Π.χ. εκθέσεις που να μην γίνονται στου διαόλου το ανάθεμα αλλά εντός μεγαλύτερων και πιο δημοφιλών διοργανώσεων κλπ.

ο υποψηφιος ιδιοκτητης πρεπει να ξερει πραγματικα γιατι θελει να αποκτησει την συγκεκριμενη ρατσα κ η επιλογη να μην γινεται με κριτηρια "το ειδα στη tv και μου αρεσε" ή "το εχει ο γειτονας και θελω κ εγω ενα ιδιο".
Σωστό μεν αλλά το 99% όσων μιλάμε εδώ μέσα αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να είχαμε βολευτεί με ένα ημίαιμο-αδέσποτο. Κρατάω επιφύλαξη για το 1% μήπως κάποιοι εδώ μέσα χρειάζονται herding ή έχουν καμιά παράνομη φυτεία και χρειάζονται τον ultimate φύλακα.

αν θελεις ενα σκυλι μονο για παρεα, επειδη λατρευεις τα σκυλια, παρε ενα αδεσποτο.
με την πραξη σου αυτη θα σωσεις μια ψυχουλα η οποια θα σε ευγνωμονει μια ζωη και η σχεση που θα αναπτυξετε πιθανοτατα να ειναι 10αδες φορες καλυτερη απο αυτη που θα ειχες με ενα απο εκτροφειο.
Συμφωνώ και θα ήταν η επόμενή μου επιλογή αν ξανάπαιρνα. Παρόλα αυτά κατανοώ γιατί θέλει κανείς καθαρόαιμο - οι περισσότεροι εδώ μέσα καθαρόαιμα θέλαμε χωρίς στην πραγματικότητα ουσιαστικό λόγο.

αν ομως σε ενδιαφερει πραγματικα μια φυλη, εχεις παθος με αυτη και την λατρευεις, το τελευταιο πραγμα που θα επρεπε να σε νοιαζει ειναι το κοστος αποκτησης.
το μελημα σου θα επρεπε να ειναι η βελτιωση της φυλης και οχι τα 100-200 κτλ ευρω πανω-κατω.
Το πάθος με την φυλή δεν το αποκτάς με τον πρώτο σου σκύλο. Και όχι δεν είναι το τελευταίο πράγμα το κόστος απόκτησης ειδικά τις εποχές που διανύουμε. Αν μιλάμε μόνο για πάθη και όχι χρήμα, ας δει και ο εκτροφέας πόσο παθιασμένη είμαι και ας μου το δώσει στο συμβολικό ποσό των 100 €. Έτσι για το πάθος...:ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: AGRIAN and d3ac0n




george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
@vrmode

1. σιγουρα παντως δεν θα την αποκτησει αν πεσουν οι τιμες.
τα παραδειγματα που αναφερεις σιγουρα θα μπορουσαν να βοηθησουν.
οπως επισης καποιες ομιλιες στα σχολεια.

2.αν το 99% θα μπορουσε να εχει βολευτει με ενα ημιαιμο τοτε κακως εκανε κ πηρε καθαροαιμο.
δλδ οποιος δεν κανει herding δεν μπορει να παρει εναν ποιμενικο?? διαφωνω!!
στο εξωτερικο ο κοσμος δουλευει με τα σκυλια του, πηγαινει σε club και περναει καλα.
ασχολειται ουσιαστικα μαζι τους. ασχολουνται με ουσιαστικα πραγματα κ δεν αναλωνονται στο αν η τροφη θα περιεχει συν/πλην 1% πρωτεινη.

3. αν οι περισσοτεροι θελανε/με καθαροαιμα χωρις πραγματικο λογο κατι δεν παει καλα.
μαλλον στην πραγματικοτητα η επιλογη της συγκεκριμενης φυλης ηταν εντελως τυχαια κ βασιστηκε σε λογικες τυπου "αχ τι ωραιος ειναι ο ΡΕΞ στην tv, ας παρω κ εγω εναν".

4. το παθος με μια φυλη μπορει να το εχεις πριν καν αποκτησεις σκυλο της συγκεκριμενης φυλης. αν δεν εχεις παθος με τη φυλη, τοτε γιατι να παρεις καθαροαιμο??
ναι οι εποχες ειναι δυσκολες,δεν διαφωνω καθολου. δεν σε υποχρεωνει καποιος να παρεις καθαροαιμο σκυλο. και εγω θα ηθελα ferrari αλλα μεχρι peugeot μπορω να παρω. τι να κανουμε τωρα. μηπως φταιει η ferrari?? μηπως να παω να παρω ενα μια ψευτικη ferrari (σασι-μοτερ toyota με body-kit ferrari)?? φυσικα κ οχι, αρκουμε στο Peugeot και προσπαθω να "απολαυσω" οτι μπορει να μου δωσει αυτο.

τελος, αυτος που θα δωσει 300-400-500 ευρω για να παρει ενα "καθαροαιμο" σκυλο απο το pet shop, μπορει να περιμενει χ χρονικο διαστημα ετσι ωστε να αποταμιευσει τα απαραιτητα χρηματα για να αποκτησει ενα σωστο καθαροαιμο σκυλο, αν το θελει φυσικα. τις περισσοτερες φορες ομως δεν το θελει γιατι αυτος ειναι ο εξυπνος, ο κουτοπονηρος θα ελεγα, ο μαγκας που δεν θα τον πιασουν κοτσο.
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αφου ο στόχος σου ειναι η ευζωία των κουταβιών, γιατι να μην εχει την ευκαιρία καποιος που δεν εχει την δυνατότητα άμεσα να δωσει το Χ ποσο, να αποκτησει και να συμβιώσει με ενα τέτοιο σκυλάκι;
Ακριβώς επειδή αυτό που σε καίει είναι η ευζωία του σκύλου που θα δώσεις και ακριβώς επειδή - όπως ανέφερες - υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικονομική στενότητα αυτή τη δεδομένη στιγμή αλλά όλα τα εχέγγυα μακροπρόθεσμα να προσφέρουν τα πάντα στον σκύλο που θα τους εμπιστευθείς, μπορεί και να χαρίσεις ακόμα ακόμα (όπως ανέφερα στο ποστ #289).
Με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό, μπορείς κάλλιστα να αρνηθείς να δώσεις σκύλο σου σε όποιον δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη, όσα χρήματα και να σου δώσει.

Και πίστεψέ με γνωρίζω πάρα πολύ καλά ανθρώπους με τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχουν τα σκυλιά τους ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ.

Από κει και πέρα μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως επιμένετε να συγκρίνετε ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα!
Αναφέρεστε σε σκύλους και σε τιμές λες και είναι ρούχα, παπούτσια ή δεν ξέρω και γω τι ΑΨΥΧΟ που παράγεται σε ποσότητες και διατίθεται στην αγορά.

Μου συγκρίνετε το πετσοπάδικο κουτάβι που το πήρε ο άλλος με το κιλό με το εκτροφικό.
Και στέκεστε στις τιμές.
Αυτή είναι η διαφορά τους;;;;
Η τιμή;;;;;

Αν είναι έτσι γιατί δεν συγκρίνετε και άλλα πράγματα;

Γιατί υπάρχει λίστα αναμονής στα εκτροφεία και δεν υπάρχουν στο ράφι;
Μήπως και αυτό βοηθούσε τον περιορισμό των παπυμιλάδικων και τον byb;;;

Ή γιατί δεν υπάρχει στην γειτονιά μου εκτροφέας ενώ υπάρχει pet city....
Μήπως και αυτό;;;;;

Αν δεν κάνω λάθος το αρχικό ερώτημα ήταν και παραμένει: γιατί το κόστος απόκτησης εκτροφικου σκύλου είναι υψηλό και αν μειωνόταν το κόστος, θα βοηθούσε αυτό στον περιορισμό (τον οποίο περιορισμό) της πρακτικής των puppy mills και του byb;
Η απάντησή μου λοιπόν είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ γιατί όποιος έχει σαν μοναδικό κριτήριο απόκτησης ενός καθαρόαιμου σκύλου την τιμή του, προφανέστατα αγνοεί όλα όσα μεσολάβησαν της γέννησής του και του λόγου για τον οποίο ήρθε στον κόσμο.
Ακριβώς εκεί πρέπει να στοχεύσει η λεγόμενη κυνοφιλική παιδεία για να καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας τι εστί παπυμυλάδικο και στυγνό εμπόριο καθαρόαιμων κουταβιών.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο - όπως έχω ξαναγράψει - η τιμή πρέπει να είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί έναν υποψήφιο σκυλογονιό καθαρόαιμου σκύλου.


Ποτε εγινε η τελευταια εκστρατεια ενημερωσης απο τον ΚΟΕ; Ποτε και με ποιον τροπο εχει ασχοληθει με την παιδεια που τοσο πολυ μελεταμε;
ΠΟΤΕ και ούτε και πρόκειται.
 




AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Θα ηθελα να σας εξομολογηθω οτι εδω και μηνες σκεφτομαι οτι οι περισσοτερες συζητησεις που αφορουν σκυλους -αποκτηση - εκτροφη- ευζωια, νιωθω οτι ειναι ΜΑΤΑΙΕΣ, αν ο συνομιλητης δεν θελει να ακουσει κατι διαφορετικο απο αυτο που εχει στο μυαλο του σαν δεδομενο.

Μεχρι να εκδοθει η ΚΥΑ που αφορα τους "ερασιτεχνες"-"περιστασιακους" εκτροφεις, καθε εκτροφη στην Ελλαδα για εμπορικους σκοπους απο μη επαγγελματιες ειναι θεωρητικα παρανομη.

Δεν χρησιμοποιουν ολοι το ιντερνετ με τον ιδιο τροπο. Δεν ψαχνουν ολοι τις ιδιες πληροφοριες.
Δεν ειναι ολοι ιδιοι. Δεν παραδεχομαστε ολοι τα ιδια πραγματα ως δεδομενα.
Η ΑΓΝΟΙΑ και η επιλεκτικη ακοη και αναγνωση κυριαρχουν.
Ειναι και αργα, ματαιο.
Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ : ΔΕΝ είναι θέμα τιμής, είναι θέμα παιδείας. Η κουβέντα που κάνουμε εδώ αφορά μία πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων που παρά τις διαφορές τους, ΑΓΑΠΟΥΝ το σκύλο, προβληματίζονται, ψάχνουν, ερευνούν, μαθαίνουν. Αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν οτι κανένας σκύλος δεν είναι ίδιος με έναν άλλο, οτι έχουν προβλήματα και προσπαθούν να τα ελαχιστοποιήσουν είτε με πρόληψη, είτε με θεραπεία, οτι αν θέλουν καθαρόαιμο σκύλο, τα 200-500 € διαφοράς στην τιμή αγοράς είναι ανάξιο λόγο μπροστά στα 10-15.000 € που θα τους κοστίσει ο σκύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του και θα τα δώσουν με ευχαρίστηση, οτι και μόνο το ψάξιμο και η αναμονή του κουταβιού είναι από μόνο του ένα ταξείδι που προσφέρει πάρα πολύ και τόσα άλλα.

Από την άλλη όμως, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία είτε αγνοεί, είτε αδιαφορεί για όλα αυτά, θεωρεί π.χ. οτι όλοι οι Γ.Π. ή τα ντόμπερμαν είναι ίδια, είναι κάτι σαν το μοντέλο ενός αυτοκινήτου ή τη συγκεκριμένη συσκευασία ενός αναψυκτικού στο Σ.Μ., οτι θα ζήσει ο σκύλος στον αυτόματο πιλότο, δεν θα παρουσιάσει προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς και τόσα άλλα, οπότε ψάχνουν απλά να βρούν το φτηνότερο προϊόν. Αυτοί, δεν θα διαβάσουν ποτέ το παρόν φόρουμ, γιατί ακόμα κι αν πέσουν επάνω του, θα το απορρίψουν. Αυτοί, δεν θα διαβάσουν ποτέ το παρόν ή άλλο σχετικό νήμα, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

Το αντιμετωπίζω πολύ συχνά σε προσωπικές κουβέντες με γνωστούς και φίλους. Ελάχιστοι δεν με αντιμετωπίζουν σαν γραφικό/υπερβολικό/εξωγήινο. Προσωπικά στο τέλος χρησιμοποιώ την τεχνική του σοκ : τους στέλνω βίντεα από πάπυ μιλλς, άρθρα με τις ασθένειες του σκύλου που ενδιαφέρονται, υπολογισμό των εξόδων κατά τη διάρκεια της ζωής του και τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο δεν αγοράζουν από κουταβέμπορους. ΑΛΛΑ αν ο γνωστός του γνωστού τους δώσει κουτάβι κανε κορσο με 200 € (συγκεκριμένη και πραγματική περίπτωση, καμία σχέση με το μνμ της εαστ) θα το πάρουν.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι αν δεν έχεις το σκύλο σαν μεράκι, αγάπη, μέρος της ζωής σου, θα ενδιαφέρεσαι για το φτηνότερο εμπόρευμα. Σε αυτούς πραγματικός εκτροφέας δεν θα έπρεπε να δώσει ποτέ σκύλο, ακόμα και τσάμπα - αλλά δεν υπάρχουν πολλοί. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα διαβάσεις ποτέ αυτές τις γραμμές. Αν για σένα ο σκύλος είναι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα αντίστοιχα, η τιμή είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει, οπότε αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα.
Η πραγματική ερώτηση/αναζήτηση δεν θα έπρεπε να είναι πόσο μπορούν να ρίξουν την τιμή οι εκτροφείς ή πόσα βγάζουν, αλλά εγώ τί πραγματικά θέλω από το σκύλο μου και ποιός είναι ο πραγματικός εκτροφέας που θα με καλύψει. Συζήτηση χιλιοειπωμένη, πάλι μεταξύ μας.

Η λύση για να μειωθεί η πρώτη ομάδα και να αυξηθεί η δεύτερη ; ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. Αλλά πώς ; από πού ; από ένα ανύπαρκτο κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να μαζεύει πρόστιμα ; από την ανύπαρκτη τοπική αυτοδιοίκηση ; από τις φιλοζωικές που δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν αδέσποτα ; Μία μαύρη σκιά πλανάται πάνω από το βασίλειο της Δανιμαρκίας .....

Αγαπητέ @d3ac0n, συγνώμη, αλλά με αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση πως θεωρείς την εκτροφή έναν "νόμιμοηθικό" τρόπο διάθεσης καθαρόαιμων σκύλων για να καλυφθεί η ζήτηση και δεν έχει γίνει ΑΚΟΜΑ κατανοητή η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΡΑΓΩ και το ΕΚΤΡΕΦΩ.

Η διαφορά τους βρίσκεται στον σκοπό, τον στόχο.

Ο σκοπός που ένας εκτροφέας θα προγραμματίσει μια γέννα είναι για να δημιουργήσει τον σκύλο εκείνο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ΤΟΥ και θα τον κάνει περήφανο για τις επιλογές ΤΟΥ.
Τη γέννα την κάνεις για να βγάλεις το αστεράκι ΣΟΥ, τον σκύλο εκείνο που θα ανταποκρίνεται όσο περισσότερο γίνεται στο πρότυπο της φυλής του και που ταυτόχρονα έχει τον τυπικό χαρακτήρα για την φυλή του. Και επειδή μιλάμε για ζωές, φροντίζεις να μειώσεις όσο γίνεται τις πιθανότητες το αστέρι ΣΟΥ να έχει οποιαδήποτε κληρονομική ασθένεια και να ζήσει υγιές μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
Με απλά λόγια :
ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ευελπιστώντας οι επιλογές σου να φέρουν το αποτέλεσμα που θες.
Επειδή οι τοκετοομάδες αποτελούνται συνήθως από αρκετά σκυλάκια και επειδή δυστυχώς δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα, ΚΡΑΤΑΣ για πάρτυ σου το ή τα (αν είσαι τυχερός) αστεράκια που εσύ κρίνεις πως είναι πιο κοντά στα θέλω σου και αναγκάζεσαι να δώσεις τα υπόλοιπα σκυλάκια σε όσους κρίνεις πως κάνουν τα πάντα για να ζήσουν μια καλή ζωή και είναι σε θέση να τους προσφέρουν όσα θα τους προσέφερες και εσύ ο ίδιος.

Ο σκοπός της παραγωγής καθαρόαιμων κουταβιών είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη: παραγωγή για την κάλυψη της ζήτησης. Γέννα πάνω στην γέννα, οι ίδιες γέννες χωρίς κάποιο στόχο, κάποιο όραμα.
Ο μόνος στόχος η διάθεση ΟΛΩΝ των κουταβιών στον οποιονδήποτε και όσο νωρίτερα γίνεται αρκεί να έχει τα €.
Σε αυτή την κατηγορία δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται εκτροφείς και κάνουν ό,τι κάνει ένας εκτροφέας όσον αφορά το φαίνεσθαι. Θα τους δεις ακόμα και σε εκθέσεις για να καλύψουν τις προθέσεις τους. Που δεν είναι άλλες από το ΚΕΡΔΟΣ.

Πραγματικά εύχομαι ο άγνωστος αναγνώστης να κάτσει και να διαβάσει αυτό το θέμα.
Εμένα μου αρκεί να έχει ΑΝΟΙΚΤΟ μυαλό. :)
Χίλια λάϊκ, αλλά άντε βρες τον αυτόν τον εκτροφέα. Και τον άγνωστο αναγνώστη με το ανοικτό μυαλό ....
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
2.αν το 99% θα μπορουσε να εχει βολευτει με ενα ημιαιμο τοτε κακως εκανε κ πηρε καθαροαιμο.
δλδ οποιος δεν κανει herding δεν μπορει να παρει εναν ποιμενικο?? διαφωνω!!
στο εξωτερικο ο κοσμος δουλευει με τα σκυλια του, πηγαινει σε club και περναει καλα.
ασχολειται ουσιαστικα μαζι τους. ασχολουνται με ουσιαστικα πραγματα κ δεν αναλωνονται στο αν η τροφη θα περιεχει συν/πλην 1% πρωτεινη.

3. αν οι περισσοτεροι θελανε/με καθαροαιμα χωρις πραγματικο λογο κατι δεν παει καλα.
μαλλον στην πραγματικοτητα η επιλογη της συγκεκριμενης φυλης ηταν εντελως τυχαια κ βασιστηκε σε λογικες τυπου "αχ τι ωραιος ειναι ο ΡΕΞ στην tv, ας παρω κ εγω εναν".
Eσύ τι σκύλο έχεις? Και τι κάνεις με αυτόν?

4. το παθος με μια φυλη μπορει να το εχεις πριν καν αποκτησεις σκυλο της συγκεκριμενης φυλης. αν δεν εχεις παθος με τη φυλη, τοτε γιατι να παρεις καθαροαιμο??
Δηλαδή όλοι εδώ μέσα πριν πάρουμε τον πρώτο μας καθαρόαιμο σκύλο ήμασταν παθιασμένοι με τη φυλή... μου φαίνεται μη ρεαλιστικό. Πάθος με την φυλή δεν μπορεί να υπάρξει πριν την βιώσεις. Ας λέμε καλύτερα τη φράση "μου αρέσει η τάδε φυλή". Από το εμφανισιακό ξεκινάνε όλα. Δεν πα να χτυπιόσαστε, εγώ π.χ. μικρό μαλλιαρό και άσπρο δεν πρόκειται να πάρω ποτέ. Ούτε αυτά υποσιτισμένα γκρέυχαουντ τύπου. Είναι τυχαίο ότι τα γούστα ακόμη και εδώ μέσα κάθε μέλους περιστρέφονται γύρω από όμοιες φυλές? Ένας "μαστιφάς" δύσκολα θα κοιτάξει φυλές τύπου ακίτα ή μαλαμουτ κλπ. Αντίστοιχα, ένας "ακιτάς" ούτε να τα φτύσει τα πιτ και τα μπουλ τεριέ type.
 
  • Like
Reactions: d3ac0n


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Like αλλα :p
Η λύση για να μειωθεί η πρώτη ομάδα και να αυξηθεί η δεύτερη ; ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. Αλλά πώς ; από πού ; από ένα ανύπαρκτο κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να μαζεύει πρόστιμα ; από την ανύπαρκτη τοπική αυτοδιοίκηση ; από τις φιλοζωικές που δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν αδέσποτα ; Μία μαύρη σκιά πλανάται πάνω από το βασίλειο της Δανιμαρκίας .....
Το κρατος φταιει και γι αυτο; Το κρατος οφειλει να 'εκπαιδευσει' τον πολιτη για το ποιος ειναι ο σωστος εκτροφεας;
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Like αλλα :p

Το κρατος φταιει και γι αυτο; Το κρατος οφειλει να 'εκπαιδευσει' τον πολιτη για το ποιος ειναι ο σωστος εκτροφεας;
Προφανώς οχι στο ερώτημά σου, αλλά ΝΑΙ, το κράτος φταίει γιατί στον πρώτο νόμο από ιδρύσεώς του για τα κατοικίδια, το κύριο ενδιαφέρον του ήταν στη θέσπιση υψηλών προστίμων. Γιατί πέντε χρόνια μετά ακόμα δεν έχει εκδώσει σχετικές ΚΥΑ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πληθώρα ζητημάτων. Γιατί ποτέ δεν περιέλαβε καμία παιδαγωγική διαδικασία ή μάθημα στα σχολεία περί αδεσπότων, κατοικιδίων κλπ. Γιατί διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση μονοπωλιακών εταιρειών (π.χ. ΕΥΔΑΠ), κρατικών λαχείων και όλων των ημετέρων συμφερόντων και ούτε ένα ευρώ για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα αδέσποτα, στην κυνοφιλική παιδεία, σε σύγχρονα κυνοκομεία, πάρκα σκύλων κλπ. Γιατί είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα (λέμε τώρα) να φροντίζει για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την ευζωεία των πολιτών του. Γιατί η ΕΡΤ εξαντλείται σε κυβερνητικά γλυψίματα και φαγοπότια ημετέρων, αλλά εκπομπές και δράσεις για τα ανωτέρω δεν τα καταδέχεται. Κι όταν τα κάνει/έκανε, ήταν μία βλακεία και μισή (θέλω να δω @mareco με εκπομπή !).

Μπορώ να γράψω πολλά γιατί ακόμα, αλλά θα πω οτι απλά το κράτος εκτός από κρατική μηχανή, είμαστε όλοι εμείς. Αλλά εμείς δεν είμαστε υπουργοί, πρωθυπουργοί και λοιποί ανευθυνοϋπεύθυνοι. Δεν παίρνουμε αποφάσεις, δεν διαθέτουμε κονδύλια, δεν έχουμε μηχανισμούς. Το κράτος τα έχει, άρα αυτό έχει την ευθύνη. Εδώ όμως δεν κάνει τπτ για τις χιλιάδες νεκρών στους δρόμους από ατυχήματα, για την υγεία, την υπόλοιπη παιδεία, την ασφάλεια, θα κάνει για την κυνοφιλική παιδεία ; Ανέκδοτο. Αλλά φταίει κυρίως αυτό, μετά οι δήμοι, μετά οι διάφοροι φορείς.

Δεν φταίει (τόσο) ο Μήτσος από το Αιγάλεω και η Λούλα από τη Νέα Μενεμένη που δεν άκουσε ποτέ τίποτε και από κανέναν για τα δικαιώματα των ζώων, την αταξία, τη δυσπλασία των ισχίων, τα κολαστήρια των puppy mills αλλά είδε στην τυφλόραση τους celebrities με τα κατοικίδιά τους και θέλει να τους μοιάσει, ούτε ο άτυχος πατέρας που ο κανακάρης/η κόρη του ζήλεψε το "πιτ" ή το "κανίς" του συμμαθητή/ήτριας.
Έγραψα πριν οτι φταίει η έλλειψη παιδείας. Έκανα λάθος. Πριν από την παιδεία, υπάρχει η απλή ενημέρωση. Η οποία επίσης απουσιάζει παντελώς....

Αν το κράτος ενημέρωνε στοιχειωδώς τον πολίτη, αν τον εκπαίδευε στο σχολείο, αν είχε πάρκα, κυνοκομεία, σχετικές δράσεις, τότε ο πολίτης δεν θα ήταν ανεύθυνος, τότε το κράτος θα είχε κάθε δίκιο να εισπράττει στις παραβάσεις υψηλά πρόστιμα και τότε ο πολίτης θα ήξερε πολλά περισσότερα για τους εκτροφείς και θα μπορούσε να επιλέξει σωστότερα.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@vrmode

Είναι τυχαίο ότι τα γούστα ακόμη και εδώ μέσα κάθε μέλους περιστρέφονται γύρω από όμοιες φυλές? Ένας "μαστιφάς" δύσκολα θα κοιτάξει φυλές τύπου ακίτα ή μαλαμουτ κλπ.
Συμφωνω απολυτα, αρκει να μην πεσει "στην αναγκη" κ χρειαστει.... μακρυτριχο κ με μουρη αεροδρομιο.....
Εκει να δεις πικρα.....
 
  • Like
Reactions: TARA


george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Eσύ τι σκύλο έχεις? Και τι κάνεις με αυτόν?
θα μιλησουμε επι προσωπικου??

Δηλαδή όλοι εδώ μέσα πριν πάρουμε τον πρώτο μας καθαρόαιμο σκύλο ήμασταν παθιασμένοι με τη φυλή... μου φαίνεται μη ρεαλιστικό. Πάθος με την φυλή δεν μπορεί να υπάρξει πριν την βιώσεις. Ας λέμε καλύτερα τη φράση "μου αρέσει η τάδε φυλή". Από το εμφανισιακό ξεκινάνε όλα. Δεν πα να χτυπιόσαστε, εγώ π.χ. μικρό μαλλιαρό και άσπρο δεν πρόκειται να πάρω ποτέ. Ούτε αυτά υποσιτισμένα γκρέυχαουντ τύπου. Είναι τυχαίο ότι τα γούστα ακόμη και εδώ μέσα κάθε μέλους περιστρέφονται γύρω από όμοιες φυλές? Ένας "μαστιφάς" δύσκολα θα κοιτάξει φυλές τύπου ακίτα ή μαλαμουτ κλπ. Αντίστοιχα, ένας "ακιτάς" ούτε να τα φτύσει τα πιτ και τα μπουλ τεριέ type.
μηπως απο αυτο το "εμφανισιακα μου αρεσει η ταδε η φυλη", ξεκινανε ολα τα "στραβα"??

γιατι στο απειρο ματι, στο ματι του πρωταρη, εμφανισιακα ολα ειναι "ιδια".
οταν ομως ξεκινησουμε να κοιταμε χαρακτηρα, εκει ειναι που ξεκιναει το party!
και αυτο το party δεν αφορα μονο εκτροφεια vs puppy mills etc αλλα και εκτροφεια vs εκτροφεια.

στο bold, συμφωνω μαζι σου!
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Προφανώς οχι στο ερώτημά σου, αλλά ΝΑΙ, το κράτος φταίει γιατί στον πρώτο νόμο από ιδρύσεώς του για τα κατοικίδια, το κύριο ενδιαφέρον του ήταν στη θέσπιση υψηλών προστίμων. Γιατί πέντε χρόνια μετά ακόμα δεν έχει εκδώσει σχετικές ΚΥΑ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πληθώρα ζητημάτων. Γιατί ποτέ δεν περιέλαβε καμία παιδαγωγική διαδικασία ή μάθημα στα σχολεία περί αδεσπότων, κατοικιδίων κλπ. Γιατί διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση μονοπωλιακών εταιρειών (π.χ. ΕΥΔΑΠ), κρατικών λαχείων και όλων των ημετέρων συμφερόντων και ούτε ένα ευρώ για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα αδέσποτα, στην κυνοφιλική παιδεία, σε σύγχρονα κυνοκομεία, πάρκα σκύλων κλπ. Γιατί είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα (λέμε τώρα) να φροντίζει για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την ευζωεία των πολιτών του. Γιατί η ΕΡΤ εξαντλείται σε κυβερνητικά γλυψίματα και φαγοπότια ημετέρων, αλλά εκπομπές και δράσεις για τα ανωτέρω δεν τα καταδέχεται. Κι όταν τα κάνει/έκανε, ήταν μία βλακεία και μισή (θέλω να δω @mareco με εκπομπή !).

Μπορώ να γράψω πολλά γιατί ακόμα, αλλά θα πω οτι απλά το κράτος εκτός από κρατική μηχανή, είμαστε όλοι εμείς. Αλλά εμείς δεν είμαστε υπουργοί, πρωθυπουργοί και λοιποί ανευθυνοϋπεύθυνοι. Δεν παίρνουμε αποφάσεις, δεν διαθέτουμε κονδύλια, δεν έχουμε μηχανισμούς. Το κράτος τα έχει, άρα αυτό έχει την ευθύνη. Εδώ όμως δεν κάνει τπτ για τις χιλιάδες νεκρών στους δρόμους από ατυχήματα, για την υγεία, την υπόλοιπη παιδεία, την ασφάλεια, θα κάνει για την κυνοφιλική παιδεία ; Ανέκδοτο. Αλλά φταίει κυρίως αυτό, μετά οι δήμοι, μετά οι διάφοροι φορείς.

Δεν φταίει (τόσο) ο Μήτσος από το Αιγάλεω και η Λούλα από τη Νέα Μενεμένη που δεν άκουσε ποτέ τίποτε και από κανέναν για τα δικαιώματα των ζώων, την αταξία, τη δυσπλασία των ισχίων, τα κολαστήρια των puppy mills αλλά είδε στην τυφλόραση τους celebrities με τα κατοικίδιά τους και θέλει να τους μοιάσει, ούτε ο άτυχος πατέρας που ο κανακάρης/η κόρη του ζήλεψε το "πιτ" ή το "κανίς" του συμμαθητή/ήτριας.
Έγραψα πριν οτι φταίει η έλλειψη παιδείας. Έκανα λάθος. Πριν από την παιδεία, υπάρχει η απλή ενημέρωση. Η οποία επίσης απουσιάζει παντελώς....

Αν το κράτος ενημέρωνε στοιχειωδώς τον πολίτη, αν τον εκπαίδευε στο σχολείο, αν είχε πάρκα, κυνοκομεία, σχετικές δράσεις, τότε ο πολίτης δεν θα ήταν ανεύθυνος, τότε το κράτος θα είχε κάθε δίκιο να εισπράττει στις παραβάσεις υψηλά πρόστιμα και τότε ο πολίτης θα ήξερε πολλά περισσότερα για τους εκτροφείς και θα μπορούσε να επιλέξει σωστότερα.
Σωστα τα λες. Αλλα λεω για αλλαγη να μην μιλησουμε για ολα τα στραβα. Οπως ειπες, το κρατος ειμαστε εμεις. Χωρις να θελω να δικαιολογησω κανενα, δεν μπορει ο αλλος ο εκλεγμενος να εχει γνωση και γνωμη για τα παντα. Δεν ειναι σουπερμαν. Αν δεν κουνησεις λιγο και ζητησεις αυτο που σου αξιζει και αυτο που πρεπει, δε θα το κανει κανεις για σενα. Θυμωνουμε για πραγματα που δεν εχουμε, λες και τα χασαμε. Μα δεν τα ειχαμε ποτε. Αυτο ειναι το προβλημα μου. Και οσο για τον ΚΟΕ, τον εκπροσωπο των ελληνων εκτροφεων, νομιζω οτι απλως χ#$@ηκε για παππυ μιλς και αγγελιες.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Συμφωνω απολυτα, αρκει να μην πεσει "στην αναγκη" κ χρειαστει.... μακρυτριχο κ με μουρη αεροδρομιο.....
Εκει να δεις πικρα.....

Σιγα το δύσκολο.
Άμα πέσεις "στην ανάγκη" για μακρυτριχο με μούρη αεροδρόμιο
πας κατευθείαν σε ορεινό μπρουταλέ ολε. Απλά πράματα. ;)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
@vrmode
Συμφωνω απολυτα, αρκει να μην πεσει "στην αναγκη" κ χρειαστει.... μακρυτριχο κ με μουρη αεροδρομιο.....
Εκει να δεις πικρα.....
Θα μιλήσω από προσωπική πείρα και από κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις συζητήσεων. Ως κάτοχος καμμένης φυλής χαλβάδιαζα τα sbt ως υγιή φυλή με τη λογική ότι ίσως κάπου-κάποτε... (συμπτωματικά έχω πετύχει άλλους 1-2 κατόχους γαλλικών που γυρόφερναν sbt). Επίσης χαλβαδιάζω πιτάκια, μπουλμαστιφ, γερμανικούς μολοσσούς (εεεε @AGRIAN ?) και γενικώς ότι μπουλομαστιφοφέρνει, κατά προτίμηση σε κόμπακτ κατασκευή. Δεν θα κοιτάξω ποτέ γπ, κυνηγόσκυλα, σιβηρικές φυλές, μαλλιαρά, μουστακάτα κλπ. Παρεμπιπτόντως όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσα να τα έχω για διάφορους λόγους που δεν έχει νόημα να συζητηθούν εδώ, αλλά παρόλα αυτά το ρημάδι το μάτι πάει συνέχεια σε αυτά.


θα μιλησουμε επι προσωπικου??
μηπως απο αυτο το "εμφανισιακα μου αρεσει η ταδε η φυλη", ξεκινανε ολα τα "στραβα"??
γιατι στο απειρο ματι, στο ματι του πρωταρη, εμφανισιακα ολα ειναι "ιδια".
Ναι θα με ενδιέφερε να μάθω τι σκύλο έχεις, τι κάνεις με αυτόν (από πλευράς δουλειάς) και αν και κατά πόσο θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο και με ένα ημίαιμο, καθώς υποστήριξες ότι καθαρόαιμο θα πρέπει να έχει μόνο ο έχων στόχο για κάποια συγκεκριμένη εργασία. Εγώ πάλι θεωρώ ότι εδω μέσα κανείς δεν κάνει κάποια δουλειά με το σκύλο του - όλοι είμαστε pet owners, και μερικοί κάνουν ίσως κανα κυνάθλημα από χόμπυ (κάποιοι με ημίαιμα).
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Ματαιο, ειναι ματαιο.....

ΑΝ το ειδος κατοικιδιος σκυλος ηταν απειλουμενο με εξαφανιση και δεν υπηρχαν σκυλοι στα αζητητα και τις φιλοζωικες, τοτε θα το συζητουσαμε διαφορετικα....
Μεχρι τοτε.....
ΑΝ καταλαβα καλα το κραξιμο σε νεα μελη που εκαναν ενα- λαθακι μωρε-, ειναι αφορμη καποια σχολια.
Δεν γινεται σε ολους-για ολα-απο ολους και οχι με το ιδιο υφος.

Αφιερωμενο σε οσους ενδιαφερονται για amstaff-apbt bull type κτλ. (αλλα εχω παρομοιες αφηγησεις για πολλες φυλες. Hardcore kai light versions!)

Προσοχη. ακολουθει κειμενο με σκληρο περιεχομενο

Δουλευω σε κτηνιατρειο. Δεν ειμαι κτηνιατρος, ειμαι γκρουμερ. Δεν ξερω οοοοολους τους πελατες, δεν κανω ανακριση σε ολους, δεν μου τραβαν το ματι ολοι οι σκυλοι που ερχονται.

Εχω 5 λεπτα για το επομενο ραντεβου και βγαινοντας να κανω τσιγαρο βλεπω ενα παλικαρι να περιμενει στον κτηνιατρο με τον σκυλο του. Εχει μπλε χρωμα, αυτο μου τραβαει το ματι και φευγαλεα σκεφτομαι οτι ειναι απροσδιοριστου πιτμπουλοαγγλικοσταφ μικρο μεγεθος (.πολυ επιφανειακα γνωριζω ελαχιστοτατα πραγματα για αυτες τις φυλες) με ορθια αυτια αλλα κατι με χαλαει στο συνολο του σκυλου. Αδιαφορη (σχεδον) βγαινω για το τσιγαρο.
Ερχεται το ραντεβου μου και μπαινω μεσα. Οι χωροι κομμωτηριο και εξεταστηριο ειναι διπλα- διπλα με ενδιαμεση πορτα κλειστη.
Το παλικαρι εχει μπει και ακουω αποσπασματικα την κουβεντα.
....ποσο κοστιζουν.... ποια απο αυτα ειναι απαραιτητα.... ποια ειναι υποχρεωτικα.... θελω να κανω οτι πρεπει και να εχω εναν κτηνιατρο για τα σκυλια μου....
Η εντυπωση που ειχα ηταν "δεν εχω πολλα χρηματα αλλα θελω να κανω οτι μπορω" . Οκ, αδιαφορο για μενα, τα εχω ξανακουσει ειδικα τα ταλευταια χρονια με τον οικονομικο κατηφορο, μια χαρα.

Περναει η ωρα, εχω τελειωσει και καθαριζω τον χωρο μου. Σε λιγο κλεινουμε και η ενδιαμεση πορτα ειναι μισανοιχτη.
Ακουω: " ... ηθελα να κρατησω τα αιματα...."
Ριχνω ματια.
Ειναι το παληκαρι με αλλο μπλε σκυλακι 7-8 μηνων.
Χαριτωμενοτατο θυληκο γλυκοφατσακι, κατι ομως δεν μου παει καλα με το στομα.
Πλησιαζω, το χαιρεταω, το χαζοζουπαω, ωχου το μωρε, ανοιγω τα χειλακια, προγναθισμος, αρκετος.
-Α, εχει προγναθισμο
-Ναι, εχει και η μαμα της... αλλα μου ειπαν οτι μπορεις να το φτιαξεις με επεμβαση σπαει η σιαγονα και το ξανακολας εκει που πρεπει να ειναι, κατι τετοιο μου ειπαν..
-
εεεεε.......... καλα δεν την ενοχλει πουθενα, δε χρειαζεται να κανεις τπτ τετοιο!
Παω διπλα να συνεχισω το καθαρισμα...

νιωθω χαλια!
Ετοιμη να φυγω, το παλικαρι ειναι ακομα εκει.
Τολμαω να ρωτησω:
- συγνωμη κιολας, αλλα η μαμα εχει προγναθισμο, εσυ ηθελες να κρατησεις κουταβι απο αυτα τα αιματα με προγναθισμο? Ετσι ειναι αυτη η ρατσα?
Η κουβεντα κρατησε 20-25 λεπτα και παρεξηγηθηκε οταν τον ειπα [εκτροφεα].

Τι "εμαθα" απο αυτο το διαλογο:

Του την χαρισε ενας [εκτροφεας]. Δεν ηταν κουταβι οταν την πηρε. Ειναι
πιτμπουλ, τετοια θελει να εχει, πολυ καλοι χαρακτηρες, θα προτιμουσε να μην εχουν προγναθισμο αλλα για αυτο φταινε οι φυλες που εφτιαξαν τη ρατσα. Εχουν και μπουλντογκ μεσα απο παλια. Τα πιτμπουλ δεν ειναι αναγνωρισμενη ρατσα. Ο μπαμπας της μικρης ομως εχει χαρτια fci μαλλον απο Σερβια. Τη ζευγαρωσε με ενος φιλου που του αρεσε πολυ η σκυλα. Εκανε (ειχε?) 6 κουταβια. Μονο 1 εβγαλε προγναθισμο, (αυτο που κρατησε ειναι, τι να κανουμε τωρα;))
Ξεκινησε να τα δινει απο 35-40 ημερων γιατι δεν ειχε αλλο γαλα. Τρωνε πολυ, εδωσε πολλα για τροφες. Εχουν πολλα εξοδα, τα εδωσε χωρις εμβολια-αποπαρασιτωση-μικροτσιπ. Τα 3 τα εδωσε 200 ευρω το ενα για τα εξοδα του. Το 4ο το πηρε ο επιβητορας. Η μανα δεν εχει κανει εμβολια απο οταν την πηρε. Η μικρη εκανε 1η φορα εκεινη τη μερα. Ενα αγορι το "εχασε" (κατω απο 2 μηνων νομιζω) γιατι δε προλαβε να το παει κτηνιατρο οταν εφαγε κομματια απο μια κουρελου. Δεν ειναι εκτροφεας γιατι δε κανει αυτη τη δουλεια, δεν βγαζει λεφτα απο αυτο. Ξερει οτι πολλα πιτμπουλ-παρομοια σκυλια ειναι σε φιλοζωικες στα αζητητα αλλα τα δικα του τα εδωσε σε γνωστους που θελανε κουταβια, δεν τα εβγαλε στο δρομο αδεσποτα. Οι εκτροφεις βγαζουν πολλα λεφτα απο τα σκυλια, κανουν πολλες απατεωνιες, μου ειπε μερικες. Το τι κανουν οι εκτροφεις τα μαθαινει απο εναν γνωστο του με petshop εκει κοντα, που πηρε Ακιτα απο εκτροφεα και το τρεχει σε εκθεσεις. Ολοι τα ιδια κανουν. Μαλλον γιαυτο του χαρισε τη σκυλα ο εκτροφεας, γιατι εχει αυτο το προβληματακι.

Τι προσπαθησα να του "μαθω":

Αν δεν σου αρεσει ο προγναθισμος, ζευγαρωνοντας μια σκυλα που εχει, που δε ξερεις καν το παρελθον της, οι πιθανοτητες να εχουν και τα κουταβια ειναι μεγαλες. Αν δεν το θελεις, δε το εκτρεφεις. Υπαρχουν ενα σωρο πιτμπολοειδη στις φιλοζωικες. Η λεξη εκτροφεας ετοιμολογικα νομιζω οτι σημαινει επιλεγω να ζευγαρωσω το ζωο μου για να κανει μωρα. Ειτε το κανω μια φορα ειτε χιλιες.

Τι "εμαθε":
Τα amstaff και τα sbt ειναι φυλες αναγνωρισμενες απο την fci αρα καποια απο αυτες ειναι ο επιβητορας. Τα apbt ειναι αναγνωρισμενα σε Αμερικανικο ομιλο.

Τι ηθελε να μαθει: αν μπορει να βγαλει χαρτια στα σκυλια.

Ενταξει, υπαρχουν και χειροτερα και καλυτερα...
Μετα απο αυτο ομως, αν εγω δω νεο μελος να ρωταει γιατι ειναι ορθια τα αυτακια η εχει προγναθισμο το καθαροαιμο πιτμπουλ του, που το πηρε απο γνωστο, θα αναρωτιεμαι (δικαιως?) Αν το πηρε απο το παραπανω παλικαρι...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Ξέχασα να γράψω και στα περί παιδείας.

Στη χώρα που ζούμε το κράτος δεν έχει προνοήσει για τα στοιχειώδη για τους πολίτες του, τα σκυλιά είναι το τελευταίο με το οποίο θα ασχοληθεί - μέχρι να το κάνει θα μας διοικούν εξωγήινοι. Επίσης ως λαός έχουμε έντονη ροπή στην καφρίλα παντός είδους, από την παρανομία για τη γλύκα της και την "μαγκιά", μέχρι το πως θα αντιμετωπίσουμε το γείτοντα, τα αμεα, τα ζώα κλπ.

Δυστυχώς η φιλοζωία και κυνοφιλία (συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της επιλογής του εκτροφέα εδώ) θεωρείται από τον πολύ κόσμο "χόμπυ" για γραφικούς και βαρεμένους τύπους: η φιλόζωη θεωρείται μια άπλυτη, άσχημη και μην έχουσα στον ήλιο μοίρα γεροντοκόρη που δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί. Ο τύπος που αγοράζει από εκτροφέα πάλι ένας εκκεντρικός νερντ και ελιτιστής που τον έπιασαν μαλάκα και έσκασε τόσα λεφτά για το σκύλο.

Επειδή είμαι και λίγο της πιο μάρκετινγκ σχολής εναποθέτω τις ελπίδες μου σε λύσεις πιο "εξωστρεφείς" όπως έγραψα παραπάνω. Παρατηρώ για παράδειγμα με ενδιαφέρον το πως κατάφερε ένας εκκεντρικός τύπος (Παναγιώτης Μήλας - Ομάδα Angels, οι περισσότεροι θα τον ξέρετε) να μιλήσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο για την κακοποίηση σκύλων, με τρόπο τελείως διαφορετικό από όσο γινόταν μέχρι τώρα. Και ο οποίος τρόπος αποδίδει αν κρίνουμε από το συγκλονιστικό αριθμό των followers του και των εθελοντών της ομάδας. Ο τύπος κατάφερε να κάνει trend την εναντίωση στην κακοποίηση γιατί "μίλησε στη γλώσσα" που ήθελε να ακούσει τελικά η πιτσιρικαρία. Είναι πιασάρικος, τον θέλουν στα ΜΜΕ και αυτός με τη σειρά του το εκμεταλλεύεται σωστά για να διαδόσει αυτό που θέλει.

Τέτοιες λύσεις χρειάζονται - όσο ο ΚΟΕ κάνει εκδηλώσεις σε "καφενεία" για εμάς κι εμάς, απλά θα βλογάμε τα γένια μας μεταξύ μας.
 


george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Ναι θα με ενδιέφερε να μάθω τι σκύλο έχεις, τι κάνεις με αυτόν (από πλευράς δουλειάς) και αν και κατά πόσο θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο και με ένα ημίαιμο, καθώς υποστήριξες ότι καθαρόαιμο θα πρέπει να έχει μόνο ο έχων στόχο για κάποια συγκεκριμένη εργασία. Εγώ πάλι θεωρώ ότι εδω μέσα κανείς δεν κάνει κάποια δουλειά με το σκύλο του - όλοι είμαστε pet owners, και μερικοί κάνουν ίσως κανα κυνάθλημα από χόμπυ (κάποιοι με ημίαιμα).
τοσα χρονια τωρα δεν εχω ανεφερει τιποτα για τον σκυλο μου, λες να το κανω τωρα??
δεν νομιζω... ;)

το ιδιο ισχυει και για το τι κανω μαζι του.
ενημερωτικα παντως, για να φαει πρεπει να δουλεψει, διακοπες δεν υπαρχουν και τον καναπε δεν τον ξερει ουτε κυριολεκτικα ουτε μεταφορικα.

ps. θα μπορουσες να "ξερεις" και τι σκυλο εχω και τι κανω μαζι του αν εγραφες(ή διαβαζες) στα Topic που γραφω και εγω (οταν γραφω). κατι τετοιο ομως φαινεται οτι δεν συμβαινει, με οτι συνεπαγεται αυτο για την διαφορετικη προσεγγιση που εχουμε.
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Χωρίς ν τρέξω ν διαβάσω όλων τς απόψεις συμφωνώ μ τν @Yorkaddict τ σκυλί είναι κάτι ζωντανό είναι λάθος ν μιλάμε για τιμές. Αγαπάς μια ψυχή κ θέλεις ν τ φροντίσεις κ μεγαλώσεις σωστά. Υπάρχουν εκατομμύρια ψυχές στο δρόμο. Ο εκτροφέας σου δείνει τν επιλογή ν επιλέξεις μία ράτσα που φροντίζει καθόλα ν είναι υγιής κ σωστή μ κόπο, χρόνο, χρήμα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χωρίς ν τρέξω ν διαβάσω όλων τς απόψεις συμφωνώ μ τν @Yorkaddict τ σκυλί είναι κάτι ζωντανό είναι λάθος ν μιλάμε για τιμές. Αγαπάς μια ψυχή κ θέλεις ν τ φροντίσεις κ μεγαλώσεις σωστά. Υπάρχουν εκατομμύρια ψυχές στο δρόμο. Ο εκτροφέας σου δείνει τν επιλογή ν επιλέξεις μία ράτσα που φροντίζει καθόλα ν είναι υγιής κ σωστή μ κόπο, χρόνο, χρήμα.
Το ξερω οτι ειναι συνηθεια, το κανω και γω σε βιαστικο μηνυμα στο κινητο αλλα εδω ειναι καπως κουραστικο και καπως ακομψο, να το πω, να λειπουν γραμματα. Ξυπναει η δασκαλιτσα μεσα μου. :oops:
 
  • Like
Reactions: Elrandir and AGRIAN


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
τοσα χρονια τωρα δεν εχω ανεφερει τιποτα για τον σκυλο μου, λες να το κανω τωρα??
δεν νομιζω... ;)

το ιδιο ισχυει και για το τι κανω μαζι του.
ενημερωτικα παντως, για να φαει πρεπει να δουλεψει, διακοπες δεν υπαρχουν και τον καναπε δεν τον ξερει ουτε κυριολεκτικα ουτε μεταφορικα.

ps. θα μπορουσες να "ξερεις" και τι σκυλο εχω και τι κανω μαζι του αν εγραφες(ή διαβαζες) στα Topic που γραφω και εγω (οταν γραφω). κατι τετοιο ομως φαινεται οτι δεν συμβαινει, με οτι συνεπαγεται αυτο για την διαφορετικη προσεγγιση που εχουμε.
Εξ όσων γνωρίζω δεν επιβάλλεται το να δηλώνει κανείς παρουσία σε όλα τα topics του φόρουμ. Διαφορετικά θα υπήρχε και απουσιολόγος εδώ μέσα. Eπίσης δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να φάω το φόρουμ με το κουτάλι για να δω ποιος είσαι και τι κάνεις με το σκύλο σου - σόρρυ αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και πρέπει να χωρέσει κι άλλα πράγματα.

Έστω λοιπόν ότι ο σκύλος σου αποτελεί εργαλείο δουλειάς, πάλι μιλάμε για απειροελάχιστο ποσοστό μελών που χρειάζονται πραγματικά συγκεκριμένη φυλή για συγκεκριμένη δουλειά. Άρα το (δικό μου) πόρισμα παραμένει το ίδιο.