Εκτροφεία και υψηλά κόστη

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.009
2.726
Δραμα
@deacon απαντας ετεροχρονισμενα στην ερωτηση που σου εκανα το απογευμα, στο τι ψαχνεις. Τελικα μαλλον προσπαθεις να βρεις με το στανιο επιχειρηματα που να σε δικαιωσουν, δεν προσπαθεις να απαντησεις στην ερωτηση, εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω

το quote της @vrmode τα λεει ολα, οντως.

απο εκει κ περα, οχι, δε θα καταληξουμε στο συμπερασμα οτι για το χαος με τα πετσοπ ευθυνεται ο μεσος εκτροφεας. δεν γινεται να κλεινεις τα ματια σε τοσα και τοσα επιχειρηματα που γραφτηκαν (που πλεον νομιζω οτι δεν εχεις διαβασει το θεμα απο την αρχη) και απλα να λες, α, υψηλοτερο κοστος, αρα χαμηλοτερη ζητηση, γιατι επισης και απο το λεξιλογιο σου αντιλαμβανομαι μια κατα τα αλλα σεβαστη αλλα ακρως νεοφιλελε (και οχι απλα καπιταλιστικη) αντιμετωπιση του ζητηματος

οποιος στο μελλον καθησει να διαβασει το παρον θεμα και το παρει απο την αρχη θα καταλαβει οτι καποιος μπερδευτηκε καπου στη μεση

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@d3ac0n κανεις λαθος....Δεν παει α ειναι ακριβα απο εκτροφεα αρα περνω απο οπου βρω...
Γιατι δεν κανεις κακο στο εκτροφεα...αλλα σε εσενα τον ιδιο και συνεχιζεις ενα ΤΡΑΓΙΚΟ εμποριο,και γεμιζεις τσεπες που δεν πρεπει...
Προσωπικα το κουταβι που θα παρω θα ειναι εκτροφικο. Η παραπανω εξηγηση που εδωσα ειναι ποιος ειναι ενας απο τους λογους που συντηρειται η ολη κατασταση των byb και των πετσοπαδικων. Εν μερι, ειναι και το υψηλο κοστος αποκτησης. Αυτο που προσπαθω να δω ηταν σε τι οφειλεται κατι τετοιο και στα τελευταια μηνυματα πηρα και απαντηση "γιατι ετσι κοστολογω εγω σαν εκτροφεας" που δεν μου αρεσε, προσωπικα παντα, καθολου.

Παντα θα υπαρχει ο know it all pompus asshat που θα νομιζει οτι τα 200€ ειναι πολλα, αλλα θεωρω οτι αν οι τιμες ηταν πιο "προσγειωμενες" θα υπηρχε μια στροφη προς το ποιοτικοτερο το οποιο θα ειχε σαν εμμεσο αποτελεσμα και τον περιορισμο, οσο ειναι αυτο δυνατον, των byb και puppy mill. Εστω και αν το "κερδος" αυτο ηταν της τάξεως του 20%. Το κατι ειναι καλυτερο απο το τιποτα ;)

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@deacon απαντας ετεροχρονισμενα στην ερωτηση που σου εκανα το απογευμα, στο τι ψαχνεις. Τελικα μαλλον προσπαθεις να βρεις με το στανιο επιχειρηματα που να σε δικαιωσουν, δεν προσπαθεις να απαντησεις στην ερωτηση, εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω

το quote της @vrmode τα λεει ολα, οντως.

απο εκει κ περα, οχι, δε θα καταληξουμε στο συμπερασμα οτι για το χαος με τα πετσοπ ευθυνεται ο μεσος εκτροφεας. δεν γινεται να κλεινεις τα ματια σε τοσα και τοσα επιχειρηματα που γραφτηκαν (που πλεον νομιζω οτι δεν εχεις διαβασει το θεμα απο την αρχη) και απλα να λες, α, υψηλοτερο κοστος, αρα χαμηλοτερη ζητηση, γιατι επισης και απο το λεξιλογιο σου αντιλαμβανομαι μια κατα τα αλλα σεβαστη αλλα ακρως νεοφιλελε (και οχι απλα καπιταλιστικη) αντιμετωπιση του ζητηματος

οποιος στο μελλον καθησει να διαβασει το παρον θεμα και το παρει απο την αρχη θα καταλαβει οτι καποιος μπερδευτηκε καπου στη μεση
Δεν ψαχνω να βρω με το στανιο τιποτα. Διαλογο κανουμε. Επιχειρηματα ειπωθηκαν. Το οτι εχω διαφορετικη αποψη δεν σημαινει οτι μονο η δικη μου ειναι σωστη και αντιστροφα οτι μονο η δικη σου ειναι σωστη. Μπορει η αληθεια να ειναι καπου στην μεση ;)

Οσο για το νεοφιλελε, απλα :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
10 ατομα εξηγήσαμε με αναλυτικά παραδείγματα τους λόγους και τα κόστη,1 άτομο ειπε "γιατι τόσο το κοστολογο" και κολλήσαμε εκει και δε δώσαμε καμία σημασία στα προηγούμενα...προσωπικά θεωρώ οτι προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το "φτηνό" κουταβι για νιώσουμε καλύτερα και πιο "έξυπνοι" που δε μας κορόιδεψαν οι κακοί εκτροφεις που βγάζουν τρελα λεφτά...Προκαλώ όποιον θέλει να ερθει να του δείξω τα πραγματικά κόστη να δούμε αν θα πιστεύει το ίδιο...ανακύκλωση κάνουμε εδω και πόσες σελίδες!Αν κάποιος ενδιαφερεται σοβαρά θα παρει μια ιδέα απο εδω και θα παει στους εκτροφεις να δει για πιο λόγο το κουταβι του ενός κανει 500€ και του αλλου 1000€...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.009
2.726
Δραμα
Δεν ξερω αυτη την εντυπωση μου δινεις.
Σε καμια περιπτωση δεν ειπα το οτι διαφωνουμε ειναι κακο ή οτι εγω εχω δικιο και εσυ αδικο, απλα επειδη εγω λεω το α και εσυ το β! Μακρυα απο εμενα τετοια σκεπτικα.

Απλα σου λεω, πας να λυσεις το κυκλοφοριακο στην Ελλαδα και δεν ξεκινας απο την Αθηνα αλλα απο το χωριο μου. Δεν ειναι το πρωτο προβλημα για τα πετ σοπ οι υψηλοτερες τιμες του εκτροφεα. Ειναι θεμα πληροφορησης και παιδειας. Και οχι δεν ειναι υψηλες οι τιμες του εκτροφεα. Και οσονουπω σου εχω και παραδειγματαρα...

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.953
Αν κάποιος ενδιαφερεται σοβαρά θα παρει μια ιδέα απο εδω και θα παει στους εκτροφεις να δει για πιο λόγο το κουταβι του ενός κανει 500€ και του αλλου 1000€...
Δεν θέλω να δώσω πάτημα....αλλα μπορει να μην δει και καμια διαφορα...

• Like
Reactions: Vania

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Μην εισαι σίγουρος...αν ο ένας εχει κανει όλες τις εξετασεις και ο άλλος 1-2 απαραίτητες δε θα δει;Αν ο ένας πήγε στην άλλη άκρη του κόσμου για να ζευγαρώσει με γεννήτορα που θεωρεί άξιο και ο άλλος έβαλε απλά τα σκυλιά που εχει δε θα δει;Αν ο ένας εχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να κριθεί και να γινει πρωταθλητής και ο άλλος σε καμία ή άντε σε μια δε θα δει;Μπορώ να απαριθμήσω αλλα τόσα αν...Δε λέω οτι όλοι δικαιολογούν τις τιμές τους απλά μη τα τσουβαλιάζουμε όλα...και εγω στις αρχές που δε γνώριζα αγόρασα σκύλο που εκ των υστέρων καταλαβα οτι δε δικαιολογούσε τα χρήματα μιας και ο εκτροφεας δεν είχε μπει στη διαδικασία εξετάσεων υγείας κλπ Είπαμε τα χρήματα εξαρτώνται απο το τι κανει ο καθένας και δεν κανουν όλοι τα ίδια,στο χέρι του υποψηφίου κηδεμόνα ειναι να ξεχωρίσει την ήρα απο το σιτάρι...

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Ωραία συζήτηση..

Μόνο που..
Και 200 ευρώ να πουλάνε οι εκτροφείς για να χαρούν όλοι,
ο παραγωγός και ο κάθε πικραμένος θα τα πουλάει 100.
Γιατί για τους τελευταίους, κι αυτά τα 100 είναι κέρδος, δεν έχει κάνει και κανα έξοδο για να το υπολογίσει.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
10 ατομα εξηγήσαμε με αναλυτικά παραδείγματα τους λόγους και τα κόστη,1 άτομο ειπε "γιατι τόσο το κοστολογο" και κολλήσαμε εκει και δε δώσαμε καμία σημασία στα προηγούμενα...προσωπικά θεωρώ οτι προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το "φτηνό" κουταβι για νιώσουμε καλύτερα και πιο "έξυπνοι" που δε μας κορόιδεψαν οι κακοί εκτροφεις που βγάζουν τρελα λεφτά...Προκαλώ όποιον θέλει να ερθει να του δείξω τα πραγματικά κόστη να δούμε αν θα πιστεύει το ίδιο...ανακύκλωση κάνουμε εδω και πόσες σελίδες!Αν κάποιος ενδιαφερεται σοβαρά θα παρει μια ιδέα απο εδω και θα παει στους εκτροφεις να δει για πιο λόγο το κουταβι του ενός κανει 500€ και του αλλου 1000€...
Τρελα λεφτα δεν βγαζει η πλειονοτητα των εκτροφεων, τουλαχιστων των ερασιτεχνων στην χώρα μας. Γιατι αν το παρουμε τυπικα, ζητημα να υπαρχουν 10 εκτροφεις, τυπικα και νομικα σωστοι. Αλλα δεν νομιζω οτι σε μια επιτυχημενη γεννα οτι βαζουν και απο την τσεπη τους, οπως εχει πλειστα ειπωθει. Η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
Τωρα αν νιωθεις οτι η συζητηση ειναι ηλιθια και δεν προσφέρει κατι, νομιζω ειναι δικαιωμα σου να μην συμμετεχεις περαιτερω, κανω λάθος; Οπως και να εχει ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις εμενα μου εμαθαν καποια πραγματα :)

Δεν ξερω αυτη την εντυπωση μου δινεις.
Σε καμια περιπτωση δεν ειπα το οτι διαφωνουμε ειναι κακο ή οτι εγω εχω δικιο και εσυ αδικο, απλα επειδη εγω λεω το α και εσυ το β! Μακρυα απο εμενα τετοια σκεπτικα.

Απλα σου λεω, πας να λυσεις το κυκλοφοριακο στην Ελλαδα και δεν ξεκινας απο την Αθηνα αλλα απο το χωριο μου. Δεν ειναι το πρωτο προβλημα για τα πετ σοπ οι υψηλοτερες τιμες του εκτροφεα. Ειναι θεμα πληροφορησης και παιδειας. Και οχι δεν ειναι υψηλες οι τιμες του εκτροφεα. Και οσονουπω σου εχω και παραδειγματαρα...
Οχι δεν ειναι το κυριο προβλημα η υψηλοτερη απο το πετσοπ τιμη. Ειναι απλα ενα μερος (εστω μικρο αλλα οχι αμελητεο) του προβληματος. Να σου πω κατι, θα μου ηταν πιο ευκολο να πω τον κολλητο μου που θελει ιδιο σκυλι με το δικο μου, που ειναι εκτροφικο, οτι ειναι ενας @@ και μισος που του φαινεται ακριβο το εκτροφικο σε σχεση με το byb αν το πρώτο ειχε μια διαφορα της τάξης του 30% και οχι του 100% ;)

Μπορει. Μπορει και να αντιμετωπισει προβληματα που θα μπορουσαν να εχουν αποφευχθει. Μπορει και να του βγει διαμαντι. Το οτι ενας εκτροφεας ζηταει 100% περισσοτερα δεν κανει και τα κουταβια του 100% καλυτερα. Αν μιλουσαμε για κατι ποσοτικα μετρησιμο ισως, σε ζωντανο οργανισμο το ενα μεγαλο μερος παιζει η τυχη. Ο ορος γενετικη πιθανοτητα δεν ειναι τυχαιος. Οταν συνδιαζεις ζωντανους οργανισμους παιζεις με τις πιθανοτητες, αν καποιος πει κατι διαφορετικο απλα ψευδεται ή ψαχνει για χαζους που τα καταπινουν αμασητα.

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
FB_IMG_1496088651287.jpg FB_IMG_1496088645031.jpg
Πραγματικος προσφατος διαλογος με ενδιαφερομενο που "ξερει τι θελει".
Μαλλον δεν θα ειχα αυτο που ψαχνει, καλη του τυχη...

Τα κουταβια δινονται με συμβολαιο. Εδωσα απο την προηγουμενη γεννα 1 αρσενικο 10 μηνων μολις στειρωμενο. Θα το κρατουσα εγω αν δεν εβρισκα καπου να το δωσω. Σε γνωστη μου, 240 ευρω σε δοσεις 12x20!!! Ουτε το κοστος. Lol Χωρισμενη με παιδι, πολλα εξοδα λιγα εσοδα. Της ανελυσα τα εξοδα του σκυλου και ναι, μπορει να κανει οτι ειπαμε κι ακομα περισσοτερα. Ο σκυλος αυτος της ταιριαξε γαντι και τον βλεπω καθε μηνα.

Οχι δεν ειναι ολοι σαν κι εμενα, ουτε κι εγω ξερω για ποσο θα μπορω να το αντιμετωπιζω με τετοιο τροπο.

Attachments

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Μην εισαι σίγουρος...αν ο ένας εχει κανει όλες τις εξετασεις και ο άλλος 1-2 απαραίτητες δε θα δει;Αν ο ένας πήγε στην άλλη άκρη του κόσμου για να ζευγαρώσει με γεννήτορα που θεωρεί άξιο και ο άλλος έβαλε απλά τα σκυλιά που εχει δε θα δει;Αν ο ένας εχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να κριθεί και να γινει πρωταθλητής και ο άλλος σε καμία ή άντε σε μια δε θα δει;Μπορώ να απαριθμήσω αλλα τόσα αν...Δε λέω οτι όλοι δικαιολογούν τις τιμές τους απλά μη τα τσουβαλιάζουμε όλα...και εγω στις αρχές που δε γνώριζα αγόρασα σκύλο που εκ των υστέρων καταλαβα οτι δε δικαιολογούσε τα χρήματα μιας και ο εκτροφεας δεν είχε μπει στη διαδικασία εξετάσεων υγείας κλπ Είπαμε τα χρήματα εξαρτώνται απο το τι κανει ο καθένας και δεν κανουν όλοι τα ίδια,στο χέρι του υποψηφίου κηδεμόνα ειναι να ξεχωρίσει την ήρα απο το σιτάρι...
Εβγαλε καποιο προβλημα υγειας η πρωτη σκυλα σου που θα μπορουσε να αποφευχθει με καποιες εξετάσεις; Αν μπορεις να το εξηγησεις λιγο θα βοηθουσε

Ωραία συζήτηση..

Μόνο που..
Και 200 ευρώ να πουλάνε οι εκτροφείς για να χαρούν όλοι,
ο παραγωγός και ο κάθε πικραμένος θα τα πουλάει 100.
Γιατί για τους τελευταίους, κι αυτά τα 100 είναι κέρδος, δεν έχει κάνει και κανα έξοδο για να το υπολογίσει.
Εστω και 30 νοματαιοι (αυθαιρετο νουμερο) ομως αν δεν περνανε απο παραγωγο αλλα απο εκτροφεα, αυτο θα ηταν κερδος της κυνοφιλιας, δεν συμφωνεις;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@d3acon

Υπαρχουν οι αποδεκτοι τροποι αποκτησης κ οι υπολοιποι μη αποδεκτοι, με δικαιολογια την χαμηλη τιμη κ μονο.
Απο την στιγμη που συγκρινεις πετ σοπ κ puppy mill με σωστη εκτροφη, δεν νομιζω να υπαρχει κατι να συζητισουμε.

Τωρα αν θελεις να μεινουμε στο κομματι των σωστων τροπων αποκτησης, κ να συζητισουμε γιατι ο ενας κοστολογει το κουταβι του 500 κ ο αλλος 5000 σου απαντησα. Γιατι ο καθενας αξιολογει το κουταβι του διαφορετικα. Αν εχει κ τα εχεγγυα να το υποστηριξει να εισαι σιγουρος οτι θα εχει κ το αναλογο κοινο που θα αγοραζει.

Να στο πω αλλιως, αν καποια στιγμη οι εκτροφεις πουλαγαν τα κουταβια 100 ευρω ο κοσμος θα στρεφοταν εκει, οχι για να αγορασει ποιοτικο σκυλο, αλλα για να παρει τσαμπα σκυλο! Γιατι ο μεσος αγοραστης γι αυτο ενδιαφερεται, για τσαμπα καθαροαιμο σκυλο.

Ο κοσμος ομως πρεπει καποια στιγμη να καταλαβει ΓΙΑΤΙ πληρωνει το σκυλο (γιατι επιλεγει να πληρωσει, ειδικα την στιγμη που υπαρχουν απειρα πραγματικα τσαμπα σκυλια, αδεσποτα παντου) ποτε πως κ ποσο αξιζει να πληρωσει για σκυλο.
Το αν θα δωσει πολλα η λιγα στον εκτροφεα, εξαρταται απο τα κριτηρια του κ τις απαιτησεις του σαν αγοραστης.

Αυτα απο μενα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Αφού ειναι μόνο θεμα τύχης λοιπον να μη μειώσουμε τις πιθανότητες κάνοντας εξετασεις και μαθαίνοντας για τις γραμμές των γεννητόρων..
Επισης μεγάλο ψέμα το 100% πανω απο την τιμή του πετ!Τα αμσταφ συγκεκριμένα τα πουλάνε τα πετ 600€-800€...
Θεός δεν ειναι κανένας μας αλλα προσπαθούμε να μειώσουμε πιθανότητες με όσα κάνουμε..

Η πρώτη μου σκυλα απλά απο θεμα τύχης δεν έβγαλε κατι γιατι πολυ απλά δεν είχαν καμία εξέταση υγείας οι γονεις πέρα της αταξίας..αυτο που θέλω να πω ειναι οτι δεν δικαιολογούσε την τιμή της(για τα δικα μου τωρινά δεδομένα για να το πω μπακαλιστικα)

Last edited:

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εστω και 30 νοματαιοι (αυθαιρετο νουμερο) ομως αν δεν περνανε απο παραγωγο αλλα απο εκτροφεα, αυτο θα ηταν κερδος της κυνοφιλιας, δεν συμφωνεις;
Αυθαίρετο και το δικό μου νούμερο, το οποίο είναι μηδέν νοματαίοι.
Αυτός που παίρνει από το pet shop δεν το κάνει γιατί είναι ακριβός ο εκτροφέας (και απ'όσα έχω ακούσει, τα pet shops σε κάποιες φυλές είναι πιο ακριβά ακόμα κι από εκτροφείς) αλλά γιατί δεν ξέρει τι σημαίνει pet shop ή "εισαγωγή"
Αυτός που παίρνει από ιδιώτη προτιμάει -αυθαίρετο συμπέρασμα κι αυτό- να δώσει τα μισά λεφτά και θεωρεί ότι πήρε σκύλο κελεπούρι -και συνήθως σνομπάρει άλλους που πήραν καθαρόαιμο σκύλο (γιατί ο δικός του δεν είναι). Οπότε πάλι στα μισά λεφτά θα πάει, σιγά μη χαρίσει το κατοστάρικο στον εκτροφέα.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.953
Σιγουρος για ολους δεν ειμαι,γιαυτο εβαλα και το μπορει!Για μερικους παλι ειμαι 1000% :p
Οπως συμφωνώ και 1000000% σε θεματα εξετασεων που εχουν να κανουν με την υγεια...
Για τις εκθεσεις σε μερικες φυλες,διαφωνω ξεκαθαρα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Με αφορμη αυτο
Απο την στιγμη που συγκρινεις πετ σοπ κ puppy mill με σωστη εκτροφη, δεν νομιζω να υπαρχει κατι να συζητισουμε.
Καλο θα ηταν να θυμηθούμε το αρχικο post, ειδικα το bold

αν το κόστος έπεφτε θα λύναμε το πρόβλημα από τα pappy mills και λοιπούς ασυνείδητους και ο καθένας δεν θα ρίσκαρε για μια μικρή διαφορά. Σαν κόστος κακά τα ψέματα όταν βλέπει θεωρητικά ένα ''ίδιο'' κουτάβι κάποιος το ένα με 300-500€ και το άλλο 1,000+€ στις εποχές μας είναι άξιο ποσό.
Οταν μιλαμε για κυνοφιλια, για αποδεκτους τροπους αποκτησης, για ηθικη και ιδεολογια, αλλα δεν θελουμε να γινουμε μερος της λυσης με τις 1000 μυριες δικαιολογιες, αυτοακυρωνομαστε. Αν ο κολλητος μου ηθελα σκυλο, ο byb του το εδινε 400€ και ο εκτροφεας 600€, με λιγα επιχειρηματα (προοπτικες δυπλασιας, αγνωστοι γονεις κτλ) θα επερνε εκτροφικο. Οταν ομως εχει 400€ το byb και 1000€ το εκτροφικο, guess what, φαινεται ακριβο

Η πρώτη μου σκυλα απλά απο θεμα τύχης δεν έβγαλε κατι γιατι πολυ απλά δεν είχαν καμία εξέταση υγείας οι γονεις πέρα της αταξίας..αυτο που θέλω να πω ειναι οτι δεν δικαιολογούσε την τιμή της(για τα δικα μου τωρινά δεδομένα για να το πω μπακαλιστικα)
Αρα δεν ειναι θεμα καποιου προβληματος που προέκυψε, αλλα η προσωπικη σου αξιολογηση για το οτι δεν αξιζε τοσα οσα εδωσες με τα σημερινα σου δεδομενα. Σωστά;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Οχι απλά θα μπορούσαν να είχαν προκύψει πολλά...το οτι στάθηκα τυχερή όμως δε σημαίνει πως θα ξανά έπαιρνα σκύλο χωρίς εξετασεις υγειας(πρώτα απ'ολα),χωρίς να το εχω ψάξει περισσότερο απο άποψη μορφολογίας,χαρακτήρα...Θα μπορούσα κάλλιστα να μην ήμουν τυχερή και να έτρεχα με ένα σωρο προβλήματα...

• Like
Reactions: Dimi_21

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αυτός που παίρνει από ιδιώτη προτιμάει -αυθαίρετο συμπέρασμα κι αυτό- να δώσει τα μισά λεφτά και θεωρεί ότι πήρε σκύλο κελεπούρι -και συνήθως σνομπάρει άλλους που πήραν καθαρόαιμο σκύλο (γιατί ο δικός του δεν είναι). Οπότε πάλι στα μισά λεφτά θα πάει, σιγά μη χαρίσει το κατοστάρικο στον εκτροφέα.
Αυτος που θα μπει στην διαδικασια να παρει απο byb ή εκτροφεα και εχει λιγο μυαλο θα κανει μια ενδελεχεστερη ερευνα. Δοξα τον θεο, ιντερνετ εχουμε και οι ευρωπαϊκες αγορες ειναι προσβασιμες. Αν το 1200€ που θα δωσει στον ελληνα εκτροφεα μπορει να του φερει σκυλι απο εξωτερικο και απο εκτροφειο αναγνωρισμενο διεθνως με την βουλα (γιατι κακα τα ψεμματα αλλο να εχει καποιος 15-20-30 γενεές σκυλων και αλλο 2...) γιατι να προτιμήσει τον έλληνα; Αν ο έλληνας ομως το ειχε οχι πολυ μακρια απο την τιμη ενος ημεδαπου μη εκτροφεα και οχι πολυ κοντα (ή και σε καποιες περιπτώσεις σε μεγαλυτερη) στην τιμη του αλλοδαπου, γιατι αν μην τον προτιμήσω;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr